14 episodes

Podcast by Golf Vlaanderen

Golf Vlaanderen Tee time Golf Vlaanderen

  • Sports

Podcast by Golf Vlaanderen

  Tee Time aflevering 13 - Materiaal & ontstaan van golf

  Tee Time aflevering 13 - Materiaal & ontstaan van golf

  Geert De Vlieger & Marc Verneirt praten met Frank Dhondt, GV Coach en docent Initiator golf en Trainer B golf, over het materiaal. Wat heeft een beginnende golfer absoluut nodig als hij start met golfen? Hoe zijn drivers geëvolueerd in de tijd? Waarom spelen pro's voornamelijk met ijzeren shafts? Welke shaft wordt aangeraden voor amateurs? Hoe onderhoud je jouw clubs? En nog veel andere interessante tips!
  Carl Dieryckx, onze reporter, neemt ons mee in het verhaal van het Ontstaan van Golf.

  • 39 min
  Tee Time Aflevering 12 - Fysieke paraatheid in golf

  Tee Time Aflevering 12 - Fysieke paraatheid in golf

  Geert De Vlieger & Marc Verneirt praten met Koen Marx, kinesist op onze topsportschool, over het belang van fysieke paraatheid in golf. Wat voor soort cardiotraining kan je thuis doen? Wat is disbalans en hoe vermijd je dit? Is golf slecht voor de rug? Hoe ziet een goede opwarming er uit? Hoe vind je een evenwicht tussen kracht en techniek? Enzovoort. Carl Dieryckx, onze reporter, ging langs op een regionale training van GV en ontdekt hoe het fysieke aspect daar aan bod komt.

  • 41 min
  Tee Time Aflevering 11 - Start to golf

  Tee Time Aflevering 11 - Start to golf

  Geert De Vlieger & Marc Verneirt praten met Saskia Deboutte, Route 36 captain op Millennium golf, over Start to Golf. Zijn er nog drempels om te starten met golf? Bestaat er een Thomas Pieters effect? Is er sprake van een drop-out na corona? Hoe ziet het starterstraject er op een club uit? Enzovoort.
  Carl Dieryckx, onze reporter, praat met Sander Jacobs, die vertelt over zijn persoonlijk Start to golf traject op de Wase Golf. Ontdek hier aflevering 9!

  • 33 min
  Tee Time - Tête-à-tête met Thomas Pieters

  Tee Time - Tête-à-tête met Thomas Pieters

  In Tête-à-tête praat Geert De Vlieger met speciale gasten. Voor de eerste tête-à-tête ging hij op bezoek bij niemand minder dan Thomas Pieters, winnaar van de Abu Dhabi Championship 2022. Hoe bewaart hij zijn focus op een tornooi? Hoe verklaart hij zijn topvorm? Hoe ziet zijn favoriete flight eruit? Winst op Olympische Spelen of Ryder Cup? En nog veel meer!

  • 30 min
  Tee Time - Aflevering 9 met Manon De Roey

  Tee Time - Aflevering 9 met Manon De Roey

  Geert De Vlieger & Marc Verneirt praten met Manon De Roey, nummer 1 van het Belgisch vrouwengolf. Hoe zag haar carrière er tot nu toe uit? Wat heeft de Olympische Spelen voor haar betekent? Wanneer zal 2022 geslaagd zijn voor haar? En nog veel meer. Carl Dieryckx, onze reporter, spreekt met Ymke Vanherp, aanspreekpunt integriteit op Golf Vlaanderen, over ethiek in Golf. Ontdek hier aflevering 9!

  • 33 min
  Tee Time Aflevering 8 - Greenkeeping & duurzaamheid

  Tee Time Aflevering 8 - Greenkeeping & duurzaamheid

  Geert De Vlieger & Marc Verneirt praten met Kris Van Ingelgem, manager van Antwerp Golfschool en voormalig Greenkeeper over de evolutie & uitdagingen in greenkeeping. Hoe worden golfbanen onderhouden? Zijn golden fairways de toekomst? Hoe kan je als golfspeler jouw steentje bijdragen in baanonderhoud? Wat met divots? En nog veel meer leuke weetjes!
  Carl Dieryckx, onze reporter, spreekt met Jan van Route 2030, adviesbureau in duurzaamheid, over het GV kompas duurzaamheid. Ontdek hier aflevering 8!

  • 48 min

Top Podcasts In Sports

Dan Le Batard, Stugotz
iHeartPodcasts and The Volume
Barstool Sports
The Ringer
ThreeFourTwo Productions & Cadence13
David Law and Catherine Whitaker

You Might Also Like

Universiteit van Vlaanderen
De Standaard
HLN
Alex Agnew & Andries Beckers
Nieuwsblad
Het Nieuwsblad