OPEN DIGITAL

OPEN Digital

Καθημερινά στις 18:45.

  1. 11 hr ago

    Κεντρικό δελτίο ειδήσεων 04/08/2026

    Καλύτερη είναι σήμερα η εικόνα από τα πύρινα μέτωπα της Αττικής. Οι κάτοικοι επιστρέφουν σιγά σιγά και αντικρύζουν καμένη γη, μαύρο τοπίο και ανυπολόγιστη καταστροφή. Οι κάτοικοι που είδαν τα σπίτια τους να γίνονται στάχτη μιλούν στο ΟΠΕΝ και εξηγούν που η επόμενη μέρα για αυτούς είναι αβέβαιη πλέον. Το οδοιπορικό του Αργύρη Ντινοπουλου με την κάμερα του Οpen είναι αποκαλυπτικό.Αποζημιώσεις και αναστολή των φορολογικών βαρών αλλά και των ασφαλιστικών οφειλών προβλέπει ο κυβερνητικός σχεδιασμός για τους πυρόπληκτους που σιγά σιγά θα αρχίσουν να επισκευάζουν ό,τι μπορούν. Μικρό καλάθι κρατούν οι αγρότες που είδαν τις εκτάσεις τους να καταστρέφονται λέγοντας πως ακόμα περιμένουν τις αποζημιώσεις από τις καταστροφές του Ντάνιελ. Αύριο ο πρωθυπουργός θα ηγηθεί σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου για τις αποζημιώσεις που θα δρομολογηθούν.Πλήθος ερωτημάτων κυρίως γύρω από το αν υπήρχε ο σωστός συντονισμός μεταξύ των ιπτάμενων μέσων στη φωτιά προκύπτει μετά την συντριβή των δύο ελικοπτέρων στην ψάθα που στέρησε τη ζωή δύο πυροσβεστών. Η έρευνα περνά στα χέρια των αμερικανικών υπηρεσιών που τώρα θα κληθεί να απαντήσει τι πήγε λάθος, πού ήταν το συντονιστικό ελικόπτερο της ώρα της τραγωδίας Αυτοψία στις πυρόπληκτες περιοχές κάνουν σήμερα αρχηγοί κομμάτων της αντιπολίτευσης και συζητούν με πληγέντες. Στη Βοιωτία βρέθηκε ο Νίκος Ανδρουλάκης λέγοντας πως η κλιματική αλλαγή δεν είναι άλλοθι ενώ από την δυτική αττική ο γγ του κομουνιστικού κόμματος τόνισε την ανάγκη αποζημιώσεων. Στην κριτική της αντιπολίτευσης απαντά η κυβέρνηση προτάσσοντας την ενίσχυση του πυροσβεστικού σώματος τα τελευταία έτη. Το τελευταίο «αντίο» είπαν σήμερα συγγενείς φίλοι πολιτικοί συνοδοιπόροι και απλοί πολίτες στο ιστορικό στέλεχος της ΝΔ, Γιάννη Βαρβιτσιώτη. Τυλιγμένο με την ελληνική σημαία το φέρετρο του και με απόδοση τιμών από στρατιωτικά αγήματα ο Γιάννης Βαρβιτσιώτης οδηγήθηκε στην τελευταία του κατοικία στο πρώτο νεκροταφείο. Στον επικήδειό του ο πρωθυπουργός εξήρε την πορεία του λέγοντας ότι «δεν πέρασε απλώς από τον δημόσιο βίο, αλλά μαζί με άλλους της γενιάς του τον σμίλεψε επί δεκαετίες».

  2. 1 day ago

    Κεντρικό δελτίο ειδήσεων 03/08/2026

    Δραματικές ώρες στη Δυτική Αττική, καθώς για τέταρτη ημέρα συνεχίζεται η μάχη με την πυρκαγιά που ξεκίνησε από τη Βοιωτία και έφτασε έως τα Μέγαρα και την περιοχή της Ψάθας. Το πύρινο μέτωπο πολιορκεί οικισμούς, με τη Λούμπα να βρίσκεται στο επίκεντρο, όπου οι φλόγες έφτασαν κοντά σε σπίτια και οι κάτοικοι κλήθηκαν μέσω του 112 να απομακρυνθούν.Πυροσβέστες και εθελοντές δίνουν σκληρή μάχη με τις αναζωπυρώσεις και τους ισχυρούς καπνούς, ενώ οι Αρχές προχώρησαν σε διαδοχικές εκκενώσεις σε Κανδήλι, Άνω Βλυχάδα, Μορφέικα, Αλεποχώρι και άλλες περιοχές. Ο δήμαρχος Μεγάρων κάνει λόγο για δύσκολη κατάσταση, την ώρα που κάτοικοι εκφράζουν την οργή και την αγωνία τους.Ο χάρτης καταγράφει την πορεία του πύρινου μετώπου από τη Βοιωτία έως την Αττική, ενώ τα δορυφορικά στοιχεία αποτυπώνουν το τεράστιο περιβαλλοντικό αποτύπωμα της καταστροφής. Στο Πόρτο Γερμενό οι εικόνες είναι αποκαρδιωτικές, με δεκάδες σπίτια να έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές.Το οδοιπορικό της Έλενας Μητσάλη για το ΟΡΕΝ καταγράφει τις πληγές που άφησε πίσω της η φωτιά, ενώ αντιδράσεις προκαλεί και η καταγγελία εποχικών πυροσβεστών για λεηλασίες οχημάτων τους την ώρα που επιχειρούσαν στο μέτωπο. Παράλληλα, η Δυτική Αττική θρηνεί μετά την τραγωδία με τη σύγκρουση δύο πυροσβεστικών ελικοπτέρων στον Άγιο Νεκτάριο.Αναλυτικά οι ειδήσεις στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN με τον Αντώνη Κρητικό.

  3. 2 days ago

    Κεντρικό δελτίο ειδήσεων 02/08/2026

    Συναγερμός σήμανε στην Ψάθα μετά από σύγκρουση δύο μισθωμένων ελικοπτέρων Bell που επιχειρούσαν στο Πόρτο Γερμενό. Σύμφωνα με το ΕΚΑΒ, τέσσερα άτομα διακομίζονται στο 251 ΓΝΑ: δύο ελαφρά τραυματισμένα και δύο χωρίς αισθήσεις, μεταξύ των οποίων ο Ρουμάνος χειριστής και ο μεταφραστής του ενός σκάφους. Οι αρχές διερευνούν τις συνθήκες της τραγωδίας.Τραγική κατάληξη είχε η σύγκρουση δύο μισθωμένων ελικοπτέρων BELL στην Ψάθα Αττικής κατά τη διάρκεια κατάσβεσης. Τα σκάφη, που είχαν απογειωθεί από την Ελευσίνα, μετέφεραν τέσσερις άνδρες. Δύο επιβαίνοντες εντοπίστηκαν σώοι, ενώ δύο ανασύρθηκαν χωρίς αισθήσεις και διακομίστηκαν με το ΕΚΑΒ. Η επιχείρηση διάσωσης ολοκληρώθηκε, ενώ οι αρμόδιες αρχές διερευνούν τα αίτια.Τραγική κατάληξη είχε η εναέρια σύγκρουση δύο πυροσβεστικών ελικοπτέρων στην Ψάθα το απόγευμα της Κυριακής, κατά τη διάρκεια κατάσβεσης στην Αττικοβοιωτία. Τα δύο μέλη του πληρώματος του ενός σκάφους έχασαν τη ζωή τους. Παράλληλα, οι επιβαίνοντες στο δεύτερο ελικόπτερο τραυματίστηκαν ελαφρά και μεταφέρθηκαν εσπευσμένα στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας για ιατρική φροντίδα.Η αεροπορική τραγωδία στην Ψάθα προκάλεσε παγκόσμιο ενδιαφέρον, με μεγάλα διεθνή μέσα όπως το BBC και το Reuters να καλύπτουν εκτενώς το συμβάν. Τα δημοσιεύματα εστιάζουν στις επικίνδυνες συνθήκες κατάσβεσης. Τα μέλη του ενός ελικοπτέρου διακομίζονται τραυματισμένα στο 251 ΓΝΑ, ενώ οι δύο πιλότοι του δεύτερου σκάφους εντοπίστηκαν δυστυχώς χωρίς τις αισθήσεις τους.

  4. 3 days ago

    Κεντρικό δελτίο ειδήσεων 01/08/2026

    Για δεύτερο 24ωρο οι πυροσβέστες δίνουν μαχη με τον πύρινο όλεθρο και τα ανεξέλεγκτα πύρινα μέτωπα. Στο Πόρτο Γερμένο εικονες αποκάλυψης με φλόγες να θεριεύουν και να καταπίνουν ότι έβρισκαν στο περασμα τους καταστρέφοντας σπίτια, περιουσίες ,και δαση.Οι εκκενώσεις οικισμων δεν σταμάτησαν ολη μερα ενώ στα τρία βασικα μεγαλα μέτωπα Βοιωτια Φωκιδα Αχαια πανω από 650 πυροσβέστες δίνουν τη μαχη τους ενώ ειδικά μηχανηματα του στρατου ανοίγουν αντιπυρικές ζωνες.Λογο των ισχυρών ανέμων τα εναέρια μεσα δεν μπορούσαν τις περισσότερες ωρες την ημερα να πετάξουν με αποτέλεσμα να στερηθεί η πυροσβεστική έναν βασικό σύμμαχο στον επιχειρησιακό της σχεδιασμό.Νέα μηνύματα του 112 από το πρωί σε πολλές περιοχές της Βοιωτίας. Ζητούσαν εκκένωση Λιβαδόστρας και Δομβραίνας καθώς οι αναζωπυρώσεις στη περιοχή ήταν διαρκείς. Οι άνεμοι ήταν τόσο δυνατοί που μόνο ελικόπτερο Erickson μπορούσε να πετάξει και να συνδράμει στο έργο της κατάσβεσης. Οι καταστροφές που άφησε πίσω της πυρκαγιά τεράστιες, καμένες καλλιεργήσιμες εκτάσεις αποθήκες και ζώα. Με τους κατοίκους να περιγράφουν στη κάμερα του OPEN τις δραματικές στιγμές που έζησαν προσπαθώντας να σώσουν τα σπίτια τους. Κόλαση φωτιας απο το μεσημέρι στη Φωκίδα με εντολη εκκένωσης τεσσάρων οικισμών καθώς οι φλόγες κύκλωσαν τα χωρια και εκαναν ζημιες σε σπιτια και αυτοκινητα.Πορτα πορτα οι αστυνομικοί ζητούσαν να τα εγκαταλείψουν. Με βαριά μηχανήματα έφτιαχναν αντιπυρικές ζωνες για να σωσουν ότι μπορούσαν και η μερα εγινε νυχτα από το μαυρο καπνο.Πύρινος εφιάλτης νωριτερα το πρωι και στην Αχαια και συγκεκριμένα στην Αιγιάλια οπου οι κάτοικοι με λάστιχα στα χέρια προσπαθούσαν να σωσουν τις περιουσίες τους.

  5. 6 days ago

    Κεντρικό δελτίο ειδήσεων 29/07/2026

    Τραγωδία στηΚρήτη με δυο πυροσβέστες που έχασαν τη ζωή τους την ώρα του καθήκοντος. Οι δυοάνδρες εγκλωβίστηκαν στις φλόγες της μεγάλης πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη στηπεριοχή κρύα βρύση Ρέθυμνου Η φωτιά έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις φτάνονταςακόμα και τα 10 χιλιόμετρα έχει σταλεί 112και επιχειρούν μεγάλες επίγειες καιεναέριες δυνάμεις. Τα 7 μποφόρ δυσχεραίνουν ακόμα περισσότερο το έργο τηςκατάσβεσης. Σε κόκκινο συναγερμό η πυροσβεστική στο πλωμαρι Λέσβου όπου δόθηκεκαι εντολή εκκένωση όπου πυροσβεστικά οχήματα υδροφόρες και αεροσκάφη δίνουνμάχη με τις φλόγες. Μάχη με τις φλόγες έδιναν όλη τη νύχτα οι πυροσβέστες στηΠάρο για να προστατεύσουν οικισμούς και κάτοικους από τη φωτιά που ξέσπασε καιπήρε γρήγορα διαστάσεις. Δυο φορές εκδόθηκαν μηνύματα 112 για απομάκρυνση μετις διάσπαρτες εστίες να απειλούν τα πάντα στο πέρασμα τους. Με το πρώτο φωςτης ημέρας ελικόπτερα και αεροσκάφη ρίχτηκαν στη κατάσβεση. . Αναλυτικά οιειδήσεις στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN με την Μίνα Καραμήτρου.

About

Καθημερινά στις 18:45.

You Might Also Like