89 episodes

Programmet der ikke råber eller taler grimt til andre på nettet. Et ugentligt program om hvad der rører sig lige nu på de sociale medier; influencers, youtubedrama, shitstorms, memes, troldehære og alt det andet. I ALL CAPS tager Anton Gade-Nielsen internetkulturen og -humoren alvorligt når han sammen med gæster og lyttere undersøger, hvor tendenser og trends opstår og hvordan vi navigerer i dem.

ALL CAPS bliver produceret til LOUD af ENIGMA – museum for post, tele & kommunikation.

ALL CAPS LOUD

  • Technology

Programmet der ikke råber eller taler grimt til andre på nettet. Et ugentligt program om hvad der rører sig lige nu på de sociale medier; influencers, youtubedrama, shitstorms, memes, troldehære og alt det andet. I ALL CAPS tager Anton Gade-Nielsen internetkulturen og -humoren alvorligt når han sammen med gæster og lyttere undersøger, hvor tendenser og trends opstår og hvordan vi navigerer i dem.

ALL CAPS bliver produceret til LOUD af ENIGMA – museum for post, tele & kommunikation.

  Velkommen til Ekstremt Online

  Velkommen til Ekstremt Online

  Ekstremt Online er et nyt program fra ENIGMA & 24syv. Find det i din podcast-app og føj det til dit feed! Programmet udkommer ugentligt og værten er Anton Gade-Nielsen.

  Find Ekstremt Online her:

  Spotify: https://open.spotify.com/show/37HcrcigRAE25do2DfJhLw?si=2e6a7f40b960436b
  Apple Podcast: https://podcasts.apple.com/dk/podcast/ekstremt-online/id1607523835
  Pocket Casts: https://pca.st/podcast/3bc44650-64c1-013a-d748-0acc26574db2
  Spreaker: https://www.spreaker.com/show/ekstremt-online

  I Ekstremt Online elsker vi internettet. Fordi det stadig til dels er ret ukontrolleret, kaotisk, endeløst, vildt og meget meget underholdende.

  Det er også derfor vi hader det.

  Eller - vi hader det, som internettet gør ved os mennesker. Det suger os til sig. Vi bliver en flok notifikations-junkier, der skal have udryddet de røde notifikations-bobler fra hjørnerne af vores apps. Og de kommer hele tiden tilbage og minder os om, alt det dejlige, man kan få, hvis man bare lige logger ind, scroller, clicker, liker eller poster noget.

  Og så har vi svært ved at mærke vores handlingers konsekvenser, når vi er online - så vi tér os som forrykte. Vi kan alt online og vi vælger tit det grimme og modbydelige. Hvorfor?

  Hvad gør politikerne? De lægger selfies og mad-billeder på Instagram og sender ukritisk live fra Facebook. Og hvad gør techgiganterne selv? Dem, der stiller platformene til rådighed for os? De tjener kassen på vores forråelse. Fedt nok. Er vi f****d, så?

  Programmet her vil undersøge og afdække internettet og de digitale kommunikationsteknologier for at finde ud, hvorfor ansvarsløshed stortrives online. Og hvordan er de teknologiske løsninger og redskaber en medspiller i det?

  Vi vil forsøge at pege på nogle løsningsforslag, der kan regulere og ordne forholdene, så vi bevarer det sjove og løsslupne, men inden for rimelighedens rammer. Vi skal sørge for, at folk tager ejerskab og sætter grænser, både mentalt og konkret.

  • 3 min
  Sidste ALL CAPS nogensinde: Vi gør status på sexismen, racismen, hadtalen og diskriminationen på sociale medier

  Sidste ALL CAPS nogensinde: Vi gør status på sexismen, racismen, hadtalen og diskriminationen på sociale medier

  “Den demokratiske samtale” og “tonen i onlinedebatten” har fyldt meget i ALL CAPS siden vi startede i april 2020 - dengang verden for første gang lukkede ned og vi i endnu større grad end før skulle kommunikere med hinanden online. Siden da har der været virkelig meget fokus i alle medier på hadtale, chikane, diskrimination og ubehageligheder. En af de ting, der virkelig kan få kommentartråde til at gløde er sexisme,, ligestilling og metoo-debatten. I sidste uge udkom dokumentaren om metoo og sexistisk kultur på TV2 og her kunne vi igen se, hvordan den får det værste frem i dem, der bidrager til den vilde stemningen på sociale medier. På mange måder endnu engang et shitshow.

  Nu havde vi egentligt chancen for at vise, at vi var blevet bedre som internetbrugere og kunne finde ud af at tale om tingene på en ordentlig måde - og medierne kunne en gang for alle bevise, at de magtede moderationsopgaven. Men ak.

  Vi gør status og jeg ringer til digital rådgiver og stifter af #ansvarforfeedet Nadia Nikolajva, som om nogen ved, hvordan man tager ansvar for feedet og kommentartrådene.

  Når denne episode er slut kommer der ikke mere ALL CAPS - men men men - jeg forsvinder ikke, kære lytter. Jeg bliver siddende her på bibliotektet på ENIGMA og jeg kommer ikke ud, før jeg har et nyt program klar til jer. Jeg vender altså tilbage til næste år med noget nyt, der bliver lidt anderledes, men som vil handle om mange af de samme ting, som ALL CAPS handlede om. Når det er klart, så skal jeg nok give lyd herinde i det her feed. Så abonner lige på den her podcast, så du er med blandt det første, der får besked om det nye vi finder på.


  LINKS:

  ALL CAPS med Michael Bang Petersen: https://loud.land/episode/breaking-folk-der-er-rovhuller-pa-nettet-er-ogsa-rovhuller-offline

  ALL CAPS med Louise Kjølsen, Lumi Zuleta og Maia Kahlke Lorentzen: https://loud.land/episode/22-er-digital-chikane-af-kvinder-en-trussel-mod-demokratiet-louise-kjolsen-maia-kahlke-lorentzen-og-lumi-zuleta

  ALL CAPS med Zen Donen fra Every Day Sexism Project Danmark: https://loud.land/episode/45-victim-blaming-i-kommentarspor-ansvar-for-feedet-loud-i-stormvejr-og-en-direktor-pa-tiktok

  ALL CAPS med Katrine Blauenfeldt:
  https://loud.land/episode/40-bloker-og-vaer-glad-freebritney-bloggersvinet-herlige-svend-i-skyggefaengsel

  ALL CAPS med Katrine Thielke (og Ask Hesby Krogh fra Digitalt Ansvar): https://loud.land/podcast/all-caps

  ALL CAPS med Vincent Hendricks: https://loud.land/episode/det-skal-vaere-mere-bovlet-at-udkomme-pa-sociale-medier

  Everyday Sexism Project Danmark på Twitter:
  https://twitter.com/EspDanmark

  Dokumentaren “MeToo: Sexisme Bag Skærmen”: https://www.discoveryplus.dk/programmer/metoo-sexisme-bag-skrmen-dk

  Der er blevet brugt musik fra The Doors, The End og fra denne helt forfærdeligt tåkrummende musikvideo fra en intern TV2-fest: a href="https://www.facebook.com/maiakl/videos/4934380906574245"...

  • 54 min
  Uegnet for børn og julestue for én... 🎄🎅

  Uegnet for børn og julestue for én... 🎄🎅

  I sidste uge stemte folketinget for regeringens forslag til at skærpe kravene til markedsføring af uegnede billeder, omtale og henvisning til børn og unge under 18 år.

  På Erhvervsministeriets hjemmeside skriver de, at “Lovforslaget er den første opfølgning på regeringens udspil om sociale medier.”

  Fra det nye år bliver det altså forbudt at omtale, henvise til eller vise billeder af produkter, der vurderes uegnede for børn og unge under 18 år. Det gælder f.eks. kosmetiske behandlinger, solarier, slankeprodukter og tatoveringer eller produkter af seksuel karakter mod betaling – også kendt som sugar-dating. En overtrædelse kan medføre en bøde på mindst 25.000 kroner og afhænger af den erhvervsdrivendes årlige omsætning.

  Jeg har talt med specialkonsulent ved Forbrugerombudsmanden Marie Asmussen. Hun er uddannet jurist og skal prøve at sætte os lidt ind i juraen omkring den her ændring af reglerne. Det er forbrugerombudsmanden, der føre tilsyn med markedsføring, forbrugerbeskyttende regler og brud på markedsføringsloven.

  Er en influencer nogensinde ikke-erhvervsdrivende? Og hvordan vurderer man om et opslag eller en reklame er målrettet børn og unge under 18 år eller om en influencers primære følgere er i den aldersgruppe?

  Jeg taler også med Camilla Mehlsen, som er digital medieekspert hos Børns Vilkår og med Stine Liv Johansen, som er formand for Medierådet for Børn og Unge og jeg spørger dem, hvad det tænker om de nye skærpelser og om de tænker, at de løser et konkret problem og om de i så fald kommer til at gøre en forskel.

  LINKS:

  Erhvervsministeriets pressemeddelelse: https://em.dk/nyhedsarkiv/2021/november/folketinget-goer-det-forbudt-at-markedsfoere-skadelige-produkter-til-boern-og-unge/

  Børns Vilkår: https://bornsvilkar.dk

  Camilla Mehlsen (Twitter): https://twitter.com/CamillaMehlsen

  Medierådet for Børn og Unge: https://www.medieraadet.dk/

  Stine Liv Johansen (Twitter): https://twitter.com/StineLiv

  ALL CAPS: Facebook ved godt, at Instagram er usundt (The Facebook Files): https://loud.land/episode/facebook-ved-godt-at-instagram-er-usundt-the-facebook-files

  ALL CAPS om Instagram for børn: https://loud.land/episode/46-q-into-the-storm-instagram-for-born-international-rape-day-hoax-pa-tiktok

  ALL CAPS: Hvem passer på influencerne? Feat. Rasmus ‘Lakserytteren’ Kolbe: https://loud.land/episode/hvem-passer-pa-influencerne-feat-rasmus-lakserytteren-kolbe

  • 40 min
  Short Caps: Frk. Klokken genopstår online // Content-extravaganza

  Short Caps: Frk. Klokken genopstår online // Content-extravaganza

  Short Caps er i denne uge lide brevpapir i egen konvolut for jeg har besøg af Martin Gerster Johansen som er udstillingschef på ENIGMA og Nanna Schmidt Nordestgaard, der er tilrettelægger og producer på Teknosfæren, der også laves af og på ENIGMA. Vi er i hinandens smittebobler, så vi er i sikkerhed i studiet på biblioteket.

  Vi skal tale om Frk. Klokken som har fyldt vildt meget i mediebilledet og her på ENIGMA den sidste uge - og om hvordan hun får nyt liv på nettet nu. Og så forsæller Nanna lidt om den podcast-serie, du netop er i gang med at afslutte for LOUD.

  Det her er Short Caps - et lille tillægsprogram til ALL CAPS, som du også kan gå ind og høre nu, hvis du vil.

  LINKS:
  Frk. Klokken på nye flasker:
  http://frokenklokken.enigma.dk/

  Teknosfæren (podcast):
  https://loud.land/podcast/teknosfaeren

  The Beatles, Get Back (dokumentar):
  https://www.disneyplus.com/series/the-beatles-get-back/7DcWEeWVqrkE

  Be Real (app):
  https://bere.al/en

  Kometernes Jul (julekalender på TV2):
  https://play.tv2.dk/programmer/serier/drama/kometernes-jul

  • 19 min
  Grupper på Facebook er vor tids forsamlingshuse og moderatorerne er lokalsamfundets ildsjæle

  Grupper på Facebook er vor tids forsamlingshuse og moderatorerne er lokalsamfundets ildsjæle

  Jeg er blevet syg - og derfor kommer der her en lang omgang ALL CAPS, men til gengæld ingen Short Caps i denne uge. Men hold kæft det er et spændende afsnit denne gang!

  Vi taler om den udfordring som en del lokalpolitikere sad med under den netop afsluttede valgkamp - at Facebook enten besværliggjorde eller umuliggjorde muligheden for at spytte annoncekroner i annoncer på Facebook.

  Er det et kæmpe demokratisk problem, som sætter det frie valg under pres? Det taler jeg med Benjamin Rud Elberth om, som selv har skulle hjælpe flere kandidater med at nå de potentielle stemmer. Han er digital rådgiver og har rådgivet en række kandidater op til valget her i sidste ug.

  Generelt er valgkampen på de sociale medier et problem, det synes DJØFS uafhængige kommission TechDK ihvertfald. Jeg har talt med næstformand i kommissionen Ask Hesby om hvorfor de synes det og hvordan der skal diskuteres politik på sociale medier senere i programmet.

  Her i studiet sidder du Mikkeline Thomsen. Du er retoriker og partner i Analysebureauet Analyse & Tal, der laver sociologiske, digitale og nyskabende analyser. I tæller dét, der er svært, og arbejder for mere demokrati og social retfærdighed, står der på jeres twitterprofil.

  I laver jo nogle sindssygt spændende ting hos analyse og tal. Blandet andet en superalgoritme, der kan kortlægge hadefulde ytringer på sociale medier - men også anerkendelse. Derudover har I også kigget ind i grupper på Facebook - og faktisk fundet nogle ret fine fællesskaber, hvor den lokale ånd og sammenholdet stadig eksisterer - så måske er der alligevel et potentiale i Facebook. Det må du fortæller om lige om lidt.

  LINKS:

  Mikkeline Thomsen: https://twitter.com/MikkelineT
  Benjamin Rud Elberth: https://twitter.com/BenjaminElberth
  Ask Hesby Krogh: https://twitter.com/askkrogh

  Analyse og Tal på Twitter: https://twitter.com/og_tal
  Analyse og Tals rapporter: https://ogtal.dk/#publications

  Djøfs TechDK Kommission: https://www.djoef.dk/tema/teckdk-kommission.aspx

  When Harry Met Santa (kampagne fra Norge): https://www.youtube.com/watch?v=tyQ6qD-u-J8&ab_channel=Posten

  • 59 min
  Short Caps: Thumbs Down Til YouTube // Censur på TikTok // Tag en pause fra Instagram

  Short Caps: Thumbs Down Til YouTube // Censur på TikTok // Tag en pause fra Instagram

  Dagens Short Caps skal handle om dis-likes-tælleren, der blev væk på YouTube, testning af en pause-funktion på Instagram og Text-to-voice på TikTok med censur. Tre forskellige funktioner på tre forskellige platformen. Men medvært i dagens Short Caps er Samanta Stojkovic - instagrammer som den sidste uges tid har produceret ufatteligt mange stories om kommunal- og regionsrådsvalget på Instagram.

  Og vi hører da også lige lidt Britney...

  LINKS:

  Samanta Stojkovic på Instagram: https://www.instagram.com/samantastojkovic/?hl=da

  TikTok om text to voice: https://vm.tiktok.com/ZM8gS1jPx/

  Disney’s text-to-speech TikTok voices censored words like "gay" and "lesbian": https://www.theverge.com/2021/11/15/22784046/disney-tiktok-text-to-speech-voice-censor-lgbtq-words-rocket

  Britney på Twitter:
  https://twitter.com/britneyspears/status/1459294347506028546

  Colin and Samir (YouTube): https://www.youtube.com/c/ColinandSamir/videos

  Adam Mosseri (@mosseri): https://www.instagram.com/mosseri/?hl=da

  Playliste med “Bot writes script” på TikTok: https://www.tiktok.com/discover/bot-writes-script

  • 18 min

Top Podcasts In Technology

Lex Fridman
Jason Calacanis
NPR
Jack Rhysider
Ben Gilbert and David Rosenthal
Recode & The Verge