300 episodes

Härligt oklippt, ocensurerat och fantastiskt nördigt - helt enkelt en plats där vi delar med oss av vårt nördliv; mest spel, men även film, tv, anime, comics eller annat!

Nördliv-kollektivet består av: Fredrik, Danny, Max, Carl, Lotta, Alexis, Robb, Louise, Emil, Erik, Mattias, Bomby, Joel, Fyghar, Peter, samt ett gäng sköna gästinhopp!

Lyssna gärna även på våra andra poddar: Cultpodden, Matiné, Prylrundan.

Kontakt:
info@nordlivpodcast.se

Vår recensionssajt:
www.nordlivpodcast.se | www.nördliv.se

Nördliv - En podcast om spel och nörderi Nördliv Podcast

  • Video Games
  • 5.0, 1 Rating

Härligt oklippt, ocensurerat och fantastiskt nördigt - helt enkelt en plats där vi delar med oss av vårt nördliv; mest spel, men även film, tv, anime, comics eller annat!

Nördliv-kollektivet består av: Fredrik, Danny, Max, Carl, Lotta, Alexis, Robb, Louise, Emil, Erik, Mattias, Bomby, Joel, Fyghar, Peter, samt ett gäng sköna gästinhopp!

Lyssna gärna även på våra andra poddar: Cultpodden, Matiné, Prylrundan.

Kontakt:
info@nordlivpodcast.se

Vår recensionssajt:
www.nordlivpodcast.se | www.nördliv.se

  Avsnitt 261 - "Alltid dessa kristaller!"

  Avsnitt 261 - "Alltid dessa kristaller!"

  Medverkande i detta avsnitt är: Fredrik, Lotta och Maxx!


  I denna slutgiltiga fantasi till avsnitt så snackar vi om allt från hajspelet Maneater, PS5 kontrollen DualSense som ska känna av väder(?)), portningar från Playstation till PC, en smärre diskussioner kring exklusiviteter - samt ryktet om Bloodborne på pc, och roguelike kortspelet Monster Train. Sedan att vi även tar upp Justice Leagues Snyder Cut, Legacy of Kain remake rykten, Doctor Who spel (som Lotta vurmar för) och slutligen har veckans diskussion som rör kring Final Fantasy franchisen gör att detta blir ett extra fylligt avsnitt!

  I Final Fantasy diskussionen så går vi för övrigt in på frågor som dessa: Vad betyder Final Fantasy för oss? Vad gjorde de olika spelen i serien olikt från varandra? Vad är styrkan med Final Fantasy och vilka är våra favoritkaraktärer? Detta och mycket mer!

  Vill ni joina vår Discord och rösta i Final Fantasy omröstningen? Hoppa in på sajten och klicka på Om sektionen så kan ni hitta det där!

  Detta är de ämnen, spel och prylar som snackas om i detta fina lilla avsnitt!

  • 1 hr 42 min
  Avsnitt 260 - "Pixelerade trianglar?"

  Avsnitt 260 - "Pixelerade trianglar?"

  Medverkande i detta avsnitt är: Fredrik, Bomby och Calle!

  I detta techfyllda avsnitt snackas det allt från innebörden i Unreal Engine 5 motorns uppvisande på PS5, betydelsen släppen av Ryzen 3 3100 och 3100X kan ha för plånboken, Fredriks intryck av spelet "Huntdown", Bombys tankar kring Final Fantasy VII Remake och Calles nästan oundvikliga återkomst till Factorio och Total War: Warhammer 2. Sedan att vi även har nyheter om remakes/remasters; Mafia trilogy, Tony Hawk´s Pro Skater 1 & 2, Diablo 2 gör att det blir ännu fylligare. Men inte nog med det, vi snackar kring Ghost of Tsushima och hur stor potentialen är där - för att inte tala om den roliga nyheten om ett nytt Super Mario spel (Paper Mario - The Origami King)... ja nog fortsätter det med med mer ämnen än man väntat.. ja till och med böcker tas upp; Asimovs The Rest of the Robots... hua! :)

  PS. Självklart pratar vi lite om Retroliv också, nu när Bomby närvarar! 

  Vill ni joina vår Discord? Ja, gå bara in på sajten och "Om" sektionen, så kan ni lätt joina!. Spel, Film och allmänt nörderi hittas där!

  Detta är de ämnen, spel och prylar som snackas om i detta fina lilla avsnitt!

  • 1 hr 16 min
  Retroliv - Premiäravsnitt! #1: Robin Uffe från Par i Pixlar

  Retroliv - Premiäravsnitt! #1: Robin Uffe från Par i Pixlar

  Retroliv - En serie av episoder där Martin även kallad Bomby intervjuar härligt nördiga människor - många med rötter inom retrokulturen. Självklart kommer han även komma in på andra saker med gästen!

  I detta första avsnitt så är det Robin Uffe från Par i Pixlar som står under luppen! Så bered er för ett avslappnad samtal om vad som står Robin närmast hjärtat! Familjelivet, kärleken till spelen och resan som Par i Pixlar gjort!

  Nu kör vi!

  OBS! Hör ni inte Robin Uffes sköna Castlevaniaslut? tanka ner avsnittet på nytt bara!

  Musikkällor: Akumajou Densetsu Music (FC VRC6) - Beginning

  • 1 hr 26 min
  Avsnitt 259 - "Levla upp en dvärg?"

  Avsnitt 259 - "Levla upp en dvärg?"

  I denna veckas avsnitt så tar vi upp Inside Xbox som var i veckan, där Microsoft visade upp trailers på spel som Scorn, Call of the Sea, The Ascent och The Medium. Självklart så pratar vi om det ”gameplay” klippet som Ubisoft visade upp i slutet av sändningen och våra åsikter om vad vi anser är gameplay trailer. Mattias har kollat på tv-serien Midnight Gospel och filmen The town that dreaded sundown, som var den enda av de två som han kunde rekommendera. Danny pratar om The Shattering som han har recenserat, ett spel som tar upp ämnen som kanske inte lämpar sig för alla. Danny och Fredrik har spelat Deep Rock Galactic och lekt runt i gruvorna som två busiga dvärgar. Fredrik har sett på DCs nyaste animerade film Justice League Dark: Apokolips War som inte är för den känsligaste tittaren. Han har även sett The Way Back som är ett drama med Ben Affleck. Och sist men inte minst så har Fredrik testat på Project xCloud streaming på mobilen.

  Sen så avslutar vi dagens del med diskussions ämnet ”Spelarnas ”vita valar”! Spel vi ville spela men aldrig gjorde!”, här så tar vi upp några spel som vi ville spela, men som vi aldrig har tagit tag i och faktiskt spelat av olika anledningar.

  Detta är de saker som vi kommer att tjöta länge och väl i veckans mumsiga avsnitt!

  Tack alla patrons! Håll utkik på patreon (www.patreon.com/nordlivse) i veckan för lite sköna saker!

  • 1 hr 38 min
  Avsnitt 258 - "Inoljad och med flaggan i topp!"

  Avsnitt 258 - "Inoljad och med flaggan i topp!"

  Medverkande i detta avsnitt är: Danny, Fredrik och Joel!

  I detta välfyllda avsnitt så pratar vi om att Geoff Keighley har utannonserat Summer Game Fest, där vi under fyra månader kommer få spel uppvisade och demos tillgängliga från en massa stora som små tillverkare. Assassins Creed: Valhalla utannonserades här i veckan med en cinematisk trailer och Danny kan inte sluta dregla över spelet, som väntat så var det under vikingatiden som spelet kommer utspela sig i. Danny och Fredrik har testat att spela som marinsoldater i Predator: Hunting Grounds, där de blivit lönnmördade av vår kära Max som Predatorn. Joel tar upp tv-serien Spartacus och beskriver scener med inoljade nakna kroppar, mord och vulgärt sex, nu blev du allt nyfiken. Vi tar kort upp den lite roliga nyheten att 100 Japanska barn kan få tillgång till varsin Super Nintendo så att de ska hålla sig inne och spela istället för att ränna runt utomhus. Fredrik talar varmt om tv-serien After Life med Ricky Gervais i huvudrollen. Danny har recenserat Trials of Mana som han pratar kort om dess brister och saker han uppskattar med spelet. AMC har svartlistat Universal från att någonsin få visa upp deras filmer på AMCs biografer världen över p.g.a. de släppte filmer direkt till streamingtjänster. The Last of Us Part II läckan tas upp där vi pratar om det som har hänt och vad som lede upp till det. Joel har slaktat lös med sin motorsågs hagelbrakare mot Locust i Gears Tactics, köttigt värre. Hades är ett spel som Fredrik har spelat på sistone och han ger oss här sina åsikter om spelet.

  Sen så avslutar vi dagens del med lite Månadens Spel, här så tar vi upp några spel som kommer ut under den kommande månaden som vi tycker är värda att kolla in.

  Summa summarum ett riktigt biffigt och inoljat veckans avsnitt!

  • 1 hr 35 min
  Avsnitt 257 - "Tvättbjörnen äger din själ!"

  Avsnitt 257 - "Tvättbjörnen äger din själ!"

  Medverkande i detta avsnitt är: Fredrik, Danny och Mattias!

  I detta välfyllda avsnitt så pratar Fredrik om Animal Crossing: New Horizon som han har recenserat, ett spel där man kommer få bygga sin egna lilla ö och ha tvättbjörnen Tom Nook kollande över ens axel på hur mycket pengar han kan tjäna på dig. Danny har recenserat Curious Expedition, ett spel där du ska tävla mot andra om att bli den bästa upptäcktsresande och överleva förbannelser och vilda djur på din resa. Danny talar även om hans tankar och åsikter om Doom Eternal som han har suttit och spelat på sista tiden. Vi tar även upp lite rykten om att vi eventuellt kan komma att få lite nyutgåvor på gamla Mario spel till Switchen, samt att det går rykten om att Prince of Persia kan tänkas få ett nytt spel (men ta allt detta med en stor nypa salt). Fredrik har sett den nya filmen Mortal Kombat Legends: Scorpion's Revenge och ger oss kort hans intryck av filmen. Mattias tar och berättar om filmen Roar som är beskriven som en av de farligaste filmerna som har spelats in, mest då för man hade vilda lejon som skadade många som deltog i filmen så att de fick uppsöka sjukhus för operation av skadorna man fått av dem. Vi tar även upp om Microsoft Flight Simulator PC krav, inte så mycket för vad dom är utan för att vi kan spekulera lite om kraven för SSD hårddiskar på framtida spel. Vi tar även upp att Yves Guillemot (Ubisofts VD) gick ut och sa att om höstens konsolsläpps skjuts upp så kommer även Watch Dogs: Legion skjutas upp med dem. Mattias har läst Domedagsvikingen som är ett solorollspel och berättar hur det var att ta sig an en annan typ av "spel" i bokform.

  Vi har även diskussionsämnet "Vilka Konsolspel skulle vi vilja se på PC och vilka PC spel skulle kunna göra sig bra på en konsol", ett intressant ämne där vi går igenom några spel vi skulle vilja se byta plattform och vilka fördelarna/nackdelarna som skulle kunna uppstå.

  Sen så avslutar vi dagens del med lite Bäst & Värst, här så tar alla och väljer en skådespelare och sen så måste vi säga vilken som vi tycker är deras bästa och sämsta film. Ett litet kul segment med olika åsikter.

  Så där har ni det, ett fullmatat avsnitt med mycket glädje och go underhållning. Helt enkelt ett välspäckat veckans avsnitt!

  • 2 hr 11 min

Customer Reviews

5.0 out of 5
1 Rating

1 Rating

Top Podcasts In Video Games

Listeners Also Subscribed To