212 episodes

En intervjupodcast med profiler inom svensk hiphop.

Gatuslang Gatuslang

  • Music

En intervjupodcast med profiler inom svensk hiphop.

  138 – Allyawan/Samuel Nazari (Del 1 av 2)

  138 – Allyawan/Samuel Nazari (Del 1 av 2)

  Samuel Soroosh Nazari Sangsooroudi eller Allyawan föddes i lejonets tecken 1987 i Nässjö, men kom i tidig ålder att flytta till Jönköping, där han kom att växa upp. Redan i ung ålder upptäckte han hiphopen och kom att greppa micken redan i mellanstadiet för att sedan hålla den hårt genom högstadiet och gymnasiet. Sitt första … Continue reading "138 – Allyawan/Samuel Nazari (Del 1 av 2)"

  • 2 hrs 28 min
  Exklusivt: Tevski – BommBapp (Mixtape)

  Exklusivt: Tevski – BommBapp (Mixtape)

  Som beatmakare, dj och producent har Tevski hunnit med att släppa tre album i serien Beats från hjärtat och man får nog lov säga att han är gammal i gemet. Han finns med redan på de klassiska ”Alla talar svenska”-samlingarna från 1990-talet. Sedan dess har han hunnit med att samarbeta med flera artister, bland annat … Continue reading "Exklusivt: Tevski – BommBapp (Mixtape)"

  • 48 min
  Exklusivt: Västermalmsligan – Remixes Mixtape (Mixtape)

  Exklusivt: Västermalmsligan – Remixes Mixtape (Mixtape)

  Västermalmsligan är Marcus, Fredrik, Robin och Elias från Stockholm. Marcus och Fredrik har gjort musik under diverse olika namn sedan tidigt 2000-tal. Robin och Elias har dykt upp senare på resans gång. Västermalmsligan föddes som ett rent remix-projekt i slutet av 2018 och ligan uppskattar verkligen att de redan har hunnit med att få arbeta … Continue reading "Exklusivt: Västermalmsligan – Remixes Mixtape (Mixtape)"

  • 4 min
  Exklusivt: Mollgan – Fulsnygg Mixtape (MP3)

  Exklusivt: Mollgan – Fulsnygg Mixtape (MP3)

  Mollgan är rapparen från Göteborg som aldrig varit rädd för att säga vad han tycker eller uttrycka sig ocensurerat med sin musik. Med underground-hitsen Alla som inte tankar och ACTA på dig tog han ställning för ett fritt internet och spreds via Pirate Bays förstasida. Med låten Non Stop släppte han Sveriges första hiphopvideo med … Continue reading "Exklusivt: Mollgan – Fulsnygg Mixtape (MP3)"

  • 2 min
  Exklusivt: Jahuel Mangalam – KIÅUM Mixtape (MP3)

  Exklusivt: Jahuel Mangalam – KIÅUM Mixtape (MP3)

  Jahuel Mangalam (tidigare Joel Martinsson) från Lidköping har många bollar i luften för tillfället med både kommande EP och album. I väntan på dessa projekt droppar Jahuel nu sitt mixtape Kom inte å unicorna mig (#KIÅUM) exklusivt via gatuslang.se . Trevlig lyssning! Instagram: jahuelmangalam Soundcloud: jahuelmangalam Ladda ned nedan:

  • 4 min
  BONUS 27 – UK Special ft. Confucius MC

  BONUS 27 – UK Special ft. Confucius MC

  Äntligen ett nytt bonusavsnitt av Gatuslang! Nummer 27 skiljer sig från tidigare Gatuslang-avsnitt eftersom jag valt att lägga fokus på ett land utanför Sverige, nämligen Storbritannien. Avsnittet gästas av den eminenta MCn från London, Confucius MC och är den första Gatuslang-episoden helt på engelska. I över två timmar sitter vi och pratar om UK och … Continue reading "BONUS 27 – UK Special ft. Confucius MC"

  • 2 hrs 31 min

Customer Reviews

Mr. Beckman ,

Svenska hiphop nerds, leta inte längre här finns allt.

Grym pod med många gamla hjältar och även nya, härligt att intervjuerna är så långa som dom är. Ett grymt komplement till P3 soul! Väldigt kunnig och bra low-key och personliga samtal.
Fortsätt gör det du gör Pontus, du är grym!

Top Podcasts In Music

Listeners Also Subscribed To