69 episodes

De Spaarpodcast maakt persoonlijke financiën toegankelijk voor iedereen door financiën leuker en begrijpelijker te maken. Iedere week een nieuwe podcast boordevol tips en inspiratie.

www.despaarpodcast.nl

De Spaarpodcast Robin Seetz

  • Business

De Spaarpodcast maakt persoonlijke financiën toegankelijk voor iedereen door financiën leuker en begrijpelijker te maken. Iedere week een nieuwe podcast boordevol tips en inspiratie.

www.despaarpodcast.nl

  S4.24 Nicole van thebudgetlife.nl geeft een kijkje in haar persoonlijke financiën & de bespaartips waar zij honderden euro's mee bespaart

  S4.24 Nicole van thebudgetlife.nl geeft een kijkje in haar persoonlijke financiën & de bespaartips waar zij honderden euro's mee bespaart

  Vandaag heb ik Nicole van The Budget Life te gast. Al tien jaar lang schrijft Nicole blogs en sinds 2015 staat ze officieel ingeschreven bij de KVK. Eerder werkte zij bij verschillende marketingbureaus, maar sinds 1,5 jaar is zij fulltime ondernemer en zou ze niet anders meer willen. Zoals de naam The Budget Life al zegt, schrijft Nicole blogs over financiële onderwerpen. Besparen is er met de paplepel ingegoten, haar ouders waren altijd heel creatief in oplossingen bedenken met weinig geld. 

  Dit is dan ook de reden dat zij als 17-jarige al zo met financiën bezig was. Op haar 12e begon ze met haar eerste baantje, een krantenwijk. Van haar ouders moest ze 2/3 van haar inkomsten sparen. Dat ze opgevoegd is met het idee van sparen voor later, betekende dat ze een auto kon kopen na haar studie en niet veel later ook een huis. Nicole is blij dat ze opgevoegd is met sparen, maar dit zorgt er ook voor dat ze nu niet écht kan genieten van geld uitgeven. 

  We gaan daarna dieper in op hoe haar persoonlijke financiën er nu uit zien. ''Als ondernemer heb ik elke maand een ander bedrag aan inkomen'', zegt Nicole. Hierdoor werkt ze niet met het opzij zetten van vaste bedragen, maar met percentages. Elk jaar stelt ze een aantal spaardoelen op, waar haar geld heen gaat. En naast die spaardoelen, stort ze geld op beleggingsrekeningen. Haar belangrijkste spaardoel van dit jaar is haar starterslening. De eerste 3 jaar is de lening aflossings- en rentevrij. Als je de lening in één keer aflost, betaal je 0% aan rente. Daarom is dat dit jaar haar doel. Voor de huizenjagers onder ons: de starterslening is nog beschikbaar, maar niet in elke gemeente. 

  Ook gaan we in op haar beleggingspotje. Ze begon met het kopen van aandelen, maar tegenwoordig neigt ze meer naar ETF's en indexfondsen. Ze geeft een inkijkje in de ETF's en fondsen waarin zij belegt en waarom. In de toekomst lijkt het haar leuk om zich te verdiepen in vastgoed. Wellicht kan ze haar appartement verhuren en zelf in een rijtjeshuis gaan wonen. 

  Na het inkijkje in Nicole haar financiën, gaan we in op haar blog The Budget Life. 10 jaar geleden lag de focus op besparen: met zo min mogelijk geld, zo veel mogelijk doen. Maar nu ze zelf geen scholier meer is, is het breder dan alleen besparen. Het gaat over: beleggen, sparen en passief inkomen. Maar de bespaartips blijven natuurlijk een onderdeel. Maandelijks heeft ze zo'n 20.000 unieke bezoekers op haar website. Het voordeel is dat ze eerst marketeer was, waardoor ze weet hoe ze bezoekers op haar website kan krijgen. Haar verdienmodellen zijn: advertorials en affiliate links. 

  Tot slot gaan we in op de beste bespaartips die Nicole heeft. Het begint allemaal met overzicht creëren in je inkomsten en uitgaven. Het is namelijk altijd meer dan wat je denkt, je wordt hiermee geconfronteerd. Om te bepalen wat 'normaal' is qua uitgaven, gebruikt ze Nibud als richtlijn. Een van de dingen waar ze zelf laatst mee bezig was, was besparen op boodschappen. Haar tip voor boodschappen is de app 'too good to go'. Met de app kan voor 4 à 5 euro eten halen bij een bakker of supermarkt, dat anders weggegooid zou worden. Naast dat je hiermee flink kan besparen, is het ook goed voor het milieu. In de podcast hoor je nog meer van dit soort waardevolle bespaartips.

  En weet dat besparen en overstappen niet meer zo tijdrovend en lastig is als vroeger. Binnen een uurtje kan jij honderden euro's gaan besparen. 

  Instagram: @nicolevanroekel

  • 36 min
  S4.23 Harm van beleggen.com over het verslaan van de index met losse aandelen en een passende strategie

  S4.23 Harm van beleggen.com over het verslaan van de index met losse aandelen en een passende strategie

  Vandaag heb ik Harm van Wijk van beleggen.com te gast. Harm geeft trainingen die helpen bij het kiezen van een beleggingsstrategie die bij jou past. Ook kan je op zijn website lid worden van de community waarin particuliere beleggers en experts elkaar helpen. Harm weet al jaren de index te verslaan.

  Het begon bij Harm rond zijn 18e. Hij raakte geïnteresseerd in de economie, onder andere doordat hij was opgegroeid in een gezin waar wat financiële  zorgen waren. Harm had voor zichzelf bedacht dat hij in een sector zou gaan werken waar het financieel beter zou kunnen hebben. Zo is in hij de financiële sector terecht gekomen en heeft hij bij verschillende banken gewerkt. Eerst begon hij bij VSB, wat later Fortis werd. Hier schreef hij een businessplan voor een beleggingswebsite. Maar toen de Fortis bank zei dat internet een hype was die wel weer over zou gaan, vertrok hij. Met zijn business idee is hij naar de SNS bank gestapt. Bij SNS en later nog andere bedrijven is hij succesvol met zijn idee geworden.

  Bij zijn start met beleggen had Harm een grote fout gemaakt door al zijn geld in één aandeel te stoppen. Dit was een trigger om daarna te kijken wat de succesvolle beleggers doen. Wat doen ze anders dan dat hij op dat moment deed? Eigenlijk ging hij succesvolle mensen volgen en dupliceren, iets wat hij nog steeds doet. De particulier kan niet concurreren met alle professionals.

  Bij de banken liep Harm tegen het feit aan dat er niet echt educatie was voor beleggen. Er werd alleen uitgelegd waar je kon inleggen en hoe je je geld weer van je beleggingsrekening kan halen. Daarnaast had hij ook uit een onderzoek gehaald dat 90% van de particuliere beleggers er niets van bakt. Voor de meeste mensen is beleggen een hobby, waar ze na 7 jaar geen geld meer voor hebben. Maar volgens Harm is beleggen toch iets waarmee je juist geld moet creëren. 

  Harm wil mensen educatie bieden. Dit begint bij ontdekken wie jij bent en welke beleggingsstrategieen er zijn. Afhankelijk van wie jij bent, kan je een strategie gaan kiezen die bij je past. Er is namelijk geen één strategie die heilig is. Harm raadt aan om het niet om te draaien. Het aanpassen van je persoonlijkheid aan een bepaalde beleggingsstrategie is niet de juiste optie. We hebben het over de verschillende bewezen strategieën die je kan kiezen: de dividend strategie, de groei aandelen strategie en de momentum strategie. 

  Op de beurs gaat het als volgt: wat de een verdient, verliest de ander. Het is daarom belangrijk om een van de bewezen strategieën te gebruiken. Net als dat de meeste mensen denken dat ze beter kunnen kunnen autorijden dan ze echt kunnen, overschatten de meeste mensen ook hun beleggingen. Iedereen kan mooie aandelen voor een mooie prijs vinden, maar het zitvlees hebben om te blijven zitten is lastig. Je kan beter op basis van data handelen dan op basis van je gevoel. Ook bij de strategieën die Harm noemt, blijft het belangrijk om breed te spreiden. 

  De software die Harm zelf heeft ontwikkeld, kan je aanschaffen op Tradingview, bij Binck Bank of op beleggen.com. Zoals Harm zegt: 'als je het niet simpel kan uitleggen, heb je er nog niet goed over nagedacht'. Met die gedachte hoopt Harm in de toekomst nog veel meer mensen te kunnen helpen.

  • 38 min
  S4.22 Mitch over zijn studieschuld, het bereiken van zijn droombaan bij Ajax & de zoektocht naar een koophuis 🕵🏼‍♂️

  S4.22 Mitch over zijn studieschuld, het bereiken van zijn droombaan bij Ajax & de zoektocht naar een koophuis 🕵🏼‍♂️

  Vandaag heb ik mijn vriend Mitch te gast. Mitch en ik leerden elkaar kennen in onze studententijd bij de tennisvereniging. In het laatste studiejaar ging Mitch geld lenen bij ome DUO om zijn laatste jaar knallend af te sluiten. In dat zelfde jaar wist Mitch in februari al dat hij een baan had, dus hij zou zijn studieschuld toch wel terug kunnen betalen. Hierdoor werd het lenen makkelijker en ging hij er ook dingen meedoen die niet echt nodig waren. Zo is hij van het geleende geld op vakantie gegaan en heeft hij er vele drankjes van gekocht. In de podcast hebben we het over deze situatie en of Mitch spijt heeft van zijn studieschuld?

  Na zijn studie begon Mitch met werken als accountant bij een van de 'big four', namelijk Deloitte. Het uitgaven patroon dat hij als student had, trok hij nog even door. Pas later begon hij zich bezig te houden met sparen. Hij werd ouder en wilde zich minder zorgen hoeven te maken om geld. Hij begon met geld sparen op een spaarrekening voor eventuele grote uitgaven. Na 2 jaar ging hij samenwonen met zijn vriendin, waardoor hij geld had om te investeren in een leuk interieur. Daar waar het eerst uit de losse pols ging is hij sinds één jaar begonnen met een Excel sheet en de ABN AMRO app die jouw uitgaven bijhoudt. Door je bewust te worden van waar je geld heen gaat, kan je ontdekken of er structurele uitgaven zijn waarop je kan besparen.

  Nu bijna een half jaar geleden is Mitch begonnen bij zijn droombaan. Hij is van Deloitte overgestapt naar financial controller bij Ajax. Ten eerste was dit een mooie stap, omdat je als supporter van Ajax dagelijks mag bijdragen aan de club waar je trots op bent. Eigenlijk maak je hierdoor van je hobby je werk. Daarnaast ging hij er financieel gezien zo'n 50% op vooruit, maar hij moest wel zijn lease auto inleveren. 

  In de podcast hebben we het over een wat een 'goede' verhouding is tussen je vaste lasten en hoeveel geld je maandelijks spaart. Dit is natuurlijk voor iedereen anders. Mitch spaart maandelijks zo'n 20-25% van zijn inkomen en zijn pensioen is ook goed geregeld. Hierdoor checkt Mitch niet elk boodschappenbonnetje op de euro na. Mijn advies is om te kijken of je goedkoper kan gaan leven als jouw vaste lasten ver boven de 50% liggen. 

  Mitch heeft een goede baan en zijn financiële situatie ziet er goed uit. Nu wil hij graag zijn huurhuis omruilen voor een koophuis, maar tot nu toe verloopt dit proces vrij stroef. Hij is zonder aankoopmakelaar aan het zoeken, heeft twee keer een bod gedaan en is het twee keer niet geworden. Als we het hebben over de vraag hoe hij bepaalt wat voor bod hij gaat doen, komt Mitch met enkele goede bronnen. Zo raad hij aan om te kijken op Huispedia naar de geschatte waarde, bij het kadaster een rapport op te vragen waarin je de verkoopprijs ziet van de huizen die recent op diezelfde postcode zijn verkocht, de WOZ-waarde en de taxatie. En laatst is hij getipt op Walter Living je kan hier alle informatie in één zien en je kan zien voor welke prijs het huis exact is verkocht. Zo kan je voor jouw bieding bijvoorbeeld huizen in die buurt opzoeken. Het nadeel van Funda is namelijk dat er alleen de gevraagde prijs staat en niet de prijs waarvoor het huis uiteindelijk is verkocht. 

  Tot slot hebben we het nog over Mitch zijn beleggingen. Mitch belegt voor twee dingen: 1. korte termijn rekening (extra) 2. 100 euro p/m met als einddatum zijn pensioenleeftijd. Vanwege samengestelde interest is die 100 euro p/m over 40 jaar veel meer. De samengestelde interest calculator vind je hier.

  • 43 min
  S4.21 Hypotheekadviseur Tim over de rentemix, duizenden euro's besparen op je maandlasten en 3 opties om meer hypotheek te krijgen 🏘️

  S4.21 Hypotheekadviseur Tim over de rentemix, duizenden euro's besparen op je maandlasten en 3 opties om meer hypotheek te krijgen 🏘️

  Vandaag heb ik vriend van de show Tim te gast. Tim is erkend hypotheekadvsieur en blogt onder de naam Goed Met Je Geld. In seizoen één had ik het met Tim over de vraag 'kopen of huren als millennial?'. De afgelopen tijd heeft Tim mij ontzettend goed geholpen met mijn hypotheek, dus reden genoeg om opnieuw in gesprek te gaan met elkaar. 

  Allereerst gaan we het hebben over de rentemix, dit is een mix van verschillende hypotheekrentes. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor 10, 20 en 30 jaar. Het voordeel van kiezen voor een rentemix is dat je meer risicospreiding hebt en daardoor vaak een lagere maandlast. Niemand weet wat de hypotheekrente gaat doen, dus vandaar is spreiding een goed idee. In de aflevering maken we dit concreet aan de hand van voorbeelden. 

  Maar als je dan gaat aflossen, op welk deel begin je dan met aflossen? Je begint (meestal) met aflossen op het hypotheekdeel met de hoogste maandlasten. Ook is het goed om naar de tariefklasse te kijken van de bank waar jij jouw hypotheek afgesloten hebt. Als je in een lagere renteklasse komt, kunnen je maandlasten langer worden. 

  Als je al een huis hebt, zijn er ook opties om je kosten te verlagen. Dit kan door je schuld/waardeverhouding te verlagen. De afgelopen jaren zijn de huizenprijzen enorm gestegen, waardoor je waarschijnlijk vrij makkelijk aan de bank kan laten zien dat de waarde van je huis hoger is dan toen je je huis aankocht. Laatst had Tim nog een klant die hier 80 euro per maand op bespaarde, wat dus 1000 euro per jaar is. Sommige banken kijken automatisch naar jouw schuld/waardeverhouding, maar het kan ook zijn dat je zelf contact op moet nemen met je bank. Dus tip van de dag: bel je bank! 📞

  Ook zal je verwachten dat als jij aflost op je hypotheek er automatisch gekeken wordt of je rente dan ook lager hoort te zijn, maar dit is zeker niet altijd het geval. Heb jij al een aantal keer een mooi bedrag afgelost op je hypotheek, waardoor je maandlasten al lager zijn, check dan als nog even of je rente niet ook om laag had gekund. Banken die dit goed (automatisch) geregeld hebben zijn: Obvion, ASR en Munthypotheken. Eerder had Aegon dit niet zo goed geregeld, maar inmiddels wel. Er wordt vuur aan de schenen van banken gelegd.

  Tijdens gesprekken met vrienden heb ik een aantal keer gedacht van: 'Waarom gaat dit zo bij hypotheekadviseurs?'. Ik leg de voorbeelden voor aan Tim. Hij geeft ons een kijkje achter de schermen van hypotheekadviseurs. Bijvoorbeeld ''Waarom gaan hypotheekadviseurs vaak eerst maar naar één partij, is dat wel goed voor de klant?''.

  Tot slot hebben we het nog over de situatie dat ik laatst iemand hoorde die zowat 2x zoveel kon lenen dan online calculators hadden berekent. Er zijn 3 opties waardoor je meer kan lenen dan internet zegt. 1. Aantonen dat je inkomen de aankomende jaren gaat stijgen. Dit kan bijvoorbeeld als je arts of piloot in opleiding bent, dan heeft de bank hier vaak vertrouwen in. 2. Je ouders garant laten staan tot de tijd dat jij je opleiding behaalt. Mocht je stoppen dan kan de bank bij je ouders aankloppen. Je ouders hoeven niet rijk te zijn hiervoor, ze kunnen ook garant staan met de combinatie van overwaarde in hun huis en het inkomen dat zij hebben. Een combinatie van 1 en 2 kan ook. Of 3. een schenk-leenconstructie, die eerder besproken is met millennial Timo. 

   

  • 47 min
  S4.20 Nathan over dollar cost averging vs lump sum beleggen en een traantje laten om duizenden euro's onbenutte jaarruimte 😪

  S4.20 Nathan over dollar cost averging vs lump sum beleggen en een traantje laten om duizenden euro's onbenutte jaarruimte 😪

  Vandaag is millennial Nathan te gast. Op Instagram had Nathan een paar goede vragen over dollar cost averging (DCA) vs lump sum beleggen. Zelf had ik er wel wat onderzoek naar gedaan, maar niet zoveel als Nathan zelf. Daarom is het extra leuk dat hij hier vandaag over wil praten met mij in de podcast.

  Ik begin de podcast met mijn vaste vragen. Als ik vraag hoe Nathan zijn pensioen er voor staat, komen we al op een mooi onderwerp terecht. Nathan heeft namelijk vanwege een lease auto de afgelopen jaren zo'n 7000 euro onbenutte jaarruimte per jaar opgelopen. Als je een goed salaris hebt of een lease auto kunnen de bedragen dus enorm snel oplopen. Toen een collega Nathan hierop attendeerde heeft hij wel even een traantje weg moeten pinken. Gelukkig kan je tot 7 jaar terug je onbenutte jaarruimte nog fixen, maar Nathan is al zo'n 4 à 5 jaar misgelopen die hij niet meer goed kan maken.

  Maar we gaan al snel weer verder, want Nathan kwam niet in de podcast om over zijn pensioen te praten. Zo'n 7 jaar geleden is hij geïnteresseerd geraakt in beleggen via een collega bij zijn vorige baan. Het voelde als een ver-van-mijn-bed-show. Zijn collega raadde aan beleggen als warren buffet te gaan lezen. Na het lezen was hij super enthousiast. Hij is begonnen met beleggingsapps en losse aandelen, hier maakte hij verlies mee. Dit was een trigger om nog meer te gaan lezen, zodat hij wel winst ging maken. Uiteindelijk is hij vanwege de tijd die je in losse aandelen moet stoppen en het feit dat 80% de markt niet gaat verslaan op langere termijn overgestapt. Nu belegt Nathan in trackers en zo passief mogelijk. 

  De grote vraag in de podcast is: DCA of lump sum beleggen? Wat zeggen de onderzoeken en wat kan je het beste kiezen? Om te beginnen is het belangrijk om te weten wat het betekent. DCA houdt in dat je regelmatig geld gaat beleggen, bijvoorbeeld maandelijks. Lump sum staat voor alles in één keer beleggen. Je spaart bijvoorbeeld maandelijks een deel van je salaris om dat vervolgens pas later in één keer te investeren.

  De literatuur geeft aan beter time in de market in plaats van market timing, oftewel beter DCA dan lump sum. Het blijft namelijk onmogelijk om de markt te voorspellen. Er zitten verschillende voor- en nadelen aan het kiezen van DCA of lump sum beleggen. Bij DCA heb je de ene keer een hogere en de andere keer een lagere aanschafwaarde, waardoor je het risico op verlies verlaagt. Daarnaast loop je opbrengsten mis als je wacht met investeren. Dit is dus een nadeel van lump sum. Door DCA te beleggen kost het je minder tijd, heb je er minder omkijken naar en levert het vaak meer rendement op. Naast je maandelijkse inleg is het altijd goed om wat extra liquide middelen te hebben voor als er toch een kans komt. Dit kan zijn een kans voor het kopen van aandelen of een kans voor het kopen van een huis. 

  Doordat Nathan financial is en zijn werk is om processen te verbeteren vond hij het leuk om dit uit te zoeken. Ook heeft hij in het verleden flinke fouten gemaakt, die hij wil voorkomen. Door het tot in de puntjes uit te zoeken heeft hij het idee dat hij alles doet om het beste rendement te maken. 

  Tot slot hebben we het nog over waar Nathan nu belegt. Dit is bij ABN AMRO Basis. Hij geeft aan dat ABN AMRO voor de mensen is die graag zelf controle houden, emotioneel sterk en financieel onderlegt zijn. Ben je dit iets minder? Dan is waarschijnlijk Meesman een beter optie. Zelf heb ik de afgelopen tijd ook ABN AMRO en Meesman vergeleken. Dat lees je hier. 

  • 43 min
  S4.19 Een eerlijk en kritisch gesprek met Tom de CEO van Peaks over de kostenstructuur, de meerwaarde voor klanten en hun missie

  S4.19 Een eerlijk en kritisch gesprek met Tom de CEO van Peaks over de kostenstructuur, de meerwaarde voor klanten en hun missie

  Vandaag heb ik Tom, de CEO van Peaks te gast. Tom heeft gedurende zijn carrière gewerkt bij onder andere Robeco en de Rabobank. Hij heeft veel financiële producten geanalyseerd voor consumenten. Zo is hij er achter gekomen dat eenvoud belangrijk is. Ten eerste zodat mensen het begrijpen en ten tweede omdat eenvoud vaak het goedkoopste is. 

  Vroeger was de beleggingswereld vaak voor de oudere generatie, want alleen zij hadden het geld er voor. Dan heb je het over een gemiddelde leeftijd van 65 jaar. Peaks wil eigenlijk twee dingen:
  1. beleggen toegankelijk maken en
  2. mensen motiveren om geld opzij te zetten.
  Dit doen ze door beleggen eenvoudig en toegankelijk te maken voor iedereen. Doordat je bij Peaks kan beginnen met beleggen met wisselgeld is het toegankelijk voor iedereen. Als je begint met wisselgeld, voelt het risico beperkter. Doordat het om een klein bedrag gaat, is het ook minder erg als je het verliest. Peaks biedt 4 verschillende portfolio's aan van mild tot heet. Hoe heter, hoe groter het risico is. Inmiddels heeft Peaks meer dan 120.000 beleggers, waarvan 2/3 nog nooit eerder had belegt en 40% vrouw is.

  Als ik Tom vraag wat de gemiddelde belegger bij Peaks doet, geeft hij aan dat de meeste echt beginnen met wisselgeld. Daarna gaan ze langzaam extra stortingen doen en uiteindelijk wordt het vaak een maandelijks bedrag die ze bijleggen. Dit komt op zo'n €1000,- voor een belegger in het eerste jaar. Vaak ziet het tweede jaar er ongeveer hetzelfde uit. Als je weet dat 1/3 van de Nederlanders geen spaargeld heeft opgebouwd, is dit dus behoorlijk wat zegt Tom. 

  In de aflevering gaan we ook uitgebreid in op de kostenstructuur van Peaks. Ik ben natuurlijk maar al te benieuwd waarom ze laatst de kosten verhoogd hebben, terwijl ze beleggen toegankelijk willen maken? Tom geeft aan dat ze ten eerste voldoende inkomsten nodig hebben om de kosten te kunnen denken en ten tweede geld nodig hebben om het product te ontwikkelen naar de wensen van de klant. Daarnaast biedt Peaks niet alleen toegang tot beleggen, maar ook helpen ze je bij geld opzij zetten op een gedisciplineerde manier. Uiteindelijk hopen ze de kosten te kunnen verminderen als ze meer klanten hebben. Maar het leveren van goede (klanten)service kost ook geld. En hier geef ik hem gelijk in. Als je begint met beleggen doe je dat liever bij een partij die transparant is over hun kosten en je antwoord geeft op al je vragen in plaats van een partij die dat niet doet. Uiteindelijk ben je dan duurder uit, omdat je fouten gaat maken. 

  Waarom zou je kiezen voor Peaks in plaats van Meesman of ABN AMRO als je daar al direct met je kosten lager zit? Hier zijn enkele redenen voor volgens Tom: je kan beginnen met een kleiner bedrag, dus letterlijk met je wisselgeld. Daarnaast gaat alles automatisch via een app die je altijd bij de hand hebt. Persoonlijk vind ik een app een risico, omdat je beter ver weg kan blijven van je beleggingen. Hoe stiller je het laat staan, hoe beter het gaat. Tom geeft aan dat ze hier de beleggers veel content over sturen. Als je begint neemt Peaks je mee in wat een goede belegger doet, dus het liefst je geld zo lang mogelijk laten staan (10-15 jaar) en niet te vaak kijken op je app. De eerste dagen kijken klanten wel 10x per dag, maar dit neemt later af. Peaks voedt de beleggers op en geeft sturing aan de verwachtingen.

  Bij Peaks is het 'What you see, is What you get'. Door Peaks gaan mensen een spaarpotje opbouwen die dat anders nooit hadden gedaan en dat is goed. 

  • 44 min

Top Podcasts In Business

Listeners Also Subscribed To