49 episodes

Welcome to HerArt bilingual podcast, a project for art lovers, especially art created by women. Every month I record two episodes (Romanian and English) about a woman artist, telling you seven curious facts about her life and career.

HerArt HerArt

  • Arts
  • 5.0 • 3 Ratings

Welcome to HerArt bilingual podcast, a project for art lovers, especially art created by women. Every month I record two episodes (Romanian and English) about a woman artist, telling you seven curious facts about her life and career.

  (Romanian) Grace COSSINGTON SMITH - un spirit al luminii

  (Romanian) Grace COSSINGTON SMITH - un spirit al luminii

  Disclaimer: Episodul a fost inregistrat si publicat initial in primul sezon al podcastului, pe data de 10 septembrie, 2018.

  Salut si bine ai venit la HerArt podcast, un proiect pentru iubitoarele si iubitorii de arta, in special arta creata de femei. In acest episod o sa vorbim despre Grace COSSINGTON SMITH - artista care a pus bazele picturii moderniste din Australia. Mie imi spune Nata Andreev si va prezint 7 curiozitati pe care nu le-ati stiut despre cea care a contribuit la introducerea post-impresionismului în țara sa natală.

  Merci mult ca ai fost alaturi de mine pentru cel de-al saptelea episod al podcastului HerArt - un proiect pentru iubitoarele si iubitorii de arta, in special arta creata de femei. Daca vrei sa urmaresti activitatea noastra online, atunci ne gasesti pe Facebook si Instagram. Ne auzim luna viitoare, unde iti voi povesti despre Grace Albee - prima femeie care a devenit membra a Academiei Nationale de Design, din New York.

  • 6 min
  (Romanian) Maria SIBYLLA MERIAN - femeia care a transformat stiinta in arta

  (Romanian) Maria SIBYLLA MERIAN - femeia care a transformat stiinta in arta

  Disclaimer: Episodul a fost inregistrat si publicat initial in cel de-al doilea sezon al podcastului, pe data de 18 aprilie, 2019.

  Salut si bine ai venit la HerArt podcast, un proiect pentru iubitoarele si iubitorii de arta, in special arta creata de femei. În cel de-al patrulea episod vom vorbi despre Maria SIBYLLA MERIAN - artista care a transformat știința în artă. Mie imi spune Nata Andreev si va prezint sapte curiozitati pe care nu le-ati stiut despre despre una din primele femei recunoscută ca o veritabila exploratoare și una din pionierii entomologiei moderne. Neaparat sa postezi cea mai indragita lucrare, creata de o femeie artista, pe Facebook sau Instagram, da tag paginii HerArt si eu am sa te remunerez cu stickere feministe.

  Merci mult ca ai fost alaturi de mine pentru cel de-al noulea episod al podcastului HerArt - un proiect pentru iubitoarele si iubitorii de arta, in special arta creata de femei. Daca vrei sa urmaresti activitatea noastra online, atunci ne gasesti pe Facebook si Instagram. Ne auzim luna viitoare, unde iti voi povesti despre Amalia LINDEGREN - prima femeie din Suedia care a primit o bursă pentru a studia arta în străinătate. Pe curand!

  • 7 min
  (Romanian) Yayoi Kusama - cea mai rebela eretica din lumea artei

  (Romanian) Yayoi Kusama - cea mai rebela eretica din lumea artei

  Disclaimer: Episodul a fost inregistrat si publicat initial in cel de-al doilea sezon al podcastului, pe data de 18 martie, 2019.

  Salut si bine ai venit la HerArt podcast, un proiect pentru iubitoarele si iubitorii de arta, in special arta creata de femei. În cel de-al treilea episod vom vorbi despre Yayoi KUSAMA, cea mai rebela eretica din lumea artei, care nu accepta nici o miscare artistica, definindu-si stilul drept “Kusama art.” Mie imi spune Nata Andreev si va prezint sapte curiozitati pe care nu le-ati stiut despre despre femeia care și-a dedicat intreaga viata lumii avangardului. De asemenea nu uita ca te astept duminica, pe data de 24 martie la cea de-a unsprezecea sesiune a proiectului Weekend Study Group, la muzeul national de arta. Vom discuta despre femeile care au reprezentat curentul rococo.

  Merci mult ca ai fost alaturi de mine pentru cel de-al noulea episod al podcastului HerArt - un proiect pentru iubitoarele si iubitorii de arta, in special arta creata de femei. Daca vrei sa urmaresti activitatea noastra online, atunci ne gasesti pe Facebook si Instagram. Ne auzim luna viitoare, unde iti voi povesti despre Maria SIBYLLA MERIAN - femeia care a transformat stiinta in arta. Nu uita sa postezi cea mai indragita lucrare a unei femei artiste si eu am sa te remunerez cu stickere feministe. Pe curand!

  • 6 min
  (Romanian) Rosa BONHEUR - femeia noua a secolului XIX

  (Romanian) Rosa BONHEUR - femeia noua a secolului XIX

  Disclaimer: Episodul a fost inregistrat si publicat initial in primul sezon al podcastului, pe data de 9 aprilie, 2018.

  Salut si bine ai venit la HerArt podcast, un proiect pentru iubitoarele si iubitorii de arta, in special arta creata de femei. In acest episod o sa vorbim despre Rosa Bonheur - femeia noua a secolului XIX. Mie imi spune Nata Andreev si va prezint sapte curiozitati pe care nu le-ati stiut despre artista care a mers împotriva normelor sociale și legale, într-un secol care a făcut tot posibilul pentru a ține femeia ‘la locul ei’, câștigă banii proprii, gestionează singură proprietatea, poartă pantaloni, iese la vânătoare și fumează.

  Merci mult ca ai fost alaturi de mine pentru cel de-al noulea episod al podcastului HerArt - un proiect pentru iubitoarele si iubitorii de arta, in special arta creata de femei. Daca vrei sa urmaresti activitatea noastra online, atunci ne gasesti pe Facebook si Instagram. Ne auzim luna viitoare, unde iti voi povesti despre Käthe Kollwitz - un adevarat simbol al pacifismului și a luptei de clasă.

  • 6 min
  (Romanian) Diane ARBUS - un copil cu o grenada activa in mana

  (Romanian) Diane ARBUS - un copil cu o grenada activa in mana

  Disclaimer: Episodul a fost inregistrat si publicat initial in primul sezon al podcastului, pe data de 10 decembrie, 2018.

  Salut si bine ai venit la HerArt podcast, un proiect pentru iubitoarele si iubitorii de arta, in special arta creata de femei. In acest ultim episod din primul sezon, o sa vorbim despre Diane ARBUS - fotografa si scriitoare americana, remarcata in special pentru fotografiile persoanelor din grupurile marginalizate, a căror normalitate a fost percepută de ceilalti drep urâtă si dezgustatoare. Mie imi spune Nata Andreev si va prezint sapte curiozitati pe care nu le-ati stiut despre copilul cu o grenadă activa în mâina. De asemenea nu uita ca te astept duminica, 16 decembrie la cea de-a cincea sesiune a proiectului Weekend Study Group, la muzeul national de arta. Vom discuta despre arta din Grecia antica.

  Merci mult ca ai fost alaturi de mine pentru cel de-al noulea episod al podcastului HerArt - un proiect pentru iubitoarele si iubitorii de arta, in special arta creata de femei. Daca vrei sa urmaresti activitatea noastra online, atunci ne gasesti pe Facebook si Instagram. Am vrut la sfarsit de acest episod sa multumesc fiecarei si fiecarui dintre voi care ati fost alaturi de mine si ati sustinut acest proiect. Eu sper ca dragostea voastra o sa continue si in 2019!

  • 6 min
  (Romanian) Nalini MALANI - una din primele artiste de performance din India

  (Romanian) Nalini MALANI - una din primele artiste de performance din India

  Disclaimer: Episodul a fost inregistrat si publicat initial in cel de-al doilea sezon al podcastului 11 februarie, 2019.

  Salut si bine ai venit la HerArt podcast, un proiect pentru iubitoarele si iubitorii de arta, in special arta creata de femei. În cel de-al doilea episod vom vorbi despre Nalini MALANI, care a apărut pe scena artei locale, dominată evident de bărbați, ca una din primele performance artiste din India. Mie imi spune Nata Andreev si va prezint sapte curiozitati pe care nu le-ati stiut despre artista care a impletit istorii personale și probleme sociale pentru a-și comunica propriile viziuni. De asemenea nu uita ca te astept duminica, pe data de 17 februarie la cea de-a noua sesiune a proiectului Weekend Study Group, la muzeul national de arta. Vom discuta despre femeile care au reprezentat renasterea.

  Merci mult ca ai fost alaturi de mine pentru primul episod, din sezonul doi al podcastului HerArt - un proiect pentru iubitoarele si iubitorii de arta, in special arta creata de femei. Daca vrei sa urmaresti activitatea noastra online, atunci ne gasesti pe Facebook si Instagram. Ne auzim luna viitoare, unde iti voi povesti despre Yayoi KUSAMA - femeia care si-a dedicat intreaga viata curentului avant garde. Nu uita sa postezi cea mai indragita lucrare a unei femei artiste si eu am sa te remunerez cu stickere feministe. Pe curand!

  • 8 min

Customer Reviews

5.0 out of 5
3 Ratings

3 Ratings