78 episodes

Mads Viktor og Morten Saxnæs er stemmerne bag 56k, og de giver dig Internettet på 30 minutter.

56K finder de bedste, sjoveste og mest saftige historier på Internettet og serverer dem til dig, så du kan virke klog og en smule spændende på din næste Tinderdate, eller når du skal til kaffe hos mormor.

Hvis du falder over et fedt nyt meme, en vanvittig cringe video, eller en potentiel shitstorm, så send os et tip på 56kpodcast@gmail.com eller tag #56kpodcast

56k 56k

  • Technology
  • 4.3 • 3 Ratings

Mads Viktor og Morten Saxnæs er stemmerne bag 56k, og de giver dig Internettet på 30 minutter.

56K finder de bedste, sjoveste og mest saftige historier på Internettet og serverer dem til dig, så du kan virke klog og en smule spændende på din næste Tinderdate, eller når du skal til kaffe hos mormor.

Hvis du falder over et fedt nyt meme, en vanvittig cringe video, eller en potentiel shitstorm, så send os et tip på 56kpodcast@gmail.com eller tag #56kpodcast

  Robotadvokaterne kommer

  Robotadvokaterne kommer

  Kunstig intelligens fylder meget i tech-verdenen de her dage, og 56k er også gået totalt i selvsving. Så hvis det ikke er noget for dig, så bør du finde noget andet at lytte til, indtil næste afsnit er ude.Rygtet siger, at microsoft vil investere 10 milliarder dollar i OpenAI, som bla. er motoren bag ChatGPT. Hvad skal Microsoft med OpenAI, og hvordan kan OpenAI være så mange penge værd?
  Hvis du står overfor en kommende retssag, skal du måske lytte med. For DoNotPay er en ny service, der bruger AI til tage i ørerne, hvis du vil føre din egen sag. Folkenen bag robotadvokaten siger, at deres service vil komme lavindkomstgrupper til gode, men hvad kommer det ellers til at betyde for fremtidens retslokale?
  Udviklingen inden for stemmegenerering med kunstig intelligens, har været en hurtigt voksende branche i de seneste år. Fra at være en proces der krævede store tekniske egenskaber, kan alle nu lege med teknologien. Microsoft er ude med en ny teknologi, der kun skal bruge 3 sek af en stemme, for at kunne lave en tro kopi, og Apple bruger digitale stemmer, til at indtale lydbøger.
  Det og meget mere Ai i dette afsnit af 56k

  • 37 min
  Musk ♥️ Apple

  Musk ♥️ Apple

  Elon Musk har ude med heftig kriti af Apple den sidste måned. Nu har han inviteret sig selv forbi Apples hovedkaverter, til en snak med Tim Cook. Hør hvordan det gik, og om hvorfor Elo nu pludselig er bedste venner med Apple.
  Og selvom amoriner blomstrer mellem Elon og Apple, så kan det samme ikke siges om stemningen på Twitters hovedkvarter. Retssager, ubetalte regninger og andre saftiger sager. Sæbeoperaen Twitter fortsætter…
  Så er flere US influencers blevet anklaget for, at have promoveret div. Cryptovaluter uden at sige, at de var sponsorerede. Er det her kun toppen af isbjerget, og kommer vi til at se en lavine rulle
  Politiet i San Francisco, er begyndt at bruge robotter til at bekæmpe kriminalitet. Vi er i et tidlig stadie, men er vi egentlig vidne til starten af Robocop?
  Vi slutter af med en Tinder historie, til alle jer ensomme mennesker derude.

  • 42 min
  Hipster sandaler 🩴

  Hipster sandaler 🩴

  Elon Musk og Twitter, er en konstant strøm af vanvittige historier. Vi kigger på nogle af ugens største. Bla. hvordan det blå checkmark, der viser at en konto er verificeret, er blevet misbrugt, hvilket har fået store konsekvenser for medicinalindustrien.
  Vi har tidligere talt meget om den kunstige intelligens GPT-3, der har taget tech-verden med storm. Sam Altman, der er CEO i OpenAI, virksomheden bag GPT-3, siger at GPT-4 er på vej, og at det kommer til at revolutionere måden vi ser på AI. Det er sparsomt med konkrete udmeldinger, men 56k kigger på de potentielle funktionaliteter i GPT-4.
  Hvis du gerne ville eje et par at Steve Jobs Birkenstock sandaler, som han personligt gik med i 70’erne, så er du desværre for sent ude. De er nemlig lige blevet solgt på en auktion, til over 1.000.000 danske kroner. 56k ville gerne have købt dem, men misse desværre deadline. 

  • 34 min
  Elon i et glashus

  Elon i et glashus

  Det er to uger siden, at Elon Musk overtog nøglerne til Twitter. 44 milliarder dollars betalte han for virksomheden, og nu er alles øjne rettet på Elon, for hvad kommer der til at ske? 56k kigger tilbage på de første to uger, hvor der har været fart på. Annoncørerne flygter, nye produkter bliver rullet frem og tilbage, og medarbejder fyringer, flyver om ørerne.
  Verdens næststørste cryptobrs FTX er kommet i kæmpe problemer. Faktisk så store, at de har måtte indgive deres konkursbegæring. Milliarder af dollars er forsvundet på ingen tid, og det sender chokbølger igennem crypto-markedet. Meget tyder på at Binance, FTX’ største konkurrent, har været med til at levere de sidste dødelige stik. 
  I takt med, at vi bevæger os tættere ind i recessionen, begynder de store tech virksomheder, at skære deres medarbejderstab til. Facebook har fyret 11.000, og stort set samtlige techspillere, følger med.Men hvad kommer det til at betyde for deres vækst, og er der lys for enden af tunnelen?  56k har gang i den store krystalkugle. 

  • 45 min
  Palle alene i metaverset 🫣

  Palle alene i metaverset 🫣

  Kanye West overvejer at købe free speech platformen Parler, efter at han sidste uge blev smidt ud af Twitter. Han melder sig derfor i rækken af excentrikere som Musk og Trump, der vil eje deres eget sociale medie.
  Deep fake teknologien viser endnu engang muskler, efter at startuppet Play.ht, har udgivet et interview mellem Joe Rogan og afdøde Steve Jobs. Det er imponerende, men hvor langt er er vi fra 100% realisme, og hvad betyder teknologien for fremtidens rettighedshavere
  AirBnB har investeret 10 mill. Dollars i ekstremt skøre huse, så du nu kan bo i en ost, discokugle og træsko. Hvorfor vælger AirBnB at gøre det, og hvorfor lige nu?
  Så er der problemer i metaverset. Platforme som Decentraland og Sandbox, har til forskel for mere spilbaserede metaverser som Roblox og Fortnite, stort set ingen brugere. Få tusind mennesker logger ind dagligt, og med værdisætninger på milliarder, giver det platformene et forklaringsproblem. 
  Starbucks ansatte bliver presset af TikTok. #Starbucks hacks får millioner af visninger, så nu valfarter kunderne ned i Starbucks, med nogle ekstremt komplekse bestillinger, som tager lang tid at lave, og som de ansatte slet ikke kender.
  Men er det egentlig ikke et luksus problem, og bør Starbucks ikke bare være glad for den store opmærksomhed?

  • 40 min
  Apple æggeur

  Apple æggeur

  Verden har skreget på grønne blochchain løsnigner, og nu begynder der at ske noget. Ethereum har rykket fra “proof of work” til ”proof of stake”, hvilket betyder, at brugen af teknologien markant reducerer energiforbruget.Men ud over den grønne landvinding, hvad betyder det så for Etherium?Også Google vil være med til at gøre verden mere grøn. Nye funktionaliteter i Google Maps, gør at du nu har mulig for at vælge eco-venlige køreruter, så du kan reducere din udledning.
  Danske Podimo har sikret sig endnu en investeringsrunde, på over 500millioner kroner. Hvad skal pengene bruges til, og hvad kan man forvente fra Podimo de næste år?
  Apple Watch har været en kæmpe succes, og nu kommer der endnu en feature til det hypede ur. Ved at måle en minimal temperaturstigning i kroppen, kan uret nu fortælle dig, hvornår du præcis har ægløsning.

  • 30 min

Customer Reviews

4.3 out of 5
3 Ratings

3 Ratings

Sorenrt ,

Favorit podcast

Jeg lytter til nye episoder indenfor 24 timer efter de er lagt op.. konsekvent. Det er inspirerende, sjovt og spændende at følge med i dialogerne på 56k!

Top Podcasts In Technology

Lex Fridman
Jason Calacanis
The Cut & The Verge
The New York Times
NPR
The Wall Street Journal

You Might Also Like

DR
Oliver Enné & Tobias Enné
Euroman
Ingeniørforeningen, IDA
DR
Christian Fuhlendorff