63 episodes

En podcast fra bro, der i bund og grund bare gerne vil hjælpe dig med at kommunikere lidt smartere. Find os på wearebro.dk/blog

bro fm bro

  • Education
  • 4.0 • 1 Rating

En podcast fra bro, der i bund og grund bare gerne vil hjælpe dig med at kommunikere lidt smartere. Find os på wearebro.dk/blog

  Den nye leder i klassen – med Camilla Holm

  Den nye leder i klassen – med Camilla Holm

  Godt adfærdsdesign bygger på gode indsigter. Men hvordan er det nu lige, at man får den nødvendige føling med både kunder og medarbejdere, når ens egen hverdag udspiller sig oppe på direktionsgangen? Helle Bro er trukket i de adfærdsvidenskabelige bukser og har inviteret Camilla Holm med i podcaststudiet til en snak om hendes nye stilling som koncerndirektør for kundevendte funktioner i PFA. Helle er nysgerrig på, hvordan Camilla lykkes med at matche kundernes virkelighed og behov med PFAs egne services – og omvendt. Lyt med når Helle og Camilla diskuterer udfordringerne ved at vedligeholde relationen med medarbejderne i en stor virksomhed, kundeindsigter og -rejser samt menneskelige barrierer.   Bliv klogere på: ·        Udfordringerne ved at være synlig i en stor virksomhed (samt et par tips til hvordan du kan blive det)·        Hvordan du når dine kunder lige dér, hvor de er i livet·        Hvordan du får de interne ressourcer med, når services skal tilpassesHvorfor du skal blive ved med at stille spørgsmålstegn ved egne processer og viden

  • 29 min
  Mærkbarhed - med Imran Rashid

  Mærkbarhed - med Imran Rashid

  Helle har taget læge og forfatter, Imran Rashid, med i studiet. Med afsæt i Imrans nye bog ”Mærkbarhed” diskuterer de konsekvenserne af den digitale udvikling samt behovet for et modspil til målbarheden, der også tager højde for de menneskelige, og ofte irrationelle, aspekter ved arbejdslivet. Løsningen er mærkbarheden, men hvad er det nu lige, det er for en størrelse, og hvordan implementerer man den på arbejdspladsen? Lyt med og bliv klogere på:·        Hvorfor digitale medier afføder reaktion fremfor refleksion·        Forskellen på målbarhed og mærkbarhed·        Hvordan et større fokus på mærkbarhed kan skabe tryghed og bedre performance

  • 26 min
  Kollegial parterapi – med Katrine Axholm

  Kollegial parterapi – med Katrine Axholm

   
  Feedbackkultur, forventningsafstemning og sårbarhed er nøgleordene i denne podcast, hvor Helle Bro har inviteret parterapeut og forfatter Katrine Axholm i studiet til en snak om god dialog og svære samtaler på arbejdspladsen. Lyt med, når de bl.a. diskuterer, hvorfor en konflikt ofte starter med dig selv, og hvordan selvindsigt og ansvar er de første skridt på vejen mod en mere harmonisk arbejdsplads.

  Bliv klogere på, hvorfor:
  • konflikterne opstår på arbejdspladsen
  • det er dit eget ansvar, hvis du bliver stødt på manchetterne
  • du må se fordomsfrit på dig selv, før du kan se fordomsfrit på dine kollegaer
  • sårbarhed er en ubehagelig styrke.
   
   

  • 35 min
  Offentlig ledelse i 2021 – med Søren Kryhlmand

  Offentlig ledelse i 2021 – med Søren Kryhlmand

   
  Departementschef i Beskæftigelsesministeriet Søren Kryhlmand har rystet posen. Altså posen med havregryn. Og ud er faldet inspiration til hans personlige ledelsesstil: OTA. Som her står for ordentlighed, tydelighed og ambitioner. Tre centrale ingredienser i det ledelsesprodukt, som skal sikre den gode ledelse og kultur i ministeriet – også efter corona.
  Søren Kryhlmand begyndte i jobbet som departementschef i Beskæftigelsesministeriet få dage før Danmark lukkede ned for første gang i 2020. I denne episode af bro fm fortæller han, hvordan han håndterede den første tid, og hvad har han lært om ledelse og mennesker gennem krisen. Han fortæller om rollen som ambassadør for offentlig ledelse – en rolle, han for nylig er blevet udnævnt til af regeringen, KL og Danske Regioner. Og så taler han om vigtigheden af stærk kommunikation i ledelse. Det glæder naturligvis vært Helle Bro.
  Lyt med, og bliv blandt andet klogere på:
  • hvad OTA-ledelse er for en størrelse
  • hvad Søren Kryhlmands tid i det offentlige har lært ham om ledelse
  • hvad coronakrisen har betydet for samarbejdet mellem det offentlige og det private.
   
   
   

  • 34 min
  Mere bredde i bestyrelserne – med Laura Vilsbæk Olesen

  Mere bredde i bestyrelserne – med Laura Vilsbæk Olesen

  Det kan være svært at finde vej til bestyrelseslokalet, hvis man ikke lige har 20 års topledelseserfaring, går i jakkesæt og hedder Jens. Rigide rammer for, hvordan man skal se ud og handle som bestyrelsesmedlem, holder talenterne for døren. Men hvem ligger inde med ansvaret? Lever fordommene i bestyrelseslokalet eller hos talenterne selv? Og hvad skal vi stille op, hvis tingene skal ændre sig?
  Forfatter og foredragsholder Laura Vilsbæk Olesen arbejder med strategisk og digital forretningsudvikling, og så har hun stiftet nyibestyrelsen.dk (husk link), der skal inspirere flere til at kaste sig ind i bestyrelsesarbejdet. Hun gæster denne episode af bro fm med en opsang til de danske bestyrelser – og en opfordring til unge kvinder med bestyrelsesdrømme. Det handler især om diversitet og om at turde drømme højt.
  Lyt med, og bliv klogere på:
  · fordomme: Hvorfor er det så svært at bryde igennem som kvinde?
  · nytteværdi: Hvad er en god bestyrelse, og hvordan ser den ud? 
  kunsten at så frø: Hvad kan du selv gøre som kandidat til en bestyrelsespost?

  • 25 min
  Til kamp mod pseudoarbejdet – med Dennis Nørmark

  Til kamp mod pseudoarbejdet – med Dennis Nørmark

  Skaber dit arbejde værdi?
  Måske ikke et spørgsmål, du har lyst til at stille dig selv. Eller svare på, for den sags skyld. Men dagens gæst i bro fm insisterer på, at vi alle sammen har et ansvar for, at det, vi bruger vores professionelle liv på, rent faktisk giver mening.
  Helle Bro har nemlig inviteret antropolog og forfatter Dennis Nørmark i studiet for at blive kloge på pseudoarbejde – et begreb, Nørmark introducerede med en filosof-kollega i en bog 2018, som tiltrak sig en hel del opmærksomhed. Der var tilsyneladende mange, der nikkede genkendende til diagnosen af arbejdsopgaver/arbejdslivet.
  Nu har Nørmark udgivet en opfølger: ”Tilbage til arbejdet - Sådan bekæmper vi pseudoarbejde i organisationer”. Her kigger han på, hvad ledere og medarbejdere konkret kan gøre for at bekæmpe det – i hans optik – meningsløse arbejde.
  Det er tiden værd at lytte med
  Lyt med, når Helle og Dennis taler om, hvor pseudoarbejdet kommer fra, og hvem der egentlig afgør, hvilke arbejdsopgaver der har værdi. De vender travlhedskultur, kunstigt lange arbejdsdage og ansvar (eller mangel på samme). Og om, hvordan vi alle sammen kan gøre op med pseudoarbejde.
  Du lærer blandt andet:
  · hvordan du spotter pseudoarbejde (hint: spørg til værdien)
  · hvordan du håndterer pseudoarbejde som leder (det kræver sårbarhed, ansvarlighed og en god portion mod)
  · hvordan du forbygger pseudoarbejdet i din organisation: Ærlighed er første skridt.

  • 29 min

Customer Reviews

4.0 out of 5
1 Rating

1 Rating

Top Podcasts In Education

You Might Also Like