56 episodes

In HRmagazine PODCAST interviewt een bekende journalist experts over een actueel HR thema. Ze geven hun blik op de toekomst.

HRmagazine PODCAST HRmagazine

  • Business

In HRmagazine PODCAST interviewt een bekende journalist experts over een actueel HR thema. Ze geven hun blik op de toekomst.

  Mentaal welzijn op het werk.

  Mentaal welzijn op het werk.

  Vaak worden psychische problemen op het werk simplistisch afgewimpeld met een vitaliteitsplan. Dagelijks x aantal stappen en een bakje fruit lossen de problemen wel op.
  Deze misvatting benadrukt de behoefte aan een nieuwe, frisse aanpak.
  Rechargen dus, en dat moet volgens Hidde de Vries van Recharge Company overal kunnen gebeuren, zowel thuis als op het werk. Het brein ademruimte gunnen om alles op een rijtje te zetten en te verwerken.
  Ook Livia Mensah van Cigna, een bedrijf dat wereldwijd inzet op gezondheidsoplossingen gaat hiermee aan de slag.

  • 23 min
  Op weg naar een succesvolle employee journey.

  Op weg naar een succesvolle employee journey.

  Vroeger werd eenzelfde hr-beleid op alle werknemers toegepast. Talrijke maatschappelijke factoren  hebben deze uniformiteit op de helling gezet.  Bedrijven kiezen vandaag steeds meer voor een traject op maat van de werknemer. 
  Het Top Employers Institute werkt globaal aan certificaten om dit beleid aan de hand van uitgebreide surveys te beoordelen.
  Steven Hormann van Top Employers Institute en Mieke Broeders van Cegeka bespreken hoe een certificaat van Top Employer bijdraagt aan een geïndividualiseerd werknemerstraject en tevens de employer branding boost.

  • 21 min
  Niemand is perfect, ook je baas niet.

  Niemand is perfect, ook je baas niet.

  In tijden van verandering en stijgende werkdruk  is er dringend nood aan nieuwe tools voor leidinggevenden. Hoe realiseer je dit in jouw onderneming?
   In deze podcast identificeert Lieze Stassen van Poolstok de knelpunten die aan de basis liggen van de nood voor opleidingstrajecten. Daarnaast beschrijft ze hoe je opleidingstrajecten kan voorbereiden en uitwerken. Sarah Volckaert legt uit hoe dit praktisch verloopt binnen de provincie Oost-Vlaanderen.

  • 23 min
  Wat als een familiebedrijf kiest voor een externe CEO?

  Wat als een familiebedrijf kiest voor een externe CEO?

  Hoe verandert dit de dynamiek en welke aspecten zorgen voor een goede verstandhouding en een vlotte bedrijfsvoering?
   Eigenaar Tom Van Uffelen liet het roer van familiebedrijf Universitas over aan een externe CEO. Samen met Liesbeth Vandenrijt, co-auteur van het boek ‘De niet-familiale CEO in het familiebedrijf’, blikt hij  terug op de uitdagingen en opportuniteiten die het proces met zich meebracht.

  • 27 min
  Investeer in een duurzaam HR-beleid

  Investeer in een duurzaam HR-beleid

  Met slechts 1,8 kandidaten per vacature is het vandaag niet eenvoudig om de juiste werknemer te vinden. Enerzijds zorgt de vergrijzing voor een structureel tekort aan arbeidskrachten en anderzijds zien we een kloof ontstaan tussen de beschikbare kandidaten en de openstaande vacatures.

  • 17 min
  Digitaal plannen beyond Excel

  Digitaal plannen beyond Excel

  Een dienstrooster uitwerken dat de huidige wetgeving respecteert én rekening houdt met de individuele wensen van werknemers is niet eenvoudig. Toba HR Solutions is al achttien jaar actief bezig met het automatiseren van dit proces. Hun interactieve planningsoftware laat toe om verder te gaan dan Excel en ondersteunt een vlotte communicatie met elke medewerker.
   Karl Hendrickx, Sales Manager van Toba HR Solutions, en Kris Van Paemel, directeur van WZC Sint-Vincentius in Kaprijke gaan dieper in op de toekomst van digitaal plannen.

  • 18 min

Top Podcasts In Business

BBC Radio 5 Live
Ramsey Network
Money News Network
iHeartPodcasts and Warner Bros
NPR
Dan Fleyshman

You Might Also Like