159 episodes

Feminvest är sannolikt Sveriges största kvinnliga nätverk för kvinnligt ägande & inflytande.

Feminvest Feminvest

  • Business

Feminvest är sannolikt Sveriges största kvinnliga nätverk för kvinnligt ägande & inflytande.

  74. Readlys vd om stormen i vattenglaset

  74. Readlys vd om stormen i vattenglaset

  Idag träffade vi Maria Hedengren, vd för Readly och oj vilket samtal!

  Vi lär känna Maria och tar pulsen på Readlys framtidsplaner!

  Readly noterades 17 September 2020 på Nasdaq Stockholm. Efter Allers och Bonniers avhopp har vi alla suttit på helspänn inför hur Readlys väg framåt ska se ut!

  Readly är det ett magasin-abonnemanget med ett otroligt stort utbud av tidningar och magasin från världen över

  • 38 min
  73. Expedition rädda Östersjön

  73. Expedition rädda Östersjön

  Tillsammans med forskare, miljöorganisationer, politiker och näringsliv arbetar Briggen tre kronor för att Östersjön ska bli mer hållbar. I podden denna vecka har vi med oss Peter Åberg, nytillträdd vd för Expidition Baltic Sea samt Mats Jakobsson som har varit med Briggen tre kronor sedan starten.

  Det snackas hållbarhetsarbete, socialt ansvar, nätverksbyggande och mycket mer Just nu pågår en teckningsperiod för briggen tre kronor som just nu en satsning i det nya bolaget Expidition Baltic Sea som ska bidra till att Östersjön blir mer hållbar. Engagera dig du också!

  • 27 min
  72. Sparekonomen om känslor & ekonomi

  72. Sparekonomen om känslor & ekonomi

  Michaela träffar denna vecka föreläsaren, författaren och sparekonomen Shoka Åhrman som är just sparekonom för SPP. Shoka har arbetat i många år inom finansbranschen med inriktning rådgivning, privatekonomi och sparande.

  Samtalet belyser Beteendeekonomi, samt att Shoka ger konkreta tips och en rådgivares syn på hur man hur man kan resonera kring sin ekonomi. Hur man ska förhålla sig kring sin ekonomi, vanligaste fördomarna innan man ger sig in i ekonomidjungeln. Vidare diskuteras det kring hur man som kvinna kan kan ta mer kontroll i en gemensam ekonomi. Vi snuddar även vid ämnet privatekonomi under pandemin. Samt PENSIONEN såklart.

  • 42 min
  71. Hur påverkas du av Budgetproppen?

  71. Hur påverkas du av Budgetproppen?

  Feminvest pratar om Budgetpropositonen för 2021 som presenterades nu i veckan. Vi pratar om VAD ett budgetförslag är, vilka områden den täcker, stadsskulden och hur det här kommer att påverka dig som privatperson eller företagare.

  Har du frågor eller förslag på vad du vill att vi ska ta upp i podden framöver, maila gärna in till info@feminvest.se så tar vi upp i nästa avsnitt!

  • 18 min
  70. Verktyget som möter världsproblemen

  70. Verktyget som möter världsproblemen

  2014 befann sig Helena Samsioe på en tach-föreläsning i Zambia där det pratades om hur mobilehealth har förbättrat folkhälsan i Afrika, och det spekulerades i vad nästa verktyg skulle kunna vara som bidrar till folkhälsan, och hon fick en idé.

  Det sas att om 30 år så kommer drönare att vara en del av samhällsstrukturen. Helena tyckte detta var alldeles för pessimistiskt sagt då hon själv använder sig av drönare genom sitt foto/filmintresse. Frågan blev då istället:

  - Hur skulle man förflytta drönaranvändningen till fler områden än just foto och film?

  2016 kom svaret. In och lyssna på podden för att höra mer om Globhes framgång!

  • 24 min
  69. Proffset om att skala upp, ta in investerare & kapital

  69. Proffset om att skala upp, ta in investerare & kapital

  I veckans avsnitt av Feminvestpodden träffar Michaela Berglund projektledaren Josephine Magnusson från Mangold Fondkomission.

  Josephine hjälper bolag att fatta rätt beslut när man ska ta in kapital och investerare. Hon kommer att dela med sig av de allra viktigaste råden till dig som går i tankarna på att skala upp ditt bolag, de pratar även om kommande trender och mycket, mycket mer!

  • 28 min

Top Podcasts In Business

Listeners Also Subscribed To