24 episodes

Οι leaders της ελληνικής επιχειρηματικότητας μοιράζονται με τον Ανδρέα Κωνσταντίνου (Προέδρο, EO Greece) τις αξίες και τις αρχές τους, τις αδυναμίες και τις επιρροές τους, που τους έδειξαν το δρόμο για την κορυφή.

Finding True North by EO Greece EO Greece

  • Business

Οι leaders της ελληνικής επιχειρηματικότητας μοιράζονται με τον Ανδρέα Κωνσταντίνου (Προέδρο, EO Greece) τις αξίες και τις αρχές τους, τις αδυναμίες και τις επιρροές τους, που τους έδειξαν το δρόμο για την κορυφή.

  Με την Μυρτώ Παπαθάνου, founder και partner στο επενδυτικό σχήμα Metavallon

  Με την Μυρτώ Παπαθάνου, founder και partner στο επενδυτικό σχήμα Metavallon

  “Θέλει 10 χρόνια για να φανεί αν τελικά έχω κάνει καλή δουλειά, αν οι εταιρείες  [που επενδύω] που έχουν καλές προοπτικές στα χαρτιά, θα γυρίσουν πολλά χρήματα στους επενδυτές μου.., αν θα καταφέρω να σηκώσω κι ένα επόμενο fund.. όλα αυτά δεν τα είχα συνειδητοποιήσει [στην αρχή]»

  Στο S02E13 του Finding True North podcast του EO Greece, καλεσμένη η Μυρτώ Παπαθάνου, founder και partner στο επενδυτικό σχήμα Metavallon μας διηγείται την ζωή μέσα από τα μάτια μιας venture capitalist.

  Η Μυρτώ μας μιλάει για το ρίσκο που πήρε για να ξεκίνησει ένα επενδυτικό σχήμα, για τις δυσκολίες να αντλήσει τα πρώτα κεφαλαία, για την ζωή ενός venture capitalist, πως δουλεύουν τα επενδυτικά σχήματα, και πως επιλέγει τις εταιρείες στις οποίες θα επενδύσει. Μας εξηγεί για τις διαφορές που βλέπει στις γυναίκες που επιχειρούν που δυστυχώς είναι η μειονότητα. Μας διηγείται πώς βρήκε την ειρήνη με τον εαυτό της μετά από ένα 9μηνο solo ταξίδι στην Λατινική Αμερική  στα 25 της, και την σημασία του να βρει ο καθένας μας το zone of genius που κρύβει μέσα του.

  • 40 min
  Με τον Θοδωρή Μουλό, CEO της Growth Rocks και serial entrepreneur

  Με τον Θοδωρή Μουλό, CEO της Growth Rocks και serial entrepreneur

  “Το επιχειρείν είναι μοναχικό σπορ. Το επιχειρείν σε μια ξένη χώρα είναι δύο φορές μοναχικό. Το επιχειρείν σε μια ξένη χώρα που δουλεύεις 20 ώρες την ημέρα είναι τρεις φορές μοναχικό.”

  Στο S02E13 του Finding True North podcast του ΕΟ Greece, καλεσμένος ο Θοδωρής Μουλός, CEO της Growth Rocks και ιδρυτής ενός πλέγματος εταιρειών στο marketing. Μας μιλάει για το πως ξεκίνησε να μπει στις διεθνείς αγορές, τι κάνει τον έλληνα να ξεχωρίσει το εξωτερικό, γιατί επέλεξε να ξενιτευτεί στη Γαλλία και στην Αγγλία, και γιατί δεν μπορείς να είσαι marketer διεθνούς επιπέδου ζώντας στην Ελλάδα. 

  Γιατί πιστεύει ότι η τεχνητή νοημοσύνη δεν θα καταργήσει τις θέσεις εργασίες στο marketing, γιατί πρέπει να περνάς ώρες στο Tiktok, και γιατί πρέπει να γνωρίζεις το αντικείμενο πριν ηγηθείς μιας ομάδας. Και εν τελει πως η ζωή του έμαθε ότι δεν μπορείς να κάνεις μακροπρόθεσμα πλάνα, αλλά πρέπει να ζεις την ζωή σου.  Tην ώρα που περνάει μπροστά από τα μάτια σου.

  • 39 min
  Με την Αλεξία Κωτσή, co-founder της Funk Martini

  Με την Αλεξία Κωτσή, co-founder της Funk Martini

  “Σκεφτόμουν τί ωραία θα ήταν να είμαι στο δρόμο κολλημένη στην κίνηση, να είχα business προβλήματα, να έχω τσακωθεί με τους φίλους μου ή με τον άντρα μου, και δεν μπορούσα να ζήσω τίποτα από όλα αυτά γιατί ήμουνα κολλημένη στο δωμάτιο ενός νοσοκομείου [για 1.5 χρόνο]."

  Στο S02E12 του Finding True North podcast του ΕΟ Greece, η Αλεξία Κωτσή, co-founder της Funk Martini, το marketplace για υπηρεσίες ομορφιάς που εξαγοράστηκε από την Treatwell.  Μας αφηγείται πως έτρεχε την εταιρεία της για 1.5 χρόνο από το νοσοκομείο μεταξύ χημειοθεραπειών, και πως έμαθε να γίνει καλύτερη μέσα από αυτή την περιπέτεια. Πως η μεγαλύτερη δυσκολία για ένα founder είναι οι ανθρώπινες σχέσεις. Πως χρησιμοποίησε το 1-2-1 coaching για να καταλάβει καλύτερα τον κάθε άνθρωπο στην ομάδα της.  Για την επιβεβαίωση που νιώθει κάθε φορά που ακούει ένα ευχαριστώ που δημιούργησε την Funk Martini. Και για την αξία της αυτο-εξέλιξης που θέλει να περάσει στον γιό της.

  • 33 min
  Με τον Δημήτρη Στρατάκη, CEO και founder της Unismack

  Με τον Δημήτρη Στρατάκη, CEO και founder της Unismack

  “Δε χρειάζομαι πολλά για να νιώσω καλά με αποτέλεσμα μεγάλα ρίσκα να μπορώ να τα πάρω σκεπτόμενος ότι οκ, αν δεν πάει καλά, ποιο είναι το χειρότερο μπορεί να συμβεί; Κι όταν φτάσεις τελικά στο core του ποιο είναι το χειρότερο που μπορεί να συμβεί, μένεις μόνος εσύ κι ο εαυτός σου - κι αν είσαι εντάξει με τον εαυτό σου, όλα τα άλλα μπορεί να τα σηκώσεις.”

  Στο S02E11 του Finding True North podcast του ΕΟ Greece, ο CEO και founder της Unismack, ο Δημήτρης Στρατάκης μιλάει για τη ζωή του και τις αρχές του. Πως τον διαμόρφωσε σαν χαρακτήρα το INSEAD και το διεθνές περιβάλλον του. Το πως χρησιμοποιεί την ψυχραιμία ως υπερδύναμη. Για τις δύσκολες αποφάσεις που χρειάστηκε να πάρει, όπως το να ανοίξει εργοστάσιο στην Αμερική. Για το πως χρησιμοποιεί τον κανόνα του 80/20 για να πάρει μεγάλα ρίσκα. Γιατί ορίζει την επιτυχία του ως τον θετικό αντίκτυπο στην ζωή των ανθρώπων γύρω του. Και πως έχει μάθει να χτίζει σχέσεις εμπιστοσύνης στην εταιρεία του και στους συνεργάτες του.

  • 34 min
  Με τον Αντώνη Καρτάλη, Managing Director Σχολή Μωραΐτη

  Με τον Αντώνη Καρτάλη, Managing Director Σχολή Μωραΐτη

  "Οι ανθρώπινες σχέσεις είναι το άλφα και το ωμέγα. Θεωρώ το πιο σημαντικό προσόν είναι να ακούς. Να έχεις τα αυτιά σου ανοιχτά και να σέβεσαι τον άλλο. Να μην θεωρείς ότι τα ξέρεις όλα, ότι έχεις λύσεις για όλα, αλλά να σεβαστείς και να είσαι δίκαιος με οτιδήποτε συμβεί."
  Στο S02E10 του Finding True North podcast του EO Greece, o Αντώνης Καρτάλης, Managing Director της Σχολής Μωραίτη, μας μιλάει με ειλικρίνεια για την εμπειρία και τις προκλήσεις του να διοικείς ένα σχολείο. Για την δικαιοσύνη και την ενσυναίσθηση, αξίες που πήρε από την μητέρα του. Για το πώς έχει αλλάξει σαν άνθρωπος τα τελευταία 20 χρόνια και πως έχει μάθει να ακούει όλες τις μεριές πριν πάρει μια απόφαση. Πώς δουλεύει στο να είναι λιγότερο συγκεντρωτικός. Για το πως θα ήθελε να περνάει περισσότερο χρόνο με τους μαθητές στην τάξη, και για την αξία που του έχει πάρει από το Entrepreneurs Organisation.

  • 39 min
  Με τον Δημήτρη Γλέζο, Founder Transifex

  Με τον Δημήτρη Γλέζο, Founder Transifex

  "Ζήτησα από την ομάδα μου πολύ ανοιχτά να με βαθμολογήσουν στο πόσο (από το 1 ως το 5) νοιάζομαι πραγματικά για τον άνθρωπο και πόσο είμαι εντελώς direct με τους άλλους. Δεν έκανα rate ψηλά στο being direct... Τους είπα ότι θα δουλέψω για να το αλλάξω αυτό. Τότε έγινε μια μεγάλη αλλαγή και σε μένα, και στην εταιρεία." 
   Στο S02E09 του Finding True North podcast του EO Greece, ο Δημήτρης Γλέζος, founder της Transifex, μιλάει ανοιχτά και ειλικρινά για το πώς ξεκίνησε το Transifex εθελοντικά, την σημασία του να ηγείται με "ανοιχτή καρδιά", το πώς χειρίστηκε τις δύσκολες περικοπές σε προσωπικό, το λάθος που έκανε όταν η εταιρεία αποφάσισε να αλλάξει τρόπο χρηματοδότησης, το βιβλίο «Radical Candor» και πως άλλαξε την κουλτούρα της εταιρείας του, και πως έφτασε η Transifex να εξαγοραστεί από ένα search fund.

  • 43 min

Top Podcasts In Business

Ramsey Network
Money News Network
NPR
Dan Fleyshman
Sean Castrina
Vox Media Podcast Network

You Might Also Like

Innovative Greeks
Γιώργος Σαββίδης
LIFO PODCASTS
SPORT24 | Θέμης Καίσαρης
Gazzetta.gr
Kyvernitis Travel Group