בדרך הביתה - על דברים שפוגשים בדרך לבניית הבית

tsofnatroznek

בדרך הביתה הוא פודקאסט עיצוב פנים פרקטי ומקיף, המעניק למאזינים את המידע הדרוש להם לתכנן, לשפץ או לבנות את הבית שלהם. אני, צפנת רוזנק, מתכננת ומעצבת פנים בעלת ניסיון רב, בכל פרק, מארחת מומחה אחר מתחום עיצוב הפנים (או נושק לו), ויחד אנחנו משתפים את הידע והניסיון עם המאזינים. הפודקאסט מתמקד בכל ההיבטים של תהליך עיצוב הבית הן בהיבטים פרקטיים והן ברגשיים. המאזינים לומדים על נושאים מגוונים, כגון: + איך לתכנן את הבית בהתאם לצרכים והתקציב שלכם + איך לבחור בעלי מקצוע בתהליך + היבטים רגשיים שיש בבית ובתהליך בדרך הביתה הוא הפודקאסט המושלם עבור כל מי שחולם על בית ופוחד מהתהליך או חסרים לו כלים וידע להתמודד עם האתגר המאזינים לומדים מהמומחים המובילים בתחום ומקבלים את הכלים הדרושים להם כדי להפוך את החלום שלהם למציאות. התחילו את המסע שלכם לשדרוג הבית שלכם עם בדרך הביתה!

  1. 04/23/2025

    פרק 36 – ביקורי שטח בשיפוץ או בניית בית. עם יובל טסלר

    אתר בנייה, זה המקום שאני מרגישה בו הכי בנוח, בין האבק לקפה שחור, שם, בדיוק שם החלומות הופכים למציאות, האתגרים מתגלים וצפים, ובדיוק של הביצוע, בפינישים ובפרטים הקטנים, שם טמונה ההצלחה של הפרויקט.  אני לא יודעת איך הפרק הזה לא הוקלט עד היום. כמובן שבחרתי להקליט את הפרק עם קולגה אהובה במיוחד, שחולקת איתי את האהבה המשונה הזו. יחד למדנו פיקוח בנייה, יובל טסלר, מעצבת פנים וגם מפקחת  בפרק דיברנו על: למה בכלל צריך להגיע לשטח? האם הביקורים משפיעים על הצלחת הפרויקט? מה כדאי להביא איתנו לשטח? מתי חשוב להגיע לשטח? איך מנהלים בלת"ם? התמודדות עם בעלי מקצוע בעייתיים ליצירת קשר עם יובל טסלר: אתר , פייסבוק, אינסטגרם , טיקטוק ליצירת קשר עם צפנת רוזנק  *למען הסר ספק, כל האמור בפרק הינו השקפה אישית שנאמרה במטרה לשתף ידע. אין הנאמר תחליף ליעוץ אישי פרטני, כאמור כל מקרה לגופו. אין בנאמר כוונה לפגוע בשום איש, מקצוע או ארגון.

    57 min
  2. 07/29/2024

    פרק 34 – הכל על תכנון חשמל לבית. עם שרי בר-נע גבעון

    חשמל זה אחד האלמנטים היקרים בתהליך השיפוץ ואם לא תוכנן טוב מראש, זה יכול להיות מעיק על התנהלות היום יומית, או יקר לתיקון או מכוער (אם השארנו את התכנון כפי שהוא ומתנהלים עם מאריכים וכבלים שרצים לנו לאורך הבית). בחשמל כמעט הכל אפשרי אבל דורש תכנון מוקפד מראש, אפשר וכדאי לעשות את זה נכון : ) אז נפגשתי עם שרי בר-נע גבעון, מעצבת פנים, יועצת תאורה ומרצה לתאורה   בפרק דיברנו על:   + מושגי יסוד שכדאי להבין ולדעת: חד ותלת פאזי, שקע כוח, שקע מוגן מים + צעד צעד, איך נכון לתכנן חשמל בבית + החלל אולי המורכב ביותר בתכנון חשמל הוא המטבח- מה לקחת בחשבון? מה לא כדאי לשכוח? + כללי אצבע לגבי מיקומים: גבהים, סוגים, כמות, מתגים... + הכנה לחשמל חכם, מה צריך לדעת ואיזה הכנות כדאי לעשות?     ליצירת קשר עם שרי בר-נע גבעון: אתר, פייסבוק, אינסטגרם ליצירת קשר עם צפנת רוזנק   *למען הסר ספק, כל האמור בפרק הינו השקפה אישית שנאמרה במטרה לשתף ידע. אין הנאמר תחליף ליעוץ אישי פרטני, כאמור כל מקרה לגופו. אין בנאמר כוונה לפגוע בשום איש, מקצוע או ארגון.

    1h 12m
  3. 05/07/2024

    פרק 31- בית צומח מטראומה עם ד"ר עוז גוטרמן

    ב-7.10 כולנו חווינו טראומה, זה לא סוד, השיח על הטראומה היה בכל ערוצי החדשות, בעיתונות, ברשתות החברתיות.... אבל מה שלא דיברו ומדברים עליו מספיק זה על צמיחה פוסט טראומטית, ביום שאני שמעתי לראשונה את המושג הזה, היה היום שהבנתי שה-7.10 זה לא סוף הסיפור, אלא זה ההתחלה החדשה. וחשוב לספר על צמיחה ולהזכיר כך שכל אדם בארץ ידע על זה, וידע שרוב האנשים שחווים טראומה יחוו צמיחה פוסט טראומטית.   אני מאמינה מאוד שלמרחב שאנחנו חיים בו יש השפעה עצומה על הנפש שלנו, ואני מאמינה שאפשר לשזור בבית אלמנטים שיעודדו צמיחה פוסט טראומטית. אני מתנצלת מראש שיש חלקים בפרק שההקלטה באיכות פחות טובה, יחד עם זאת, נושא הפרק כל כך חשוב, שאין פה מקום לפרפקציוניזם, מקווה שתקבלו זאת בהבנה. נפגשתי עם ד"ר עוז גוטרמן , דוקטור לפסיכולוגיה, בעל תארים גם בביולוגיה ומנהל עסקים. מרצה באונ' בר אילן, ראש החטיבה לניהול משאבי אנוש באקדמית גליל מערבי. מרצה בכיר בארץ ובעולם בשלל נושאים הקשורים במצוינות אישית וארגונית.   בפרק דיברנו על: מהי צמיחה פוסט טראומטית מהם המאפיינים לצמיחה שנחווה בחודשים הראשונים לאחר הטראומה? זו המודעות לצמיחה על הבדל בין אמפטיה לרחמים, ולמה זה חשוב? הכוח של הכרת התודה, איך נשזור את זה בחיינו התמודדות אקטיבית בזמן הטראומה וגם אחריה ליצירת קשר עם ד"ר עוז גוטרמן: אתר , פודקאסט עולם חדש מופלא , קהילת 'אנשי המחר- כלים מעשיים לצמיחה מתמדת' , ספרים לרכישה    ליצירת קשר עם צפנת רוזנק    *למען הסר ספק, כל האמור בפרק הינו השקפה אישית שנאמרה במטרה לשתף ידע. אין הנאמר תחליף ליעוץ אישי פרטני, כאמור כל מקרה לגופו. אין בנאמר כוונה לפגוע בשום איש, מקצוע או ארגון.

    52 min
  4. 09/11/2023

    פרק 29- חשבון נפש ובית. עם בר אופיר

    בתקופת החגים אני אוהבת לעשות חשבון נפש, מה נעים לי ומה פחות, מה אני רוצה לשפר, יש משהו בתקופה הזו שמזמין אותי להסתכל פנימה. שנה שעברה עם המבט פנימה עלה בי החשק גם לסדר סביבי, לרפרש את הבית, זו היתה בעצם תקופה אחרי שנתיים של קורונה שהרגשתי שהבית פשוט התעייף, אני כבר פחות אהבתי אותו ורציתי לרענן. אני חושבת שלא רק אצלי יש קשר בין הנקיון הפנימי לבין הנקיון של הסביבה שלנו, ובמיוחד בתקופה הזו אני חושבת שהפרק הזה יכול לעזור להרבה אנשים ליצור את ההשלמה הזו. אז נפגשתי עם בר אופיר , מלווה נשים בתהליכי חיבור בעולמות הגוף, הנפש והסביבה. . בפרק דיברנו על: איך מתחילים תהליך כזה? עקרונות שינחו אותנו בסידור הבית משמעות המילה מינימליזם ואיך זה צריך לבוא לידי ביטוי בחיינו עקרון של הפגת הבדידות ויצירת הביחד, השבטיות טיפים ליצירת שפע דרך הבית   ליצירת קשר עם מרואיין: פייסבוק, אינסטגרם,  ליצירת קשר עם צפנת רוזנק    *למען הסר ספק, כל האמור בפרק הינו השקפה אישית שנאמרה במטרה לשתף ידע. אין הנאמר תחליף ליעוץ אישי פרטני, כאמור כל מקרה לגופו. אין בנאמר כוונה לפגוע בשום איש, מקצוע או ארגון.

    1h 33m

About

בדרך הביתה הוא פודקאסט עיצוב פנים פרקטי ומקיף, המעניק למאזינים את המידע הדרוש להם לתכנן, לשפץ או לבנות את הבית שלהם. אני, צפנת רוזנק, מתכננת ומעצבת פנים בעלת ניסיון רב, בכל פרק, מארחת מומחה אחר מתחום עיצוב הפנים (או נושק לו), ויחד אנחנו משתפים את הידע והניסיון עם המאזינים. הפודקאסט מתמקד בכל ההיבטים של תהליך עיצוב הבית הן בהיבטים פרקטיים והן ברגשיים. המאזינים לומדים על נושאים מגוונים, כגון: + איך לתכנן את הבית בהתאם לצרכים והתקציב שלכם + איך לבחור בעלי מקצוע בתהליך + היבטים רגשיים שיש בבית ובתהליך בדרך הביתה הוא הפודקאסט המושלם עבור כל מי שחולם על בית ופוחד מהתהליך או חסרים לו כלים וידע להתמודד עם האתגר המאזינים לומדים מהמומחים המובילים בתחום ומקבלים את הכלים הדרושים להם כדי להפוך את החלום שלהם למציאות. התחילו את המסע שלכם לשדרוג הבית שלכם עם בדרך הביתה!

You Might Also Like