162 avsnitt

Elke zondag verwelkomt Friedl' Lesage van 11 tot 13 uur een boeiende gast die vertelt wat hem of haar raakt in het leven.

Touché VRT

  • Samhälle och kultur

Elke zondag verwelkomt Friedl' Lesage van 11 tot 13 uur een boeiende gast die vertelt wat hem of haar raakt in het leven.

  Touché Pascale Naessens

  Touché Pascale Naessens

  Pascale Naessens is de vrouw die Vlaanderen gezonder leerde eten. Haar kookboeken zijn een enorm succes en doorheen de jaren heeft ze haar imperium uitgebreid met een eigen keramieklijn, lezingen en meubels. Als fotomodel worstelde ze met een eetverslaving, maar ze kwam die te boven en bouwde een carrière uit rond gezond eten. Zo probeert ze nu anderen te helpen. Na Wim Opbrouck, Stephan Vanfleteren en Rik Van de Walle is Pascale Naessens de laatste in de reeks vijftigers in Touché.

  • 1 tim. 43 min
  Touché Rik Van de Walle

  Touché Rik Van de Walle

  Rik Van de Walle is de rector van de UGent. Bij zijn naam denk je misschien nog aan de moeilijke en vooral zeer lange rectorverkiezingen. Maar daarnaast is hij ook een fervent marathonloper, een fluitist en een enthousiaste lezer. Hij is onze derde naam in de reeks vijftigers, na acteur Wim Opbrouck en fotograaf Stephan Vanfleteren. Hij wordt 50 in juli. Tijd voor een openhartig gesprek.

  • 1 tim. 42 min
  Touché - Stephan Vanfleteren

  Touché - Stephan Vanfleteren

  Stephan Vanfleteren is een van de beste fotografen in ons land. In de overzichtstentoonstelling 'Present' nu in het FOMU, het fotomuseum in Antwerpen, blikt hij terug op zijn carrière. Een eigenzinnige selectie uit zijn journalistieke, documentaire en artistieke foto's. Op zijn vijftigste heeft hij de wereld gezien. In al haar schoonheid én ellende. Wat raakt hem? Zondag in Touché!

  • 1 tim. 45 min
  Touché - Wim Opbrouck

  Touché - Wim Opbrouck

  Wim Opbrouck is acteur, zanger en televisiepresentator. We kennen hem vooral van het tv-programma 'De Bende van Wim' en van zijn muziekgroep 'De Dolfijntjes'. Zondag viert hij de 50ste verjaardag van Friedl' Lesage in Touché met cupcakes en een openhartig gesprek over wat hem raakt.

  • 1 tim. 49 min
  Touché - Soe Nsuki

  Touché - Soe Nsuki

  Comédienne, dj en B-girl: de 31-jarige Soe Nsuki is het allemaal. De B in B-girl staat voor breakdancen. Het is een passie die ze in haar eigen breakdanceschool ook jarenlang doorgaf aan andere vrouwen. In 2012 trad ze voor het eerst op in de Antwerpse comedyclub 'The Joker'. Sinds eind vorig jaar toert ze met haar eigen voorstelling 'Soetopia'. Het is een feel good comedyshow waarin ze over haar eigen leven vertelt, maar ook de actualiteit op de korrel neemt. Wat raakt haar?

  • 1 tim. 44 min
  Touché - Arthur Japin

  Touché - Arthur Japin

  Arthur Japin is de schrijver van verschillende bestsellers, zoals 'Een schitterend gebrek', 'De zwarte met het witte hart' en 'Kolja'. Als dagboekauteur geeft hij lezers ook een inkijk in z'n eigen leven. Zonet verscheen 'Geluk, een geheimtaal', een bundeling van Japins dagboekfragmenten van de voorbije jaren. Het zijn inspirerende jaren, maar ze worden vooral bepaald door zijn depressie en de herinneringen aan de zelfmoord van z'n vader. Wat raakt deze gevoelige schrijver?

  • 1 tim. 44 min

Mest populära podcaster inom Samhälle och kultur

Andra som lyssnade prenumererar på

Mer av VRT