12 episodes

Een overzicht van de radio- en andere audio-optredens van Hans de Zwart.

Hans de Zwart Hans de Zwart

  • Technology

Een overzicht van de radio- en andere audio-optredens van Hans de Zwart.

  In de Bits of Freedom podcast over het ‘Slimme Check’-algoritme

  In de Bits of Freedom podcast over het ‘Slimme Check’-algoritme

  We sluiten de Bits of Freedom podcast elke week af met een telefoontje naar iemand met een bijzondere kijk op het internet. Deze week is dat onze oud-directeur Hans de Zwart. Hij is onderzoeker en docent op de Hogeschool van Amsterdam. Hij is een van de oprichters van het Racism and Technology Center. Hij kijkt mee met het algoritmeregister van Amsterdam en in die hoedanigheid kwam hij een algoritme voor de bestrijding van bijstandsfraude tegen.

  Deze podcast verscheen voor het eerst bij Bits of Freedom op 24 mei 2024 en is uitgebracht onder een Creative Commons-licentie.

  • 11 min
  Mr. Black en Wilde Geert over de toekomst

  Mr. Black en Wilde Geert over de toekomst

  Voor het afsluitende evenement van de minor Het internet is stuk, maar we gaan het repareren hebben twee studenten een rapnummer gemaakt.

  Elias & Wijnand hebben de teksten geschreven, de beats gemaakt, en de tekst gerapt. Met hulp van AI hebben zij hun eigen stemmen vervolgens veranderd naar die van Hans de Zwart en Geert Wilders.

  Dit nummer is uitgebracht onder een Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International licentie.

  • 3 min
  Procederen tegen de overheid, The Big Lebowski en de strijd tegen digitaal racisme

  Procederen tegen de overheid, The Big Lebowski en de strijd tegen digitaal racisme

  Hans de Zwart is onderzoeker en docent aan de Hogeschool van Amsterdam en is een van de oprichters van het ‘Racism and Technology Center’. Hij heeft ervaring met juridische strijd met de overheid en helpt anderen deze zo goed mogelijk te voeren. Bijvoorbeeld als een zwarte student moeite heeft examens af te leggen omdat de anti-spieksoftware niet herkent dat er een mens in beeld is.

  Deze nerd heeft een passie voor The Big Lebowski en is zó georganiseerd dat hij liever zelf software schrijft om bij te houden welke boeken hij heeft gelezen dan dat hij deze informatie aan Goodreads toevertrouwt.

  Deze podcast verscheen voor het eerst bij Met Nerds om Tafel op 26 april 2023 en is met eenmalige toestemming van Met Nerds om Tafel in deze feed gedeeld.

  • 1 hr 18 min
  David vs. Goliath

  David vs. Goliath

  Je kent vast wel het verhaal van David en Goliath: de kleine David die tegen ieders verwachting in de grote Goliath op slimme wijze uitschakelde. Het ultieme underdog-verhaal. En dat is precies waar deze aflevering van Goed Verhaal over gaat: underdogs die het vanuit hun nederige positie, toch opnemen tegen een grote partij. Tegen ieders verwachting in en met de nodige strijdlust, op weg naar gerechtigheid.

  Deze podcast-aflevering werd voor het eerst gepubliceerd bij Goed Verhaal op Podimo op 16 maart 2023.

  De aflevering is beschikbaar onder een Creative Commons Attribution-NoDerivatives 4.0 International (CC BY-ND 4.0) licentie met attributie aan Podimo/Goed Verhaal/Bianca Schrijver.

  • 30 min
  Miniserie - deel 1 - AI in recruitment

  Miniserie - deel 1 - AI in recruitment

  Kunstmatige intelligentie en slimme technologie in het werving & selectieproces: voor veel mensen nog een beangstigende blackbox, maar, zijn er ook al mooie voorbeelden? Dat zoeken we uit.

  Dit item werd voor het eerst uitgezonden bij BNR Werkverkenners op 21 maart 2023.

  • 48 min
  VU-student Robin Pocornie dient algoritmische discriminatieklacht in bij College voor de Rechten van de Mens

  VU-student Robin Pocornie dient algoritmische discriminatieklacht in bij College voor de Rechten van de Mens

  VU-student Robin Pocornie diende een klacht in bij het College van de Rechten van Mens omdat ze vanwege haar huidskleur niet werd herkend door de verplichte antispieksoftware van de universiteit. Ze praat erover met Elif Kan van Omroep Zwart en Hans de Zwart die haar met het Racism and Technology Center heeft ondersteund bij de klacht.

  Dit item werd voor het eerst uitgezonden bij De Nacht van ZWART op 22 juli 2022.

  • 56 min

Top Podcasts In Technology

Acquired
Ben Gilbert and David Rosenthal
Lex Fridman Podcast
Lex Fridman
All-In with Chamath, Jason, Sacks & Friedberg
All-In Podcast, LLC
Hard Fork
The New York Times
TED Radio Hour
NPR
No Priors: Artificial Intelligence | Technology | Startups
Conviction | Pod People