30 episodes

Un podcast despre educația sexuală

#Sexplicații Sexplicații

  • Education
  • 5.0 • 2 Ratings

Un podcast despre educația sexuală

  #sexplicații. Sezonul III. Sarcinile și avorturile în adolescență

  #sexplicații. Sezonul III. Sarcinile și avorturile în adolescență

  Sarcinile reprezintă o responsabilitate mare, indiferent dacă acestea sunt planificate sau neplanificate, identificarea dezvoltării embrionului la termeni incipienți oferă o gamă variată de soluții. În cadrul ediției curente, vorbim cu ginecologa Nadejda Leșco despre sarcinile și avorturile în adolescență și ce opțiuni au tinerele care rămân însărcinate până la 18 ani în Republica Moldova. De asemenea, discutăm despre consecințele pe termen lung ale deciziilor.

  • 28 min
  #sexplicații. Sezonul III. Testele de sarcină

  #sexplicații. Sezonul III. Testele de sarcină

  În cadrul acestui episod, discutăm cu farmacista Mihaela Nartea, despre varietatea de teste de sarcină pe care le putem găsi în farmaciile din Moldova, cum se efectuează unul pentru a evita rezultatele fals-pozitive și fals-negative, am combătut câteva mituri și am punctat de ce este importantă identificarea unui sarcini la un termen incipient.

  • 18 min
  #sexplicații. Sezonul III. Igiena organelor genitale

  #sexplicații. Sezonul III. Igiena organelor genitale

  În cadrul celui de-al treilea episod din al treilea sezon de podcast, ne-am propus să vorbim despre igiena organelor genitale. Am discutat cu medica ginecologa din cadrul centrelor prietenoase tinerilor Neovita, Galina Leșco. Am vorbit despre igiena corectă a organelor genitale, absorbantele de zi, parfumurile genitale și industria îngrijirii, care în mare parte oferă produse prea puțin necesare pentru o vulvă sănătoasă sau un penis fericit.

  • 21 min
  #sexplicații. Sezonul III. Consimțământul

  #sexplicații. Sezonul III. Consimțământul

  Prin consimțământ ne putem exprima liber dorințele și așteptările sexuale. Pe cât de actual e, într-o eră în care libertatea de exprimare e un drept tot mai accesibil, pe atât de sensibil și delicat rămâne.

  Când e vorba despre consimțământ, trebuie să înțelegem că mesajele pe care le transmitem, fie verbal, fie non-verbal, pot fi înțelese eronat de către partener(ă). Prin urmare, este absolut necesar să învățăm să ne transmitem corect doleanțele și să nu ne temem să verbalizăm lucrurile pe care nu le putem accepta. De asemenea, este important să învățăm să decodificăm mesajele verbale și non-verbale transmise de către partenerul nostru sau partenera noastră. Pentru că, ignorând unele semnale, putem deveni abuzivi fără a sesiza acest lucru.

  Despre tot ce înseamnă consimțământul, vorbim în acest episod cu sexologa Tatiana Grecu.

  • 27 min
  #sexplicații. Sezonul III. Vizitele la ginecolog

  #sexplicații. Sezonul III. Vizitele la ginecolog

  În cadrul primului episod din al treilea sezon de podcast, ne-am propus să vorbim despre vizitele la ginecolog. Am discutat cu medica ginecologă din cadrul centrelor prietenoase tinerilor Neovita, Galina Leșco. Am vorbit despre prima vizită la ginecolog, vizitele ordinare, ce se întâmplă la cabinet și ce trebuie să știe tinerele atunci când planifică o investigație.

  • 22 min
  #sexplicații - sexualitatea persoanelor cu dizabilități

  #sexplicații - sexualitatea persoanelor cu dizabilități

  Așa cum v-am obișnuit, în cadrul podcastului sexplicații discutăm despre cele mai tabuizate teme din societate. În cadrul acestei ediții speciale urmează să vorbim despre sexualitatea persoanelor cu dizabilități. Acest subiect, pe cât de sensibil și important, pe atât de neglijat este de societate, iar persoanele care au curajul să vorbească despre sexualitate sunt blamate. Persoanele cu dizabilități reprezintă circa 7 la sută din populaţia țării. La 1 ianuarie 2020, conform datelor Casei Naționale de Asigurări Sociale, numărul estimat al persoanelor cu dizabilităţi în Republica Moldova a constituit 177 de mii persoane. Merită să menționăm că în cadrul acestei ediții discutăm exclusiv despre persoanele cu dizabilități fizice, nu și mintale.

  • 55 min

Customer Reviews

5.0 out of 5
2 Ratings

2 Ratings

doisapte ,

De ce nu era cand eram tanar

Un podcast pe care as fi vrut sa-l aud cand eram tanar

Top Podcasts In Education

Mel Robbins
Dr. Jordan B. Peterson
The Atlantic
Ashley Corbo
Rich Roll
Jordan Harbinger