77 episodes

Bella Table on podcast ruuasta ja syömisen ilosta. Kia ja Petra keskustelevat viikottain ruokatrendeistä, parhaista rafla-annoksista, herkistyvät ruokamuistojen äärellä ja paljastavat parhaat niksit, keittiöonnistumiset sekä -epäonnistumiset. Bella Table on podcastin lisäksi monikanavainen ruokayhteisö joka ei ole pelkästään foodieille vaan kaikille ruuasta kiinnostuneille.

Bella Table Kia Arpia & Petra Wettenranta

  • Arts
  • 5.0 • 3 Ratings

Bella Table on podcast ruuasta ja syömisen ilosta. Kia ja Petra keskustelevat viikottain ruokatrendeistä, parhaista rafla-annoksista, herkistyvät ruokamuistojen äärellä ja paljastavat parhaat niksit, keittiöonnistumiset sekä -epäonnistumiset. Bella Table on podcastin lisäksi monikanavainen ruokayhteisö joka ei ole pelkästään foodieille vaan kaikille ruuasta kiinnostuneille.

  76. Arkiruoka! Oivallukset & kaavat

  76. Arkiruoka! Oivallukset & kaavat

  Nyt ratkotaan jakson verran arkiruokahaasteita! Käydään läpi oivalluksia joiden avulla arjen ruokapulmat helpottuu, jaetaan täydellisen arkikokkailun kaava sekä Petran systeemi, jossa on varaa arjen muutoksille ja mieliteoille.

  Jutellaan kuivakaappibravuureista, pakastekasviksista ja täydellisen bowlin kaavasta. Kerrotan miten tehdä keittoa “mistä tahansa” ja miten varustetaan keittiön kaapit arkikokkailua varten. Lainataan Saku Tuomiselta ote keittiöpsykologiaa ja kerrotaan miten arkikokkailun voi kääntää stressaavasta meditatiiviseksi.

  • 1 hr 4 min
  75. 2021 parhaat & 2022 tulevat

  75. 2021 parhaat & 2022 tulevat

  Nyt on aika katsoa hetki vielä taaksepäin kun julistetaan vuoden 2021 parhaat ruokajutut! Jaksossa kerrotaan meidän molempien paras: kotikeittiön annos, keittiöoivallus, keittiöväline, keittiökone, juoma, eines, kokkaushetki, arjen apuri, keittiöoppi, Italian reissun ruokamuisto. Paljastetaan myös inspiroivin ruokasome ja ruokakirja.

  Käsitellään tietty kans paras: ravintolakokemus, rafla-annos, luottorafla, lounasrafla ja meidän TOP3 woltatuimmat annokset.

  Kia paljastaa viime vuoden suosituimmat, rakastetuimmat, kokatuimmat ja tallennetuimmat Bella Table reseptit. Petra aloittaa uuden keittiöpsykologiaa-juttusarjan.
  Lopuksi paljastetaan meidän 2022 isoimmat odotukset. Mitä halutaan oppia, mitä kokata ja mitä muuta toivotaan uudelta ruokavuodelta.

  • 1 hr 15 min
  74. Ruokalupauksia

  74. Ruokalupauksia

  Uusi vuosi, vanhat bellat. Kolmas tuotantokausi lähtee liikkeelle suurien ruokalupauksien kera. Mitä kaikkea toivotaan ruokavuodelta 2022? Luvassa on syvällistä ja rehellistä pohdintaa ruokailun ja kokkailun haasteista ja kompastuskivistä. Kia puhuu dopamiinisyömisestä ja viinimorkkiksesta. Petra lapsiperhearjen haasteista ja omista tavoitteista. Jaetaan neljä helppoa muistisääntöä onnellisempaan ja parempaan elämään. Kerrotaan kuinka aloittaa ruoanlaitto tyhjältä pöydältä, miten löytää innostus ”kokkailuburnoutin” jälkeen ja miten välttää fiiliksen pilaava keittiöärsytys. Pohditaan miten onnistua lupauksessa kokata lisää uusia ruokia ja reseptejä ja lopuksi jaetaan teidän kuulijoiden ja seuraajien ruokalupauksia.

  • 1 hr 7 min
  73. Joulufiilistä tarjolla

  73. Joulufiilistä tarjolla

  Joulubellat paljastaa jaksossa mistä hakusessa ollut joulufiilis löytyy, missä halutaan käydä vielä ennen joulua, miten luodaan kotiin helposti joulutunnelmaa ja mitä viedä ruokatulkkariksi valmiiseen joulupöytään. Jaetaan ihanimmat viime hetken lahjavinkit, niin ruokaan liittyviä kuin siitä sivustakin, ratkotaan koodia stressittömään jouluun ja parhaimpiin jouludrinkkeihin. Miten luoda omia perinteitä ja mistä pitää kiinni? Millä syötävillä Kia meinaa koristella kuusen, miksi Petra on vaihtamassa Markkua Beckhamiin? Mysteeripikkujoulut mainittu kuten myös biisi jota ei ainakaan löydy meidän jouluiselta spotifylistalta. Spessuyllärinä jaksossa mukana meidän lempitonttuja joulustooreineen.

  • 1 hr 2 min
  72. Jouluruokaa

  72. Jouluruokaa

  Tänään fiilistellään jouluruokia! Ideoidaan raikas jälkiruoka, joulublinille uusi täyte ja pari menuidistä tapaninpäivälle. Raotetaan taas suvun salaisuuksia ja paljastetaan pari reseptia-arretta jouluun.

  Vastataan myös teitä askarruttaviin kysymyksiin: Mitä laittaa lapsille perinteisten jouluruokien ulkopuolelta?
  Mitä syödä aatonaattona? Miten välttää hävikkiä? Mitä freesiä rosollin lisäksi? Sinkkunaisen joulumenu? Miten loihtia kalapöytä raskaana olevalle? Ideoita vegen tai vegaanin joulupöytään? Ihana kasvispääruoka kinkun tilalle (ei kasvisproteiini). Miten tehdä täydellistä graavisiikaa? Minimalistin joulumenu? Joulun aamiainen tai brunssi?

  Tarjolla myös rafloista bongattuja jouluherkkuja, Eeva Kolun viisauksia, maailman paras perunaresepti ja Kian jumalainen joulupulla. Jakso sisältää mainoksen Wilfalle. Esittelemme upouuden Pro Baker -yleiskoneen joka vei meidän molempien sydämen.

  • 57 min
  71. Joulun naposteltavat ja ruokalahjat

  71. Joulun naposteltavat ja ruokalahjat

  Jakso tehty kaupallisessa yhteistyössä S-marketin kanssa. On aika vuoden ensimmäisen joulujakson. Aloitetaan ensin pikkujoulutunnelmoinnilla ja paljastetaan meidän unelmien joulunaposteltavat. Sitten kääritään hihat ja laitetaan perinteinen joululahjapaja pystyyn. Jaetaan taskut tyhjiks kaikkia syötäviä joululahjoja ja droppaillaan klassisille saaristolaisleiville ja sinapeille uusia kavereita.

  • 56 min

Customer Reviews

5.0 out of 5
3 Ratings

3 Ratings

rgamett ,

Huippu ihana, hyvän tunteen podcast!

Nappasin tämän podcastin Papupadan suosituksesta! Aivan ihana podcast, ruokaa ja ihanaa fiilistelyä, positiivisuutta ja rupattelua! Tulee sellainen ihana vanhanajan tupa mieleen jossa kokoonnutaan ystävien ja hyvän ruuan merkeissä. Ulkosuomalaisena tämä niin täyttää Suomen kaipuutani. Suosittelen!

Top Podcasts In Arts

NPR
The Moth
Roman Mars
Rusty Quill
Cynthia Graber and Nicola Twilley
Jason Weiser, Carissa Weiser

You Might Also Like

Alexa Dagmar&Linda Juhola
Jenni Rotonen, Meri Milash, Petra Soikkeli
Nata Salmela & Jasmin Hamid
Yle Areena
Podplay | Nikotellen