16 episodes

Gadget Guy is dé Nederlandse podcast die gaat over gadgets. In Gadget Guy wordt in wisselende samenstelling (onder leiding van host Lars Boele) gepraat over hebbedingetjes. Denk aan smartphones, smartwatches, tablets, camera’s, drones, maar ook aan smarthome producten als de Google Home of Amazon Alexa.

Gadget Guy Lars Boele

  • Technology
  • 5.0 • 1 Rating

Gadget Guy is dé Nederlandse podcast die gaat over gadgets. In Gadget Guy wordt in wisselende samenstelling (onder leiding van host Lars Boele) gepraat over hebbedingetjes. Denk aan smartphones, smartwatches, tablets, camera’s, drones, maar ook aan smarthome producten als de Google Home of Amazon Alexa.

  #015 Android 10, Apple Pay, eStroller & IFA

  #015 Android 10, Apple Pay, eStroller & IFA

  Android 10 is uit! Hoewel Lars en Menno Apple-fans boys zijn, nemen ze toch even de nieuwe features door.

  Ook bespreken ze de aankondiging van Apple Pay door Rabobank, ABN Amro en Bunq. Bij Bunq kan je daar gelijk gebruik van maken. Bij Rabobank en ABN Amro komt het 'binnenkort'. Bunq kondigde hun ondersteuning aan bij hun Bunq Update (een soort keynote zoals je dat kent van Apple). Jeremy was daarbij een stuurde een kleine samenvatting in de vorm van een audiobericht.

  Na de elektrische fiets met fietsondersteuning en de elektrische step met stepondersteuning is er nu: jawel, een kinderwagen met rijondersteuning. Dit zogenaamde eStroller systeem komt van Bosch (ja, die van de boormachines). De accu's zijn gelijk aan die van de gereedschappen. De buggy maakt via Bluetooth verbinding met een app waarin je allerlei dingen kan instellen. Kanttekening: prijs onbekend, en zal naar alle waarschijnlijk niet gering zijn. Volgens Menno: "De Macbook onder de kinderwagens".

  De IFA ( Spreek uit als iefa of ai-ef-ee?!) vind dit weekend plaats in Berlijn. Een grote elektronica beurs die door fabrikanten wordt gebruikt om nieuwe producten te onthullen. Er zijn al wat dingen gelekt; onder andere 5G telefoons, eindelijk de release van de Samsung Galaxy Fold, Sony komt met een nieuwe telefoon, 8K TV's, een nieuwe Sonos speaker, smartwatches én misschien de Nederlandse versie van Alexa.

  Lars heeft nog een klein update over de Ikea rolgordijnen, eigenlijk waren de (vaste) maten van de Fyrtur rolgordijnen niet passend voor de ramen van Lars, maar hij heeft een 'hack' gevonden op YouTube om onofficieel het gordijn korter te maken. Dus wellicht toch binnenkort Ikea rolgordijnen bij Lars.

  De app van de week is 'Bring!' een slimme boodschappen app uit Zwitserland (app is gewoon in het Nederlands). Gratis voor iOS en Android.

  We verdwijnen even 3 weken van de radar omdat Lars op vakantie gaat, daarna zijn we gewoon weer terug met een nieuw seizoen. Dus ook voor nu:

  Bye bye en tot de volgende Gadget Guy!

  • 25 min
  #014 Fairphone 3, iOS 13.1, Sonos & eSIM gevaarlijk?

  #014 Fairphone 3, iOS 13.1, Sonos & eSIM gevaarlijk?

  Apple heeft bèta versie 13.1 van iOS gereleased. Wat geheel ongebruikelijk is want iOS 13 is nog niet eens officieel verschenen. Lars en Jeremy bespreken dit. 

  Net als de aankondiging van de nieuwe Fairphone 3, een duurzame telefoon die bij de ontwikkeling zo min mogelijk impact op het milieu heeft en uitbuiting van makers moet voorkomen. De onderdelen van de telefoon worden ook zoveel mogelijk gerecycled. Is deze telefoon de moeite waard om te kopen? Lars en Jeremy geven hun mening. 

  Ook kwam van de week naar buiten dat eSIM wellicht onveilig is, maar is dat ook echt zo?


  Nieuws over SONOS, ze schaffen lokaal spelen van audio af voor iOS. En Apple zegt "SORRY!" omdat ze hebben meegeluisterd met Siri opnames. Daar zijn ze nu ook weer mee gestopt maar vanaf de herfst luisteren ze in Cupertino weer mee. Dit kan je overigens wel uitzetten.


  Verder stuitte Jeremy op een nieuwe actioncam, een hele bijzondere... althans een hele kleine... de Insta360 GO. Deze bespreken ze uitgebreid.

  De App van de Week is Spark. Een mega-handige email cliënt. 

  • 36 min
  #013 Streamingoorlog, eSIM & Nintendo Switch (Lite)

  #013 Streamingoorlog, eSIM & Nintendo Switch (Lite)

  Streamen, streamen, streamen... het is het nieuwe downloaden. Iedereen doet het, en het kan ook op steeds meer platformen. Naast Netflix, Videoland en NPO Start Plus introduceren Disney en Apple hun eigen videostreamingsdiensten in november. Lars en Menno bespreken deze nieuwe diensten en vragen zich af of het de moeite waard om een abonnement te nemen? Verder zou Lars deze episode een review geven van zijn Ikea rolgordijn, toch?! Ook komt de nieuwe eSIM van T-mobile aan bod en roepen ze 'Too Good To Go' uit tot App van de Week!

  • 31 min
  #012 Note 10, One Plus TV's, IKEA, Huawei Mate X

  #012 Note 10, One Plus TV's, IKEA, Huawei Mate X

  Lars en Jeremy bespreken in deze aflevering van de Gadget Guy podcast de aankondiging van de nieuwe Samung Galaxy Note 10 en Note 10+. Verder doet er een gerucht de ronde over de koppeling van Siri met Spotify, is de opvouwbare telefoon van Huawei (de Mate X) opnieuw uitgesteld en zijn ze ein-de-lijk verkrijgbaar: de slimme rolgordijnen van IKEA! En OnePlus stapt naast smartphones nu ook in de TV-markt. 

  Deze week is de app van de week: ParkBee, daarmee kun je voordelig parkeren in bedrijfsgarages.
  Dit en meer allemaal in aflevering 12, veel luisterplezier!

  • 28 min
  #011 iPhone 11, Galaxy Watch Active 2, eSim & Tesla

  #011 iPhone 11, Galaxy Watch Active 2, eSim & Tesla

  In deze aflevering van de Gadget Guy podcast praten Lars en Menno over een een gerucht over de releasedatum van de iPhone 11. Er zijn meer geruchten over de iPhone; de vingerafdruk scanner zou namelijk terugkomen in 2021. Ze hebben het over de Samsung Galaxy Watch Active 2, het levenslange abonnement om Tesla's gratis op te laden bij de Superchargers en over een gerucht dat T-mobile eSim gaat introduceren in Nederland. Ook kwam er afgelopen week naar buiten wat de meest gebruikte wachtwoorden van Nederlanders zijn, gebruiken Lars en Menno zelf ook deze wachtwoorden?

  Tripit wordt deze week uitgeroepen tot App van de Week, een super handige app tijdens je vakantie die alle (email)bevestigingen voor je op één plek bewaard. De app kost je niks en is te downloaden voor iPhone en Android.

  • 28 min
  #010 Siri, DJI Osmo Mobile 3, Samsung Galaxy Tab S6 & Symfonisk

  #010 Siri, DJI Osmo Mobile 3, Samsung Galaxy Tab S6 & Symfonisk

  Lars en Jeremy praten deze week over de privacy van Siri en bespreken de nieuwe gimble van DJI (Osmo Mobile 3).

  Verder schijnt darkmode goed te zijn voor je verslaving, maar is het ook gezonder en beter? Bespreken ze nieuwe Samsung Galaxy Tab S6 en de eerste ervaringen met de speakers van Ikea in samenwerking met Sonos; de Symfonisk.

  Ook hebben ze groot nieuws over het Google Assistent spelletje en wordt Lime uitgeroepen tot app van de week, overigens een aanrader voor als je op vakantie gaat!

  • 33 min

Customer Reviews

5.0 out of 5
1 Rating

1 Rating

Top Podcasts In Technology