26 episodes

In de podcast Echte Oogappels spreekt Margreet Reijntjes, presentatrice en moeder van twee puberzonen, wekelijks met experts over de duivelse dilemma’s van het ouderschap. Geïnspireerd op de dramaserie Oogappels van BNNVARA.

Echte Oogappels NPO 1 / BNNVARA

  • Kids & Family

In de podcast Echte Oogappels spreekt Margreet Reijntjes, presentatrice en moeder van twee puberzonen, wekelijks met experts over de duivelse dilemma’s van het ouderschap. Geïnspireerd op de dramaserie Oogappels van BNNVARA.

  De jeugd heeft de toekomst

  De jeugd heeft de toekomst

  Hoe kijken jongeren naar de toekomst? En daarbij de mondiale problemen op het gebied van klimaat, vluchtelingen en pandemieën en sociale ongelijkheid? We praten over de toekomst met Eveline Crone, hoogleraar neuro-cognitieve ontwikkelingspsychologie aan de  Erasmus Universiteit in Rotterdam en Leverne Nijman, sinds juli 2020 verkozen tot jongerenvertegenwoordiger Europese Zaken, naast haar studie Rechtsgeleerdheid in Utrecht. 

  • 34 min
  Pleegpubers

  Pleegpubers

  Een pleegkind in huis. Hoe ingrijpend is dat eigenlijk voor alle partijen? Daarover praten we met Harold Moerman, pleegzorgbegeleider bij jeugdhulporganisatie De Rading en Peter Niessen-Kruse, die al 15 jaar pleegvader is. Samen met zijn man heeft hij in totaal zes pubers langdurig opgevangen. 

   

  • 45 min
  Erfelijkheid

  Erfelijkheid

  Er zijn boeken vol geschreven over de invloed van nature en nurture op kinderen. Met andere woorden: het effect van genen en opvoeding op de manier waarop kinderen zich ontwikkelen. Daarover praten we met Mirjam Bakker, contextueel therapeut en directeur van een opleidingsinstituut op het gebied van contextuele therapie en Alithe van den Akker, pedagoog aan de UvA en gespecialiseerd in de ontwikkeling van persoonlijkheidskenmerken en adolescenten. 

  • 43 min
  Het roer om

  Het roer om

  Met het hele gezin verhuizen of emigreren: wat betekent dat voor ouders en kinderen? Te gast zijn Ingeborg van ’t Pad Bosch, hoofdredacteur bij www.dewereldwijven.com en Marjolein de Rooij, die jarenlang met haar gezin in Arusha, Tanzania woonden om een hotel en bedrijf Good Safari te runnen met haar man. 

  • 53 min
  Drank en Drugs

  Drank en Drugs

  We hebben het over drank- en drugsgebruik bij tieners. Want hoe kun je je als ouders het beste opstellen? En wanneer moet je je zorgen gaan maken? Hierover hebben we het met Ninette van Hasselt, werkzaam bij het kenniscentrum Trimbos en Shereen Shaban, jeugd en preventiewerker bij verslavingsinstituut Jellinek in Amsterdam. 

  • 49 min
  Queer

  Queer

  Voor tieners die op zoek zijn naar hun seksuele identiteit zijn er tal van opties. Lesbisch, homo, biseksueel, transgender, intersekse, queer, aseksueel. Voor de één is het een makkelijk proces, voor de ander een enorme zoektocht. Te gast zijn Floor Brands, initiatiefnemer en projectleider van ‘Zien’ en columnist voor de Gaykrant. En Winfried, vader van een 17-jarige transgender zoon een vrijwilliger bij en groep voor ouders van ‘genderkinderen’ bij Transvisie. 

  • 40 min

Top Podcasts In Kids & Family

Listeners Also Subscribed To