6 episodes

In BCT Talk, de podcast van BCT staat het vakgebied informatiemanagement centraal. Elke eerste vrijdag van de maand een podcast waarin we met professionals in gesprek gaan over de uitdagingen, best practices, wet & regelgeving, technology en meer. Meer info op bctsoftware.com

BCT Talk BCT

  • Technology

In BCT Talk, de podcast van BCT staat het vakgebied informatiemanagement centraal. Elke eerste vrijdag van de maand een podcast waarin we met professionals in gesprek gaan over de uitdagingen, best practices, wet & regelgeving, technology en meer. Meer info op bctsoftware.com

  Toegankelijkheid versus vindbaarheid

  Toegankelijkheid versus vindbaarheid

  In deze aflevering spreek ik met Max Salden en Sandra Sip (freelance Informatie adviseur) over duurzame toegankelijkheid van informatie. 
  Waar hebben we het dan eigenlijk over en wat is er allemaal gaande met betrekking tot dit onderwerp.
  Toegankelijk houden, iedereen kan er bij en iedereen kan alles vinden, dat blijft gewoon de grote uitdaging.  De archiefwet, Woo, werkafspraken, behoeftes en verscheidenheid aan systemen komen aanbod in deze aflevering.
  Meer willen weten of meepraten? Neem gerust contact met ons op.
  Marcel

  • 33 min
  Mobile is hot

  Mobile is hot

  In deze vierde aflevering bespreken we de opkomst van mobile en waarom apps eigenlijk zo succesvol zijn. Wat komt er bij kijken om een goede app te ontwikkelen en hoe hebben wij dat opgepakt.

  Apps zijn zijn niet meer weg te denken

  • 25 min
  Zwart lakken is (was) zwaar werk

  Zwart lakken is (was) zwaar werk

  In deze aflevering van onze BCT Talk podcast spreekt Marcel Mertens met Leonard van der Leeden (ondernemer van DataMask en jurist gespecialiseerd in Gegevensbescherming) over anonimiseren.
  We bespreken de noodzaak van anonimiseren, wat er zoal mis kan gaan bij het anonimiseren, en wat er gedaan moet worden om informatie te anonimiseren.
  Medewerkers gaan straks niet meer anonimiseren, maar controleren.Onderwerpen die besproken worden zijn:
  VerplichtingenBeoordelingenTechniekOrganisatieHeel veel luister plezier!

  • 27 min
  Cloud ready (of toch niet?)

  Cloud ready (of toch niet?)

  In deze aflevering gaan we dieper in op dé Cloud. Wat is dé cloud nu eigenlijk en wat doet het voor je organisatie?
  Cloud is een oplossing om onze klanten een verdere vorm van bedrijfscontinuïteit te geven.

  We bespreken welke eisen door de markt gesteld worden aan een cloud oplossing en gaan in op de belangrijkste aspecten die relevant zijn voor de gang naar de cloud. Verder bespreken we onze kijk op hoe dé cloud onze klanten kan helpen en wat daar voor nodig is.

  • 27 min
  Status quo op informatiemanagement

  Status quo op informatiemanagement

  In deze eerste aflevering geven we een opstap voor de komende vervolgafleveringen. We bespreken hiervoor de status quo op informatiemanagement binnen Nederland.Conclusie: we hebben met z’n allen nog flink wat te doen.
  Hoe komen we tot dit conclusie?
  Dat merken we niet alleen tijdens gesprekken en bij werkzaamheden bij onze klanten maar ook uit eigen onderzoek en andere bronnen:
  Bevestigd uit eigen onderzoek: Het Digitale OverheidsOnderzoek: Gemeente 2030; een onderzoek gedaan naar de gemeente van de toekomstBevestigd uit Nationaal thuiswerk onderzoek uitgevoerd door Vakwereld.Veelvoud van meldingen aan recente hacks/digitale gijzelingenAanstelling Alexandra van Huffelen als staatssecretaris Digitalisering; Deze nieuwe portefeuille beslaat een reeks aan onderwerpen die zo lang is, dat het makkelijk verdrinken lijkt. 

  • 26 min
  Trailer BCT Talk

  Trailer BCT Talk

  Wat je kunt verwachten in de BCT Talks afleveringen.Bij Informatiemanagement gaat het om het organiseren van de informatievoorziening in een organisatie. Enterprise informatiemanagement maakt onderscheid tussen gestructureerde informatie en ongestructureerde informatie, dus tussen data en content.
  Hoe zet je nu de informatie die je ter beschikking hebt nu effectief in? Die toegang moet natuurlijk wel veilig zijn. Er moeten geen datalekken ontstaan en systemen mogen natuurlijk niet gehacked worden. En hoe zorg je ervoor dat iemand alleen toegang heeft tot die informatie die noodzakelijk is om zijn of haar taken te kunnen doen. ​
  Hoe kom je als organisatie tegemoet aan de alsmaar hoger wordende eisen van de samenleving? Oftewel hoe hou je je klant of de burger nu tevreden?
  Informatie op het juiste moment, voor de juiste persoon, in de juiste context is ‘key’ om verantwoord te kunnen handelen.​Maar hoe dit dan te realiseren? Dat is het kernthema van deze podcast serie.In onze BCT Talk podcast zal ik met diverse professionals in gesprek gaan over de uitdagingen, best practices, wet & regelgeving en meer. Natuurlijk allemaal binnen het thema informatiemanagement.
  Zo zullen we het hebben over de impact van de aankomende wet openoverheid of hoe nu duurzaam te archiveren. Maar ook over IT-architectuur en systeem integraties. Wat betekent dit op proces niveau, en functionaliteit van systemen. En wat zijn de best practices op implementatievlak of op changemanagement gebied.

  • 5 min

Top Podcasts In Technology

Lex Fridman
Jason Calacanis
NPR
Jack Rhysider
Recode & The Verge
Ben Gilbert and David Rosenthal