421 episodes

Podcasten om dansk politik med Henrik Qvortrup og Lars Trier Mogensen.

BorgenUnplugged Qvortrup Media

  • News
  • 4.9 • 18 Ratings

Podcasten om dansk politik med Henrik Qvortrup og Lars Trier Mogensen.

  Socialdemokratisk kollaps

  Socialdemokratisk kollaps

  Den socialdemokratiske partitop forsøger febrilsk at inddæmme søndagens katastrofevalg til alene at handle om Europa-Parlamentet. Derfor har de smidt spidskandidat Christel Schaldemose under bussen. Men så let slipper de ikke. For de er nu hårdt presset fra to sider: På den side blev SF det største parti i Danmark, og på den anden side kræver Lars Løkke Rasmussen nu endnu flere reformer. Dermed formår Moderaternes formand med kirurgisk præcision at genere Socialdemokratiet maksimalt, og SF står til at kapre de sidste S-vælgere. Hør de to politiske kommentatorer Lars Trier Mogensen og Henrik Qvortrup analysere søndagens EU-valgresultat.

  BorgenUnplugged produceres som altid i samarbejde med alle, der støtter os på https://borgenunplugged.10er.app.
  I denne uge med www.hellofresh.dk: Brug koden HFBORGEN og få op til 1.199 kr. i rabat på dine første fem måltidskasser. Tilbuddet gælder også, hvis du tidligere har været kunde hos HelloFresh og har opsagt dit abonnement for mindst 12 måneder siden.

  • 41 min
  SF større end S

  SF større end S

  Tronskiftet er på vej: SF står til at blive større end Socialdemokratiet – både ved søndagens valg til Europa-Parlamentet og hvis der var folketingsvalg nu. Det tegner til en katastrofe for statsminister Mette Frederiksen. For første gang i mange år er Socialdemokratiets berømte valgmaskine gået i hak, og samtidig har SF ført en skarp kampagne. Samtidig er Venstres spidskandidat Morten Løkkegaard trådt i karakter, og har fuldstændig overstrålet partiformand Troels Lund Poulsen. Kan Løkkegaard ligefrem blive ny Venstre-høvding? Hør de to politiske kommentatorer Lars Trier Mogensen og Henrik Qvortrup analyserer EU-valgkampens slutspurt.
  BorgenUnplugged produceres som altid i samarbejde med alle, der støtter os på https://borgenunplugged.10er.app.

  • 48 min
  Forvandlet Frederiksen

  Forvandlet Frederiksen

  Statsminister Mette Frederiksen trådte frem som en helt ny politisk skikkelse i sin tale ved Folketingets afslutningsdebat – som den fejlbarlige Frederiksen. Pludselig erkender hun, hvad de fleste andre har kunnet se i mere end et år, nemlig at hun tog fejl af vælgernes vrede i forbindelse med både afskaffelsen af store bededag og hendes ellers vedholdende opsange om danskernes svigtende arbejdsmoral. Hvorfor skifter kun kurs? Hør også Sjúrður Skaales brag af en midnatstale og Socialdemokratiets offensiv mod techgiganterne i valget op til Europa-Parlamentet? Har Christel Schaldemose formået at sætte en folkelig dagsorden? De to politiske kommentatorer Lars Trier Mogensen og Henrik Qvortrup analyser ugens vigtigste begivenheder i dansk politik.

  BorgenUnplugged produceres som altid i samarbejde med alle, der støtter os på https://borgenunplugged.10er.app.
  I denne uge med Sparekassen Kronjylland, Bagsværd Lakrids og www.hellofresh.dk: Brug koden HFBORGEN og få op til 1.199 kr. i rabat på dine første fem måltidskasser. Tilbuddet gælder også, hvis du tidligere har været kunde hos HelloFresh og har opsagt dit abonnement for mindst 12 måneder siden.

  • 51 min
  Messerschmidt provokerer parnasset

  Messerschmidt provokerer parnasset

  DFs formand søgte bevidst konfrontationen, da han truede med at trække sig fra det brede forlig om klimaloven. På kort sigt kan han formentlig kapre vælgere med den udmelding. Men koster det indflydelse på lidt længere sigt? Er klimapolitikken blevet den nye front i værdikrigen - nu da der er bred opbakning om en hård udlændingepolitik? Og betyder udskamningen af Messerschmidt, at den 26 år gamle "stueren"-diskussion får en ny tur - denne gang med klimapolitik som omdrejningspunkt? Hør også om Løkkes grønne modoffensiv og om Mette Frederiksens problemer med at balancere i forhold til krigen i Gaza.

  BorgenUnplugged produceres som altid i samarbejde med alle, der støtter os på https://borgenunplugged.10er.app og med Sparekassen Kronjylland.

  • 44 min
  Det går godt, pokkers

  Det går godt, pokkers

  Paradoksalt nok skaber det nye problemer for regeringen, at dansk økonomi sprudler og nøgletallene bugner. Normalt bliver en regering løftet af en stærk økonomi. Men ikke SVM-regeringen. Opturen gør kun ondt værre. For hvordan så forklare smalhals i kommunerne og behovet for at arbejde mere? Hør også om den forheksede tilstand i dansk politik, hvor rygterne om Mette Frederiksens snarlige exit for alle til at forberede sig på en større ministerrokade. Og så er valget til Europa-Parlamentet for alvor skudt i gang. Hør de to politiske kommentatorer Lars Trier Mogensen og Henrik Qvortrup analysere ugens vigtigste begivenheder i dansk politik.

  BorgenUnplugged produceres som altid i samarbejde med alle, der støtter os på https://borgenunplugged.10er.app.
  I denne uge med Sparekassen Kronjylland og www.hellofresh.dk: I denne uge er der ekstra rabat. Brug koden FLASHUNPLUGGED og få op til hele 1.299 kr. i rabat på dine første fem måltidskasser. Tilbuddet gælder også, hvis du tidligere har været kunde hos HelloFresh og har opsagt dit abonnement for mindst 12 måneder siden.

  • 41 min
  Jalousidrama

  Jalousidrama

  Der er ondt blod mellem Venstre og Liberal Alliance. Begge partier forsøger at sætte kniven ind, hvor det gør allermest ondt: Venstre beskriver Liberal Alliance som træklatrende amatører - med klar reference til den kaotiske tid med Anders Samuelsen. Og nu svarer LA's Ole Birk Olesen så tilbage og beskylder Venstre at være skyld i, at Danmark aldrig slipper af med Mette Frederiksen. Men er det ikke et svaghedstegn overhovedet at lade sig gå på af kritikken fra det kriseramte Venstre? Vi runder også Løkkes nye podcastlancering. Er det blot - som Altinget skrev - "tre timers mansplaining"?
  BorgenUnplugged produceres som altid i samarbejde med alle, der støtter os på https://borgenunplugged.10er.app og med Sparekassen Kronjylland.

  • 51 min

Customer Reviews

4.9 out of 5
18 Ratings

18 Ratings

EnergyEnthusiast ,

Velkommen til Lars

Jeg var lidt bekymret da Lars tog over for Qvortrup eftersom Lars’ program “Det Røde Felt” på 24syv var lidt for Fox News-holdningsbaseret, men bare på venstrefløjen. Men jeg synes Lars gør det rigtig godt som mere neutral kommentator på Borgen Unplugged. Keep it up.

AlmuliTim ,

Så kan jeg også følge med

Som udenlandsdansker boende i USA er det ikke let, at følge med hvad der forgår i dansk politik. Det tager Borgen Unplugged sig lige af. Fætrene Qvortrup balancerer fint oversigt og dybere indsigt og diskussion og det er aldrig kedeligt.

Jakob 71 ,

All round nyheds-update

God og sober rundgang i aktuelle politiske emner serveret i godt og underholdende selskab med fætrene Qvortrup. Kun overgået af KBSKH. I det selskab er en 2. plads heller ikke helt tosset.

Top Podcasts In News

The Daily
The New York Times
Candace
Candace Owens
The Tucker Carlson Show
Tucker Carlson Network
Up First
NPR
Pod Save America
Crooked Media
The Ben Shapiro Show
The Daily Wire

You Might Also Like

Slotsholmen
DR
Borgerlig Tabloid
B.T.
Ingen kommentarer
Ekstra Bladet
Q&CO på B.T.
B.T.
#dkpol
Altinget.dk
Under gulvtæppet
Jyllands-Posten