63 episodes

Podcast Bez pauze je nastavak bloga i projekta Life Without Pause, s jedinom željom da kroz razgovor sa izvanrednim gostima približi ideje o boljim verzijama življenja kroz aktivan život, proširivanjem životnih mogućnosti i širenjem dobrih vibracija.

Bez pauze Thomas Kezele

  • Health & Fitness

Podcast Bez pauze je nastavak bloga i projekta Life Without Pause, s jedinom željom da kroz razgovor sa izvanrednim gostima približi ideje o boljim verzijama življenja kroz aktivan život, proširivanjem životnih mogućnosti i širenjem dobrih vibracija.

  Podcast Bez pauze #63 - TalkToMeGoose #6 sa Zvonkom Čubrićem

  Podcast Bez pauze #63 - TalkToMeGoose #6 sa Zvonkom Čubrićem

  Dobrodošli u novu epizodu podcasta Bez pauze, točnije šesto izdanje razgovora Zvonka Čubrića i mene, koje zovemo Talk To Me Goose, a događa se naravno u Bonku!  Prije svega zavirite na PEDAL WITH HEART - prijavite se za dogadaj ili bar donirajte pa dobijete šalicu
  https://pedalwithheart.com/pedal-with-heart/

  Na taj način ćete učiniti jednu dobru stvar! Odličnu! Prikupljaju se sredstva za kupnju dječjih bicikala za korisnika SOS Dječjeg Sela u Jastrebarskom! Biciklijada je 2.6.2024.  Zvonko i ja smo se dohvatili promišljanja o brendovima koje ne bismo koristili zbog afera kojima su izloženi, unatoč činjenice da se radi o vrhunskim proizvodima. Tako smo počeli, a onda smo se nastavili referirati na teme iz prethodnih epizoda, pokušavajući proći sve goste od našeg posljednjeg druženja, što nam naravno nije pošlo za rukom.  Tako smo razgovarali o poimanju osoba s invaliditetom od strane osoba bez invaliditeta, o utjecaju profesionalnog sporta na rekreativni i njegovoj potrebi, o potrebi postizanja nemogućih podviga kako bismo se izdigli, o isprikama za loše rezultate na utrkama, što nas privlači kod utrka, o ideji kako potreba za savršenstvom ubija "dobro" kao vrijednost. Nismo mogli propustiti ni teme poput solo dejtanja, ekstremne emancipacije i feminizma te utjecaju na muškost i kavalirstvo, roditeljstvu i kako odgajamo klince te potrebi za privatnim školstvom!  Nismo stigli na neke teme koje smo željeli, ali vjerujem kako ćemo se referirati na njih u slijedećoj epizodi, koja bi trebala doći i ranije no što smo mislili, jer s ovom smo kasnili!  Stoga, prionite na slušanje/gledanje, a veselim se vašim komentarima. Kako biste pomogli ovaj podcast, podijelite njegov sadžraj na društvenim mrežama i pretplatite se na isti, a nama će biti drago ako pritisnete i kakav "palčić" ako vam se sviđa sadržaj. Hvala! Bitno je! Imajte na umu samo da je blog i njegov sadržaj vlasništvo autora.  Mjesto snimanja: Bonk coffeshop & bikeshop, Vrbje 1B, Zagreb - vlasnik i domaćin: Zvonko Čubrić

  Snimatelji: Daniel Roščić i Thomas Kezele

  Fotografija: Daniel Roščić i Thomas Kezele.

  Audio i video post produkcija: Thomas Kezele

  Glazba uvodne špice i aranžman: Ante Gelo, koji je svirao sve osim klavijatura (Thomas Kezele)

  Autor i voditelj podcasta: Thomas Kezele, autor bloga Thomas’ Life Without Pause    Pretplatite se na YouTube / Spotify kanal odnosno na audio verzije podcasta jer bit će interesantnih gostiju. Označite ga sa "sviđa mi se", a svaki komentar je dobrodošao! Blog je besplatan i neprofitabilan, a budite slobodni i pretplatite se na obavijesti! Želim vidjeti vaše komentare pa čak i konstruktivne kritike. Želimo biti bolji! Želja da jednog dana podcast bude uživo s publikom mi se polako ostvaruje i pratite najave slijedećih epizoda ako želite sudjelovati na taj način. Puse svima i hvala Vam što pratite!

  • 2 hr 24 min
  Podcast Bez pauze #62 - Maja Drobnjaković & u životu nema predaje

  Podcast Bez pauze #62 - Maja Drobnjaković & u životu nema predaje

  Ljudi se često ne znaju ponašati u društvu "amputiraca", osoba s amputacijama, kao što se ne znaju normalno ponašati ni u društvu ostalih koji boluju od kakvih kroničnih i zločudnih bolesti. Ali kad je Maja došla u Bonk i pružila mi ruku da se konačno uživo upoznamo, jasno mi je odmah bilo koliko je snažna osoba. Rukovanje puno govori o ljudima, a o Maji je reklo prilično. Maja je jedna snažna, prodorna i vrlo fokusirana osoba. Ona je kineziologinja, ravnateljica ogranizacije (team manager) muške reprezentacije u sjedećoj odbojci, takoder i igračica, točnije tehničarka u sjedećoj odbojci, reprezentativka, tajnica u paraodbojkaškom savezu, privatni trener, ambasadorica tvrtke Ossur… toliko toga i naravno, majka jednog desetogodisnjaka Liama te gazdarica mirne dvogodišnje šnaucerice Une s kojom je došla u Bonk. Kad imaš takvu jednu sugovornicu, koja nimalo ne sakriva svoju protezu, razgovor može biti nasmijan, veseo i kad je riječ o njenim najtamnijim životnim trenucima. Maja je borac, a vjerujem kako njeno vrijeme tek dolazi jer se radi o izuzetno talentiranoj osobi!

  Maja je dakle oboljela od sarkoma kostiju koji ju je 2017. doveo do gubitka potkoljenice, a za što je zapravo saznala na operacijskom stolu neposredno pred amputaciju kada joj je kirurg rekao da pomoći nema i da je to jedini način da zadrži život. Naravno da i dalje držim da svatko ima svoj "najveći problem" no ova inspirativna priča u kojoj Maja bez zadrški govori o raku i gubitku potkoljenice, u fazi početnog roditeljstva, kad se svijet ruši jer njoj kao gimnastičarki i profesorici kineziologije noge imaju jednakost kretanje, apsolutno bi vas moglo natjerati na promišljanje i rekalibraciju kada je riječ o poimanju problema. Maja je odlučila da je njen identitet daleko više od potkoljenice i pronašla snage, energičnosti i fokusa da stvori jedan sasvim drugi svijet oko sebe koji je uključivao majčinstvo, natjecanje u sportu kojem se nije nadala uopće da će ju zainteresirati, sudjelovanje u Plesu sa zvijezdama, vođenje konferencije, držanje motivacijskih govora, sudjelovanje u utrkama, rad u dobrotvorne svrhe,... Maja je nedvojbeno uzor, koliko god se ona trudila to zanijekati kroz svoju jednostavnost kojom odiše, no ja s pravom mogu reći da trebamo više Maja Drobnjaković! Snažne žene bio je moj prvi članak na blogu, a Maja nedvojbeno predstavlja svu tu žensku snagu u jednom pakiranju! Hvala Maja na razgovoru i druženju, bilo je zadovoljstvo imati te u Bonku kao gošću.

  Stoga, prionite na slušanje/gledanje, a veselim se vašim komentarima. Kako biste pomogli ovaj podcast, podijelite njegov sadžraj na društvenim mrežama i pretplatite se na isti, a nama će biti drago ako pritisnete i kakav "palčić" ako vam se sviđa sadržaj. Hvala! Bitno je!

  Mjesto snimanja: Bonk coffeshop & bikeshop, Vrbje 1B, Zagreb - vlasnik i domaćin: Zvonko Čubrić

  Snimatelji: Zvonko Čubrić i Thomas Kezele / Fotografija: Zvonko Čubrić i Thomas Kezele. / Audio i video post produkcija: Thomas Kezele / Glazba uvodne špice i aranžman: Ante Gelo, koji je svirao sve osim klavijatura (Thomas Kezele) / Autor i voditelj podcasta: Thomas Kezele, autor bloga Thomas’ Life Without Pause  

  Pretplatite se na YouTube / Spotify kanal odnosno na audio verzije podcasta jer bit će interesantnih gostiju.

  • 1 hr 49 min
  Podcast Bez pauze #61 - Matija Kvasina & rad, rad i samo rad

  Podcast Bez pauze #61 - Matija Kvasina & rad, rad i samo rad

  Gotovo da me sram koliko malo znam o biciklizmu kao sportu pa sam svoje drage prijatelje Zvonka i Rudhya upregnuo da se pripremim s temama za razgovor s Matijom Kvasinom, biciklističkim asom, dvostrukim olimpijcem, pobjednikom utrke Tour de Croatia i višestrukim prvakom Hrvatske, koji je na vrhuncu svoje karijere osjetio svu silu pada i odlaska na dno kad je optužen da je koristio nedozvoljeno sredstvo te tako izbačen s austrijskog toura. Dan koji će vjerojatno pamtiti dok je živ. Čovjek koji je sve što je stvorio brutalnim radom, izgubio nepromišljeno u jednom danu, a potom odlučio ponovno stvoriti samog sebe, kroz biciklizam, ali na jedan drugi način. Biciklizam je njegova strast.


  Danas je Matija voditelj u Školi Biciklizma Zagreb kao trener, no njegov put svakako nije bio posut laticama, a imao sam tu sreću razgovarati o njegovom putu. Biciklizam je jedan izuzetan sport, a mi smo se u razgovoru dotakli njegove profi karijere, što je sve potrebno za ući u World Tour, Pro Continental i Continental lige, razvoju biciklizma od bivše Juge do danas, stavljajući posebni naglasak na razlike s našim najbližim susjedima Slovencima kod kojih je biciklizam na izuzetnom nivou. Naravno da nismo preskočili njegov najtamniji dio karijere i optužbe o dopingu, ali zanimljivije je ono što je bio spreman učiniti nakon toga kako bi zadržao svoju strast za biciklizmom u svom životu te se na taj način i izdigao s dna na kojem se našao. Lijepo smo se napričali i nedvojbeno preporučam ovu epizodu, pogotovo onima koji dijele Matijinu strast za biciklizmom! Hvala Matija!

  Stoga, prionite na slušanje/gledanje, a veselim se vašim komentarima. Kako biste pomogli ovaj podcast, podijelite njegov sadžraj na društvenim mrežama i pretplatite se na isti, a nama će biti drago ako pritisnete i kakav "palčić" ako vam se sviđa sadržaj. Hvala! Bitno je!

  Želim vidjeti vaše komentare pa čak i konstruktivne kritike. Želimo biti bolji! Želja da jednog dana podcast bude uživo s publikom mi se polako ostvaruje i pratite najave slijedećih epizoda ako želite sudjelovati na taj način. Puse svima.

  Mjesto snimanja: Bonk coffeshop & bikeshop, Vrbje 1B, Zagreb - vlasnik i domaćin: Zvonko Čubrić

  Snimatelji: Daniel Roščić i Thomas Kezele / Fotografija: Daniel Roščić i Thomas Kezele. / Audio i video post produkcija: Thomas Kezele / Glazba uvodne špice i aranžman: Ante Gelo, koji je svirao sve osim klavijatura (Thomas Kezele) / Autor i voditelj podcasta: Thomas Kezele, autor bloga Thomas’ Life Without Pause  

  • 1 hr 57 min
  Podcast Bez pauze #60 - Hrvoje Jurić & živjeti po svom

  Podcast Bez pauze #60 - Hrvoje Jurić & živjeti po svom

  Ako nešto razumijem onda je to ideja da ne želiš biti definiran jednim pojmom. Hrvoje Jurić to naglašava jer kaže da kad se jednom svrstaš uz određeni pojam, to te ograničava, čak onemogućava. Hrvoje je jedan energični putopisac, fotograf, biciklist, predavač, pripovjedač, zaljubljenik u prirodu, a ponajviše u svoje pse Enu i Maxa. On želi biti puno više od toga. Ovo je priča o traženju sebe i odlučnosti u nastojanju da živiš onako kako osjećaš, da se sav daš u nešto u što vjeruješ da je tvoj put, koliko god težak taj put bio.


  Hrvoje je autor četiri knjige koje govore o njegovim putovanjima, a mene je razveselio poklonivši mi "Marijanov put", “Na rubu: put oko svijeta u 133 dana 6 sati i 10 minuta” i "Put sjevera" koje sam s veseljem već počeo čitati, a vama preporučam isto. Knjige su prepune fotografija pa će vizualizacija tih putovanja biti potpunija. Naravno da smo razgovarali o samim počecima, njegova tri bicikliranja do Nordkappa, kao i putu oko svijeta električnim biciklom, no osobno me se najviše dojmio način na koji govori o svojim roditeljima i koliko mu je značio odnos s njima te gubitak roditelja, taman pred dvije velike biciklističke avanture. Hrvoje je autentičan, iskren do boli, zajebant kad to najmanje očekujete, ali se ne boji govoriti o svojim demonima, samoći i unutarnjim demonima. Epizoda vrijedna svake sekunde vašeg vremena. Hvala Hrvoje, Ena i Max na druženju!


  Stoga, prionite na slušanje/gledanje, a veselim se vašim komentarima. Kako biste pomogli ovaj podcast, podijelite njegov sadžraj na društvenim mrežama i pretplatite se na isti, a nama će biti drago ako pritisnete i kakav "palčić" ako vam se sviđa sadržaj. Hvala! Bitno je!


  Mjesto snimanja: Bonk coffeshop & bikeshop, Vrbje 1B, Zagreb - vlasnik i domaćin: Zvonko Čubrić


  Snimatelji: Zvonko Čubrić i Thomas Kezele / Fotografija: Zvonko Čubrić i Thomas Kezele. / Audio i video post produkcija: Thomas Kezele / Glazba uvodne špice i aranžman: Ante Gelo, koji je svirao sve osim klavijatura (Thomas Kezele) / Autor i voditelj podcasta: Thomas Kezele, autor bloga Thomas’ Life Without Pause  

  • 1 hr 53 min
  Podcast Bez pauze #59 - Nedeljko Vareškić & Zagreb Run

  Podcast Bez pauze #59 - Nedeljko Vareškić & Zagreb Run

  Da mi je daleke 2015. netko rekao kako ću 9 godina kasnije razgovarati u svom podcastu, u svom domu s direktorom Zagrebačkog noćnog cenera i još k tome prijateljevati s njim, rekao bih toj osobi da mora na neke medikamente. Ja sam samo sanjao istrčati 10km po ulicama svoga grada, kroz samo njegovo srce. Nedeljko Vareškić, moj dragi prijatelj i susjed, taj je direktor, upravo te utrke i vesele me naši razgovori, a konačno sam ga uspio dobiti i pred mikrofon i kamere. Ovo je retrospektiva onog što se događala u nešto preko deset posljednjih godina, kada je trčanje ušlo u jedan potpunu eksploziju, ekspanziju i doživjelo preobražaj kojeg sam i sam svjedokom i sudionikom.


  Ned nas vodi kroz preobrazbu trčanja i njenu evoluciju u Zagrebu, što je nedvojbeno imalo utjecaja na cijelu regiju. Ispričao je kako je uopće počelo s Adidas školom trčanja i tko su bili njeni akteri pa i svima onima koji su sudjelovali u svim nama poznatim projektima, danas pod zajedničkim nazivom Zagreb Run, a neki od njih su čak bili i gosti u podcastu Bez pauze pa smo se tako dotakli Pavla Vlaheka, Gorana Murića i Maje Matanić. Svi su oni imali svoju ulogu u razvoju trčanja i samih utrka koje su danas dio Zagreb Run projekta, kojeg sačinjavanju Medvednica Trail (liga i samostalna utrka), Zagrebačka milja, Zagrebački noćni cener (odnosno The Cener) i u konačnici Zagrepčanka 512. Ned je genijalac koji je znao kormilariti ovim ozbiljnim brodom čak i u doba neizvjesnosti uslijed pandemije zadržavši fokus unatoč vrlo emotivnim i poslovno izazovim vremenima, donoseći uvijek nešto novo što bi privuklo i one najizbirljivije. Zagreb Run danas je brend koji daje garanciju izvrsnosti, a uz današnju zahtjevnu publiku nije nimalo jednostavan zadatak onima koji vode taj projekt. Pogledajte, odnosno poslušajte ovaj super razgovor koji će vas povesti kroz trčanje kao vremeplov.  Stoga, prionite na slušanje/gledanje, a veselim se vašim komentarima. Kako biste pomogli ovaj podcast, podijelite njegov sadžraj na društvenim mrežama i pretplatite se na isti, a nama će biti drago ako pritisnete i kakav "palčić" ako vam se sviđa sadržaj. Hvala! Bitno je!

  Za sve one koji žele doznati više, provjerite slijedeće linkove:

  https://www.zagreb.run

  https://www.medvednicatrail.run

  https://www.aktivan-zivot.hr

  https://www.trcaona.hr

  Snimatelj: Thomas Kezele / Audio i video post produkcija: Thomas Kezele / Glazba uvodne špice i aranžman: Ante Gelo, koji je svirao sve osim klavijatura (Thomas Kezele) / Autor i voditelj podcasta: Thomas Kezele, autor bloga Thomas’ Life Without Pause  

  • 2 hr 2 min
  Podcast Bez pauze #58 - Sebastijan Orlić & znanošću do kvalitete života

  Podcast Bez pauze #58 - Sebastijan Orlić & znanošću do kvalitete života

  O Sebu bi se dalo pisati puno duže, ali kako je ovo drugo gostovanje u podcastu Bez pauze, preporučam prvo da zavirite u epizodu #7 pa nastavite u ovo proširenje prethodnog, uz neke sasvim nove informacije jer Seb, inače nositelj doktorata znanosti iz područja inženjerske kemije, ujedno vlasnik nutricionističkih certifikata te fitness instruktor i predavač na Fitnes učilištu Zagreb. Osim što je jedan od prvih koji je svoje ime vezao uz podcast Bez pauze, stručnjak je koji se ne zadovoljava stečenim znanjem već kao pravi znanstvenik stalno traži nova saznanja, proučava nove studije i ako postoji netko tko ide u korak s brutalno brzim načinom razvoja wellbeinga i dugovječnosti kao teme kojoj se sve više i više daje na značenju, onda to nedvojbeno Seb jest.


  Ne želeći pokvariti dijelove ove epizode koja je i više nego interesantna, Seb nam donosi novosti vezano za najnovije simpozije i kongrese u Hrvatskoj i Europi na kojima je pozvan predavati, čime se izuzetno ponosi, ali i pojednostavljuje i objašnjava trendove o prehrani pa smo se tako dotakli 4K (kimchi, kefir, kiseli kupus i kombucha) i posebnosti fermentiranih namirnica, načina prehrana koje su prilično isključive u svojim namirnicama, bitnosti konzumiranja raznolike i neprocesirane hrane, suplimenata s naglaskom na kreatin. Malo smo prodiskutirali i o konzumaciji alkohola, čitanju studija i easy hacks kojima možemo poboljšati kvalitet svojeg života, a sposebnim je veseljem na kraju ispričao svoju uključenost u jedan sasvim inovativan i nadasve vrlo interesantan projekt pod nazivom 2xtjedno koji se nudi kao pametna alternativa odlasku žena u teretanu.

  Linkovi seminara, simpozija i summita u kojima Seb sudjeluje u slijedećim mjesecima i koje toplo preporuča:

  https://longevity.hr/
  https://www.crolma.net/copy-of-kongres-2023
  https://www.longevitymedsummit.com/2024-agenda/

  Gdje možete potražiti informacije o Sebu i njegovom projektu:
  https://www.2x-tjedno.hr/

  https://kvaliteta-zivota.hr/


  Stoga, prionite na slušanje/gledanje, a veselim se vašim komentarima. Kako biste pomogli ovaj podcast, podijelite njegov sadžraj na društvenim mrežama i pretplatite se na isti, a nama će biti drago ako pritisnete i kakav "palčić" ako vam se sviđa sadržaj. Hvala! Bitno je!

  Želim vidjeti vaše komentare pa čak i konstruktivne kritike. Želimo biti bolji!

  Mjesto snimanja: Bonk coffeshop & bikeshop, Vrbje 1B, Zagreb - vlasnik i domaćin: Zvonko Čubrić

  Snimatelji: Zvonko Čubrić i Thomas Kezele /

  Fotografija: Zvonko Čubrić i Thomas Kezele. /

  Audio i video post produkcija: Thomas Kezele /

  Glazba uvodne špice i aranžman: Ante Gelo, koji je svirao sve osim klavijatura (Thomas Kezele) /

  Autor i voditelj podcasta: Thomas Kezele, autor bloga Thomas’ Life Without Pause  

  Pretplatite se na Spotify / YouTube kanal odnosno na audio verzije podcasta jer bit će interesantnih gostiju.

  • 2 hr 8 min

Top Podcasts In Health & Fitness

On Purpose with Jay Shetty
iHeartPodcasts
Huberman Lab
Scicomm Media
The School of Greatness
Lewis Howes
Uncared For
Lemonada Media
Passion Struck with John R. Miles
John R. Miles
Ten Percent Happier with Dan Harris
Ten Percent Happier

You Might Also Like