12 episodes

Podcast by Happy Sleeper

Happy Sleeper Podcast Happy Sleeper

  • Health & Fitness

Podcast by Happy Sleeper

  EP3 Blijven zitten als het donker voelt

  EP3 Blijven zitten als het donker voelt

  Dit keer een eerlijk gesprek over omgaan met verlies en rouw, omdat beide ouders van Anouk kort na elkaar zijn overleden. We hebben het over haar persoonlijke keuzes waardoor ze het verdriet kan dragen, maar er niet letterlijk van wakker ligt. Best spannend om te delen aangezien je de emoties ook hoort en tegelijkertijd de reden waarom we dit doen. Maskers af en echte verbinding met onszelf en met elkaar. Anouk: “Ook al is mijn verhaal uniek, emoties zijn universeel en wellicht herken je jezelf in een aantal momenten. Ik vertel je niet hoe het móet, ik deel alleen hoe het ook kan. Ik heb geleerd hoe ik mijn eigen anker kan zijn en zonder afleiding kan blijven zitten, ook als het heel donker voelt. En dat wens ik iedereen toe"

  We wensen je de tijd om écht te luisteren en uiteraard vinden het heel leuk als je een bericht voor ons achterlaat middels een review of reactie.
  Instagram: @happysleeper.nl | @Annelief_psychologiepraktijk
  www.happysleeper.nl | www.annelief.com

  • 48 min
  EP2 Keuzes maken als je wakker ligt

  EP2 Keuzes maken als je wakker ligt

  Nou…en toen kwam er weer een wake up call…. Niet zo’n grote gelukkig, maar wel weer een hele duidelijke voor Annelie: “Mijn lijf en gevoel riepen weer heel hard: “nee!”. Toch weer aan het rennen en vliegen om maar vooral ‘dit voelt niet meer goed’ te onderdrukken. In de hoop dat het wel weer voorbij zou gaan. Dat deed het niet en dus had ik mezelf opnieuw serieus te nemen en keuzes te maken.”

  We nemen jullie mee in het proces en ons eerlijke gesprek hierover.

  We wensen je veel luisterplezier en (h)erkenning.
  Leuk als je een bericht voor ons achterlaat middels een review of reactie!
  Instagram: @happysleeper.nl | @Annelief_psychologiepraktijk
  www.happysleeper.nl | www.annelief.com

  • 20 min
  EP1 Onze Wake Up Call

  EP1 Onze Wake Up Call

  In deze eerste aflevering nemen we jullie mee in wat onze eigen wake up call was. Het moment dat we niet langer om ons gevoel heen konden.

  Misschien ken je dat wel: Je voelt eigenlijk al van alles, maar je durft er niks mee te doen. Op meerdere levels gaat er iets haperen. Je gaat slechter slapen, je zorgt minder goed voor jezelf, je kunt minder goed presteren en je raakt steeds verder verwijderd van wat je voelt en wat je nodig hebt.

  Wij geloven dat je lijf heel lang met je mee wil én kan om vol te houden en door te gaan. In dat wat jij dénkt dat goed is, maar wat je niet (langer) dient. En dan komt er vanzelf een moment waarop je lichaam zegt: ‘Ik doe het niet meer, want dit helpt jou niet.’

  We wensen je veel luisterplezier en (h)erkenning. Laat je ons weten hoe je deze aflevering ervaren hebt?

  Voor meer achtergrond en aanbod check www.happysleeper.nl en www.annelief.com
  Instagram: @happysleeper.nl @Annelief_psychologiepraktijk

  • 29 min
  Trailer Wake up Call

  Trailer Wake up Call

  Dit is de Happy Sleeper Wake up call.
   
  Wij zijn Anouk, Happy Sleeper en auteur van het boek ‘Bewust slapen en uitgerust ontwaken’ en Annelie, psycholoog gespecialiseerd in de behandeling van psychotrauma.

  We zijn al 17 jaar vriendinnen en hebben altijd al hele eerlijke gesprekken gehad over hoe het nou écht met de ander echt gaat. Om niet alleen de ander, maar misschien nog wel meer onszelf beter te leren kennen.
  En nu is er een podcast waarin we deze eerlijke gesprekken gaan opnemen. Maskers af en door het ongemak heen.

  Door het delen van onze eigen ervaringen en expertise hopen we dat we je liefdevol wakker mogen schudden. Zodat ook jij niet langer aan jouw eigen behoeftes en gevoel voorbijgaat. Met als grootste cadeau dat je beter uitgerust met de flow van het leven mee kunt gaan.
   
  Voor meer achtergrond en aanbod check www.happysleeper.nl en www.annelief.com
  Instagram: @happysleeper.nl @annelief_psychologiepraktijk

  • 58 sec
  Pillow Talk #8 Hoe geef je verdriet voldoende ruimte zodat je rustig kunt slapen - Manu Keirse

  Pillow Talk #8 Hoe geef je verdriet voldoende ruimte zodat je rustig kunt slapen - Manu Keirse

  Dit keer een heel waardevol en persoonlijk gesprek met Manu Keirse. Klinisch psycholoog en rouw-en verliesdeskundige. We praten over hoe je liefdevol met verdriet en verlies kunt omgaan. Hoe je ruimte kunt maken voor emoties zodat je rustig kunt slapen. Over wat rouw en verlies met mensen doet en hoe je goed afscheid kunt nemen. Ik wens je mooie inzichten en luisterplezier!

  Het boek van Manu heet: “Helpen bij verlies en verdriet” (edititie 2017) en is verkrijgbaar via de boekhandel of online.

  • 53 min
  Pillow Talk #7 Over de connectie tussen ademhaling, slaap én sportprestaties - Martijn Rodijk

  Pillow Talk #7 Over de connectie tussen ademhaling, slaap én sportprestaties - Martijn Rodijk

  Lekker luisteren en met je ogen dicht een groter geluk bereiken. Dit keer een lekker energiek gesprek met sportcoach Martijn Rodijk over het belang van rust en herstel. Met heel veel concrete tips voor een goede ademhaling voor de kwaliteit van je slaap én je sportprestaties. Ik wens je veel luisterplezier!

  • 56 min

Top Podcasts In Health & Fitness

Scicomm Media
Jay Shetty
Lewis Howes
Rob Dial and Kast Media
Slumber Studios
Peter Attia, MD

You Might Also Like

Loes van Dokkum
Marc-Marie & Aaf / Tonny Media
Arie Boomsma / De Stroom
Koos van Plateringen