25 episodes

Hengenmenoissa keskustellaan elämän isoista kysymyksistä ja pureudutaan ihmisyyden ytimeen.

Ketä viisasta ihmistä haluasit kuulla? Vinkkaa niin kutsumme podcastiin!

Hengenmenot Kati Reijonen

  • Education

Hengenmenoissa keskustellaan elämän isoista kysymyksistä ja pureudutaan ihmisyyden ytimeen.

Ketä viisasta ihmistä haluasit kuulla? Vinkkaa niin kutsumme podcastiin!

  Valmentajan tunnustuksia

  Valmentajan tunnustuksia

  Huikea Anna Kuusela on balettitanssija, liikkeenjohdon konsultti ja maailmankansalainen, joka Lontoossa asuessaan lähti Buenos Airesiin oppimaan tangoa eikä sen jälkeen voinut palata enää entiseen. Siitä alkoi matka, joka lopulta teki Annasta valmentajan. Hän opiskeli USAssa presence based valmentajaksi.

  Läsnäolovalmentamisen tausta on monitieteinen. Se yhdistää mindfulnessia, kehityspsykologiaa, aivotutkimusta, johtajuusteorioita ja kompleksisuusteoriaa. Tarkoituksena on valmentaa erityisesti nopeasti muuttuvan maailman johtajia. Nykymaailmassa pärjääminen vaatii tunnetusti erityisesti hyvää itsetuntoa ja muutosten sietokykyä.

  Tanssijana Annaa puhutteli läsnäolovalmentamisessa erityisesti kehollisuus. Kiivastahtisen työrupeaman jälkeen myös hiljentyminen, pysähtyminen alkoivat houkutella.

  Tässä jaksossa Anna puhuu avoimesti ja rohkeasti työstään, elämästään ja myös niistä tuskallisista hetkistä, jolloin mielen täyttää piinaava kysymys: olenko tehnyt oikeita valintoja vai olisiko sittenkin pitänyt valita toisin?

  Tutustu valovoimaiseen Annaan täällä.

  Seuraa Annaa sosiaalisessa mediassa:

  Instagramissa

  LinkedInissä

  Annan Podcast Go First with Anna Kuusela

  • 1 hr 8 min
  Helppoheikkejä ja vanhoja mestareita

  Helppoheikkejä ja vanhoja mestareita

  Onko suosittu ja rikas uushenkisyysguru Eckhart Tolle huijari vai miksi hän on niin valtavan suosittu? Mitä annettavaa on keskiajalla eläneellä mystikolla Mestari Eckhartilla nykyajan ihmiselle?

  Ja olisiko yhteisöllisyys vastaus elämäntuskaamme?

  Tässä jaksossa keskustelemme Ystävyyden majatalon Daniel Nylundin kanssa hänen uudesta kirjastaan Mestari Eckhart. Eckhart Tolle. Arjen hengellisyyttä etsimässä (Basam)

  Tämä podcast-jakso alkaa sillä, ettei haastattelija muista käsiteltävänä olevan kirjan nimeä mutta kun alkuhankaluuksista päästään, keskustelu pääsee rullaamaan.

  Danielin kirjasta on valitettavasti (tai hyvähän se on!) painos loppu mutta hänellä on vielä joitain kappaleita myynnissä Ystävyyden majatalossa. Niitä voi kysellä täältä.

  • 1 hr 8 min
  Sielu, omatunto ja muut mielen mysteerit

  Sielu, omatunto ja muut mielen mysteerit

  Tekniikan tohtori, psykologi, mindfulness -ohjaaja ja konstellaatio-menetelmän suomalainen pioneeri Jani Roman on tehnyt pitkään työtä ja tutkimusta ihmismielen parissa. Janin tulokulma "henkisyyteen" on, ettei sitä ole.

  Voisiko olla niin, että ”henkisyys” onkin usein valepukuinen dissosiaatio, joka näkyy siinä, miten ihminen suhtautuu maailmaan, maailman tapahtumiin ja toisiin ihmisiin, Jani kysyy.

  Tiede-sanaakaan hän ei mielellään käytä. Hän puhuu sen sijaan tutkimuksesta.

  Korona-aika johdatteli osan "henkisistä" piireistä etsimään syitä maailman ongelmiin oudoista salaliitoista. Osa jäi tätä ihmettelemään ja ihmettelee edelleen, mikä saa ihmiset uskomaan mielikuvituksellisiin ajatusleikkeihin ja pitämään niitä totuutena, vaikka ne on helposti osoitettavissa valheellisiksi vain ympärilleen katsomalla. Jani on pohtinut ansiokkaasti näitä kysymyksiä.

  Katso Janin, joogaohjaaja Mia Jokinivan ja psykologi, joogaopettaja Nina Pyykkösen vuosi sitten käymä keskustelu joogapiirien hajaannuksesta täältä. 

  Tutustu Janiin ja hänen tarjoamiin koulutuksiinsa hänen terapiakeskuksensa Awaren sivuilla sekä konstellaatio-menetelmään keskittyneen IOAST-instituutin sivuilla.  

  • 50 min
  Miten saisimme korjatuksi rikkinäisen yhteytemme luontoon?

  Miten saisimme korjatuksi rikkinäisen yhteytemme luontoon?

  Anumari Karlsson on työterveyslääkäri ja luontoyhteysohjaaja ja paljon muuta. Vakava uupumus johdatteli Anumarin etsiytymään luonnonhelmaan, kuuntelemaan veden virtausta ja lintujen laulua. Hän kertoo rakastuneensa luontoon aivan kuten ihmiseen rakastutaan. Hän tajusi tunteneensa luonnon aina, olleensa aina osa sitä. 

  Podcastin lopussa Anumari vetää rauhoittavan harjoituksen. Kannattaa siis kuunnella ja laittaa jakoon kaikille, joiden juuri nyt, sodan ja kärsimyksen keskellä, pitää kuulla Viktor Franklin sanat: Vaikka emme voi poistaa pimeyttä, voimme aina lisätä valoa.

  💙💛🇺🇦🕊️

  Tutustu Anumariin lisää 

  Voimakat-sivuilla

  Kvakkula-blogissa

  Iltalehden jutussa

  • 1 hr 3 min
  Maailmankaikkeuden suurin mysteeri

  Maailmankaikkeuden suurin mysteeri

  Näinä outoina aikoina mieli hakeutuu usein isoihin kysymyksiin.

  Keskustelin pastori, teologian tohtori ja tietokirjailija Kari Kuulan kanssa siitä isosta mysteeristä, josta ei Suomessa oikein saisi puhua mutta joka kuitenkin yhä vaikuttaa kulttuuriimme, jopa täällä maallistuneessa hyvinvointi-Suomessa. 

  Kari Kuula toimii pastorina Kauniaisten seurakunnassa. Hän kirjoittaa kolumnia Kirkko&Kaupunki -lehteen ja on kirjoittanut teokset

  Kotona kristinuskossa

  Uskon iloon. Kotona kristinuskossa.

  Paholaisen biografia. Pahan olemus, historia ja tulevaisuus.

  Taivaan sylissä.

  • 56 min
  Onnenvuosi 2022 🍀🍀

  Onnenvuosi 2022 🍀🍀

  Nyt on aika sanoa heihei vuodelle 2021 ja ottaa vastaan ne mahdollisuudet, jotka vuosi 2022 tuo mukanaan.

  Asetu mukavaan asentoon, laita kuulokkeet korvillesi ja rauhoitu hetkeksi. 

  Lupausten antamisen sijaan me asetamme nyt tavoitteen, pohjantähden, jota kohti lähdemme kulkemaan, askel askeleelta.

  • 19 min

Top Podcasts In Education

Mel Robbins
Dr. Jordan B. Peterson
The Atlantic
Duolingo
Leo Skepi
TED

You Might Also Like