پادکست شرق

شبکه شرق

آفتاب از شرق طلوع می‌کند این پادکست به مرور مطالب روزنامه پیرامون اتفاقات مهمی که در طول هفته گذشته منتشر شده می‌پردازد و با روزنامه‌نگارانی که این سوژه‌ها را پیگیری کرده‌اند مصاحبه می‌کند. با پادکست شرق شما از هیچ خبری جا نمی‌مانید.

  1. عادل مشایخی | «تجربه‌گرایی و سوبژکتیویته

    Jun 13

    عادل مشایخی | «تجربه‌گرایی و سوبژکتیویته

    درس‌گفتگو: گفت‌وگوی احمد غلامی با عادل مشایخی درباره «تجربه‌گرایی و سوبژکتیویته» میل-امر اجتماعی فاشیسم-توتالیتاریسم «درسگفتگو»، شیوه دیگری برای اندیشه‌ورزی است که در آن تلاش می‌کنیم از طریق گفت‌وگو به آنچه که متفکران به آن درسگفتار می‌گویند نزدیک شویم. «درسگفتگو»، نه مصاحبه به معنای رایج آن است و نه چیزی شبیه درسگفتار که استادی آغاز و انجام رشته سخن را در اختیار دارد. در این شیوه قرار است گفت‌وگوکننده‌ در مسیر بحث قرار گیرد و با پرسش‌هایش به جریان بحث سرعت ببخشد، یا در نظم بحث به دلیل آشکار شدن زوایای پنهان آن اخلال ایجاد کند. تاکنون چندین گفت‌وگو به این شیوه انجام شده است و گفت‌وگوی حاضر نیز از این قاعده پیروی می‌کند. این بار با عادل مشایخی، مترجم کتاب «تجربه‌گرایی و سوبژکتیویته» و یکی از صاحب‌نظران اندیشه‌های دلوز در ایران به گفت‌وگو نشسته‌ایم. اگرچه محور بحث‌ها، کتاب «تجربه‌گرایی و سوبژکتیویته: پژوهش در باب طبیعت انسانی بر حسب نظر هیوم» اثر ژیل دلوز است، گفت‌وگو به مباحثی فراتر از کتاب نیز می‌پردازد. برای پیشنهادها و تبلیغات در پادکست فارسی با ما در ارتباط باشید: info@NewshaCast.com See omnystudio.com/listener for privacy information.

    1h 15m
  2. حمید علیدوستی | ترانۀ رنج

    Jun 2

    حمید علیدوستی | ترانۀ رنج

    یک کتاب، یک نویسنده: گفت‌وگوی احمد غلامی با حمید علیدوستی  ترانۀ رنج   در کافه نشر ثالث حمید علیدوستی را دیدم، درست روبروی من نشسته بود. عشق دوران جوانی من. تنها فوتبالیستی که عکس قدی‌اش را از وسط مجله «دنیای ورزش» کنده و به دیوار چسبانده بودم. چنان ذوق‌زده به طرفش رفتم که با حال‌وروز و سن‌وسال من قرابتی نداشت. تعجب کرده بود، اما با گرمی برخورد کرد و کنارش نشستم. از او خواستم کتابی را که به‌تازگی منتشر کرده است، برایم امضا کند و این کار را کرد. به‌واسطه آقای جعفریه، مدیر نشر ثالث بیشتر با هم آشنا شدیم، آشنایی‌ای که سبب‌ساز این گفت‌وگو شد. بعد از دیدار با حمید علیدوستی بود که به مفهوم «ذوق» پی بردم یا آن را بیشتر درک کردم. ذوق لحظۀ تکینی است در زندگی که فقط یک بار اتفاق می‌افتد. لحظه حالی است از رؤیای شیرین گذشته، که ناممکنیِ تحقق آن در آینده قطعی شده است. این ناممکنی نه‌تنها دیگر تلخ نیست بلکه طعم عجیبی است از روزگار خوش گذشته. ذوق چیز غریبی است که در کودکی به سراغ آدمی می‌آید و در آستانه سالمندی. برای پیشنهادها و تبلیغات در پادکست فارسی با ما در ارتباط باشید: info@NewshaCast.com See omnystudio.com/listener for privacy information.

    45 min
  3. گفت‌وگوی احمد غلامی با حسین مصباحیان | هابرماس علیه هابرماس

    Apr 27

    گفت‌وگوی احمد غلامی با حسین مصباحیان | هابرماس علیه هابرماس

    گفت‌وگوی احمد غلامی با حسین مصباحیان هابرماس علیه هابرماس اواخر سال گذشته هم‌زمان با درگذشت یورگن هابرماس گفت‌وگویی با حسین مصباحیان درباره اندیشه‌های این متفکر آلمانی انجام دادیم. هابرماس از نسل دوم متفکران مکتب فرانکفورت است که بعدها تلاش کرد با نگاهی انتقادی به بنیان‌گذاران این مکتب، تئودورآدورنو و ماکس هورکهایمر از آنان فاصله بگیرد. مصباحیان باور دارد از دو منظر ایده‌ها و رویکردها می‌توان اندیشه‌های یک متفکر را ارزیابی کرد. آنچه برای او بیشتر اهمیت دارد رویکردهای یک متفکر و اندیشه‌هایی است که قابلیت تحقق اجتماعی دارند و قادرند جامعه را تحت تأثیر قرار داده و موجب تغییرات اساسی شوند. مصباحیان با این صورت‌بندی سراغ هابرماس می‌رود و با ذکر ایده‌های درخشان این متفکر رویکرد او به مدرنیته، «مدرنیته ناتمام» را نقد می‌کند؛ خاصه بحث مهم «همه‌شمولی» که قرار بوده مانعی جدی بر سر راه «خاص‌گرایی» باشد. بحث‌های حسین مصباحیان درباره متفکری که در دوره اصلاحات به ایران آمد و بسیاری از چهره‌های سیاسی و فکری اصلاح‌طلب تحت تأثیرش بوده‌اند، نکات تازه‌ای در بر دارد. اینکه از هابرماس چه چیزهای می‌توانیم یاد بگیریم و چه چیزهای نباید یاد بگیرم، مروری بر تجربه تاریخی ماست. برای پیشنهادها و تبلیغات در پادکست فارسی با ما در ارتباط باشید: info@NewshaCast.com See omnystudio.com/listener for privacy information.

    1h 6m

About

آفتاب از شرق طلوع می‌کند این پادکست به مرور مطالب روزنامه پیرامون اتفاقات مهمی که در طول هفته گذشته منتشر شده می‌پردازد و با روزنامه‌نگارانی که این سوژه‌ها را پیگیری کرده‌اند مصاحبه می‌کند. با پادکست شرق شما از هیچ خبری جا نمی‌مانید.