68 episodes

Bukvalno gledamo filmove i onda bukvalno pričamo o njima. I serije! Spoileri na sve strane

Bukvalno Bukvalno

  • TV & Film
  • 5.0 • 1 Rating

Bukvalno gledamo filmove i onda bukvalno pričamo o njima. I serije! Spoileri na sve strane

  Memories of Murder (2003)

  Memories of Murder (2003)

  "Memories of Murder" je jedan od ranijih radova južnokorejskog režisera Bong Džu Hoa. Ovaj film se smatra jednim od najboljih južnokorejskih filmova, a baziran je na istinitoj priči o istrazi serijskih ubistava koja su se događala krajem 80-ih i početkom 90-ih godina u Južnoj Koreji, a ostala su nerešena narednih 30 godina, pa je ovaj ubica prozvan "korejski Zodijak" zbog sličnosti sa američkim serijskim ubicom Zodijakom. Bong Džu Ho je svetsku slavu stekao malo kasnije, a kruna svega toga je i nagrada Oskar za njegov film "Parasite".

  • 1 hr 6 min
  Bodies Bodies Bodies (2022)

  Bodies Bodies Bodies (2022)

  Film Haline Rejn "Bodies Bodies Bodies" je crna komedija sa primesama nekih "whodunit" i slešer elemenata. A24 produkcija, mlade nade Gen-Z generacije čine glumačku postavu, film je imao veliki hajp, ali da li je ga je opravdao - saznajte u ovoj epizodi Bukvalno podkasta. Ono što je sigurno je da ovaj film ispade bukvalno savršen za naš podkast. Ali bukvalno.

  • 1 hr 21 min
  Mrak (2022)

  Mrak (2022)

  Film "Mrak" Dušana Milića je srpski kandidat za Oskara za najbolji strani film. Bukvalno ekipa prvi put radi jedan domaći film. Mišljenja su naravno podeljena. U čemu je ovaj film dobar, a u čemu je zakazao? Dotičemo se malo i domaćeg filma uopšte. Zašto i koje domaće filmove ne volimo i zašto ih ne gledamo često ili čak uopšte.

  • 1 hr 9 min
  Everything Everywhere All at Once (2022)

  Everything Everywhere All at Once (2022)

  "Everything Everywhere All at Once" dolazi Iz produkcije A24 i trenutno je njihov najuspešniji film u pogledu zarade na box office-u. Film je bukvalno sve, svuda, odjednom i stavlja nas u jedan vrlo specifičan multiverzum. Azijski filmski uticaji i kultura su vrlo prisutni, s obzirom da je fokus na jednu kinesku imigrantsku porodicu u Americi. Mirjani se film baš svideo i misli da ćemo možda čuti za njega opet kad krene sezona filmskih nagrada. Mašu film podseća na dugometražnu igranu epizodu crtaća "Rick and Morty", a Mira nije uspela da se poveže i pronađe u ovom multiverzumu.

  • 39 min
  Prey (2022)

  Prey (2022)

  "Prey" je osveženje za "Predator" franšizu. Ovoga puta 18. vek, a centralni lik je devojčica iz Komanči plemena. Kristian, Maša, Mirjana i Nataša diskutuju o ovom novom Hulu filmu, ali i o celoj "Predator" franšizi. Znamo da sirova snaga i oružja nisu primarna sredstva za savladavanje vanzemaljskog predatora, već pamet. Ko su Predatori, kako funkcionišu i kako ih nadmudriti, saznajte u novoj epizodi Bukvalno podkasta.

  • 1 hr 30 min
  A Nightmare on Elm Street (1984)

  A Nightmare on Elm Street (1984)

  U poslednjoj epizodi u serijalu "Strašni filmovi sa Anom" - Fredi Kruger. Ana kaže da ovo jeste horor film. Žanr - nepravda. Ani fali još priče, zašto Fredi to radi, želi više informacija o svemu. Roditelji su katastrofa. Muškarci katastrofa. Nensi je kul, ne trpi sranja i preduzimljiva je. Ali se pitamo da li je Nensi uspela da pobedi Fredija na kraju? Ana misli da možda treba da pogledamo nastavke za odgovor...

  • 1 hr 19 min

Customer Reviews

5.0 out of 5
1 Rating

1 Rating

Top Podcasts In TV & Film

Dear Media
Kate Casey
Apple TV+
Karina Longworth
iHeartPodcasts
iHeartPodcasts