109 episodes

De Bende van het Boek is een gezellige podcast over boeken die we gelezen hebben en samen bespreken met een koffietje en wat taart.

Bende van het Boek Bende van het Boek

  • Arts

De Bende van het Boek is een gezellige podcast over boeken die we gelezen hebben en samen bespreken met een koffietje en wat taart.

  #106 Trees blaast 30 kaarsjes uit

  #106 Trees blaast 30 kaarsjes uit

  Vandaag, 5 oktober 2021, viert Trees haar 30ste verjaardag! Dat verdient een podcast volledig in het teken van Trees en haar liefde voor lezen. Hoe het allemaal begon -het was op een zaterdagnamiddag- en wat Trees haar lievelingsboek is kom je allemaal te weten in dit half uurtje feest.

  • 28 min
  #105 De Bende ontmoet Acta Fabula Est

  #105 De Bende ontmoet Acta Fabula Est

  Deze week hebben we een bijzondere gast: Lieselotte van Acta Fabula Est. Lieselotte vult haar dagen met boeken: of ze nu boekenboxen uitvindt en inpakt, in de bib werkt, BookTube-fimpjes opneemt of Slowreading-activiteiten organiseert. Ze vond gelukkig een gaatje in haar schema voor deze opname én om iets héél bijzonders met ons in elkaar te steken.

  Voor onze vijfde verjaardag vulden we samen een doos met Bende van het Boek-gezelligheid! Wil je meevieren en een stukje Bende van het Boek in huis halen? Pre-order je box voor 14 oktober 2021 en de box komt in november je richting uit!

  Wij schotelden Lieselotte de grootste brownies voor die ze ooit had gezien en zij vertelde ons over haar favoriete boeken, de boeken die haar als lezer definiëren.

  • 51 min
  #104 De Bende van het Verfilmde Boek (+ Review Dune van Frank Herbert)

  #104 De Bende van het Verfilmde Boek (+ Review Dune van Frank Herbert)

  Deze aflevering zoomen we in op het medium van de film. Meer bepaald het verfilmde boek. Trees mocht naar de premiere van Dune, gebaseerd op het boek van Frank Herbert dat lang als onverfilmbaar werd gezien. Aanleiding om ook bij jullie eens te horen wat jullie favoriete verfilmde boeken zijn, en welke verfilmingen we absoluut moeten mijden.

  • 51 min
  #103 De Bende duikt in dystopieën

  #103 De Bende duikt in dystopieën

  Vanuit onze gezellige podcaststudio (mét wafels) namen we een thema-aflevering op rond de dystopische roman, een genre dat Trees wel aanspreekt. "Het is allemaal naar de zak, hoe gaan we ermee om?" vinden wij een interessante gedachte-oefening. Voor wie op school niet opgelet heeft, een d**ystopie** is een (denkbeeldige) samenleving met louter akelige kenmerken. Het omgekeerde van een utopie dus.

  Dystopieën zijn gedachte-oefeningen of waarschuwingen over hoe een toekomst volgens de auteur zou kunnen uitzien onder bepaalde omstandigheden of (politieke) regimes. Er zijn natuurlijk meer en minder waarschijnlijke dystopieën. Deze keer zijn we gegaan voor romans die "waar zouden kunnen zijn". De vampieren en vleesetende zonnebloemen laten we dus even achterwege.

  In deze podcast hebben we het over: Kallocaïne - Karin Boye, 1984 - George Orwell, Brave new World - Aldous Huxley, A Handmade's Tale - Margaret Atwood, The Road - Cormac McCarthy

  • 29 min
  #102 De Bende ontmoet een waaier aan bijzondere en awkward personages

  #102 De Bende ontmoet een waaier aan bijzondere en awkward personages

  Onze 102e aflevering is een ouderwets gesprek met een grote pot thee, een bord wafeltjes en een stapel boeken op tafel. Het druilerige zomerweer heeft zijn weerslag op onze boekenkeuze: alle romans hebben een zekere tristesse over zich. Daar hebben de bijzondere personages en gebrekkige verbinding met hun omgeving misschien iets mee te maken. Schuif aan voor wat gezelligheid en zoek straks zelf ook wat charmante compagnie op, hé.

  We hebben het over:
  De Dubbelganger van Fjodor Dostojevski
  Het Pantser van de Kreeft van Caroline Albertine Minor
  Beer van Marian Engel
  Aurora van Luis Landero
  Frida van Hayden Herrera

  • 43 min
  #101 De Bende spreekt Onder Moeders

  #101 De Bende spreekt Onder Moeders

  Voor onze 101e aflevering gingen we langs bij Sonia Pypaert, ondernemer, auteur en podcast host van Onder Mama’s. Sonja praat ons bij over haar visie op moederschap, hoe ze zelf nieuwe moeders wil ondersteunen en de boeken die haar als duurzaam ondernemer gevormd hebben. Van haar hand verschenen “Onder mama’s” en “Mama’s weten waarom”. Deze aflevering is een must-listen voor jonge ouders en ondernemers met een droom.

  • 44 min

Top Podcasts In Arts

You Might Also Like