49 episodes

Egy műsor bátor és sikeres magyarokról, Kadarkai Endre vezetésével.

Felforgatók Betone Studio

  • Society & Culture
  • 5.0 • 1 Rating

Egy műsor bátor és sikeres magyarokról, Kadarkai Endre vezetésével.

  Nem voltam a magam orvosa - Dr. Máté Gábor

  Nem voltam a magam orvosa - Dr. Máté Gábor

  Több, mint húsz éven át dolgozott családorvosként. Meggyőződése, hogy a betegségek és a stressz között szoros a kapcsolat, éppen ezért elkötelezett abban, hogy felhívja a figyelmet az egészségügyi problémák tágabb összefüggéseire. Dr. Máté Gábor 1956-ban költözött családjával Kanadába. Járt a Columbia Egyetemre, dolgozott orvosi koordinátorként, bátran áll a függőségek elleni küzdelem frontvonalába. Világszerte elismerik az ADHD- azaz a figyelemhiányos-hiperaktivitás zavar tárgyában folytatott munkáját.

  • 38 min
  A kiszámíthatóság nyomasztó - Hámori Barbara

  A kiszámíthatóság nyomasztó - Hámori Barbara

  Nevéhez köthető a legtöbb, az elmúlt évtizedben sikeres napi sorozat, így például az RTL Klubon sikeresen futó Keresztanyu is. Munkamániásságát az is bizonyítja, hogy ezeket nem csak írja, hanem rendezi és producereli is egyszerre. Hámori Barbara saját bevallása szerint gyerekkorától fogva dzsungelharcra lett nevelve, ezért is tartják a tévézés egyik legkeményebb és legerősebb személyiségének. Igaz, bevallása szerint ez a korral finomodott. Szüleivel való kapcsolatáról, a televíziózás világáról és a munkastílusáról beszélt a Felforgatókban.

  • 37 min
  Ki kell tartani a hitben - Dr. Csókay András

  Ki kell tartani a hitben - Dr. Csókay András

  Dr. Csókay András szerint a tudomány és a hit kéz a kézben jár, amikor pedig elhalkul a szakértelem hangja, felerősödik Istené. Az ország legismertebb idegsebésze tisztában van vele, hogy sokan nem értenek egyet az általa képviselt vallásos szemléletű orvoslással, mégis amikor csak teheti hirdeti az igét. Őszintén beszél fia haláláról, Isten és a tudomány kapcsolatáról, a bangladesi sziámi ikrek szétválasztásáról, illetve hogy mit gondol az ateistákról. Az epizód egyesek számára felkavaró lehet.

  • 38 min
  Mi az életünkkel játszunk - Vági Bence

  Mi az életünkkel játszunk - Vági Bence

  Nem félt újragondolni a magyar cirkuszművészeti tradíciót. Nem csak egy itthon teljesen ismeretlen műfajt, az újcirkuszt teremtette meg, hanem világhírűvé is tette. Kadarkai Endre ezúttal Vági Bencével, a Recirquel újcirkuszi társulat alapítójával beszélget.

  • 37 min
  A nők hangját kell meghallani - Geréb Ágnes

  A nők hangját kell meghallani - Geréb Ágnes

  Hisz, abban hogy a születés egy szent pillanat, ezért a háborítatlansága mindennél fontosabb. Mert változtatni a szülészet kőbe vésett szabályain. Az ő nevéhez fűződik az apás szülés és az otthonszülés is. 22 év alatt - részben törvényi háttér nélkül - 3500 otthonszülést kísért. A 3500 újszülöttből három baba oxigénhiányos károsodást szenvedett, egy pedig vállelakadásban meghalt. Ezek miatt a bíróság elítélte, börtönbe, majd szigorú házi őrizetbe került. A Felforgató vendége: Geréb Ágnes.

  • 39 min
  Én alkatilag WWF vagyok - Sipos Katalin

  Én alkatilag WWF vagyok - Sipos Katalin

  Vannak dolgok, amiket nem lehet kinőni. A WWF Magyarország igazgatója szerint ilyen, hogy 20 év után is hisz abban, hogy fontos a Föld védelméért dolgozni. Nem tartja magát lázadónak, de nem félt szembe menni az állami szervek bürokráciájával és hivatalnokaival akkor sem, amikor épp ott dolgozott. Diplomatikus, de mindenek felett célvezérelt. Kadarkai Endre Sipos Katalinnal beszélgetett.

  • 33 min

Customer Reviews

5.0 out of 5
1 Rating

1 Rating

Top Podcasts In Society & Culture

Apple TV+ / AT WILL MEDIA
Pushkin Industries
C13Originals
iHeartPodcasts
Adam Thorne
itunesu_sunset

You Might Also Like

Tóth Szabolcs Töhötöm
Friderikusz Sándor
WMN Média Kft.
Partizán
hihetetlentortenelem
Válasz Online