16 episodes

Opetushallituksen podcastissa syvennytään kasvatuksen, koulutuksen ja jatkuvan oppimisen sekä kansainvälisyyden ajankohtaisiin kysymyksiin vaihtuvien vieraiden kanssa.

Intohimona oppiminen‪!‬ Opetushallitus

  • Education

Opetushallituksen podcastissa syvennytään kasvatuksen, koulutuksen ja jatkuvan oppimisen sekä kansainvälisyyden ajankohtaisiin kysymyksiin vaihtuvien vieraiden kanssa.

  Lapselle yksinäisyys voi olla tuhoisaa

  Lapselle yksinäisyys voi olla tuhoisaa

  Podcastissa keskustellaan siitä, miten peruskoulun 1.-6. luokkalaisten kokema yksinäisyys ilmenee ja mitkä ovat yksinäisyyden ja ulkopuolisuuden kokemusten vaikutukset.Kuulet myös, mitkä ovat tehokkaimmat keinot ehkäistä ja vähentää yksinäisyyttä. Vieraana yksinäisyystutkija ja professori Niina Junttila. Jakso on suunnattu luokanopettajille ja rehtoreille, ja muille lasten kanssa työskenteleville ammattilaisille sekä lasten huoltajille. Jakso kuuluu Opetushallituksen kiusaamisen, häirinnän, syrjinnän ja väkivallan ehkäisyyn keskittyvän verkkosivuston materiaaleihin. Jakson juontaa Heidi Hannikainen. Tunnistat kaikki materiaalit #EiKaikelleVäkivallalle tunnuksesta.

  • 20 min
  Kuinka auttaa käytöshäiriöistä lasta?

  Kuinka auttaa käytöshäiriöistä lasta?

  Podcastissa keskustellaan siitä, mistä lapsen käytöshäiriö voi johtua, miten kasvatuksen ja koulutuksen ammattilaiset ja lasten vanhemmat voivat parhaiten tukea arjessa käytöshäiriöistä lasta, ja millaista apua perheet voivat saada. Vieraana on ylilääkäri Leena Repokari. Jakso on suunnattu varhaiskasvatuksen ja peruskoulun opettajille ja johtajille sekä rehtorille, muille ammattilaisille sekä lasten huoltajille. Jakso kuuluu Opetushallituksen kiusaamisen, häirinnän, syrjinnän ja väkivallan ehkäisyyn keskittyvän verkkosivuston materiaaleihin. Jakson juontaa Riina Länsikallio. Tunnistat kaikki materiaalit #EiKaikelleVäkivallalle tunnuksesta.

  • 19 min
  Vanhemmat mukaan yhteistyöhön

  Vanhemmat mukaan yhteistyöhön

  Podcastissa keskustellaan siitä, miksi on tärkeää rakentaa yhteistyötä ammatillisen koulutuksen ja opiskelijoiden vanhempien välillä. Millaiset toimintamallit toimivat, jotta kodit saadaan mukaan kiusaamista, häirintää, syrjintää ja väkivaltaa ehkäisevään työhön? Vieraina keskustelemassa yhteisötyön asiantuntija Ville Koikkalainen ja koulutuspäällikkö Kirsi Lattu-Viljakka. Jakso on suunnattu ammatillisen koulutuksen opettajille, johtajille ja muille ammattilaisille, sekä opiskelijoiden vanhemmille. Jakso kuuluu Opetushallituksen kiusaamisen, häirinnän, syrjinnän ja väkivallan ehkäisyyn keskittyvän verkkosivuston materiaaleihin. Jakson juontaa Heidi Hannikainen. Tunnistat kaikki materiaalit #EiKaikelleVäkivallalle tunnuksesta.

  • 21 min
  Oppilaan osaaminen esiin!

  Oppilaan osaaminen esiin!

  Miten oppilaan digiosaaminen kehittyy arjen tilanteissa? Miten oppilas löytää itselleen sopivia tapoja edistää tvt-osaamistaan? Jaksossa kaksi helsinkiläistä luokanopettajaa Antti Mettänen ja Lassi Niskanen keskustelevat oppimisesta, johon teknologia kuuluu luontevana osana. Antin ja Lassin keskustelu rohkaisee opettajaa kokeilemaan ja heittäytymään digimaailmoihin yhdessä oppilaiden kanssa. Jakson juontaa Päivi Leppänen.

  • 41 min
  Oppimisen taidot korostuvat digioppimisessa – Tuloksia ja tukea tutkimuksesta

  Oppimisen taidot korostuvat digioppimisessa – Tuloksia ja tukea tutkimuksesta

  Millainen tuetaan itsesäätelyä ja strategista oppimista digitaalisissa ympäristöissä? Miten teknologiasta saadaan irti sellaisia ominaisuuksia, jotka edistävät oppimista parhaalla tavalla? Miten teknologia voi edistää oppimista ja vuorovaikutusta? Mikä merkitys oppilaan tunteilla on oppimiselle ja miten tunteita voidaan säädellä? Millainen on opettajan rooli oppimistilanteessa digitaalisissa ympäristöissä ja miksi siihen on tärkeä kiinnittää huomiota? Jaksossa keskustelevat oppimisen tenure-professori Jonna Malmberg ja tutkija Heikki Kontturi. Jakson juontaa Päivi Leppänen.

  • 37 min
  Tytöt ja teknologia-aloille hakeutuminen

  Tytöt ja teknologia-aloille hakeutuminen

  Suomalaiset tytöt ovat maailman kärkeä luonnontieteissä ja matemaattisissa aineissa, mutta eivät hakeudu opiskelemaan tekniikan ja teknologian aloille. Mistä tämä voisi johtua? Millä tavalla digitaitojen opetuksessa voidaan edistää tasa-arvoa? Miten ylläpitää oppilaan luottamusta tulevaisuuden mahdollisuuksiiin liittyen? Millaisiin asioihin opettaja voi vaikuttaa? Jaksossa keskustelevat tutkija Johanna Naukkarinen, tasa-arvoasiantuntija Eija Leinonen sekä projektipäällikkö Kaisa Orajärvi Sinä osaat- hankkeesta. Jakson juontaa Päivi Leppänen.

  • 39 min

Top Podcasts In Education

Mel Robbins
Dr. Jordan B. Peterson
Jordan Harbinger
Duolingo
Ashley Corbo
Incongruity