282 episodes

Podcasten om dansk politik med Lars Trier Mogensen og Thomas Qvortrup.

Borgen unplugged Qvortrup Media

  • News
  • 5.0 • 15 Ratings

Podcasten om dansk politik med Lars Trier Mogensen og Thomas Qvortrup.

  Støttepartierne bliver kørt over

  Støttepartierne bliver kørt over

  Socialdemokratiet elsker asfalt - ligesom de borgerlige partier. Regeringens nye transportudspil er derfor en invitation til forlig med blå blok, men skaber derfor også stor utilfredsshed blandt støttepartierne. De havde håbet på mindre motorvej, mere kollektiv trafik og endnu mere CO2-reduktion. Men S-regeringen satser åbenlyst på et bredt samarbejde henover midten. Nu også i udlændingepolitikken, hvor det med aftalen om den såkaldte taskforce, der skal se på, om de danske børn kan hentes hjem fra Syrien, er lykkedes at dæmpe gemytterne. I hvert fald for en tid. For uenighederne ligger fortsat og lurer, og presset på udenrigsminister Jeppe Kofod er bestemt ikke gået væk. Thomas Qvortrup stiller spørgsmålene. Politisk kommentator Lars Trier Mogensen har svarene.
  Borgen Unplugged produceres i samarbejde med www.bagsvaerdlakrids.dk

  • 1 hr 12 min
  Ingen husker Ellemanns sejr

  Ingen husker Ellemanns sejr

  Endelig lykkedes det for Venstres formand Jakob Ellemann-Jensen at sætte dagsordenen - og tvinge statsminister Mette Frederiksen til at flytte sig. Men sejren i aftalen om den gradvise genåbningsplan druknede bare straks i Britt Bagers exit og skifte til de Konservative. Og målingerne peger kun én vej for Venstre – nedad. Presset på S-regeringen er dog samtidig begyndt at blive mere alvorligt: Udenrigsminister Jeppe Kofods politiske liv begynder at hænge i en tynd tråd, selv om Mette Frederiksen gør sig mange og kryptiske krumspring for at redde ham. For måske kan det nu alligevel godt lade sig gøre at hente nogle af børnene til Danmark fra lejrene i Syrien? Andre ministre er også under voksende pres: Både justitsminister Nick Hækkerup og sundhedsminister Magnus Heunicke står med store forklaringsproblemer i minkskandalen, der bare bliver grimmere og grimmere for Mette Frederiksen. Thomas Qvortrup stiller spørgsmålene. Politisk kommentator Lars Trier Mogensen har svarene.
  Borgen Unplugged produceres i samarbejde med www.bagsvaerdlakrids.dk

  • 1 hr 13 min
  19 børn hjemsøger Mette Frederiksen

  19 børn hjemsøger Mette Frederiksen

  Presset på S-regeringen vokser: Sagen om de 19 danske børn, som sidder indespærret i en fangelejr i Syrien, får nu de Radikale til at true med valg - efter det er blevet afsløret, at regeringstoppen allerede i efteråret blev advaret af efterretningstjenester om, at de danske børn risikerer at blive kidnappet og trænet som terrorister. Foreløbig står S-regeringen dog fast på en blank afvisning. Men også i det socialdemokratiske bagland rumler kritikken. Inde på Christiansborg er regeringen samtidig kommet i mindretal. Enevældens tid er forbi. Fremover SKAL regeringen nemlig inddrage Folketinget i en fremtidig vaccinestrategi – og tilfredsheden med dobbeltstraffe for Coronarelaterede forbrydelser er efterhånden også til at overse. Men hvor presset er regeringen egentlig? Thomas Qvortrup stiller spørgsmålene. Politisk kommentator Lars Trier Mogensen har svarene.
  Denne udgave af Borgen Unplugged produceres i samarbejde med www.bagsvaerdlakrids.dk

  • 1 hr 16 min
  Hvornår vågner støttepartierne?

  Hvornår vågner støttepartierne?

  Regeringen kan regne med loyal rygdækning: Støttepartierne tør stadig ikke udfordre statsminister Mette Frederiksen. Under tv-partilederdebatten i anledning af årsdagen for corona-nedlukningen dannede Enhedslisten, SF og Radikale Venstre endnu engang skjold omkring Socialdemokratiets formand. Samme mønster tegner sig i udlændingedebatten, hvor støttepartierne heller ikke for alvor tør kritisere S-regeringen. Selv på den grønne front, hvor Klimarådet netop har konstateret, at tempoet er alt for langsomt, presses Mette Frederiksen reelt heller ikke bagfra. Hvorfor opfører støttepartierne sig så svagt og eftergivende? Til gengæld er Venstres formand Jakob Ellemann-Jensen begyndt at optræde mere selvsikkert, og han formåede da også at sætte dagsordenen i tv-debatten med sit forslag om, at Danmark i princippet skal åbnes, når alle over 50 er vaccineret. Partierne begynder i dag de egentlige forhandlinger om genåbningsplanen, så der er med andre ord – måske – lys for enden af tunnellen efter et langt år med Corona. Thomas Qvortrup stiller spørgsmålene. Politisk kommentator Lars Trier Mogensen har svarene.
  Denne udgave af Borgen Unplugged produceres i samarbejde med www.bagsvaerdlakrids.dk

  • 1 hr 19 min
  Vaccinestunt skaber ballade

  Vaccinestunt skaber ballade

  Statsminister Mette Frederiksens corona-rejse til Israel vækker både vrede og undren på Christiansborg. Vrede fordi statsministeren overhovedet vil samarbejde med Israel. Og undren fordi hun nu selv skal i karantæne, og genåbningssnakken med Folketingets partier derfor sættes på pause. Men hendes vaccinestunt virker: Mette Frederiksen forsøger at tage personligt patent på corona-bekæmpelsen, og har nu fået vristet sig løs fra de andre partier. Hun vil gerne træde frem som den modige statsminister, der vil gå længst for at redde Danmark. Fronterne er ikke desto mindre ved at blive trukket skarpere op i dansk politik: Venstres formand Jakob Ellemann-Jensen har tydeligvis vundet større selvtillid og er begyndt at gå hårdere til S-regeringen. Hør også om Inger Støjberg, der endnu engang har stjålet rampelyset, og om nye krænkelsesskandaler hos Radikale Venstre. Thomas Qvortrup stiller spørgsmålene. Politisk kommentator Lars Trier Mogensen har svarene.
  Denne udgave af Borgen Unplugged produceres i samarbejde med www.bagsvaerdlakrids.dk

  • 1 hr 13 min
  Ellemann er tilbage i kampen

  Ellemann er tilbage i kampen

  Borgfreden er slut om corona. Rød og blå gik hver til sit under forhandlingerne om genåbningen af Danmark, og dermed er dansk politik tilbage til mere normale tilstande. Men er det bare spin, eller er det rent faktisk ideologiske forskelle, der skiller blokkene? Og hvor stort et sats er det af Venstres formand Jakob Ellemann-Jensen og resten af blå blok, at de nu går op imod Mette Frederiksen, der indtil nu har vundet hvert eneste opgør om Corona-politikken. Det giver vi et bud på. Hør også om dramaet om epidemiloven og sexskandalerne hos Socialdemokratiet. Thomas Qvortrup stiller spørgsmålene. Politisk kommentator Lars Trier Mogensen har svarene.
  Denne udgave af Borgen Unplugged produceres i samarbejde med www.bagsvaerdlakrids.dk

  • 1 hr 21 min

Customer Reviews

5.0 out of 5
15 Ratings

15 Ratings

EnergyEnthusiast ,

Velkommen til Lars

Jeg var lidt bekymret da Lars tog over for Qvortrup eftersom Lars’ program “Det Røde Felt” på 24syv var lidt for Fox News-holdningsbaseret, men bare på venstrefløjen. Men jeg synes Lars gør det rigtig godt som mere neutral kommentator på Borgen Unplugged. Keep it up.

AlmuliTim ,

Så kan jeg også følge med

Som udenlandsdansker boende i USA er det ikke let, at følge med hvad der forgår i dansk politik. Det tager Borgen Unplugged sig lige af. Fætrene Qvortrup balancerer fint oversigt og dybere indsigt og diskussion og det er aldrig kedeligt.

Jakob 71 ,

All round nyheds-update

God og sober rundgang i aktuelle politiske emner serveret i godt og underholdende selskab med fætrene Qvortrup. Kun overgået af KBSKH. I det selskab er en 2. plads heller ikke helt tosset.

Top Podcasts In News

Listeners Also Subscribed To