88 episodes

De enige echte Geekster podcast met hetzelfde doel als de website: duidelijkheid scheppen in de oneindige kosmos der geeks en popcultuur trivia

Castard Geekster

  • Leisure

De enige echte Geekster podcast met hetzelfde doel als de website: duidelijkheid scheppen in de oneindige kosmos der geeks en popcultuur trivia

  Castard: Wij zijn het meesterwerk Dune gaan zien!

  Castard: Wij zijn het meesterwerk Dune gaan zien!

  De cinemazalen kunnen weer opgelucht ademhalen. De witte doeken worden dit najaar gezegend door een resem kaskrakers die door COVID waren uitgesteld, te beginnen met Dune. De verfilming van het stokoude boek van Frank Herbert deed al veel spreekwoordelijk en letterlijk stof opwaaien. Nu is het moment aangebroken om de proef op de som te nemen.

  Een meesterwerk van net geen 3 uur
  Samen met Dennis reviewen we in het lang en in het breed dit gigantisch epos. Normaal zouden Jana en Elien sowieso aan onze tafel schuiven, maar die zijn even op vakantie. We delen de aflevering - zoals voor alle gevoelige nieuwe releases - op in twee delen: het eerste zonder en het tweede met spoilers. Moet je nog overtuigd worden, dan mag je gerust deze aflevering opzetten. Ben je al gaan kijken? Dan heb je net geen uur ongezouten mening tegoed. Maar we gaan de elephant in the room al benoemen, deze film moet je gaan zien, en dat moet in een cinemazaal met een zo groot mogelijk scherm.

  Spoilers beginnen vanaf minuut 20 voor wie nog naar de film moet!

  Link-ulud, eater of information
  Jullie wekelijkse portie gezonde links en shownotes. Deze gaan enkel over de eerste helft van de aflevering tenzij het inherent spoilervrij is.


  Onze review, voor wie de aflevering nog niet wil opzetten.
  De IMDb-pagina van Dune, voor het gemak
  De eerste Dune-game van Cryo uit 1992 is misschien te oud, maar Dune 2 kan je tegewoordig gewoon in je browser spelen!
  Er was al eens een Dune-film, toen door David Lynch geadapteerd voor het witte doek
  Regisseur Denis Villeneuve maakte ook Bladerunner 2049, en dat merk je ook aan de visuals.
  De podcast met Alex Agnew en onze Kaptiein Davy waar we het al hadden over Dune
  De release van de film gebeurd in golven om concurrentie te vermijden.
  De Box Office voor Europa is alleszins al genoeg om de kosten van de film terug te maken
  De ornithopters zijn zo vet
  Zelfde voor de Shai-hulud, koning van het Zand
  Er komt ook een spin-off serie Dune: The Sisterhood
  Dune 2 - het videospel - krijgt misschien een onofficiële remake
  De saga van de metabaronnen door Jodorowsky zou volgens Dennis nog gruwelijker zijn dan de Sardaukars in Dune.

  Hebben jullie Dune al gezien?
  Of kan het Duniverse jullie geen bal schelen? Laat je horen! Het kan zoals gebruikelijk op onze Facebook, op onze Twitter @podcastard_be of op onze officiële Geekster Discord. Mailen mag ook nog steeds naar castard[at]geekster.be.

  Algemene feedback en suggesties mogen ook nog steeds. Als we iets beter kunnen doen, dan horen we dat graag!

  • 1 hr 2 min
  Special: De Spiderman No Way Home teaser trailer verplicht ons een special te maken!

  Special: De Spiderman No Way Home teaser trailer verplicht ons een special te maken!

  ALARM! ER IS EEN NIEUWE TRAILER VOOR SPIDER-MAN! DIT IS GEEN OEFENING!!! Maar full caps aside, de nieuwe trailer sloeg in als een bom voor fanaten van het Marvel-universum. Ga de trailer zien en schuif mee aan tafel voor een diepgaande analyse van de volgende grote MCU-film. Zal Mephisto eindelijk naar boven komen? Ontdek het in deze tussentijdse noodspecial van Castard!

  De start van grootse Multiverse-plannen?
  Spider-Man krijgt dus een nieuwe film, en wat voor één! Voor we erin duiken, bekijk zeker de trailer om mee te zijn. Wil je je de nieuwe film absoluut niet spoilen? Dan ga je de aflevering moeten afzetten, want we duiken een klein uur lang diep in de lore van de tweede fase in het MCU. Analyseren doen we met ons gebruikelijk Marvel-superteam Jana, Elien, Dennis en Jeroen. Zij zagen de easter eggs, hebben de behind the scenes-foto's kunnen vinden en kennen de comics zowat vanbuiten, dus zet je schrap voor enkele obscure theorieën. Welke het zal halen, dan moeten we dan wellicht op 22 december in de zalen ontdekken. Opgelet ook: we spoilen rond de 25 minuten-mark even het einde van Loki want er is een link met de trailer. Skip daar gerust naar minuut 27 als je nog niet mee bent.

  Linklijst
  Jullie wekelijkse portie gezonde links en shownotes:


  Uiteraard eerst de link naar de trailer
  Alfred Molina maakt zijn comeback als Doctor Octopus
  De Sinister Six zouden wel eens hun entree kunnen maken

  Voor het gemak en omdat het aan bod kwam: de line up van Marvel films voor dit najaarShang Chi
  The Eternals
  De Hawkeye tv serie
  Spider Man No Way Home

  Komt Mephisto dan toch aan bod in deze film? De theorie gaat weer de ronde...
  Set photo's en spottings van Andrew Garfield en Toby Maguire in een spiderman pak
  Daredevil zou ook wel eens kunnen opduiken in de trailer, maar dat is speculatie
  De Green Goblin screentest voor ze kozen voor de mislukte power ranger suite
  Doc Ock zal wel blij zijn met de nieuwe Aunt May  Wat vonden jullie van de trailer?
  Zijn jullie klaar voor de nieuwe Spidey? En wat zijn jullie zotte theorieën? Laat je horen! Het kan zoals gebruikelijk op onze Facebook, op onze Twitter @podcastard_be of op onze officiële Geekster Discord. Mailen mag ook nog steeds naar castard[at]geekster.be.

  Algemene feedback en suggesties mogen ook nog steeds. Als we iets beter kunnen doen, dan horen we dat graag!

  • 55 min
  Castard: Hoe een nieuwsbrief de comicindustrie leegzuigt en over het publieke domein in de stripwereld

  Castard: Hoe een nieuwsbrief de comicindustrie leegzuigt en over het publieke domein in de stripwereld

  Castard is terug van weggeweest! Wij waren even met vakantie om de batterijtjes te herladen en hopelijk hebben jullie hetzelfde kunnen doen. We hervatten onze podcastreeks met een bezoekje aan de comics- en stripsredactie. Even poolshoogte nemen, zien wat voor nieuws er is. Bij de comics brengt het ons bij een nieuwsbrief die creatievelingen ontvoert, bij de strips zorgen de verhalen uit het publieke domein voor een nieuwe lading leesvoer.

  Substack en Tarzan
  Bij de comics verplaatsen grote artiesten zoals Jonathan Hickman hun creatieve geest naar de nieuwsbrieven van Substack. Op die manier zijn de artiesten ook betaald tijdens het maken van werken, wat ze wat meer financiële ademruimte geeft. De start van een brain-drain bij Marvel en DC? Dennis brengt ons up-to-date. In de stripwereld is Tarzan weer gespot in het wild, meer dan 70 jaar na zijn eerste verschijning - en dat is niet toevallig... Ook hier vertellen Dennis en Jeroen ons waarom in deze nieuwe Castard!

  Linklijst

  Jullie wekelijkse portie gezonde links en shownotes:


  De beruchte Substack, met bekende overstappers zoals Jonathan Hickman
  De volgende namen gaan ook iets doen op het platform: Saladin Ahmed, Molly Ostertag, Scott Snyder, Skottie Young,  James Tynion IV en Chip Zdarsky.
  Hanco Kolks Blog voor de nieuwsgierigen, want er staan leuke vlogs op over Meccano
  Ongerelateerd maar ook weer niet, de Crows Crows Crows nieuwsbrief is elke keer een hoogtepunt in mijn inbox. Check hun vorige meesterwerken hier.
  Tarzan himself, en de rechten hiervan zijn dus publiek domein
  De Conan strips van Glenat (in het Frans weliswaar)
  Kuifje en de Alfa-kunst zou de rechten voor het publieke domein resetten, een slimme zet om de rechten op Kuifje wat langer in handen te houden.

  Jullie al geabonneerd op de Substack?
  En hadden jullie die nieuwe Tarzan-strip al gezien? Laat je horen! Het kan zoals gebruikelijk op onze Facebook, op onze Twitter @podcastard_be of op onze officiële Geekster Discord. Mailen mag ook nog steeds naar castard[at]geekster.be.

  Algemene feedback en suggesties mogen ook nog steeds. Als we iets beter kunnen doen, dan horen we dat graag!

  • 48 min
  Castard: komt de Black Widow film te laat?

  Castard: komt de Black Widow film te laat?

  Onze comicredactie heeft er lang genoeg op moeten wachten, onze filmredactie heeft er veel te lang op moeten wachten en jullie hadden deze podcast al een jaar geleden moeten krijgen. Maar het is zover, de verlossing is er, Black Widow heeft eindelijk haar verdiende solo langspeelfilm gekregen. Een laatste succesvolle uitloop van het eerste MCU of vijgen na Pasen voor fans van de OG Avengers? We reviewen - met en zonder spoilers - met Elien, Jana en Dennis.

  Mission: Impossible - Natasha Protocol
  In deze aflevering werken we met twee delen. Een spoilervrij eerste deel en de rest waar we ongeremd elk topic aansnijden. Wie Black Widow nog niet gezien heeft maar nieuwsgierig is, luister gerust naar de aflevering maar zet hem af rond minuut 18. Vanaf daar zijn wij niet aansprakelijk voor geruïneerde kijkervaringen.

  Onze redactie kon Black Widow maar liefst drie keer zien. Eén keer met de fan-preview, nog eens voor de persvisie en daarna nog eens om de cinemasector te steunen. Slecht was het dus allesbehalve. Toch rammelt het hier en daar voor de verdiende backstory van Natasha. Vooral de timing - 2 jaar na Avengers: Endgame - neemt wat weg van het potentieel. Alle details in deze nieuwe Castard!

  The link room

  Jullie dagelijkse portie gezonde links en shownotes:


  De geschreven Black Widow-review van Jana
  Black Widow had al lang moeten uitkomen, maar werd meermaals uitgesteld
  De befaamde jas van Yelena (en al diens zakken)
  Er zijn wat weinig referenties naar de comics (althans ten opzichte van andere Marvel-films) al kregen we een knipoog naar het originele kostuum van comic Black Widow
  Voor wie nog nooit eerder had gehoord van Ursa Major en de Soviet Super Soldiers
  Zelfde voor The Crimson Dynamo, ook wel bekend als Dimitri Bukharin
  De spoilerbijbel, voor wie met deze linklijst zijn fix obscure weetjes niet heeft gehad, komt er binnenkort aan op geekster.be

  Wat vonden jullie van Black Widow?
  De perfecte afsluiter van Natasha in het MCU? Of komt deze film gewoon te laat? Gooi je mening in de ring! Het kan zoals gebruikelijk op onze Facebook, op onze Twitter @podcastard_be of op onze officiële Geekster Discord. Mailen mag ook nog steeds naar castard[at]geekster.be.

  Algemene feedback en suggesties zijn nog altijd welkom via dezelfde kanalen. Als we iets beter kunnen doen, dan horen we dat graag!

  • 58 min
  Castard Podcast: E3 is back, baby!

  Castard Podcast: E3 is back, baby!

  E3, nog steeds één van de grootste game beurzen ter wereld, waagde het dit jaar volledig digitaal. De pandemie mag dan bij ons stilaan achter de rug zijn (hout vasthouden), toch zagen de organisatoren het nog niet zitten om iedereen naar Californië te laten afzakken. Wij bleven tot een kot in de nacht op om alles te volgen en de sappigste nieuwtjes op een rij te zetten. Onze recap - en mening - horen jullie in deze nieuwste Castard!

  Geen podiums, geen Sony
  In deze aflevering overlopen we met Michiel en Aaricia elke conferentie dat er toe deed in zoveel detail als ons geheugen aankan. Helaas krijgen we van heel veel games slechts een trailer te zien, en bij gebrek aan een showfloor hebben we ook niet meteen feedback over de gameplay. Meer dan ooit nemen jullie er dus best de linklijst bij, waar jullie meteen beeldmateriaal of video's zullen vinden van wat we bespreken. Neem naast de linklijst ook gerust een pot popcorn en een verfrissende drank, want het is een stevige babbel van dik uur geworden. Geniet er van!

  De shownotes voor deze aflevering zijn - zoals altijd bij E3 - te lang om hier te posten, dus verwijzen we jullie graag door naar geekster.be voor alle trailers en screenshots.

  Wat vonden jullie van E3 2021?
  en naar welke game kijken jullie het meeste uit? Gooi je mening in de ring! Het kan zoals gebruikelijk op onze Facebook, op onze Twitter @podcastard_be of op onze officiële Geekster Discord. Mailen mag ook nog steeds naar castard[at]geekster.be.

  Algemene feedback en suggesties zijn nog altijd welkom via dezelfde kanalen. Als we iets beter kunnen doen, dan horen we dat graag!

  • 1 hr 15 min
  Castard: De Friends reünie raakt ons recht in het hart

  Castard: De Friends reünie raakt ons recht in het hart

  Ongetwijfeld het nieuws van dit moment: de volledig Friends-cast komt na 17 jaar nog eens terug samen voor een speciale aflevering boordenvol nostalgie. Exclusieve blikken achter de schermen, grappige anecdotes en een hoop pakkende momenten tussen de cast-leden. Alles wat een mens kan wensen om  nog eens te hervallen in het cozy-gevoel van de meest iconische tv-serie van de afgelopen 50 jaar. Nu de krop is onze keel ongeveer weg is, moesten we uiteraard een Castard inblikken over deze uniek Friends reünie!

  The one that brings infinite joy
  Samen met Elien, Jana en Dennis babbelen we gezellig over de bijna twee uur durende special. De leukste momenten, de wat mindere momenten, wat er gebeurd is met Courntey Cox' gezicht, waarom Justin Bieber hier in zit en nog veel meer. Deze aflevering is niet echt een spoiler mijnenveld dus luister gerust mee als je nog geen tijd hebt gehad om de reünie in te halen. Fan zijn van Friends is wel een must, maar wie is dat niet? Schuif mee aan tafel en blik samen met ons terug op een monument van moderne popcultuur geschiedenis.

  Behind the links

  Al wat jullie nog niet wisten over wat aan bod kwam in de aflevering:


  De cast na al die jaren, voor de nieuwsgierige
  "De dating app Raya en Matthew Perry"-affaire
  De serie Episodes is volgens Dennis de werkelijk post-Friends serie
  Gary Oldman in Friends, voor wie het ook vergeten was
  De blooper met Jennifer Coolidge had Lisa Kudrow bijna gebroken
  Tom Selleck als Magnum P.I. - Ladies en gentlemen, u weze gewaarschuwd...
  Friends op Netflix, voor wie nu ook zin heeft om alles te herbekijken

  Hebben jullie de Friends reünie al gezien?
  Of absoluut geen fan Friends? Gooi je mening in de ring! het kan zoals gebruikelijk op onze Facebook, op onze Twitter @podcastard_be of op onze officiële Geekster Discord. Mailen mag ook nog steeds naar castard[at]geekster.be.

  Algemene feedback en suggesties zijn nog altijd welkom via dezelfde kanalen. Als we iets beter kunnen doen, dan horen we dat graag!

  • 1 hr 12 min

Top Podcasts In Leisure