19 episodes

A Színház folyóirat podcastje.

Hangosító Színház folyóirat

  • Arts
  • 5.0, 1 Rating

A Színház folyóirat podcastje.

  Hangosító 19. – Fiatalok

  Hangosító 19. – Fiatalok

  Ezek a mai fiatalok... – vagy legalábbis négy közülük. Már nem teljesen kezdők, de még a pálya elején. „Kicsit olyan, mintha tényleg egy drog lenne ez az egész” – mondja Mentes Júlia, és ezzel a többiek is egyetértenek: Nagy Péter István, Varga Ádám és Walters Lili, akikkel Gócza Anita beszélgetett. 

  • 26 min
  Hangosító 18. - Online tanítás

  Hangosító 18. - Online tanítás

  “Az online oktatás tele van szép pillanatokkal, és ebben benne van az a furcsa, másfajta személyesség, amit megéltünk együtt” – mondja Novák Eszter a Hangosítóban, amelynek legújabb adása az online művészeti felsőoktatás elmúlt hónapjainak tapasztalatairól szól. A másik két vendég Bocsárdi László és Lőrinc Katalin, akikkel Gócza Anita beszélgett.

  • 37 min
  Hangosító 17. - Színház karanténban

  Hangosító 17. - Színház karanténban

  “Lehet, hogy dudva, ami itt kinő, de az élet jeleit mutatja” – mondja Láng Annamária a karantén-Hangosítóban, amely arról szól, hogy ki mit és miért csinál vagy nem csinál a karantén alatt. A másik két vendég Ladányi Andrea Barcelonából és Ördög Tamás Budapestről, akikkel Gócza Anita beszélgetett.

  • 36 min
  Hangosító 16. - A Lót az Örkényben

  Hangosító 16. - A Lót az Örkényben

  Döntések és választások – beszélgetés Térey János utolsó drámájáról, amelyet Lót – Szodomában kövérebb a fű címmel mutattak be az Örkény Színházban. A vendégek: Ari-Nagy Barbara, az előadás dramaturgja, Kovalik Balázs rendező és Laborczi Dóra teológus-újságíró. A beszélgetést Gócza Anita moderálta.

  • 36 min
  Hangosító 15. - Iskolai abúzus a Ráolvasás című előadás kapcsán

  Hangosító 15. - Iskolai abúzus a Ráolvasás című előadás kapcsán

  A Hangosító márciusi adása Kónya Klára Ráolvasás című darabja kapcsán az iskolai abúzusról szól elsősorban a szemtanúk, a közeg nézőpontjából.
  “Teljesen érthető, hogy miért egyszerűbb nem “beleállni” ezekbe az iskolai abúzus-ügyekbe, de mégsem lehet nem beleállni, mert különben azt tanítjuk meg a gyerekeinknek, hogy nincs igazság” – mondja Nagy Zoltán, a Szép csendben című film rendezője. Rajta kívül a beszélgetés résztvevői Kónya Klára, Hardy Júlia pszichiáter és Wirth Judit a NANE Egyesület munkatársa. Moderált Gócza Anita.

  • 50 min
  Hangosító 14. - Nonhierarchikus színház

  Hangosító 14. - Nonhierarchikus színház

  “Az egésznek van egy ilyen mákonyos jellege” – mondja Kárpáti Péter a demokratikus alkotói folyamatról, amely a Hangosító 14. adásának témája. A kiindulópont a 2019-ben Halász Péter-díjjal elismert 99,6 % című kolozsvári előadás, amelynek egyik alkotója, Adorjáni Panna a Hangosító másik vendége, a harmadik résztvevő pedig Herczog Noémi kritikus. A moderátor Gócza Anita.

  • 40 min

Customer Reviews

5.0 out of 5
1 Rating

1 Rating

Top Podcasts In Arts