14 episodes

Wij zijn Wesley en Reinier en zijn drie jaar geleden gestart met ons eigen coach-avontuur. Wat hebben we veel geleerd en wat valt er nog veel te ontdekken.

Hoe gaaf is het dat we andere beginnende coaches kunnen helpen, inspireren, tips-, tricks en tools zouden kunnen bieden met gelijkgestemde die ook zo veel liefde voor de sport hebben.
Met deze podcast doen we precies dit.

Coach Ball Reinier Sierag & Wesley Blonk

  • Sports

Wij zijn Wesley en Reinier en zijn drie jaar geleden gestart met ons eigen coach-avontuur. Wat hebben we veel geleerd en wat valt er nog veel te ontdekken.

Hoe gaaf is het dat we andere beginnende coaches kunnen helpen, inspireren, tips-, tricks en tools zouden kunnen bieden met gelijkgestemde die ook zo veel liefde voor de sport hebben.
Met deze podcast doen we precies dit.

  #12 Norman Ames

  #12 Norman Ames

  Momenteel is Norman als Softbal pitching coach van Sparks Haarlem actief, maar inmiddels ook als hoofdcoach van Team Kingdom of The Netherlands men's fastpitch. Wauw!  Norman gaat al vele jaren mee in het softbal wereldje en heeft een boekje open te doen met tips en tricks die coaches kunnen leren van deze globetrotter. Wat een netwerker, wat een inspirator en fijne man om naar te luisteren.  En wat dacht je van dit lijstje!
  Kinheim honkbal vanaf zijn 6e tot 18e  DSC'74 softbal  Bloemendaal softbal  Pinguins softbal  EHS softbal (speler en coach 2002 - 2009  DVH softbal (coach 2011 - 2014)  Great Britain (coach 2013 - 2015)  Team NL Men's Fastpitch (coach 2005, 2022- heden)  DSS women (coach 2016 - 2022)  Sparks women (pitching coach 2023 - heden)

  • 1 hr 40 min
  #11 Danny Rombley

  #11 Danny Rombley

  Danny Rombley: oud-international, meer dan 10 jaar voor het Nederlands team gespeeld, 6 jaar in Amerika gespeeld, 271 interlands en wij hebben Danny leren kennen toen hij met Heren Softbal in aanraking kwam. Na zijn avontuur in Amerika waar hij over vertelt kon hij lang geen Amerikaans honkbal meer kijken, zijn droom om daar te slagen als prof was bruut uiteen gespat.  In zijn debuutjaar als coach van het Bussumse HCAW heeft Danny op een sensationele wijze de landstitel weten te bemachtigen. Een prijs die deze eeuw voornamelijk een prooi was voor de grootmachten Neptunus en Pirates.  We leren Danny in dit interview beter kennen. Waar komt hij eigelijk precies nu vandaan? Hoe is hij in Amerika terecht gekomen en hoe was het daar dan op dagelijkse basis? En welk plan had hij voor HCAW op de plank liggen. Zijn er nog toekomst dromen voor Danny?  De podcast is nu al beschikbaar op Spotify maar de YouTube versie (hieronder) komt zondag 5 maart om 20.00 uur online!

  • 1 hr 40 min
  #10 Jeff Delfina

  #10 Jeff Delfina

  Wat een top- coach, trainer, teamgenoot en vader. Heerlijk om met iemand in gesprek te gaan die zo veel heeft meegemaakt. Jeff vertelt over zijn jeugd en de keuzes die hij gemaakt heeft om te staat waar hij nu staat.  Hoe regel je extra trainingen voor de talenten uit je team, wat is CTO en waarom veranderd er niet zo veel in de hoofdklasse honkbal? We horen het van Jeff.

  • 1 hr 24 min
  #9 Barend Kieft

  #9 Barend Kieft

  In deze aflevering hebben we Barend uitgenodigd. We kennen Barend al meer dan tien jaar van op en rond het veld als scheidsrechter en dat maakt het voor ons een bijzondere uitzending. Niet alleen omdat hij scheidsrechter is, maar ook omdat Barend ouder van spelende kinderen is, zelf softbalde en jeugdcoach en jeugdtrainer was. Wat veel petten heeft deze man opgehad!  Het startte met Korfbal  Barend heeft in zijn jeugd vooral gekorfbald. Tot zijn 24ste. Bij de korfbal heeft hij ook gecoacht, training gegeven en in het bestuur gezeten. Zijn dochter echter, werd een bij de Pirates te Amsterdam uitgenodigd om daar eens te softballen. Dat beviel zo goed dat Barend op die manier in contact is gekomen met de softbal sport.  Softbal trainer en coach  Hij is zelfs op een gegeven moment coach van de pupillen geworden en is hij de meiden training gaan geven.  Dit heeft hij gedaan totdat ze naar de senioren ging. En niet alleen bij Pirates, maar bij veel verschillende verenigingen. Zelf is Barend gaan softballen bij Pirates Heren.  "Heb je ook familie die honk- of softbal beoefend?"  Nadat mijn dochter is gaan softballen en ik de zelfde ervaring wilde meemaken ben ik gaan spelen bij de heren van Pirates. Door het veel aanwezig zijn was mijn zoon verplicht om mee te gaan. Nadat hij een aantal seizoenen gevoetbald maar wel vaak meetrainde, is hij uiteindelijk gaan honkballen. Ook hier ben ik tot aan de junioren coach van geweest.  "Wat is je huidige functie/naam binnen de sport?"  Het leuke is dat ik nu zie dat ik vanaf 2005 volgens mij met honk- en softbal bezig ben. Op het moment ben ik vooral softbalscheidsrechter ben verder niet meer als lid verbonden aan een club. Verder heb ik afgelopen seizoen als nodig ondersteund bij het training geven.

  • 1 hr 24 min
  #8 Dennis van Akkeren

  #8 Dennis van Akkeren

  Dennis speelt al jaren honkbal bij de Rangers in Schagen. Het enthousiasme van zijn oudste zoon Sam, zorgt ervoor dat hij plotseling in de rol van ouder ook langs het veld staat. En, zoals dat soms gaat, werd Dennis meer en meer gevraagd als helpende ouder. Afgelopen seizoen zag het er naar uit dat zijn andere -mega enthousiaste- zoon Dex, geen Beeball coach zou hebben. Dat kon toch niet waar zijn! Dennis sprong in het diepe en heeft zijn nieuwe coach pet (soms achterstevoren) opgedaan. Ging dit vlekkeloos?  Dennis hebben we uitgenodigd omdat we zoveel positieve reacties langs hoorde komen van Beeball spelers en hun ouders. "Plezier, teamgeest en engelengeduld" typeert Dennis, hoorde we.  In deze aflevering:
  Proberen we te ontrafelen hoe het toch mogelijk is dat Dennis zoveel geduld heeft en altijd uitgebreid de tijd neemt voor al zijn spelers. Wat is zijn geheim?  Beseffen we ons dat "honk- en softbal ook bespeelbare sporten zijn voor kids met een lichaam dat niet altijd meewerkt, zoals bij Sam", verteld Dennis. Hoe vervelend dit soms ook is, juist deze sport heeft een gigantische positieve invloed op huize Van Akkeren.  We hebben het over GPT-3 en hoe wij, als coaches, machine learning kunnen gebruiken om een nieuwjaars peptalk voor de ouders te laten genereren, met humor. Reinier leest ze voor... #nerd  Daarna neemt Reinier met Dennis de afspraken en regels door voor het aankomende seizoen. Ze gaan samen de pupillen coachen. Ze blijken het niet overal zomaar over eens te zijn...  Én bellen we met onze vriend van de show Anthony Beaumont om het mysterie van Mike de Zwart te ontrafelen.
  Links!
  Favoriete thuisplaat van Dennis is Go! Cubs! Go!.  Drone beelden van Wrigley Field.  Thanks sponsor Litta! kortingscode: coachball.
  Wil je ons helpen met de kosten voor apparatuur (we hebben de wens om het professioneler te maken qua video) en reiskosten, doneer enkele biertjes of koffie via coachball.nl. Of neem even contact op.  Sponsor worden? Je raad het al, check de website voor contactgegevens.

  • 1 hr 42 min
  #7 Michel Aussums

  #7 Michel Aussums

  "Van vader op zoon", dat is een uitdrukking die goed bij Michel past. Maar, Michel is meer dan alleen de vader van zijn zoon. Hij is werkzaam bij de KNBSB en is daar coördinator van vier verschillende coachopleidingen.  What's the deal about ongeschreven regels? Zijn Wesley en ik toe aan de Trainer Coach (TC) opleidingen? En welke dan?
  Dit en meer is te beluisteren in deze uitzending.

  Of bekijk de aflevering op youtube!

  • 2 hr 4 min

Top Podcasts In Sports

Wave Sports + Entertainment
Barstool Sports
Dan Le Batard, Stugotz
The Ringer
Wave Sports + Entertainment
The Ringer