18 episodes

ForfatterFredag er stedet, hvor forfattere og forfatterspirer får adgang til mine bedste skrivetips. Har du spørgsmål om, hvordan du kommer i gang med at skrive? Eller har du brug for viden om at markedsføre din bog? Så lyt med!

ForfatterFredag Lene Dybdahl

  • Arts

ForfatterFredag er stedet, hvor forfattere og forfatterspirer får adgang til mine bedste skrivetips. Har du spørgsmål om, hvordan du kommer i gang med at skrive? Eller har du brug for viden om at markedsføre din bog? Så lyt med!

  Sådan skriver man en roman fra scratch

  Sådan skriver man en roman fra scratch

  I denne episode giver jeg dig 7 nemme trin til at få begyndt på at skrive din roman. Det bliver supersjovt!

  Det kan være svært at overskue skriveprocessen, derfor har jeg lavet en let trin-for-trin-guide til dig, som lige skal til at gå i gang med at skrive en roman for første gang.

  Minikurset PlotPlanen, som jeg omtaler i episoden finder du her:

  www.lenedybdahl.com/plotplanen

  Guiden, som jeg omtaler:

  www.lenedybdahl.com/skriveguide

  Tak fordi du lyttede med!

  • 9 min
  10 tips hvis du er gået i stå med at skrive

  10 tips hvis du er gået i stå med at skrive

  Er du gået i stå med at skrive? Mangler du motivation til at skrive på din bog? Denne episode handler om, hvordan du kommer videre, hvis du er gået i stå med at skrive. I udsendelsen giver jeg dig motivation og ikke mindre end 10 ideer, som er baseret på mit eget forfatterskab. Klik på episoden og lyt med!​

  Her finder du ventelisten til SkriveRejsen:

  www.lenedybdahl.com/skriverejsen

  • 13 min
  5 tips til at skrive en bog på et år

  5 tips til at skrive en bog på et år

  Drømmer du om at skrive en roman færdig i år?
  I denne episode får du 5 tips til, hvordan du kan gøre netop det.

  Jeg holder meget snart en live skriveworkshop for voksne, som hedder 5 faser fra ide til færdig bog, hvor jeg går mere i dybden med emnerne i denne episode. Det koster ikke noget at være med, men det kræver at du tilmelder dig med din e-mail via siden:

  www.lenedybdahl.com/workshop

  Her får du et overblik over de 5 tips
  Tip 1: Find din ide og lav forarbejdet, før du begynder at skrive.

  Tip 2: Planlæg dit plot.

  Tip 3: Opdel dit skriveår i faser, så du kan overskue, hvad du skal arbejde på, hvornår.

  Tip 4: Sæt delmål og plot dem ind i din kalender.

  Tip 5: Fejr dine milepæle og fremskridt, så du fastholder motivationen.

  Glem ikke at subscribe til min podcast på itunes eller spotify. Så går du ikke glip af den næste episode af forfatterfredag.

  Du er også velkommen til at hente min forfatterkalender her:

  www.lenedybdahl.com/forfatterkalender

  • 11 min
  Hvor lang skal min bog være

  Hvor lang skal min bog være

  5 gode råd om længden på din bog
  Når man første gang skal skrive en bog, kan det være et uoverskueligt projekt. Det er naturligt, at tvivle på sig selv og sine evner til at producere tekst nok til en hel bog. Derfor spørger mange forfatterspirer: Hvor lang skal min bog være?

  For at svare på det spørgsmål, skal du selvfølgelig vide, hvilken type bog, du gerne vil skrive. Der er stor forskel på, om du vil lave en billedbog til børn, eller om du skriver en fagbog, en selvhjælpsbog eller en roman.

  Lyt med i dagens episode af ForfatterFredag for at få 5 gode tips til længden på din bog!

  Få flere forfatter- og skrivetips i mit nyhedsbrev
  Er du endnu ikke tilmeldt mit nyhedsbrev, så går du glip af en stor kilde til inspiration for dig som forfatterspire eller forfatter. Når du tilmelder dig nyhedsbrevet får du et mailkursus i at skrive din første bog - ganske gratis. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

  Deltag i min kommende liveworkshop
  Et par gange om året afholder jeg en liveworkshop, hvor jeg deler nogle af de tips, jeg ellers kun underviser i på mit betalte forløb, SkriveRejsen. Workshoppen hedder 5 faser fra ide til færdig bog, og du kan tilmelde dig via linket her. Det koster intet andet end din mail at være med. Jeg håber vi ses! Er workshoppen overstået på det tidspunkt, hvor du læser dette indlæg, så kan jeg varmt anbefale dig at tilmelde dig mit nyhedsbrev, hvor jeg sender en invitation ud, næste gang jeg afholder workshoppen.

  Husk at subscribe til min podcast: ForfatterFredag!
  Er du vil med skrivetips og synes du også, det er hyggeligt at lytte til podcasts, så synes jeg bestemt, du skal abonnere på min podcast, ForfatterFredag. 

  Klik her for at lytte med!

  • 12 min
  6 tips til at skrive en bedre dialog

  6 tips til at skrive en bedre dialog

  Undgå afslag fra forlagene: lær at skrive en god dialog!
  En dialog kan vise noget om den person, der taler. Vi får et indtryk af, hvordan personen er (god, ond, klog, listig, snedig, dum, genert) og hvad han eller hun føler i situationen, (glæde, begejstring, forelskelse, sorg, vrede, misundelse, frygt, m.m.). Kunsten er at få det til at lyde naturligt. Mange manuskripter bliver afvist hos forlag alene på grund af dårlige dialoger.

  En god dialog skal kunne:

  Karakterisere den der taler
  Etablere en situation
  Opbygge konflikt
  Give et hint om fremtidig handling
  Forklare

  Som det fremgår af listen, skal dialogen bære megen information, men det må aldrig blive for overlæsset. Det bedste tip er at prøve at læse replikkerne højt. Lyder de som noget, mennesker ville sige til hinanden, eller lyder det teateragtigt og kunstigt? Hvis det sidste er tilfældet, så prøv at skære noget information fra. Hellere gøre dialogen længere (flere replikker) end at læsse nogle få med for mange oplysninger.

  I denne episode af ForfatterFredag får du 6 tips til at skrive en bedre dialog.

  Vil du være bedre til at skrive? Deltag i min skriveworkshop!
  Nogle gange om året afholder jeg skriveworkshoppen 5 faser fra ide til færdig bog, hvor jeg underviser i min særlige metode til at holde gejsten hele vejen gennem et skriveprojekt uden at give op undervejs og gå i stå. Hvis workshoppen ikke er tilgængelig, når du lytter til podcasten, så skriv dig op til mit nyhedsbrev via linket her, så får du besked om næste gang, jeg afholder online workshops eller kurser.

  Link til workshop: 

  https://www.lenedybdahl.com/workshop

  • 15 min
  Ferietips til forfattere

  Ferietips til forfattere

  Din kreativitet blomstrer når du holder ferie Din kreativitet blomstrer og du får gode ideer helt af dig selv, når du husker at holde fri i din ferie. Et fællestræk ved nogle af de mest succesfulde forretningsfolk er, at de ikke alene er effektive, når de arbejder, der sørger også for at investere i pausetid væk fra virksomheden for at lade op. Det lyder indlysende, men sagen er, at mange ikke forstår hvor vigtigt det er for kreativiteten og produktiviteten at holde pause og puste ud. Men det er en god ide at investere i afslapning i en professionel forfatterbusiness. Høre mine tips til en god forfatterferie i podcastepisoden her.

  Hent guiden: 7 marketingtips til forfattere - Boost dit forfatterbrand herhttps://www.lenedybdahl.com/7-marketingtips

  • 5 min

Top Podcasts In Arts

NPR
The Moth
Snap Judgment
Roman Mars
Snap Judgment and PRX
Super Carlin Brothers

You Might Also Like