331 episodes

Podcasten om dansk politik med Lars Trier Mogensen og Thomas Qvortrup.

Borgen unplugged Qvortrup Media

  • News
  • 4.9 • 16 Ratings

Podcasten om dansk politik med Lars Trier Mogensen og Thomas Qvortrup.

  Ja-siden fedtspiller sig til sejr

  Ja-siden fedtspiller sig til sejr

  Folkeafstemningen har endnu ikke sat sindene i kog. Tværtimod er det endnu kun Nej-generalen Morten Messerschmidt, som overhovedet opfatter onsdagens afstemning som vigtig og alvorlig. Og Dansk Folkepartis formand kæmper tydeligvis med sine egne troværdighedsproblemer: Partiet er styrtdykket ned på blot 4,3% i meningsmålingerne. På Christiansborg er alt ved at sande til, fordi partierne venter på næste valg, folketingsvalget. Statsminister Mette Frederiksen overvejer sine muligheder: Bliver det et efterårsvalg, et vintervalg eller et forårsvalg? Hør også om mandagens afslutningsdebat og bl.a. balladen om gymnasierne. Thomas Qvortrup stiller spørgsmålene. Politisk kommentator Lars Trier Mogensen har svarene. Borgen Unplugged produceres i samarbejde med www.bagsvaerdlakrids.dk og i denne uge også https://www.bookbeat.dk/borgen

  • 1 hr 22 min
  Pape er Hjort-sagens største taber

  Pape er Hjort-sagens største taber

  Venstre har undgået den totale ydmygelse, og tidligere forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen slipper for at stå til ansvar. Til gengæld har de Konservatives formand Søren Pape formøblet sin sidste troværdighed. Ved at vende fuldstændig rundt i spørgsmålet om immunitet, har Pape udstillet sig selv som en vindbøjtel, og han har ironisk nok mistet den opbakning fra de andre blå partier, som han ellers havde håbet at vinde. Hjort-sagen er en bombe i dansk politik. Samtidig har statsminister Mette Frederiksen trukket et grønt stik hjem med ugens klimatopmøde i Esbjerg, hvor hun sikrede sig flere triumfer på én gang. Hør også om nedsmeltningen i Kristendemokraterne efter Isabella Arendts exit. Der skal mirakler til for, at partiet klarer spærregrænsen. Thomas Qvortrup stiller spørgsmålene. Politisk kommentator Lars Trier Mogensen har svarene.
  Borgen Unplugged produceres i samarbejde med www.bagsvaerdlakrids.dk og i denne uge også https://skivemoedet.dk

  • 1 hr 18 min
  Valget mellem Mette eller Morten

  Valget mellem Mette eller Morten

  Opgøret om forsvarsforbeholdet er netop blevet skudt i gang - som en tvekamp mellem statsminister Mette Frederiksen og Dansk Folkepartis formand Morten Messerschmidt. Hun appellerer følelsesmæssigt til et ja på grund af krigen i Ukraine, mens han lige så stærkt siger nej til fremover at kunne sende danske soldater til Afrika. Resten af partierne lurepasser. Samtidig har finansminister Nicolai Wammen indkasseret det nok største nederlag i S-regeringens levetid. Forhandlingerne om ældrechecken er nemlig kuldsejlet. Det går ikke helt ligeså let med at skaffe flertal som under Coronakrisen, og måske skal regeringen bare vænne sig til, at den er en mindretalsregering? Hør også om Jens Rohdes exit, Alternativets umulige mission og fløjopgøret i Enhedslisten. Thomas Qvortrup stiller spørgsmålene. Politisk kommentator Lars Trier Mogensen har svarene.
  Borgen Unplugged produceres i samarbejde med www.bagsvaerdlakrids.dk og i denne uge også https://skivemoedet.dk

  • 1 hr 22 min
  Rokade svækker regeringen

  Rokade svækker regeringen

  Nick Hækkerups exit fra dansk politik rejser mange spørgsmål: Var han på flugt fra eksplosive møgsager? Eller var den nu tidligere justitsminister bare kørt sur i magten efter 20 år på Christiansborg? Men hvorfor så blot blive direktør for Bryggeriforeningen? Under alle omstændigheder blev statsminister Mette Frederiksen endnu engang tvunget til at lave en rokade – og timingen denne gang er mildt sagt ikke den bedste. Så lang tid til næste valg er der nemlig heller ikke. Rokaden rykker flere af stjernerne over på nye ministerområder. Men vil Tesfaye og Dybvad kunne spille de samme roller som ideologiske indpiskere her? Hør blandt andet også om det forestående slagsmål om pensionsalderen og om kønsforvirring i Enhedslisten. Thomas Qvortrup stiller spørgsmålene. Politisk kommentator Lars Trier Mogensen har svarene.
  Borgen Unplugged produceres i samarbejde med www.bagsvaerdlakrids.dk og i denne uge også http://skivemoedet.dk

  • 1 hr 24 min
  Regeringen gør, hvad de blå drømmer om

  Regeringen gør, hvad de blå drømmer om

  Socialdemokratiet har åbnet valgkampen i gavehumør: Pendlerne skal have hjælp, og de fattigste pensionister skal have endnu mere. De borgerlige partier er dermed blevet efterladt i et dilemma: enten at kritisere S-regeringen for at være økonomisk uansvarlig, eller at argumentere for, at der skal deles endnu flere gaver ud. Begge dele vil være en hjælp for Socialdemokratiet, der også har taget vigtige stik hjem på udlændingeområdet: Med Kosovo-aftale og Rwanda-model er det lykkedes for S-regeringen at neutralisere de borgerlige – ved simpelthen at gøre det i praksis, som de blå hidtil kun har talt om. Og hvad med forsvarspolitikken? Også her er de blå skubbet i defensiven. Thomas Qvortrup stiller spørgsmålene. Politisk kommentator Lars Trier Mogensen har svarene.
  Borgen Unplugged produceres i samarbejde med www.bagsvaerdlakrids.dk

  • 1 hr 17 min
  Gavebod til egen valgkreds

  Gavebod til egen valgkreds

  Ingen kan længere være i tvivl om, hvor statsminister Mette Frederiksen er vokset op og valgt: Aalborg er og bliver den helt store lotto-vinder i S-regeringens nye udspil til grønne reformer. Cementvirksomheden Aalborg Portland favoriseres på bekostning af tusindvis af både større og mindre virksomheder i resten af landet. Men vil det alligevel lykkes? Regeringen satser i hvert fald på et bredt forlig om CO2-afgiften. Samtidig har Rasmus Paludan endnu engang skabt bål og brand i gaderne – nu i Sverige. Hen over påskedagene er balladen også blusset op igen i Dansk Folkeparti, mens udlændingeminister Mattias Tesfaye selv forsøger at holde liv i det spektakulære valgløfte om et modtagercenter for asylansøgere – i Rwanda. Til gengæld har Socialdemokratiet endegyldigt droppet et andet centralt valgløfte. Er der tale om et regulært løftebrud? Thomas Qvortrup stiller spørgsmålene. Politisk kommentator Lars Trier Mogensen har svarene.
  Borgen Unplugged produceres i samarbejde med www.bagsvaerdlakrids.dk

  • 1 hr 25 min

Customer Reviews

4.9 out of 5
16 Ratings

16 Ratings

EnergyEnthusiast ,

Velkommen til Lars

Jeg var lidt bekymret da Lars tog over for Qvortrup eftersom Lars’ program “Det Røde Felt” på 24syv var lidt for Fox News-holdningsbaseret, men bare på venstrefløjen. Men jeg synes Lars gør det rigtig godt som mere neutral kommentator på Borgen Unplugged. Keep it up.

AlmuliTim ,

Så kan jeg også følge med

Som udenlandsdansker boende i USA er det ikke let, at følge med hvad der forgår i dansk politik. Det tager Borgen Unplugged sig lige af. Fætrene Qvortrup balancerer fint oversigt og dybere indsigt og diskussion og det er aldrig kedeligt.

Jakob 71 ,

All round nyheds-update

God og sober rundgang i aktuelle politiske emner serveret i godt og underholdende selskab med fætrene Qvortrup. Kun overgået af KBSKH. I det selskab er en 2. plads heller ikke helt tosset.

Top Podcasts In News

The New York Times
The Daily Wire
NPR
CBC Podcasts
Law&Crime
Serial Productions

You Might Also Like

DR
Ekstra Bladet
Ekstra Bladet
24syv
Altinget
B.T.