101 afleveringen

CuriosITy e despre noi, un podcast în care dezbatem noutăți din lumea tehnologiei. E despre prezent și viitor și este scuza noastră să rămânem la zi cu știrile care ne schimbă viața.sity

CuriosITy George Buhnici, Radu Neagu

  • Nieuws

CuriosITy e despre noi, un podcast în care dezbatem noutăți din lumea tehnologiei. E despre prezent și viitor și este scuza noastră să rămânem la zi cu știrile care ne schimbă viața.sity

  CURIOSITY AWARDS 2021 - THE BEST OF THE BEST!

  CURIOSITY AWARDS 2021 - THE BEST OF THE BEST!

  Astăzi e sărbătoare și la Curiosity! Ne-am pus sacourile pe noi, am dat masa și microfoanele la o parte pentru a ”sărbători” cele mai bune produse din tehnologie, cele mai cool gadget-uri și cele mai dorite mașini electrice. Premiile Curiosity 2021 sunt pentru toate produsele pe care am pus mâna în acest an, le-am testat și vi le-am recomandat și vouă! Susținut integral de către membrii noștri, cărora le mulțumim!

  Avem mai multe categorii decât ne așteptam, și începem cu cele care sunt probabil mai puțin importante pentru toată lumea, însă au avut un impact destul de mare în 2020 și 2021. Tableta revine și crește masiv în popularitate, de aceea avem Best Mini Tablet și Best Tablet of 2021. Continuăm cu Best Laptop unde avem mai multe alegeri pe lista scurtă, și cu siguranță nici una dintre ele nu este cea perfectă, apoi Best Smartwatch unde din nou menționăm cel puțin trei produse diferite. Locul unde suntem de comun acord este la Best Smart TV, unde OLED-ul este încă rege în 2021. La căști avem din nou preferințe similare, și noi și restul lumii pentru că au ieșit din nou cei de la Sony pe primul loc, iar la mașini și telefoane, ei bine discuția e puțin mai lungă.

  • 46 min.
  CURIOSITY 101 - MARILE REALIZĂRI ALE TEHNOLOGIEI ÎN 2021

  CURIOSITY 101 - MARILE REALIZĂRI ALE TEHNOLOGIEI ÎN 2021

  2021 a fost un an bun pentru mulți dintre noi, și sper că și pentru voi. Pentru tehnologie însă avansul a fost puțin mai mic față de așteptările tuturor. Marii giganți din tehnologie au avut doar de profitat, vezi aici Tesla, Facebook, Google, Apple și Amazon. Au intrat mulți bani în conturile lor pe seama pandemiei și putem spune că au profitat de lipsa cipurilor și mersul mai greu al lanțului de producție.

  În 2020 au zburat de pe rafturi mai toate gadget-urile, laptop-urile, tabletele și chiar telefoanele. Toată lumea a avut în acel moment de un dispozitiv propriu, conectat la internet. În 2021 au explodat vacanțele cu titulatura Revenge Tourism, și pe bună dreptate. Oamenii au stat în casă un an, era momentul să compensăm.

  • 1 u. 33 min.
  CURIOSITY 99 - iPhone SE3, Război în VR, NanoCamera, Fluierul Tesla, Adidași pe NFT, WiFi în Avion

  CURIOSITY 99 - iPhone SE3, Război în VR, NanoCamera, Fluierul Tesla, Adidași pe NFT, WiFi în Avion

  Bine te-am regăsit la ultima ediție CURIOSITY din două cifre. Am ajuns la 99 de săptămâni de când facem acest podcast de știri din tehnologie, știință, spațiu, domeniul auto, presărat cu puțin crypto la final. Și continuăm în forță, nu ne oprim aici. Abia așteptăm episodul 100 și sper că și voi, nu de alta dar v-am pregătit ceva surprize.

  Începem cu mema săptămânii, tipul care a avut ideea genială de a își suprinde părinții într-un mod inedit, și apoi trecem la subiectul cel mai fierbinte care e posibil să îți strice puțin cheful. E realitatea și ne confruntăm cu ea în fiecare zi. Da, știideja despre ce o să vorbim așa că mergi direct la minutul 20 unde încep știrile de tehnologie. Posibil să vedem un iPhone SE 3 în primăvara anului viitor, mai ales că Apple nu mai vinde atât de multe iPhone 13 în această perioadă. Televizoarele MicroLED se vor ieftini în curând, mai ales cele modulare de la Samsung, în timp ce Apple încă lucrează la acel încărcător wireless pentru trei dispozitive simultan. 

  Avem o discuție serioasă și amplă despre VR și despre viitorul acestuia, iar SpaceX va oferi acces mai ieftin la WiFi pentru avioanele comerciale. O să te poți uita la filme de pe Netflix chiar și în avion, fără să le mai downloadezi pe telefon. Inutil dacă mă întrebi pe mine dar fie.

  • 1 u. 7 min.
  CURIOSITY 98 - TikTok TV, WiFi 7, OnePlus 10 Pro, Războiul Spațiu, Model 3 Break, BF Jocuri, Poluare

  CURIOSITY 98 - TikTok TV, WiFi 7, OnePlus 10 Pro, Războiul Spațiu, Model 3 Break, BF Jocuri, Poluare

  Bine te-am regăsit la o nouă ediție CURIOSITY, plină de știri din internet și tehnologie. Avem multe subiecte astăzi și începem cu acel drept de reparație de marketing al lui Apple, unde nu poți să îl iei în serios pe Tim Cook când vorbește despre asta în interviuri, și chiar vă întrebăm unde mai găsești ateliere de reparații prin București și prin țară. Dacă știi ceva, lasă un link mai jos ca să îi promovăm.

  OnePlus va lansa un nou model OnePlus 10 Pro, momentan doar în China și abia peste vreo patru luni va ajunge și la noi, și patentează un telefon pliabil cu nu mai puțin de trei laturi. WiFi 7 își va face apariția la CES 2022 și durerile cronice pot fi reduse cu ajutorul VR-ului. Interesantă discuție mai ales când știm cât de mult poți să pierzi noțiunea timpului atunci când te prinde un joc bun.

  În spațiu lucrurile stau bine, deocamdată. NASA vrea să mute un asteroid de pe traiectoria sa, ca să nu cadă pe pământ desigur, iar telescopul Hubble ne oferă niște imagini senzaționale ale galaxiei. Metaverse-ul primește inteligență artificială iar în alt colț al lumii niște oameni deștepți inventează o nouă metodă de a genera electricitate din aer cald.

  • 1 u. 9 min.
  CURIOSITY 97 - Rușii și război în spațiu, RIP IE, 18GB RAM pe telefon, Căpșuni NASA, Black Friday

  CURIOSITY 97 - Rușii și război în spațiu, RIP IE, 18GB RAM pe telefon, Căpșuni NASA, Black Friday

  Bine te-am regăsit la o nouă ediție Curiosity, plină de știri și informații noi din tehnologie, domeniul auto și chiar și ceva Crypto, cu un strop de sare. Prima știre din această emisiune este cea mai tâmpită chestie pe care am auzit-o în ultima vreme, și spun asta încă uimit de prostia Rusiei. Rușii au tras cu o rachetă într-un satelit vechi de-al lor, doar ca să demonstreze că au rachete care pot ajunge atât de sus. Explozia din spațiu a împrăștiat mii de fragmente în orbita pâmântului, crescând cu 10% volumul de ”Space Junk” și punând în pericol viața astronauților de pe stația spațială internațională. Na, digeră asta dacă poți.

  În alte știri mai normale, îi spunem rămas bun lui Internet Explorer și vă spunem de ce Microsoft Edge nu este cel mai bun urmaș al acestuia, vorbim despre telefoane cu Android cu doar 18 GB RAM și ne minunăm cum NASA e atât de pașnică de coace pâine și crește căpșuni în spațiu. Aruncăm o privire critică asupra Black Friday-ului din afară și așteptăm reduceri mai mari la gadget-urile care ne plac, și ne gândim dacă facem un LIVE și pe tema aceasta săptămâna viitoare. Voi ce credeți? Merită un LIVE cu Black Friday-ul din afară? Având în vedere că puține din acele gadget-uri pot fi importate la noi în țară.

  • 1 u. 24 min.
  CURIOSITY 96 - Țeapa Black Friday! Android12 Samsung, Netflix Games, OnePlus ia foc, Eclipsa de lună

  CURIOSITY 96 - Țeapa Black Friday! Android12 Samsung, Netflix Games, OnePlus ia foc, Eclipsa de lună

  Ne plac promoțiile, reducerile și super ofertele. Suntem oameni, ne bucurăm la lucruri mărunte, mai ales când știm că am muncit mult pentru banii pe care îi dăm la schimb. Avem și așteptări pentru că de 11 ani de când există Black Friday în România, o sărbătoare pur comercială venită din SUA, ne-am luat gadget-urile pe care le vânam la cel mai bun preț posibil. În trecut făceam liste și pentru prieteni pentru că erau stocuri mici, și număram cu grijă banii în fiecare lună de noiembrie.

  Acum te uiți pe site-uri în dimineața de Black Friday și îți aduci aminte că ce ai pus în coș are același preț ca și acum trei luni. Doar că acum scrie PROMO pe etichetă. Black Friday nu va mai fi niciodată ”ce a fost”, mai ales într-o pandemie globală undestocurile de electronice sunt limitate de numărul mic al cipurilor. Acum stăm cu toții în casă pe telefon, pe laptop și pe tabletă, iar în ultimii 11 ani acestea au devenit din ce în ce mai ieftine.

  Lucrurile se vor schimba în viitor. Nu o să îți mai cumperi telefon în fiecare an ci o dată la doi, sau trei ani. Îți vei da seama că nu e atât de important să te lauzi cu noul iPhone, an de an. Chiar dacă Apple va scoate unul primăvara și unul toamna. Vei înțelege că cei 10 lei puși la saltea, mâine sun 9.99, peste două luni sunt 9.5 și peste un an vreo 7. Inflația, criza, și toate celelate aspecte ale economiei capitaliste ne vor face să ne gândim de două ori pe ce dăm banii și de ce nu e sănătos să consumăm la nesfâșit. Asta este realitatea, și despre ea vorbim astăzi în Curiosity 96, cel puțin jumătate de oră. Vizionare plăcută și să ne vedem cu bine!

  • 1 u. 31 min.

Top-podcasts in Nieuws

Tom Jessen & Maarten van Rossem / t-talks
NRC
NPO Radio 1 / WNL
NPO Radio 1 / NOS
NPO Radio 1 / NOS / EenVandaag
NPO Radio 1

Suggesties voor jou

George BUHNICI
Recorder
Mind Architect
Catalin Maruta
Dj Dark
Andi Moisescu