128 episodes

In de Spaarpodcast maken Robin en Rowan persoonlijke financiën toegankelijk voor iedereen door financiën leuker en begrijpelijker te maken. Iedere week een nieuwe podcast boordevol tips en inspiratie.

www.despaarpodcast.nl - Robin
www.tienkeermetpensioen.nl - Rowan

De Spaarpodcast Ro & Ro

  • Business

In de Spaarpodcast maken Robin en Rowan persoonlijke financiën toegankelijk voor iedereen door financiën leuker en begrijpelijker te maken. Iedere week een nieuwe podcast boordevol tips en inspiratie.

www.despaarpodcast.nl - Robin
www.tienkeermetpensioen.nl - Rowan

  S5.30 € 60K € besparen door over te stappen & Indexbeleggen in barre tijden

  S5.30 € 60K € besparen door over te stappen & Indexbeleggen in barre tijden

  Robin en Rowan bespreken de crash bij de index en bespreken wat zij hebben veranderd met inleggen.
  Hiernaast vertelt Robin zijn verandering voor het pensioenbeleggen. Hij is geswitcht van rekening en legt uit waarom.

  00:21 Veranderingen indexbeleggen
  09:27 ISDA-subsidie
  11:22 Pensioen beleggen overstap andere rekening
  21:24 Welke stappen om over te stappen met pensioen beleggen (vanaf BND naar Meesman)
  25:00 De regels van Meesman
  29:00 Samenvatting aflevering

  • 31 min
  S5.29 Housesitting & De reis naar vrijheid van Happy Rich Millennial Jessy

  S5.29 Housesitting & De reis naar vrijheid van Happy Rich Millennial Jessy

  Robin en Rowan duiken er meteen in. Jessy van happyrichmillennial.com is te gast. Ze is bezig met haar reis naar vrijheid. Ze documenteert heel veel. Jessy vertelt hoe lang ze het in loondienst heeft volgehouden. Ze doet heel veel aan housesitting. Dit houdt in dat ze past op huizen van mensen en eventueel hun huisdieren. Ze vertelt hoe dit in zijn werk gaat, waar je de oppasadressen vindt en waar je je inschrijft. Een voorbeeld van waar huizen vindt: huizenoppassite.nl. Je kan er veel mee besparen maar het is ook een tijdsinvestering. Jessy geeft tips:

  1. Beter doorvragen of de huisdieren lang alleen kunnen zijn/ wie het aanspreek punt in Nederland is.

  2. Ga er altijd zelf heen om eerst de mensen te zien.

  3. Kijk op de site's wat er voorbij komt. In het begin is het tijd investeren. Daarna gaat het vraag via via en wordt je terug gevraagd. 

  Natuurlijk hebben ze het ook over hoe Jessy de reis naar remote maakt qua financiën en hoe het staat met haar pensioen. 

  De vrijheid creëren gaat niet vanzelf.

  Instagram: Happy Rich Millennial

  • 36 min
  S5.28 The dirty secrets van influencer- en affiliate marketing

  S5.28 The dirty secrets van influencer- en affiliate marketing

  Robin en Rowan hebben het in deze aflevering over affiliate marketing waarin soms vieze spelletjes worden gespeeld door influencers. Robin zit al een tijdje al een tijdje in de 'finfluencer' (zijn influencers die zich op sociale media specifiek uitspreken over beleggen)wereld en bespreekt hoe werkt het. Maar ook waarom het soms een onwijs moeilijke wereld is.

  Affiliate marketing is een vorm van internetmarketing waarbij adverteerders hun partners belonen voor de gegenereerde verkopen of leads die de affiliate heeft aangeleverd.

  Vrijwel alles wat jij ziet en leest wordt bepaald door waar het geld vandaan komt. Een voorbeeld: iedereen zat destijds bij de DeGiro. Zij betaalde al jaren het meeste geld per account. Robin geeft hier meer voorbeelden van en zegt ook dat hij soms influencers erop heeft aangesproken als er een slechte deal was. 

  Robin legt verder uit wat hij doet om het transparant te houden. Rowan is bezig om een affiliate website internationaal op te zetten. 

  Let dus goed op als je veel aanbod van dezelfde organisatie voorbij ziet komen of het wel daadwerkelijk een goede deal is voor jou. 

  • 35 min
  S5.27 JL Collins: The Simple Path to Wealth, Stock Series & F-You Money op weg naar financiële onafhankelijkheid

  S5.27 JL Collins: The Simple Path to Wealth, Stock Series & F-You Money op weg naar financiële onafhankelijkheid

  Een inspiratie aflevering! Voor Robin is JL Collins al een lange tijd een inspiratiebron. Rowan ontdekte hem later toen hij meer over FIRE ging lezen. JL Collins weet het simpel en duidelijk uit te leggen. 

  Rowan en Robin hebben de aflevering opgedeeld in de 3 stukken. Ze bespreken de Simple path to Wealth formule: 

  Spend less then you earn, invest the surplus, avoid dept.

  In het Nederlands: Geef minder uit dan je verdiend, investeer het overschot en vermijd schulden.

  Bij investeren zegt JL Collins 3 dingen:
  - Hoe oud je bent.

  - Hoeveel risico kan je aan

  - Hoe lang is je time-horizon.

  Verder hebben ze het over investeren in huizen en 401(k).

  Voor het stuk 'vermijd schulden' heeft Rowan een manier om ze af te betalen: 'De schulden versnipperaar'. 

  • 36 min
  S5.26 Charlotte over FIRE en geluk

  S5.26 Charlotte over FIRE en geluk

  In deze aflevering beginnen Rowan en Robin even niet met een journaalpost. Ze zijn benieuwd naar jouw mening. Vul hier het evaluatie formulier in. Charlotte is deze week te gast. Ze is freelancer en heeft een eigen Agency. Bedrijven huren Charlotte in om e-learnings te maken. Robin en Rowan vragen Charlotte hoe het ervoor staat met haar pensioen. Charlotte leerde al vroeg dat je anders met geld kan omgaan dan je op school leert. Hiernaast vertelt ze over haar experiment waarbij ze een maand heeft geëxperimenteerd met niks uitgeven en een maand waarin ze alles kocht wat ze op dat moment wilde. Een mooie les is: Het fijn is om geld te hebben maar je niet veel nodig hebt om gelukkig te zijn. Snap geld, hecht er niet te veel emotionele waarde aan. Hiernaast bespreekt het drietal de zorgen rondom freelancen. Charlotte krijgt wel eens te horen “wat als je verlamd raakt?”. Freelance mythes: Als freelancer ben je geen onderdeel van het team. Charlotte heeft zich wel altijd onderdeel gevoeld van het team en voelt zich meer gewaardeerd dan in loondienst. Wanneer je freelancer bent kan je niet doorgroeien. Charlotte ervaart dat ze sneller is gegroeid als zzp’er. Als freelancer moet je bezig zijn met netwerken Wat Charlotte heeft gemerkt is dat je een netwerk opbouwt door de klussen die je doet. Voor Charlotte is LinkedIn echt goud. Heel veel rompslomp. Het is zo moeilijk als je het zelf maakt. Voor Charlotte weegt de bonnetjes niet op tegen het werken in loondienst. Als bonus bespreken ze hoe het is als je uit de USA komt en in Nederland woont. Als je Amerikaan bent is het verplicht om ook daar aangifte te doen. Zo kan Charlotte niet overal een pensioenrekening openen.

  • 47 min
  S5.25 Doelen Update Q2

  S5.25 Doelen Update Q2

  Tijd voor een terugblik op het tweede kwartaal van het jaar. Rowan en Robin bespreken de highlights van het afgelopen kwartaal. Zoals verduurzamen, loonkloof en onderhandelen. Daarna gaan ze over op hoe hun tweede kwartaal is verlopen. Rowan vertelt over zijn verhuizing naar Londen, het schrijven oppakken en zijn focus op professionele doelen. Robin wilde de flow van Q1 volhouden maar dat bleek moeilijk. Na een to do komen er vaak weer nieuwe to do's bij. Sparen en sporten gaan goed.
  Verder willen Robin en Rowan graag groeien met de Spaarpodcast en vragen ze om feedback. Stuur het naar de Instagram Spaarpodcast of Instagram Tien Keer met Pensioen. 

  Bij terugblikken hoort ook vooruit kijken. Rowan gaat onder andere proberen zijn boeken ook in het Engels uit te geven. Robin gaat tijd maken voor klusjes in huis en de tuin.

  Survey (Link)

  • 33 min

Top Podcasts In Business

Ramsey Network
iHeartPodcasts
Jocko DEFCOR Network
Steven Bartlett
Andy Frisella #100to0
NPR

You Might Also Like

Pim Verlaan / Milou Brand
Goed met Geld Podcast
IEX
Aaf Brandt Corstius & Vincent Kouters
De Telegraaf
Rob Jansen