55 avsnitt

BYLYD er Danmarks første podcast om stederne, vi bor og lever i – storbyen, forstaden og landsbyen.

BYLYD bylyd

  • Platser och resor
  • 5.0 • 1 betyg

BYLYD er Danmarks første podcast om stederne, vi bor og lever i – storbyen, forstaden og landsbyen.

  #56 Balladen om blokken 10 - Forvirrende forskning

  #56 Balladen om blokken 10 - Forvirrende forskning

  Det er afgørende for boligorganisationerne og kommunerne rundt om i landet, at de kan læne sig op af klar og stærk viden, når de skal implementere Parallelsamfundsloven. Menneskers hjem skal rives ned. Det er mange liv, som påvirkes. Og det koster milliarder. Derfor er det mildt sagt besværligt for boligorganisationerne og kommunerne, når der opstår forvirring om forskningsresultater og diskussion om anbefalinger er gode eller dårlige. I seriens sidste afsnit inviterer Niels Bjørn en medvært med i studiet og fortæller om to undersøgelser, der har skabt uenighed og forvirring.
  Medvirkende: Ane Skak, Mogens A. Morgen, Tom Nielsen, Birgitte Mazanti, Claus Bech-Danielsen, Gunvor Christensen

  • 53 min
  #55 Balladen om blokken 9 - Hvad virker?

  #55 Balladen om blokken 9 - Hvad virker?

  Hvis vi gerne vil udvikle de socialt udsatte boligområder til socialt balancerede, hvad virker så? Hvad ved forskerne? Og hvorfor er det så svært at få klare svar ud af dem, der har allermest viden om det her spørgsmål i Danmark? I niende afsnit af Bylyds og Realdania podcasts serie om de socialt udsatte områder forsøger Niels Bjørn at finde svar, som er holdbare.
  Medvirkende: Gunvor Christensen, Clas Bech-Danielsen, Birgitte Mazanti, Jens Kvorning
   

  • 54 min
  #54 Balladen om blokken 8 - Hvem betaler?

  #54 Balladen om blokken 8 - Hvem betaler?

  Parallelsamfundsloven fra 2018 kræver store omdannelser af de såkaldt hårde ghettoer. Områderne skal nedbringe andelen af almene familieboliger til max 40 % senest i 2030. Det kan ske ved nedrivning, salg, nybyg eller andre greb. Altsammen store fysiske indgreb, som koster milliarder. I ottende afsnit af Bylyds og Realdania podcasts serie om de socialt udsatte områder undersøger Niels Bjørn, hvor kommer pengene fra? Er det rigtigt, at det i sidste ende er de fattigste, nemlig beboerne i de udsatte områder, som skal betale for omdannelser dikteret af staten?
  Medvirkende: Flemming Stenhøj Andersen, Sven Buch, Bodil Henningsen

  • 22 min
  #53 Balladen om blokken 7 - Danmarkshistoriens største byeksperiment, del II

  #53 Balladen om blokken 7 - Danmarkshistoriens største byeksperiment, del II

  I anden del hører vi om Gellerup-Toveshøj i Aarhus, som er i fuld gang med den allerstørste omdannelse, vi har set i Danmark. Omdannelsen sker ud fra udenlandske forbilleder, hvor et ensartet boligblokområde ændres til forskelligartet by. Omdannelsen har krævet meget store investeringer fra Brabrand Boligforening og Aarhus Kommune, og nu er private investorer kommet til, som opfører private boliger i området. Pludselig er Gellerup ved at blive det eksempel, som landets øvrige udsatte områder finder inspiration fra. Men der er også kritikere.
  Medvirkende: Stephen Willacy, Keld Laursen, Anna Mette Exner, Tom Nielsen, Per Frølund

  • 54 min
  #52 Balladen om blokken 6 - Danmarkshistoriens største byeksperiment, del I

  #52 Balladen om blokken 6 - Danmarkshistoriens største byeksperiment, del I

  For ti år siden igangsatte vi i Danmark de største byomdannelseseksperimenter, som vi har oplevet. Et af dem er Kildeparken i Aalborg, som for ti år siden var et socialt udsat område og siden er blevet dramatisk omdannet. I sjette afsnit af Bylyds og Realdania podcasts serie om de socialt udsatte områder besøger Niels Bjørn Kildeparken, taler med boligforeningen og kommunen og undersøger, hvad strategien har været. Hvorfor tør vi poste milliarder i sådan et forsøg, hvis det virkelig er et eksperiment, hvis udfald vi umuligt kan forudsige, som forskerne insisterer på?
  Medvirkende: Bodil Henningsen, Sven Buch, Jens Kvorning

  • 53 min
  #51 Balladen om blokken 5 - Beboerdemokrati under pres

  #51 Balladen om blokken 5 - Beboerdemokrati under pres

  Der er beboerdemokrati i alle Danmarks 1700 almene boligafdelinger. Her har beboerne det afgørende ord i forhold, der vedrører deres boliger og hele boligområdet. Beboerdemokratiet gør den almene sektor til et unikt system i verden, et system, vi er stolte af, når vi sammenligner os med andre lande. Imidlertid blev beboerdemokratiet for de såkaldte hårde ghettoer sat under pres, da parallelsamfundsloven blev vedtaget i 2018 og lagde magt væk fra beboerne og over til kommunerne. Niels Bjørn undersøger, hvad loven har haft af konsekvenser for beboerdemokratiet samt hvilket pres, det giver, at beboerdemokrater i stigende grad skal tage stilling til omfattende, komplekse bystrategiske spørgsmål.
  Medvirkende: Keld Laursen, Tina Saaby, Björn Emil Härtel Jensen, Annesophie Hansen

  • 42 min

Kundrecensioner

5.0 av 5
1 betyg

1 betyg

Mest populära podcaster inom Platser och resor

Andra som lyssnade prenumererar på