55 episodes

Bella Table on podcast ruuasta ja syömisen ilosta. Kia ja Petra keskustelevat viikottain ruokatrendeistä, parhaista rafla-annoksista, herkistyvät ruokamuistojen äärellä ja paljastavat parhaat niksit, keittiöonnistumiset sekä -epäonnistumiset. Bella Table on podcastin lisäksi monikanavainen ruokayhteisö joka ei ole pelkästään foodieille vaan kaikille ruuasta kiinnostuneille.

Bella Table Kia Arpia & Petra Wettenranta

  • Arts
  • 5.0 • 2 Ratings

Bella Table on podcast ruuasta ja syömisen ilosta. Kia ja Petra keskustelevat viikottain ruokatrendeistä, parhaista rafla-annoksista, herkistyvät ruokamuistojen äärellä ja paljastavat parhaat niksit, keittiöonnistumiset sekä -epäonnistumiset. Bella Table on podcastin lisäksi monikanavainen ruokayhteisö joka ei ole pelkästään foodieille vaan kaikille ruuasta kiinnostuneille.

  54. Kesätorin ihanat veget

  54. Kesätorin ihanat veget

  Jaksossa jutellaan sesongin ihanista kasviksista ja ideoidaan niistä helppoja ja nopeita ruokia. Mitä kaikkea napataan nyt kesätorilta koriin ja mitä uusia herkkuja niistä valmistetaan. Annetaan inspiksen lisäksi myös säilytys- ja käsittelyvinkkejä ja paljastetaan meidän lempi tilamyymälät.

  • 54 min
  53. Kesäkalaa

  53. Kesäkalaa

  Nyt on luvassa kesäkalajuttuja! Jutellaan kalan käsittelystä ja parhaista välineistä. Valmistetaan kalaa valurautapannulla, grillissä, savustuspöntössä, halsterissa ja toholla. Droppaillaan pari lempi fisu-annosta jotka kantsii tuoda raflalistalta kotikeittiöön ja kerrotaan miten paistetaan kalaa ja mikä on rapea nahan salaisuus. Käydään läpi miten käsitellään sekä kalatiskiltä napattu kala että laiturinnokalta ongittu. Petra söi viikko sitten elämänsä parhaan kalakeiton ja uteli reseptin ja Kia tuo maailmalta uusia makuja kesäkala-annoksiin. Tarjolla taas paljon resepti-inspistä ja myös alevinkki kalankäsittelijälle sekä ihana täsmä viini kalalle. // Jakso tehty kaupallisessa yhteistyössä meidän vuosikumppanin Fiskarsin kanssa.

  • 48 min
  52. Juhannusjutut jatkuu!

  52. Juhannusjutut jatkuu!

  Vuoden paras viikko on vihdoin täällä ja juhannusjutut jatkuu podissa! Aloitetaan listaamalla alkukesän lemppareita ja jatketaan siitä unelmien kaupunkijuhannuksen pariin. Kysyimme experteiltä, eli teiltä miten Helsingissä kannattaa viettää stadijuhannusta. Me karataan taas saaristoon ja kerrotaan meidän juhannussuunnitelmista ja tärkeistä perinteistä ja jaetaan tietty menut. Luetellaan myös tällä hetkellä eniten inspiroivia annoksia ja viime hetken ruokavinkkejä ja Kia jakaa neljä ihanaa kesäcocktailia. Ps. Aperol spritz sorbetti mainittu!

  • 1 hr
  51. Juhannusruokaa!

  51. Juhannusruokaa!

  Nyt on vihdoin aika aloittaa juhannuksen menusuunnittelu. Suunnataan korit kainalossa lähikauppaan ja jaetaan tunnin verran ruokainspistä. Mikä inspiroi juuri nyt ja mitä herkkuja tehdään juhannuspöytään tänä vuonna. Luvassa on kasvisfiilistelyä, sillikoulua ja grilliruokaa isolle porukalle. Kia kertoo miten grillataan kokonaista lihaa ja mehukasta kanaa, millä kahdella soosilla pärjää koko kesän ja vinkkaa miten salaatti säilyy rapeana. Petra julistaa taas potturakkautta ja jakaa omat lempireseptit juhannukseksi yhteishyvä-sivustolta.

  Jakson hakusanoja: juhannusaamiainen, grillinyytit, Petran hääsalaatti, kulhoruoat, vegevati, oranssi gazpacho, pan con tomate, kokonaisen kalan grillaus, juhannuspasta, spagetti vongole grillissä, pastasalaatti, lobster roll, vatruskat, juhannuksen ihanat salaatit, -jälkkärit
  ja -cocktailit, sillikranssi, retiisitzatziki ja raparperikossun korkkaus.

  *Kaupallinen yhteistyö: S-Market

  • 56 min
  50. Bella Table 1-vee!

  50. Bella Table 1-vee!

  HBD Bella Table! Meidän pieni bella täyttää 1v ja sen kunniaksi vietetään synttäriviikkoa. Mistä kaikesta on puhuttu 50 jakson aikana? Mistä saavutuksista ollaan erityisen ylpeitä? Jaetaan vuoden aikana kertyneet parhaimmat opit, mokat, lempihetket ja suosikkireseptit. Confataan, leivotaan täydellisiä hapanjuuribageleita, nyljetään ahvenia, fermentoidaan, metsästetään, pyöräytellään blenderikakkuja ja ollaan erityisen kiitollisia KAIKISTA TEISTÄ! Lopussa käännetään katse tulevaan ja pohditaan mitkä 10 asiaa napattais mukaan kesämökille saareen. Ja psst. Instagramin puolella paljastetaan kreisiupeita arvontapalkintoja viikon jokaisena päivänä!

  • 52 min
  49. Italia!

  49. Italia!

  Allora bellat & bellot, tätä jaksoa on odotettu koko podin olemassaolon ajan. Luvassa on tuplajakso yhteen putkeen meidän rakkaudesta Italiaa kohtaan.

  Jutellaan italialaisten ateriarytmistä ja ruokailuäännöistä. Käydään läpi eri alueet ja niiden omat annokset ja raaka-aineet. Jutellaan meidän lukuisista matkoista ympäri Italiaa. Luetellaan lempipaikat, mieleenpainuvimmat muistot ja ihanimmat annokset. Käydään läpi Emilia Romagna, Liguria, Lazio, Campania, Veneto, Trentino, Lombardia, Piemonte ja Toscana. Petra pitää pienen koulun Italian tunnetuimmista kuohuviineistä ja Kia luettelee parhaimmat cocktailit.

  Paljastamme myös meidän seuraavat Italian matkakohteet ja kerromme minne suuntaamme Helsingissä helpottamaan Italia-ikävää.

  • 1 hr 21 min

Customer Reviews

5.0 out of 5
2 Ratings

2 Ratings

Top Podcasts In Arts

Listeners Also Subscribed To