35 episodes

Programmet der ikke råber eller taler grimt til andre på nettet. Et ugentligt program om hvad der rører sig lige nu på de sociale medier; influencers, youtubedrama, shitstorms, memes, troldehære og alt det andet. I ALL CAPS tager Anton Gade-Nielsen internetkulturen og -humoren alvorligt når han sammen med gæster og lyttere undersøger, hvor tendenser og trends opstår og hvordan vi navigerer i dem.

ALL CAPS bliver produceret til LOUD af ENIGMA – museum for post, tele & kommunikation.

ALL CAPS LOUD

  • Technology

Programmet der ikke råber eller taler grimt til andre på nettet. Et ugentligt program om hvad der rører sig lige nu på de sociale medier; influencers, youtubedrama, shitstorms, memes, troldehære og alt det andet. I ALL CAPS tager Anton Gade-Nielsen internetkulturen og -humoren alvorligt når han sammen med gæster og lyttere undersøger, hvor tendenser og trends opstår og hvordan vi navigerer i dem.

ALL CAPS bliver produceret til LOUD af ENIGMA – museum for post, tele & kommunikation.

  #35 Undervurder ALDRIG en konspirationsteori!

  #35 Undervurder ALDRIG en konspirationsteori!

  ALL CAPS handler i dag om, hvor galt det kan gå, når misinformation og konspirationsteorier får frit løb på sociale medier.

  Det er nok de færreste, der ikke har set billederne fra i sidste uge, hvor utallige kampklædte mennesker stormede Capitol Hill i Washington i USA og brød ind i kongressen. De første billeder vi så var af folk i sjovt tøj, men maling i ansigtet. Men det vi efterfølgende har set er folk, kampklædte til tænderne, med håndvåben, skudsikre veste, plastikstrips til gidseltagning og myndighederne har rapporteret om bomber placeret strategisk omkring kongresbygningen. De var klar til en voldelig konfrontation. Og det kom der. Mange kom til skade og 5 mennesker mistede livet.

  Det kom som et chok - for INGEN, der bare har fulgt lidt med i hvad folk taler om online. Trump har vundet valget og dem der siger noget andet er fjender af præsidenten og dermed nationen. Det er noget af det, der er enighed om blandt de mennesker, man så på gaden sidste onsdag.

  Holdningen er hverken ny eller hemmelig. Den er plastret til på hele internettet - man skal bare kigge efter. Problemet er bare, at det er de pure opspind. Løgn og vildledelse.

  Jeg taler med Selin Türker fra Berlingske om hvordan det vi så i sidste uge var den fysiske manifestation af det spind af løgne og misinformationer som QAnon og de højreekstreme Trump-støttere i flere år har delt på nettet.

  I programmet medvirker også Johan Farkas, der er PHD studerende ved Malmø Universitet og forsker i misinformation, fake news og digitale medier. Derudover står han bag bogen Post-Truth, Fake News and Democracy: Mapping the Politics of Falsehood. Vi skal tale om den magt de sociale medier har og hvordan de forsøger at komme misinformationerne til livs - hvis det da overhovedet kan lade sig gøre.

  Jeg skal også tale med Silas Marker, som er cand.mag. i filosofi fra Københavns Universitet, forsker ved Center for Information og Boblestudier (CIBS), og forfatter til bogen Os og dem. Det handler om, hvorvidt man skal være bange for folk, der tror på konspirationsteorier og hvad man skal gøre, hvis man kender nogen, der er røget ned i kaninhullet og har svært ved at komme ud igen.

  LINKS::

  Selin Türker på Twitter: https://twitter.com/selinturkerr
  Artikler om QAnon af Selin Türker i Berlingske: https://www.berlingske.dk/redaktionen/selin-tuerker
  Johan Farkas: http://www.johanfarkas.com/
  Silas Marker: https://silasmarker.dk/

  Tidligere ALL CAPS om Qanon:
  #14 QAnon, Twitterhack, Kanye2020 og ulovlige nøgenfotos på Reddit: https://apple.co/3soKosa

  #18 #FreeBritney, konspirationsteorier og lidt mere QAnon - nu med en tilhænger i telefonen: https://apple.co/2MTxguT

  #24 Politiske Hype-Houses på TikTok og Qanon smidt på porten af Facebook: https://apple.co/3iobAmB

  CONTENT:

  Qanon Anonymous podcast om kupforsøget: https://apple.co/2XEjkqT

  Sway fra New York Times - med interview med manden bag Parler John Matze: https://apple.co/3qlpQiI

  Der er brugt lyd i episoden fra følgende videoer (som også fortjener at blive set på YouTube):

  Guardian News: America shaken after pro-Trump mob storms US Capitol building
  https://www.youtube.com/watch?v=LYzsukyYgC4

  VICE: How Trump’s Capitol Speech...

  • 53 min
  #34 Skal man virkelig betale for influencer-content?! 💰

  #34 Skal man virkelig betale for influencer-content?! 💰

  I dagens program skal vi tale om influencere - for er det overhovedet et rigtigt arbejde og kan man forvente at få andet end en gratis hårbørste eller en pose knækbrød som betaling, når man lægger ting på Instagram?

  Ja siger nogle - nej siger andre.

  Forleden kunne man læse om influencer-skoler i en artikel på DR.dk (linket herunder) og høre om vilkårene for de mange influencere i TV-avisen (også linket herunder). Hopper man over på Facebook-kommentarsporet på DR Nyheder kan man læse, at folk over en bred kam ikke anser influencer-erhvervet som et rigtigt arbejde.

  Kommentarsporene på nyhedsartikler på Facebook er sjældent særligt nuancerede, så derfor vil jeg gerne nuancere den diskussion i ALL CAPS.

  Med pr. telefon er således influencer og influencer-coach Josefine Bak, indehaver af influencer- og instagramakademiet Camilla Stemann og phd. studerende ved CBS Anna-Bertha Heeris Christensen. De hjælper med at give et overblik over, hvad det vil sige at arbejde som influencer og hvilke udfordringer der er i den branche.

  LINKS:

  DR-artikel om influencerskoler: https://bit.ly/3beOVHx
  Indslag fra TV-avisen (ca 16:17 minutter henne i udsendelsen): https://bit.ly/3oplmXs
  Josefine Bak (Instagram): https://www.instagram.com/josefinebak/
  Josefine Bak (TikTok): https://www.tiktok.com/@josefinebakf
  Camilla Stemann og Co.: https://www.camillastemann.dk/

  Tobias Rahim på Instagram: https://www.instagram.com/tobiasrahim/?hl=da
  Tobias Rahim NATIONAL ROMANTIK: https://bit.ly/3be968E

  • 55 min
  2020: Ratatouille The Musical, BLM, Aktivisme, Blæstegnen, Twitter Hack, Faktatjek og Trump

  2020: Ratatouille The Musical, BLM, Aktivisme, Blæstegnen, Twitter Hack, Faktatjek og Trump

  I dagens ALL CAPS kigger vi tilbage på året der er gået på internettet. For det har jo på mange måder været et underligt år - og der er virkelig sket mange epokegørende ting i verden, hvor sociale medier i mange af tilfældene har haft en stor betydning.

  Så det skal vi tale om i dag … Anton Gade-Nielsen ringer til de bedste venner af programmet og hører dem, hvad der har fyldt mest i deres feeds og stories i løbet af 2020…

  Her er hvad du kan opleve i dagens ALL CAPS:

  Morten Saxnæs er head of brand activation hos &CO og taler om Det Store Twitterhack - hvor nogle unge lømler fik adgang til nogle prominente menneskers twitterprofiler og prøvede at snyde sagesløse folk fra deres bitcoins.

  Mette Skammeritz - meme-profilindehaver og konceptudvikler - fortæller om TikToks overtagelse af verden og hvorfor brugernes opsætning af Ratatouille the Musical er det bedste der er sket på platformen i år.

  So-me-analytiker fra Kongressen.com Katrine Villareal Villumsen fortæller om dengang den amerikanske præsident blev faktatjekket af det sociale medie Twitter og hvor skelsættende en begivendhed det var - som i øvrigt nok lige var 4 år forsinket.

  Mizz Privileze fortæller om hvordan videoer og videotjenester gjorde livet nemmere for aktivisme i en tid, der i den grad kalder på netop aktivisme

  (Instagram-)aktivist Mette-Nørlev følger op og fortæller om hvordan Instagram har været med til at sætte fokus på den strukturelle racisme og hvordan Black Lives Matter atter fik vind i sejlene i hele verden, men i den grad også i Danmark.

  Med i studiet sidder Marie Høst - som er vært på Vi Er Data, et andet LOUD-program produceret af og på ENIGMA.

  LINKS:

  Lev og Lad Leve: https://www.levogladleve.com/
  Katrine Villarreal Villumsen (Twitter): https://twitter.com/KatrineVillar
  Skammekrogen: https://www.instagram.com/skammekrogen/
  Vi Er Data: https://apple.co/2Kt31K9
  Vi Er Overvåget: https://apple.co/38iDko2

  Ratatouille the Musical (sammenklip): https://bit.ly/3nyUxju
  Ratatouille the Musical billetter: https://bit.ly/3alwfFU
  Blæstegnen med Tessa, Orgi-e og Helle T: https://bit.ly/2WmI3zt
  Sassy Justice: https://bit.ly/3r4vTZT
  Floodlines (podcast): https://bit.ly/3mnQxRb

  • 1 hr 3 min
  #32 Kvindebrystvorter, hadtale og misinformationer skal for højesteret i Facebook-land + Mette Frederiksens pressemøde-trailer på FB

  #32 Kvindebrystvorter, hadtale og misinformationer skal for højesteret i Facebook-land + Mette Frederiksens pressemøde-trailer på FB

  Denne episode handler om Facebook Oversight Board, som er Facebooks egen lille højesteret med blandt andet Helle Thorning.

  Rådet blev annonceret tilbage i maj 2020 og og deres formål er at vurdere om Facebook rent faktisk følger deres egne retningslinjer, når de sletter opslag på platformen. De har nu kastet sig over de første seks sager fra brugere, der har fået indhold slettet. Oversight Boardet skal så vurdere om de her opslag rent faktisk skulle være slettet eller om Facebook har været for hårde med cencuren.

  Aske Kammer er medieforsker ved Danmarks Medie- og Journalist Højskole. Han fortæller om sagerne, der blandt andet omhandler nøgenhed, hadsk tale og Corona-misinformationer. For hvad er disse sager symptom for og har Oversight Boardet overhovedet nogen magt?

  Derudover får Anton Gade-Nielsen kommunikationsrådgiver Benjamin Rud Elberth med på en telefon - han var også med for et par uger siden, hvor vi talte om Mette Frederiksens berømte “Jeg Nordjylland”-opslag, hvor hun høstede likes for minkavlerne og nordjydernes skyld.

  Nu har Mette Frederiksen lavet en lille julestue-video på Facebook, hvor hun ønsker glædelig 2. søndag i advent og samtidig med det lige trailer for det pressemøde hun ville holde dagen efter, hvor hun blandt andet annoncerede en delvis nedlukning af landet over julen. Benjamin Rud Elberth kommer med en analyse af Mette Frederiksens brug af Facebook lige om lidt.

  Med i studiet som gæstemedvært er instagrammer Samanta Stojkovic, der fortæller om hvordan hun pludselig opdagede, hvordan likes (eller mangel på samme) påvirkede hende så meget, at hun blev nødt til at tage en pause på over to måneder fra Instagram.


  LINKS:
  Samanta Stojkovic på Instagram: https://bit.ly/2K9ccPK
  Mette Frederiksens pressemøde-trailer: https://bit.ly/3n9sS8n
  How To with John Wilson: https://bit.ly/2VYILlZ
  Bagom "How To with John Wilson": https://bit.ly/3n54OmZ
  Unicef Danmark på Instagram: https://bit.ly/3oS2ArV

  • 52 min
  #31 Toppen Af TikTok, musik på sociale medier og Jonas Risvigs Julekalender

  #31 Toppen Af TikTok, musik på sociale medier og Jonas Risvigs Julekalender

  I denne episode af ALL CAPS taler vi om lyde og musik på sociale medier. Det gør vi blandt andet fordi der lige nu kører en konkurrence på TikTok, der hedder #toppenaftiktok - som Universal Music Denmark står bag. Det er en sangkonkurrence, hvor vinderen vinder en pladekontrakt. Genkendeligt format i nye rammer.

  Anton Gade-Nielsen har i denne episode kun besøg ét levende menneske i studiet og to pr. telefonisk forbindelse. Den første gæst er Charlotte Madsen. Hun er Creative Lead hos Universal Music Denmark og rådgiver bl.a. musikere omkring deres brug af sociale medier. Og så er hun én af dem, der står bag Toppen Af TikTok på TikTok.

  Derudover medvirker Nadia Nikolajeva via telefon. Hun er digital rådgiver med særligt fokus på sociale medier. Hun skal hjælpe os lidt med at tale om hvad musik gør ved TikTok og hvad TikTok gør ved musikken. For kan man forestille sig, at musikerne i fremtiden begynder at udvikle deres musik efter hvad der fungerer godt på TikTok og ikke i lige så høj grad, hvad der fungerer i radioen eller som stream?

  Derudover skal vi tale om, hvordan lyd har gjort at TikTok skiller sig markant ud fra alle andre sociale medier - og hvordan de andre prøver at halse efter med kopier og efterligninger.

  Til sidst i programmet får Anton Gade-Nielsen telefonisk besøg af Jonas Risvig - han er instruktør og står bag Corona-baskeren Centrum på YouTube og DR-ungdomsserien Flokken.

  Nu er han aktuel med en julekalender i Centrum universet - igen på YouTube. I denne episode fortæller han om hans brug af sociale medier til at promovere sine projekter og hvordan han har ladet sine medvirkende fyre den af på bl.a. TikTok. Derudover fortæller han om, hvor svært det er, at skrive drama, når så meget af virkeligheden foregår på en skærm.

  LINKS:

  Toppen af TikTok: https://www.tiktok.com/tag/toppenaftiktok
  Nadia Nikolajeva på Twitter: https://twitter.com/nadianikolajeva
  Centrum Julekalender: https://www.youtube.com/user/JonasRisvig

  Vi Er Overvåget - ny podcastserie fra ENIGMA: https://apple.co/3qqeZVi

  • 55 min
  #30 Digitale mandefællesskaber, røde piller, anti-ligestilling, PUAs, og Twitter Fleets...

  #30 Digitale mandefællesskaber, røde piller, anti-ligestilling, PUAs, og Twitter Fleets...

  I sidste uge udkom rapporten “Under indflydelse” lavet af Cybernauterne og Daregender som handler om meningsfællesskaber på digitale platform, der dyrker had, chikane og vold mod kvinder og generelt modstand mod ligestilling og feminisme.

  I den undersøgelse, der ligger til grund for rapporten har I indsamlet godt 12 milioner kommentarer fra YouTube-videoer, Discord-servere, Facebook-grupper, Instagram og Telegram.

  I onsdags udkom en anden rapport - denne gang fra Center for Digital Pædagogik. Den hedder The Angry Internet og omhandler faktisk meget af det samme.

  Derfor dykker vi i denne episoder ned i de her mandefællesskaber, der dyrker de traditionelle kønsroller, modstand mod feminisme og som har en følelse af at være maginaliserede og undertrykte. For hvad kan denne følelse fører til i yderste konsekvens og hvad gør vi for at undgå, at flere ikke havner i de her fællesskaber?

  Vi skal også se på, hvordan tonen fra de mere ekstreme influencere og politiske youtubere siver ud og prøver at hive folk ind fra kommentarsporene på de mere mainstream-kanaler.

  Med i studiet er Maia Kahlke Lorentzen fra Cybernauterne og Lars Kramhøft som er prisvindende forfatter til den grafiske roman “Noget frygteligt er altid lige ved at ske”, som handler om en ung mand, der flirter med mandefællesskaber, da han finder sig selv i en dyb depression og personlig krise.

  Vi runder også lige et mindre kontroversielt emne, nemlig Twitters lancering af deres eget story-format, som de kalder for Fleets. Med til at tage snakken om storyens udvikling fra Snapchat til Twitter er Lars K Jensen, digital rådgiver og indehaver af nyhedsbrevet Digital Ugerevy.


  LINKS:

  Cybernauterne: https://cybernauterne.dk/
  Rapporten “Under Indflydelse” (af Cybernauterne og Daregender): https://bit.ly/3nYWLZc
  Rapporten “The Angry Internet” (af Center for Digital Pædagogik): https://bit.ly/3lanxvQ
  Maia Kahlke Lorentzen på Twitter: https://twitter.com/maiakm
  Lars Kramhøft på Instagram: https://www.instagram.com/larskramhoft/
  Lars Kramhøft: http://larskramhoft.dk/

  Rabbit Hole: https://nyti.ms/3madFU8
  No Filter (bog af Sarah Frier): https://bit.ly/33iDPwD
  Angry White Men (bog af Michael Kimmel): https://bit.ly/3q5itfF
  Nu snakker vi om det (podcast): https://apple.co/39izn4H
  Hbomberguy (YouTuber): https://bit.ly/2Ky5sen

  • 59 min

Top Podcasts In Technology

Listeners Also Subscribed To