70 episodes

Alle ins en outs over de meest spraakmakende rechtszaken. Door rechtbankverslaggever Saskia Belleman en presentator Wilson Boldewijn.

De zaak ontleed De Telegraaf

  • True Crime

Alle ins en outs over de meest spraakmakende rechtszaken. Door rechtbankverslaggever Saskia Belleman en presentator Wilson Boldewijn.

  10 jaar na MH17: ‘Leed en verdriet zijn niet minder geworden’

  10 jaar na MH17: ‘Leed en verdriet zijn niet minder geworden’

  Wat in de ogen van critici begon als een duur ‘spookproces’ gaat de boeken in als het proces van de eeuw. Tien jaar geleden werd Malaysian Airlines-vlucht MH17 neergeschoten boven Oekraïne, waarna een van de grootste strafzaken ooit begon in Nederland. In een speciale aflevering van De Zaak Ontleed staan rechtbankverslaggever Saskia Belleman en voormalig defensieverslaggever Olof van Joolen uitgebreid stil bij het bijzondere monsterproces.See omnystudio.com/listener for privacy information.

  • 30 min
  'Oppas die kinderen misbruikte, had ook seks met dieren'

  'Oppas die kinderen misbruikte, had ook seks met dieren'

  Een oppas die zich aanbood in een politie-uniform waardoor hij extra vertrouwen kreeg van ouders. Vertrouwen dat volkomen onterecht bleek: Julian F. misbruikte drie kinderen en had ook nog ontucht met dieren. In een nieuwe aflevering van De Zaak Ontleed beschrijft rechtbankverslaggever Saskia Belleman de gruweldaden van de kinderoppas, die 566 contacten in zijn telefoon had staan met een dierennaam. De bizarre fantasieën en het misbruik werden gedeeld met recidivist Marco H., die volgens Julian F. de echte schuldige is in deze zaak.See omnystudio.com/listener for privacy information.

  • 27 min
  Chaos na zaak Ali B: dit gebeurde achter de schermen

  Chaos na zaak Ali B: dit gebeurde achter de schermen

  Het venijn zit hem in de staart voor Ali B. Het driedaagse mediaspektakel werd vrijdag afgesloten met een indrukwekkend betoog van slachtofferadvocaat Ruth Jager. Plots kwam daar de advocaat van Ridouan Taghi op de proppen, gevolgd door een opmerkelijke persverklaring later dit weekend. Wat is hier achter de schermen gebeurd? Heeft advocaat Bart Swier ondertussen spijt dat hij Ali B als cliënt heeft aangenomen? En wat was nu eigenlijk de rol van advocate Natacha Harlequin, die de rapper sinds kort bijstaat. Rechtbankverslaggever Saskia Belleman en presentator Wilson Boldewijn bespreken de complexe, geruchtmakende verkrachtingszaak in De Zaak Ontleed.See omnystudio.com/listener for privacy information.

  • 41 min
  Bondageseks werd Oekraïense Arina fataal: ‘Haar romp lag in teiltje’

  Bondageseks werd Oekraïense Arina fataal: ‘Haar romp lag in teiltje’

  In augustus 2022 treft de politie een gruwelscenario aan in de woning van Sander K. in IJmuiden. Het lichaam van de Oekraïense sekswerker Arina ligt in stukken verspreid op zolder, waar ook een arsenaal aan wapens wordt gevonden. Heeft Sander K. de 34-jarige prostituee gewurgd tijdens de bondageseks of zaten de tiewraps om haar hals zo strak dat ze per ongeluk is gestikt? In De Zaak Ontleed bespreken rechtbankverslaggever Saskia Belleman en presentator Wilson Boldewijn de gruwelijke details. See omnystudio.com/listener for privacy information.

  • 24 min
  ‘Oud-minister Sander Dekker gaat uit van opzet na ongeluk racefiets’

  ‘Oud-minister Sander Dekker gaat uit van opzet na ongeluk racefiets’

  Oud-minister Dekker van Rechtsbescherming verscheen maandag een keer als slachtoffer in de rechtbank van Den Haag. Na een zware val van zijn racefiets op 7 juni 2022 brak de voormalige bewindsman ongeveer alles wat je kunt breken. Ook lag hij drie dagen in coma en maakte meerdere epileptische aanvallen door die hij voor de klap nooit had. Is hier sprake van een noodlottig ongeluk of bracht de 44-jarige Aathina K. uit Monster de racefietser moedwillig ten val? In De Zaak Ontleed bespreken rechtbankverslaggever Saskia Belleman en Wilson Boldewijn de zaak rond de ex-minister, die staat voor een breder probleem in de Nederlandse samenleving.See omnystudio.com/listener for privacy information.

  • 30 min
  Tegenstrijdige verklaringen in zaak ‘Lucky’: waarom eist schutter Zwijndrecht levenslang?

  Tegenstrijdige verklaringen in zaak ‘Lucky’: waarom eist schutter Zwijndrecht levenslang?

  Niet alleen het Openbaar Ministerie, maar opmerkelijk genoeg ook de verdachte zelf eiste woensdag in de rechtbank van Dordrecht levenslang voor het neerschieten van zijn ex en het doden van zijn ex-schoonmoeder. De 50-jarige Minh Nghia V., alias Lucky, wist in januari 2023 vijf weken uit handen van de politie te blijven na de beruchte vrouwenmoord bij een winkelcentrum in Zwijndrecht. In De Zaak Ontleed gaat Saskia Belleman uitgebreid in op de tegenstrijdige verklaringen van de verdachte en het pijnlijke verweer van zijn advocaat. Nabestaanden zijn woedend op de politie en met name de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND). Waarom werd de verblijfsvergunning van Lucky niet ingetrokken?See omnystudio.com/listener for privacy information.

  • 37 min

Top Podcasts In True Crime

AVHØRT
BATONG MEDIA og Bauer Media
På innsiden av psychohoder
Bauer Media og Monster
HENLAGT - Espen Lee & Andy Larsgaard
Henlagt AS
Kriminalkrøniken
Gjenklang
Mysteriet på rom 221
Svarttrost
Krimpodden
VG

You Might Also Like

De Zaak X
AD
Napleiten
Wouter Laumans, Christian Flokstra, Ayse Çimen
Parool Misdaadpodcast
Het Parool
Het Misdaadbureau
NPO Radio 1 / WNL
Moordzaken
Carrie & Eddie
Zij is van mij
De Telegraaf