244 avsnitt

Podcasten om dansk politik med fætrene Qvortrup

Borgen unplugged Qvortrup Media

  • Nyheter
  • 5.0, 2 betyg

Podcasten om dansk politik med fætrene Qvortrup

  Løj statsministeren?

  Løj statsministeren?

  Mette Frederiksen har høstet roser for sin håndtering af Corona-krisen, og sjældent har en statsminister været så populær. Men nu bliver der sat spørgsmålstegn ved den forklaring, statsministeren gav til befolkningen, da hun lukkede landet ned og gentagne gange sagde, at det skete på baggrund af myndighedernes anbefalinger. Er den ellers urørlige Mette Frederiksen pludselig blevet sårbar? Og hvad med Inger Støjberg? Kan hun holde til presset i Instrukskommissionen? Thomas Qvortrup stiller spørgsmålene. Politisk kommentator Henrik Qvortrup har svarene.

  • 52 min
  Ingen over, ingen ved siden af Frederiksen

  Ingen over, ingen ved siden af Frederiksen

  Suverænt har statsministeren sat sig på dansk politik. Folk er ellevilde med hende, og oppositionens spagfærdige forsøg på at udfordre hende løber ud i sandet. Mette Frederiksen tog i går således fuldstændig luften ud af de angreb, som oppositionen ellers havde planlagt at sætte ind under partilederdebatten. Vi runder også Instrukskommissionen, hvor nettet strammes om Inger Støjberg. Spørgsmålet er, om den bliver et problem for Støjberg, for Ellemann eller for dem begge? Thomas Qvortrup stiller spørgsmålene. Politisk kommentator Henrik Qvortrup har svarene.

  • 52 min
  Går Pape efter struben på Ellemann?

  Går Pape efter struben på Ellemann?

  Mette Frederiksen sidder stadig totalt på dansk politik. Men mens statsministeren således har taget scenen og annonceret genåbningen af Danmark, udfolder der sig samtidig en benhård kamp mellem Venstre og Konservative. Overvejer Pape mon at udfordre Ellemann, der står stadig mere svækket? Thomas Qvortrup stiller spørgsmålene. Politisk kommentator Henrik Qvortrup har svarene.

  • 55 min
  Pludselig blev regeringen bange for at udskamme

  Pludselig blev regeringen bange for at udskamme

  Regeringen har ikke bare indført skrappe love i kampen mod Corona. Den bruger også løftede pegefingre og udskamning som et værktøj. Det er ikke ligefrem noget, der er specielt populært alle steder i erhvervslivet - og heller ikke på Christiansborg, hvor de borgerlige undrer sig. Nu er regeringen så også på retræte. Forhandlingerne om fase 2 af genåbningen af Danmark fortsætter, men nu stiger smittetrykket, så spørgsmålet er, hvor langt regeringen tør gå. Thomas Qvortrup stiller spørgsmålene. Politisk kommentator Henrik Qvortrup har svarene.

  • 58 min
  Hvordan kommer Ellemann ind i kampen?

  Hvordan kommer Ellemann ind i kampen?

  Regeringen vil først umiddelbart inden 10. maj sige, hvordan fase 2 af genåbningen af landet kommer til at se ud. Især Venstre presser på for en mere langsigtet strategi, men Ellemann bliver beskyldt for at sparke åbne døre ind – og det gjorde han i en uge, hvor både blå og røde partier kritiserede sundhedsmyndighederne for skiftende og modstridende meldinger. Mette Frederiksen kan glæde sig over, at et massivt flertal i befolkningen bakker op om regeringens linje. Men hvor længe endnu holder danskernes tålmodighed? Thomas Qvortrup stiller spørgsmålene. Politisk kommentator Henrik Qvortrup har svarene.

  • 44 min
  Nu tør Mette F. ikke længere køre solo

  Nu tør Mette F. ikke længere køre solo

  Halvanden måned inde i Corona-krisen vil statsministeren nu pludselig have nogen at dele ansvaret med. Hun tør ikke andet. Derfor bliver oppositionen indraget i projekt ”Danmark åbnes igen”. Og oppositionen træder høfligt til – dén tør heller ikke andet, selv om mange finder genåbningen alt for beskeden. I Venstre er det kun Lars Løkke, der for alvor tør sige fra. Er det mon koordineret med Ellemann? Thomas Qvortrup stiller spørgsmålene. Politisk kommentator Henrik Qvortrup har svarene.

  • 55 min

Kundrecensioner

5.0 av 5
2 betyg

2 betyg

Mest populära podcaster inom Nyheter

Andra som lyssnade prenumererar på