19 episodes

Velkommen til Grimstad biblioteks podcast!

Grimstad bibliotek Grimstad bibliotek

  • Arts

Velkommen til Grimstad biblioteks podcast!

  Kjenn din Ibsen! #2 Sanchthansnatten

  Kjenn din Ibsen! #2 Sanchthansnatten

  Et ukjent Ibsen stykke, går det an? 27. april presenterte Bergljot Geist dette ukjente stykket for oss, og fortalte noe om hvorfor nesten ingen kjenner til det. Nå kan du høre arrangementet på podcast! "Kjenn din Ibsen" er en arrangementsserie i samarbeid mellom Grimstad bibliotek og Grimstad bys museer.

  • 1 hr 9 min
  Kjenn din Ibsen! #1 Et dukkehjem

  Kjenn din Ibsen! #1 Et dukkehjem

  8. mars presenterte Anita Estensen stykket på biblioteket, og fortalte om Ibsens forhold til kvinnesaksbevegelsen. Nå kan du høre arrangementet på podcast! "Kjenn din Ibsen" er en arrangementsserie i samarbeid mellom Grimstad bibliotek og Grimstad bys museer.

  • 29 min
  Transkjønn og identitetspolitikk

  Transkjønn og identitetspolitikk

  Hvordan kan litteraturen åpne opp tabuer knyttet til transkjønn og identitetspolitikk? Vi diskuterer transkjønn og identitetspolitikk med forfatter Line Baugstø og lege, professor emeritus i sexologi og forfatter Esben Esther Pirelli Benestad.

  Forfatter Line Baugstø skriver for både barn og voksne. Hennes serie for unge om Leona som er født i feil kropp, har vært med på å sette fokus på et tema det kan være vanskelig å snakke åpent om. Esben Esther Pirelli Benestad er en svært viktig talsperson for de transkjønnede her til lands. Hens arbeid og litteratur har betydd mye for de som opplever og har opplevd disse problemstillingene.

  Dette er et opptak fra et arrangement på Grimstad bibliotek februar 2022.

  • 57 min
  Bokkafé #Desember 21

  Bokkafé #Desember 21

  Samlede verker som ikke er samlede verker, prisvinnende forfatterskap, og rusmisbruk. Desemberbokkaféen inneholder mange spennende bøker! Den første fredagen i måneden inviterer personalet til anbefaling av både ny og eldre litteratur. Nå kan du også høre noen av presentasjonene som podcast! NB: Vi beklager noe dårlig lyd på opptaket.

  • 34 min
  Julespesial: Draumkvedet

  Julespesial: Draumkvedet

  Hør biblioteksjef Brit Østerud fortelle om det sagnomsuste Draumkvedet! 

  Draumkvedet er et norsk visjonsdikt, med gripende og storslåtte bilder, sannsynligvis fra slutten av middelalderen og er betegnet som et enestående og originalt norsk kunstverk. Draumkvedet er en mektig skildring av kampen mellom de gode og onde makter. Det religiøse innholdet er delvis i samsvar med katolsk lære, delvis å forstå som en mer folkelig oppfatning av synd og straff, barmhjertighet og trøst. Både komponister og billedkunstnere har følt seg tiltrukket av Draumkvedet. Ikke minst har norske komponister latt seg inspirere, og skrevet til dels stort anlagte musikkverk på grunnlag av tekst og/eller melodier for ulike besetninger og formål. 

  Draumkvedt skildrer fortellingen om Olav Åsteson som julaften faller i ekstatisk søvn og ikke våkner før trettendedag jul. Da rir han straks til kirken for å fortelle om «draumane mange». I drømme har han hatt en uhyggelig ferd, reist over brua som skiller de levendes land fra dødsriket og sett glimt av såvel helvete som paradis. I dette dommedagssyn har han sett Sankt Mikael og Kristus selv dømme menneskenes sjeler i kamp med Djevelen.

  • 31 min
  Hva leser du nå? #13 Arnt Gunnar Tønnessen

  Hva leser du nå? #13 Arnt Gunnar Tønnessen

  Hva gjør man når man er 200 sider ut i en bok, og finner ut at den ikke er interessant? Hør Arnt Gunnar Tønnessen fortelle om denne og flere andre litterære problemstillinger! For mange er Arnt Gunnar kjent som en aktiv politiker, i tillegg til at han er styreleder i Ibsen- og Hamsundagene

  • 30 min

Top Podcasts In Arts

NPR
The Moth
Roman Mars
American Public Media
Book of the Month
Anne Bogel | Wondery