55 episodes

El pòdcast d'urgències i emergències en català.

EMpod.cat EMpod.cat

  • Health & Fitness

El pòdcast d'urgències i emergències en català.

  Episodi 36: Com fer correctament l’electrocardiograma

  Episodi 36: Com fer correctament l’electrocardiograma

  L’Albert ens explica en aquest episodi com hem de fer correctament l’electrocardiograma. Aquest és un tema més rellevant del que ens pensem, ja que un ECG mal fet pot generar problemes als nostres pacients. Aprofitem una presentació que va fer per unes formacions al personal del seu servei i pels Tècnics d’Emergències, ara que amb … Continua llegint «Episodi 36: Com fer correctament l’electrocardiograma»

  Electrocardiograma en hiperpotassèmia lleu

  Electrocardiograma en hiperpotassèmia lleu

  Aquest Menys és Més no li ha agradat a l’Albert, però com que s’ha de seguir el que ens diu l’evidència l’haurem d’aplicar. És una recomanació del CHOOSING WISELY®: THINGS WE DO FOR NO REASON™ que ens diu que no cal fer un electrocardiograma a aquells pacients ingressats que presenten una hiperpotassèmia lleu (valors de … Continua llegint «Electrocardiograma en hiperpotassèmia lleu»

  • 2 min
  Episodi 35: Insuficiència cardíaca

  Episodi 35: Insuficiència cardíaca

  Parlem de la insuficiència cardíaca, una causa força prevalent de dispnea. En Xavi n’ha publicat una entrada al seu blog, aprofitant la revisió que ha fet de les guies de les societats europea i americana de cardiologia, i ens ho explica en aquest episodi. Parlem de la utilitat de la semiologia i les proves complementàries … Continua llegint «Episodi 35: Insuficiència cardíaca»

  • 45 min
  Bonus estadístic: Raó de versemblança

  Bonus estadístic: Raó de versemblança

  El concepte de raó de versemblança o “likelihood ratio” (LR), és una eina molt útil en el diagnòstic de malalties. S’utilitza per a convertir la probabilitat pretest d’una malaltia (la probabilitat de la malaltia abans de dur a terme la prova) en la probabilitat posttest (la probabilitat de la malaltia després de conèixer els resultats … Continua llegint «Bonus estadístic: Raó de versemblança»

  • 54 sec
  Procediments en braç ipsilateral d’una mastectomia

  Procediments en braç ipsilateral d’una mastectomia

  Una situació en la qual ens trobem habitualment és la necessitat de realitzar algun procediment, com ara una venòclisi o una venipunció o fins i tot una presa de pressió arterial, a pacients a qui s’ha realitzat una mastectomia, especialment si se’ls ha fet una limfadenectomia o buidament ganglionar. Històricament, s’ha instruït a aquestes persones … Continua llegint «Procediments en braç ipsilateral d’una mastectomia»

  • 1 min
  EMPod Cas 1

  EMPod Cas 1

  A l’EMPodCat comencem un nou tipus de contingut, els casos clínics. Pretenen ser una altra eina formativa, aquesta una mica més pràctica. Un convidat ens planteja un cas clínic, del que no en sabem res, i que hem d’anar resolent. Són també els primers videopòdcasts que gravem, la versió àudio està més ben produïda, però … Continua llegint «EMPod Cas 1»

  • 42 min

Top Podcasts In Health & Fitness

The Dr. John Delony Show
Ramsey Network
Huberman Lab
Scicomm Media
The School of Greatness
Lewis Howes
Health Hacks with Mark Hyman, M.D.
OpenMind
Passion Struck with John R. Miles
John R. Miles
Perform with Dr. Andy Galpin
Dr. Andy Galpin