275 episodes

Telegraaf-verslaggever Wierd Duk analyseert in de podcast nieuwsgebeurtenissen die hem bezighouden. Elke donderdag vanaf 16 uur een nieuwe aflevering.

Het Land van Wierd Duk De Telegraaf

  • News
  • 5.0 • 4 Ratings

Telegraaf-verslaggever Wierd Duk analyseert in de podcast nieuwsgebeurtenissen die hem bezighouden. Elke donderdag vanaf 16 uur een nieuwe aflevering.

  'Laatste kans voor realisten'

  'Laatste kans voor realisten'

  Het realisme moet terugkeren in de politiek, zegt Wierd Duk in een nieuwe aflevering van de podcast Het Land van Wierd Duk. „De samenleving staat onder hoogspanning: extreemlinks en de conservatieve islam accepteren de democratische rechtsorde niet. Als het politieke en maatschappelijke midden zich niet herpakt kan dit ernstige gevolgen hebben.”

  Verder in de podcast: Rusland na de dood van Navalny en: de smetten op het blazoen van Assange.See omnystudio.com/listener for privacy information.

  • 1 hr
  ‘Uitgerekend Halsema verdedigt de BOA-hoofddoek’

  ‘Uitgerekend Halsema verdedigt de BOA-hoofddoek’

  Femke Halsema, ooit een groene liberaal, verdedigt nu ook de hoofddoek in staatsfuncties. Verslaggever Wierd Duk waarschuwt in een nieuwe aflevering van de podcast Het Land van Wierd Duk: „De islam stopt pas als de islamitische wetgeving overal geldt." Verder in de podcast: hoe kom Pieter Omtzigt zo snel zijn krediet verspelen? En: UNRWA en Hamas blijken twee handen op één buik.See omnystudio.com/listener for privacy information.

  • 43 min
  ‘Zorgelijk: oproepen om Tucker Carlson te censureren’

  ‘Zorgelijk: oproepen om Tucker Carlson te censureren’

  Tucker Carlson interviewt Vladimir Poetin en de oproepen om de Amerikaanse conservatieve commentator te censureren zijn niet van de lucht, constateert Wierd Duk in een nieuwe aflevering van de podcast Het Land van Wierd Duk. „Natuurlijk is Carlson geen journalist, hij is vooral een entertainer”, zegt Duk. „Maar pogingen om hem te cancelen en zelfs een inreisverbod naar de EU op te leggen gaan over alle grenzen.”

  Des te sterker de censuur toeneemt, des te harder zullen burgers tegen de gevestigde orde aanschoppen, denkt Duk. „In Duitsland zie je dit sentiment steeds openlijker.” In Nederland gaven de kiezers eerder een ferme waarschuwing af door de PVV tot grootste partij te maken. Duk: „Dat Omtzigt zich heeft teruggetrokken uit coalitiebesprekingen is spelen met vuur.”See omnystudio.com/listener for privacy information.

  • 53 min
  ‘Pro-Palestijnse ambtenaren serieus probleem voor rijksoverheid’

  ‘Pro-Palestijnse ambtenaren serieus probleem voor rijksoverheid’

  Nederland heeft rijksambtenaren die buiten de maatschappelijke consensus staan die slechts enkele jaren geleden nog gold, zegt Wierd Duk in een nieuwe aflevering van de podcast Het Land van Wierd Duk. Duk kreeg inzage in app-verkeer tussen rijksambtenaren over hun protestacties tegen het Nederlandse beleid inzake Israël. Duk: „Een aantal bekent 24/7 naar Al Jazeera te kijken, ze hebben geen enkele aandacht voor de Hamas-pogrom van 7 oktober, zien Palestijnen uitsluitend als slachtoffer, ze roepen Allah aan en je kunt je afvragen wat het verdere wereldbeeld is dat zij aanhangen.” Volgens Duk heeft de rijksoverheid een groot probleem als ambtenaren zo duidelijk afstand nemen van regeringsbeleid.

  Verder in de podcast: veel Nederlanders ergeren zich enorm aan reusachtige windmolens op het land. Zijn die turbines überhaupt nodig? En: in Frankrijk toont de publieke omroep de bijna 10 uur durende film Shoah over de moord op de Europese Joden. Duk: „Wij hebben een huilende Sophie Hilbrand en Hanneke Groenteman over hun gemis van Khalid Kasem. Verschil moet er kennelijk zijn.”See omnystudio.com/listener for privacy information.

  • 1 hr 3 min
  Luister nu: Zij is van mij

  Luister nu: Zij is van mij

  Vanaf zaterdag 27 januari start De Telegraaf met een nieuwe podcastserie over de rauwe realiteit van vrouwenmoord. In voorlopig acht afleveringen spreekt rechtbankverslaggever Saskia Belleman met slachtoffers, nabestaanden, plegers, de politie, het OM, strafrechtadvocaten en wetenschappers. Want waarom kunnen sommige mannen niet accepteren dat een vrouw een punt zet achter de relatie? Waarom komt hulp vaak als het te laat is? En welke lessen kunnen we trekken uit het buitenland?

  ­

  Iedere zaterdag verschijnt een nieuwe aflevering. Heeft u vragen of opmerkingen naar aanleiding van deze aflevering? Mail dan naar podcast@telegraaf.nl

  ­

  Presentatie: Saskia Belleman en Wilson Boldewijn

  Redactie: Saskia Belleman, Kelly Valk en Marieke Mager

  Montage: Marieke Mager

  Mixage: Audiohuis

  Muziek: Robin Mulder

  Beeld: Petra Urban
  See omnystudio.com/listener for privacy information.

  • 59 sec
  ‘Nederlands koninklijk paar negeerde ons, Afrikaners’

  ‘Nederlands koninklijk paar negeerde ons, Afrikaners’

  Geen enkele belangstelling toonde het Nederlands koninklijk echtpaar tijdens hun recente bezoek aan Zuid-Afrika voor de afstammelingen van de Nederlanders in dit land: de Afrikaners. In een extra podcast van verslaggever Wierd Duk uit de Afrikaner opiniemaker en commentator Jaco Kleynhans zijn verbazing over dit gebrek aan interesse. ,,Het bezoek ging uitsluitend over de slavernij, het kolonialisme en de apartheid, terwijl Zuid-Afrika zo’n rijke Nederlandse geschiedenis kent: neem alleen al de taal, maar ook vele gebruiken en tradities!” Kleynhans spreekt over de toekomst van de Afrikaner minderheid en over de manier waarop die gemeenschap zichzelf organiseert: ,,Om te overleven moeten wij alles zelf opbouwen.”See omnystudio.com/listener for privacy information.

  • 54 min

Customer Reviews

5.0 out of 5
4 Ratings

4 Ratings

Top Podcasts In News

The New York Times
NPR
The Daily Wire
Crooked Media
SiriusXM
Cumulus Podcast Network | Dan Bongino

You Might Also Like

Wynia's Week
TPO
De Telegraaf
Niva Radio
NPO Radio 1 / PowNed
De Nieuwe Wereld