144 avsnitt

Din podcast om cykling og kun cykling. I denne podcast kommer du helt tæt på cykelsporten og får et dybere og ærligere billede af, hvordan det er at være cykelrytter. Forhjulslir er til dig, der elsker cykling, elsker sporten, elsker rytterne og elsker røverhistorierne fra feltet.

Forhjulslir Anders Mielke

  • Vildmarken

Din podcast om cykling og kun cykling. I denne podcast kommer du helt tæt på cykelsporten og får et dybere og ærligere billede af, hvordan det er at være cykelrytter. Forhjulslir er til dig, der elsker cykling, elsker sporten, elsker rytterne og elsker røverhistorierne fra feltet.

  Mathias Norsgaard Jørgensen om sit comeback og debut for Movistar

  Mathias Norsgaard Jørgensen om sit comeback og debut for Movistar

  Denne etape er sponsoreret af Oddset fra Danske Spil. På dagens etape fortæller Mathias Norsgaard Jørgensen om sit længe ventede comeback og debut for Movistar. Den 5. december 2019 blev Mathias påkørt af en bil i spanske Girona. Han havde netop skrevet kontrakt med Movistar og drømmen som World Tour-rytter var en realitet. Styrtet kostede et dobbeltbenbrud, kompartmentsyndrom og smertefulde nerveskader. 242 dage senere, mandag den 3. august kørte han så sit første cykelløb for Movistar. Sit første cykelløb efter den voldsomme ulykke. Det blev en våd og hård fornøjelse i det italienske løb Gran Trittico Lombardo, men ikke desto mindre betød det meget for Mathias at være tilbage. "Tilbage på arbejde", som han siger. Vi kigger også tilbage på hans genoptræning og de smertefulde stunder - hvad har han lært af forløbet? Og så fortæller han også om sine refleksioner over hele forløbet.
  Til sidst snakker vi om Strade Bianche, Wout Van Aert, vilde Remco og Mathias' tidligere holdkammerater på Riwal, som i de sidste par dage har leverede store præstationer blandt flere World-Tour stjerner i det franske løb Route d'Occitanie.
  Denne etape er optaget mandag aften den 3. august. 
  Medvirkende: Mathias Norsgaard Jørgensen og Anders Mielke

  • 1 tim. 13 min
  Optakt til Strade Bianche med Per Bausager, Kasper Asgreen og Mikkel Honoré

  Optakt til Strade Bianche med Per Bausager, Kasper Asgreen og Mikkel Honoré

  På dagens etape sætter vi fokus på lørdagens Strade Bianche, som bliver det første løb på World-Touren efter coronapausen. Der er lagt op til fantastisk væddeløb, når verdensstjerner såsom; Sagan, Van Avermaet, Fuglsang, Van Aert, Van der Poel, Alaphilippe, Stybar og Pogacar mødes for første gang ovenpå 5-6 måneders løbspause - men hvad skal vi egentlig forvente på lørdag? Hvordan bliver det for rytterne at køre på grus i 37 graders varme? Og hvordan kan det være, at Strade Bianche er blevet så ikonisk på ganske få år? Det er bare nogle af de få spørgsmål, som Per Bausager og Mielke vil gennemgå under dagens etape. 
   
  Til sidst på etapen kan du glæde dig til interviews med Kasper Asgreen og Mikkel Honoré fra Deceuninck-Quick-Step, som begge står overfor deres debut i den italienske klassiker. De fortæller begge om deres forventninger til løbet, hvor Asgreen også gør os også klogere på, hvordan Quicksteps træningslejr er gået, mens Honoré fortæller om sit venskab til Alaphilippe og sit comeback ovenpå brækkede ryghvirvler i marts måned.
   
  Medvirkende: Per Bausager, Kasper Asgreen, Mikkel Honoré & Anders Mielke

  • 1 tim. 40 min
  Portræt: Bo Hamburger

  Portræt: Bo Hamburger

  På dagens etape får vi historien og rejsen bag Bo Hamburgers 16-årige cykelkarriere, som har budt på op- og nedture. Hamburgers resultater taler for sig selv: én etapesejr i Tour de France samt 1 dag i den gule trøje, VM-sølv i linjeløb 1997 og sejr i Fleche Wallone 1998. Han var en af verdens bedste cykelryttere, men også Danmarks bedste cykelrytter i løbet af sin karriere. Men før vi når til de fantastiske resultater, så får vi historien om, hvordan rejsen i cykelsporten startede i en meget ung alder. Inden Hamburger blev professionel på TVM i 1991 tilbragte han et par sæsoner i Frankrig og Baskerlandet, hvor han jagtede den professionelle kontrakt.
   
  Hamburgers rejse byder også på doping, og det fortæller han også ærligt og reflekterende om. Faktisk var tilværelsen som professionel cykelrytter ikke så sjov i 1998 og 1999 efter Festina-skandalen. Politiransagninger og anholdelser blev pludselig hverdagskost ved løbene.
   
  Mens Bo Hamburger er dansk cykelsports største navn i 2001 bliver han ramt af en dopingsag. Sagen kommer til at have kæmpe betydning for resten af karrieren. Cykeldanmark og CSC udstøder ham. Hamburger åbner op og fortæller om sine tanker om sagen og udstødelsen af Cykeldanmark.
   
  Den sidste tid af Hamburgers karriere kender de fleste måske ikke til. Her tilbringer han de sidste 5 år af karrieren på italienske hold, hvor han i 2002 blandt andet var med til at vinde Giro d'Italia med Paolo Savoldelli.
   
  Bo Hamburgers rejse i cykelsporten byder på fantastiske oplevelser og resultater, men dopingsagen fra 2001 kom til at have kæmpe betydning for historien om ham. Ja, Bo Hamburger dopede sig, men han er og bliver stadig en af dansk cykelsports største cykelryttere gennem tiden.
   
  Medvirkende: Bo Hamburger og Anders Mielke

  • 2 tim. 58 min
  #3 TTT: Plantebaseret kost & proteiner, Anders Nedergaard

  #3 TTT: Plantebaseret kost & proteiner, Anders Nedergaard

  På tredje afsnit af TTT - Think, Talk & Train sætter vi fokus på kost og ernæring, som spiller en betydelig rolle for at kunne præstere på højt niveau. Etapens hovedfokus ligger på den plantebaserede kost, som er meget oppe i tiden, samt proteiner for udholdenhedsatleter.
  Anders Nedergaard aka. Dr. Muskel er en af Europas førende eksperter indenfor ernæring, sundhed og træning. Anders har både en stor akademisk viden indenfor faget samt over 15 års erfaring som trænings- og kostvejleder for både almindelige motionister og sportsudøvere på eliteplan.
  Dr. Muskel kommer blandt andet til at gøre os klogere på plantebaseret kost: Hvilke gevinster giver mere grønt? Er det usundt at spise kød? Er der nogen positiv effekt ved at være veganer som professionel atlet? Er Netflix-dokumentarene, "The game changer" og "What the health" troværdige? Hvad er god protein kvalitet? Hvad er forskellen på animalsk og plantebaseret protein? Og hvad anbefaler Dr. Muskel af proteinindtag for en cykelrytter? Det er kun en række af de spørgsmål, som der bliver nørdet om på dagens etape.
  Medvirkende: Anders Nedergaard, Magnus Bak Klaris og Anders Mielke
   
   

  • 1 tim. 29 min
  Portræt: Spejderen, Jørgen V. Pedersen

  Portræt: Spejderen, Jørgen V. Pedersen

  På dagens etape får vi rejsen og historien om en af dansk cykelsports mest undervurderede cykelryttere gennem tiden. Jørgen Vagn Pedersen eller Spejderen som han også bliver kaldt kørte sit første Tour de France i 1985, hvor han vandt en etape. Året efter i 1986 var han med til at vinde Giroen med sin holdkaptajn, Roberto Visentini og et par måneder senere i Touren havnede Spejderen 5 dage i den gule trøje. Han ankom til det italienske Carrera hold efter flot kørsel i amatør/U23 løbet i Valle d'Aosta - men hvordan endte Spejderen på et af de mest historiske italienske hold og hvordan håndterede han ensomheden som eneste dansker?
   
  I 1989 skiftede Spejderen til det mystiske kaffehold, Café de Colombia sammen med vennen Jesper Worre. Skiftet til det colombianske hold bød på store oplevelser i det store kaffeland med høje bjerge, fantastiske cykelryttere, høj bjerge og smukke kvinder. Karrieren endte brat i 1990, da Spejderen kørte frontalt ind i en bil i et fransk cykelløb, som kostede 11 brud i kæben, en brækket næse, kraniebrud, åbent skinnebensbrud og to brækkede håndled. Styrtet blev enden på Spejderens fantastiske rejse i cykelsporten.
   
  Dagens etape er historien om den ydmyge og generte danske cykelstjerne som måske nok aldrig får den velfortjente anerkendelse, som han fortjener. Spejderen fra Østerbro eller som de kalder ham i Colombia, Don Jørgen.
   
  Medvirkende: Jørgen V. Pedersen og Anders Mielke

  • 1 tim. 36 min
  Officielt: Johan Price-Pejtersen bliver professionel

  Officielt: Johan Price-Pejtersen bliver professionel

  Endnu et dansk cykeltalent bliver professionel. U23 Europmester i enkeltstart, Johan Price Pejtersen skifter den 1. august 2020 til det norske pro tour hold, UNO-X. Som det første cykelmedie har Forhjulslir taget en snak med Johan om selve skiftet, forhåbningerne på den professionelle scene, men også om bekymringerne om hvorvidt skiftet kunne falde sammen grundet coronakrisen.
   
  Dagens korte etape er ikke er en del af 10'er.dk, så læn dig tilbage og nyd en ung og glad mand, som har fået sin drengedrøm opfyldt.
   
  Medvirkende: Johan Price-Pejtersen og Anders Mielke

  • 18 min

Mest populära podcaster inom Vildmarken

Andra som lyssnade prenumererar på