פורצות קדימה - איך את מנצחת במשחק הארגוני

israelhayom

פורצות קדימה - איך את מנצחת במשחק הארגוני עם אילנה שטיין ועינת גן אל  עינת גן אל ואילנה שטיין מדברות בפודקסט על המשחק הארגוני בעולם העבודה. האם גברים ונשים משחקים אותו אחרת? למה יש פחות נשים בתפקידי הובלה והשפעה? ואיך אפשר ליישר את המגרש?  עינת ואילנה ייראיינו נשים וגם כמה גברים,  על מגדר, ניהול, מנהיגות, הטיות, דפוסי התנהגות בעבודה ובעיקר כלים פרקטיים לנצח במשחק הארגוני, להתקדם גבוה יותר ומהר יותר. ואיך כולנו יחד יכולים לייצר מקומות עבודה אינקלוסיביים יותר.

  1. פורצות קדימה - פרק 12: כיצד לרתום את החוזקות שלנו לפרוץ קדימה? נקודת מבט של אישה קרייריסטית  בעולם המכירות הגלובאלי

    02/29/2024

    פורצות קדימה - פרק 12: כיצד לרתום את החוזקות שלנו לפרוץ קדימה? נקודת מבט של אישה קרייריסטית בעולם המכירות הגלובאלי

    השבוע בפורצות קדימה, אילנה שטיין ועינת גן אל בשיחה עם רונית שטיינר. רונית בעלת ניסיון רב בתחום המכירות הבינלאומי, בפיתוח עסקי ואסטרטגיה, בעיקר בעולמות הביוטק והמכשור הרפואי.דירקטורית בעמותת מפגשים, חברה בנבחרת הדירקטורים החברתית ובנבחרת של רשות החברות, מנטורית לנשים בתעשייה.בת זוג ליריב, אמא לגאיה ונווה המתוקים. פעילה חברתית לקידום נשים במרחב הציבורי במסגרת המיזם 50-50 של יעל יחיאלי ובמסגרת בונות אלטרנטיבה. בימים אלו החלה את תפקידה כסמנכ״לית שיווק ופיתוח עסקי באלביט קינטיקס.  במהלך השיחה המרתקת עם רונית, דיברנו על:  -המקום שלה כאישה בעולם המכירות הבנ"ל,  עולם שברובו גברי. -על ההתמודדות עם השילוב בין מרכיבי החיים-על  החשיבות של שייכות, משמעות, שיתופיות אצל נשים. -על היכולת לקחת בעלות על החוזקות שלך, ולמנף אותן.  חוזקות שאופייניות יותר לנשים. ושלא בצדק נתפסות כחולשות. -על קביעת עובדות בשטח ולספר את הסיפור שלך בארגון-על ניהול מתוך אמון, שיתופיות והרבה פחות אגו. רונית משתפת בהמון סיפורים ואנקדוטות שיכניסו את כולכםן לחוויה שלה כאישה קרייריסטית בעולם המכירות הבנ"ל והניהול הבכיר בארגונים. See omnystudio.com/listener for privacy information.

    45 min
  2. פורצות קדימה - פרק 10: "הנורמאלי החדש"

    02/15/2024

    פורצות קדימה - פרק 10: "הנורמאלי החדש"

    פורצות קדימה - איך לנצח במשחק הארגוני? עינת גן אל ואילנה שטיין בשיחה עם בת שבע בוקר, יועצת משפטית, מנהלת המחלקה המשפטית של נס וחילן, חברת הנהלה, מקימת פורום הנשים בנס. השלושה מדברות על ה"נורמאלי החדש" על הרגע שבו את מבינה שמה שנתפס כנורמאלי וטבעי הוא לא!  ויש לאתגר ולשנות. על הקמת פורום נשים מנהיגות בנס?  חוגג כעת "בר מצווה".על התהליך ההמשכי, ההשקעה והתכנית עבודה על מנת להגיע לגיוון מגדרי? מהם השלבים בדרך?כיצד להפוך את הפירמידה למלבן? על מה נשים יכולות לעשות כדי להתקדם?על ההבדלים בדפוסים בין גברים ולנשים? על המודעות ועל המאמץ המשמעותי שיש להשקיע כדי לראות את הנשים ולא לפספס את אותן הנשים המעולות והמוכשרות? שוויון הוא לא שוויון "לנשים" הוא שוויון בכלל. כולםן מרוויחים! הגברים גם זכאים לשוויון ולבחירה. על כיצד בת שבע רתמה את ההנהלה לשינוי וכמה ההנהלה והארגון מחויב לשינוי? ואיך זה משפיע על השורה התחתונה? מדוע להביא בירה והמבורגר להרצאה ליום האישה? על הכוח של נתונים, לעקוב אחר הData, לייצר שקיפות ולהביא לתוצאות. על העליה המשמעותית באחוז הנשים המנהלות בחברת נס. על שוויון בשכר. על תשומת לב ושמירת האיזון מגדרי בכנסים של נס. למרות המאמץ שנדרש כדי לגרום לזה לקרות. בת שבע מספרת כל זאת ועוד, בצורה סיפורית ומרת See omnystudio.com/listener for privacy information.

    1 hr
  3. פורצות קדימה - פרק 9: Innovation dynamo - על חדשנות ותכנון קריירה

    02/06/2024

    פורצות קדימה - פרק 9: Innovation dynamo - על חדשנות ותכנון קריירה

    פורצות קדימה - הפודקאסט על איך לנצח במשחק הארגוני עינת גן אל ואילנה שטיין מארחות את נטע גרנות מנכלית וקופאנדרית ב- Exosomm ממקימי הארגון SHEvyon. נטע מספרת על הדרך שלה לתכנן אסטרטגית את הקריירה? כיצד לאתר ולממש הזדמנויות? לא להתעסק בלמה לא הציעו? לא לחכות שיציעו לנו. להיות פרואקטיבית.כיצד לגוון את מסלול הקריירה? לעבור מלהיות "טכנולוגית" לצד העסקי של הארגון?כיצד לבנות את המותג שלך, לספר את הסיפור שלך, לדייק את הערך אותו את מביאה? כיצד לחבר בין העסקי לטכנולוגי? וכיצד כל זה הביא את נטע גרנות לתפקיד הנוכחי.  מתי להקשיב "לבטן", לקחת סיכון ולהגיד גם לא? מה היתרונות של דרך/ סגנון הניהול הנשי?  מה נשים מביאות לשולחן? לקבלת ההחלטות? איך להתמודד עם אמירות ותופעות שונות כגון: "את מאוד אמוציונאלית",  מה עושים כשמשתיקים אותך? ומה דעתה של נטע על האישה המושלמת? אורחת: נטע גרנות  See omnystudio.com/listener for privacy information.

    43 min
  4. פורצות קדימה - אודות

    02/04/2024

    פורצות קדימה - אודות

    פורצות קדימה, זה אנחנו, עסק חברתי לייעוץ והדרכה שהמטרה שלנו כמה שיותר נשים בעמדות הובלה והשפעה, רוצות לראות ארגונים עם מנהיגות מגוונת ותרבות אינקלוסיבית. עינת גן אל, יועצת ארגונית ומומחית בתהליכי שיפור ושינוי מערכתיים. פיתוח מנהלים/ות, בעלת שיטת ייעוץ ייחודית המותאמת לנשים מנהלות. עם ניסיון של כ-20 שנה בתחום כמנהלת פיתוח ארגוני, הדרכה ולמידה וכיועצת לארגונים ולמנהלים/ות,  כולל הנהלה. בעלת תואר שני, יעוץ ארגוני, באוניברסיטה העברית.   אילנה שטיין, דיפלומטית לשעבר ומומחית לתקשורת, דוברות, הסברה והדרכה. בעברה הייתה נספחת התרבות במוסקבה, סגנית דובר משרד החוץ, מנהלת קורסי צוערים ואחראית על מיון וגיוס צוערים/ות לשרות החוץ. בעלת תואר שני במדעי המדינה ותקשורת מאוניברסיטת בר אילן. אילנה שטיין ועינת גן אל, הקימו את פורצות קדימה, עסק חברתי לייעוץ והדרכה במטרה להגיע למנהיגות מגוונת בארגונים ובחברה. במהלך השנים פעלנו בעשרות ארגונים עבור נשים וגברים בדרגים השונים בארגון, להעלאת המודעות להטיות בלתי מודעות ולפיתוח המנהיגות המגוונת והמכלילה (Inclusive Leadership). הדגשים המרכזיים בעבודה עם נשים הינם ההבנה למחסומים שעלולים לעכב נשים מהמימוש המקסימלי שלהן ותרגול כלים מעשיים בכדי להתגבר למה פודקסט? הרצון שלנו  בפודקסט להגיע לנשים וגם גברים. שלא פוגשים.ות אותנו בארגונים. לא להיות מוגבלות בזמן, כל פעם להתעמק בנושא אחר, ולקחת נשים אחרות, לשמוע מהחוויות שלהן בקריירה. הפודקסט עבורינו, הגשמת חלום. אנחנו מאוד אוהבות לשאול שאלות ולשוחח עם א.נשים בטח עם נשים חכמות ומעניינות, שיחות מלאות ערך, כל אישה מביאה זווית ראיה, כיוון מעניין, טיפ ובשפה שלנו "סולם" ומתארת אתגרים שעברה ו"נחשים" בשפת המשחק. ומקוות שבהמשך יהיו גם גברים, בני ברית ושותפים לדרך. נשמח מאוד לשמוע מכםן. איפה פגשתםן מה שעלה בפרקים, ואיפה החוויות היו שונות לגמרי. See omnystudio.com/listener for privacy information.

    6 min

About

פורצות קדימה - איך את מנצחת במשחק הארגוני עם אילנה שטיין ועינת גן אל  עינת גן אל ואילנה שטיין מדברות בפודקסט על המשחק הארגוני בעולם העבודה. האם גברים ונשים משחקים אותו אחרת? למה יש פחות נשים בתפקידי הובלה והשפעה? ואיך אפשר ליישר את המגרש?  עינת ואילנה ייראיינו נשים וגם כמה גברים,  על מגדר, ניהול, מנהיגות, הטיות, דפוסי התנהגות בעבודה ובעיקר כלים פרקטיים לנצח במשחק הארגוני, להתקדם גבוה יותר ומהר יותר. ואיך כולנו יחד יכולים לייצר מקומות עבודה אינקלוסיביים יותר.