30 episodes

Mit lépnél? A megoldások nyomában. Ebben a műsorban válaszokat keresünk! Igen, együtt! Ez a podcast a közös gondolkodásról szól. (www.redladam.hu)

Mit lépnél? Rédl Ádám

  • Society & Culture
  • 5.0, 2 Ratings

Mit lépnél? A megoldások nyomában. Ebben a műsorban válaszokat keresünk! Igen, együtt! Ez a podcast a közös gondolkodásról szól. (www.redladam.hu)

  Mit lépnél, ha koronavírus-tesztre lenne szükséged?

  Mit lépnél, ha koronavírus-tesztre lenne szükséged?

  A koronavírus-teszten tényleg felnyúlnak az agyadba? Vajon az állami vagy a magánklinikás vizsgálat a kíméletesebb? Érdemes bevállalni a koronavírus-teszt mellett egy külföldi utat? Annyi a pletyka és olyan sok a pánikkeltő félinfó, hogy arra gondoltam, érdemes lenne első kézből tájékozódni. Vajon hány érvényes teszt szükséges ahhoz, hogy valaki igazolja, hogy egészséges? Hogyan néz ki egy vizsgálat végeredményét igazoló dokumentum? Mennyire biztos egy ilyen igazolás és mennyi ideig biztosít védelmet? Egyáltalán mi az ára és meddig tart egy ilyen procedúra? Ha érdekelnek a válaszok, tarts velem és egy kétszeres koronavírus-teszt túlélővel, aki az állami és a magánklinikás vizsgálaton is megfordult! Rédl Ádám vagyok és veled együtt keresem a válaszokat, ezúttal Hekler Zsuzsival, aki elmeséli, miként élte meg a teszteket! Kövesd a csatornámat és nézz a lábad elé! ☠️👑⛑😱☠️

  • 38 min
  Mit lépnél, ha külföldi utazást terveznél a világjárvány után?

  Mit lépnél, ha külföldi utazást terveznél a világjárvány után?

  Ugye nem hagyod, hogy a koronavírus beárnyékolja a nyaralásodat? Annyi pletyka és álhír ért utol a szabályok és utazási tilalmak kapcsán, hogy úgy döntöttem, keresek egy stabil tájékozódási pontot és ezt megosztom veled. Pár napja létezik egy weboldal, ahol folyamatosan, hiteles információk szerint frissítik a különböző országok aktuális rendeleteit és könnyen átlátható segítséget nyújtanak az utazásodhoz. Ez nem egy PR interjú, ugyanakkor tudnod kell, hogy ebben az epizódban konkrétan ennek a weblapnak a készítőivel beszélgetek, mert bennük maximálisan megbízom. Rédl Ádám vagyok és veled együtt keresem a válaszokat, ezúttal Krizsán Gabriella, az “utazásinfo.com" projektmenedzsere és Toldi Gabriella, a Jet Travel egyik tulajdonosa, ügyvezetője segítségével. Ha elkerülnéd az aggódást a nyaralásoddal kapcsolatban, tarts velünk! Kövesd a csatornámat és nézz a lábad elé! ☀️🏖🍉🏝⚓️✈️

  • 54 min
  Mit lépnél, ha veszélybe kerülne a karriered?

  Mit lépnél, ha veszélybe kerülne a karriered?

  Hogyan éli meg Csonka András a bezártságot és a színház nélküliséget? Miként képes valaki szorongó alkatként megvívni a harcot a megfelelési kényszerrel? Hogyan tetézi mindezt egy belsőfül probléma, ami a bal fülének szinte teljes bedugulásával, térhallásának elvesztésével jár? Egy színész-énekesnél ez olyan, mintha egy asztalos elveszítené a bal kezét. De vajon be mer menni egy saját magát hipochondernek diagnosztizáló ember koronafertőzés idején az orvoshoz? Rédl Ádám vagyok és veled együtt keresem a válaszokat, ezúttal Csonka András színész segítségével. Ha érdekel egy őszinte, púdermentes beszélgetés és te is szeretsz analizálni, a dolgok mélyére nézni, jó helyen jársz! Kövesd a csatornámat és nézz a lábad elé!

  • 58 min
  Mit lépnél, hogy a legtöbbet hozd ki a családi életedből a karantén idején?

  Mit lépnél, hogy a legtöbbet hozd ki a családi életedből a karantén idején?

  A te családodat összébb hozta a koronavírus vagy inkább rontott a helyzeten? Hogyan képes a szervezeted megküzdeni egy stresszhelyzettel? Hogyan tudod megtartani a kontrollt és honnan tudod, mikor kell elengedned a kormányt? Milyen a munka mellett tanárrá is válni a saját gyermeked életében? Tudtad, hogy az összezártságban a türelmi/robbanási küszöbünket általában két hét után lépjünk át? Vajon lehet ezt okosan csinálni? A koronavírus miatt történelmi, ugyanakkor roppantul nehéz időszak áll mögöttünk és talán még előttünk is.... Igyekszünk megküzdési lehetőségeket kínálni a megváltozott kapcsolati nehézségekre, miközben arra törekszünk, hogy megfejtsük, miként lehet egy karanténhelyzetet megélni, nem pedig túlélni. Rédl Ádám vagyok és veled együtt keresem a válaszokat, ezúttal Bolyki Krisztina segítségével, aki párkapcsolati tanácsadó és háromgyermekes családanya. Ebben az epizódban Körtvélyesi Hunor is megszólal, aki megosztja velünk milyen volt elvált apaként megélni a korlátozásokat. Ha érdekel egy őszinte, közhelymentes beszélgetés és te is szeretsz analizálni, a dolgok mélyére nézni, ez az epizód neked szól. Kövesd a csatornámat és nézz a lábad elé! ❤️❓💔

  • 1 hr 7 min
  Mit lépnél, ha a koronavírus ideje alatt az egészségügyben dolgoznál?

  Mit lépnél, ha a koronavírus ideje alatt az egészségügyben dolgoznál?

  Aki beteg, hazudik? A hazai podcastek történetében egyedülálló epizóddal rukkoltunk elő. Nálunk a tények szólnak és nem a bulvár dominál, ezért a Mit lépnél? legfrissebb epizódjában, az egészségügy munkatársa (!nevét felvállalva!) exkluzív interjúban beszél az aktuális helyzetről. Jól felszereltek a hazai kórházak? Mennyire kényelmetlen a kötelező védőruha? Mivel tesznek keresztbe a betegek a fertőzés elleni harcban? Ha érdekel, hogyan élik meg a koronavírust azok, akiknek minden este nyolc órakor az ablakból tapsolunk, a legjobb helyen jársz. Rédl Ádám vagyok és veled együtt keresem a válaszokat, ezúttal Kathy Zsolttal, aki mentőápoló és a Jáhn Ferenc Délpesti Kórház sürgősségi osztályán koronavírusos betegekkel is foglalkozik. Ilyen közelről még nem leshettél az egészségügy kulisszái mögé. Kövesd a csatornámat és nézz a lábad elé!

  • 1 hr 5 min
  Mit lépnél, ha koronavírus idején otthon kellene maradnod? #02

  Mit lépnél, ha koronavírus idején otthon kellene maradnod? #02

  Érkezik újabb hat ember túlélési stratégiája a koronavírusra, egyenesen az otthonukból! Most belefülelhetsz az életükbe, hogy teljesebb képed legyen a különböző szakterületekről. Sőt, akár te is bátoríthatsz másokat, ha jelentkezel egy esetleges folytatásra! Egy háziorvos felhúzza a szájmaszkot, ha kimegy az utcára? Milyen okkal kopogtathat be egy rendőr a lakásomba? Hogy látja egy benzinkutas, a vírus után egyből visszaugrik az üzemanyag ára? Vajon milyen igényeink lehetnek korábbi szobafoglalásainkkal egy hotel értékesítési igazgatója szerint? Mit tudhat biztosan egy érettségiző és hogyan vészeli át ezeket a napokat egy bolttulajdonos, előadóművész? Rédl Ádám vagyok és releváns szakemberekkel keressük a válaszokat, ezúttal Kóté Károllyal (háziorvossal), az anonimitását kérő igazságszolgálati munkatárssal (rendőrrel), Szakács “Kútdoki“ Ferivel (benzinkutassal), Cservák Gergővel (a Charles Hotel értékesítő igazgatójával), Varga Nikolettával (érettségizővel) és Szabó Istvánnal (bolttulajdonossal, bűvész előadóművésszel). A Mit lépnél? közössége egységben küzd a koronavírussal! Kövesd a csatornámat, nézz a lábad elé és maradj otthon!

  • 1 hr 26 min

Customer Reviews

5.0 out of 5
2 Ratings

2 Ratings

Top Podcasts In Society & Culture

Listeners Also Subscribed To