58 episodes

Programmet der ikke råber eller taler grimt til andre på nettet. Et ugentligt program om hvad der rører sig lige nu på de sociale medier; influencers, youtubedrama, shitstorms, memes, troldehære og alt det andet. I ALL CAPS tager Anton Gade-Nielsen internetkulturen og -humoren alvorligt når han sammen med gæster og lyttere undersøger, hvor tendenser og trends opstår og hvordan vi navigerer i dem.

ALL CAPS bliver produceret til LOUD af ENIGMA – museum for post, tele & kommunikation.

ALL CAPS LOUD

  • Technology

Programmet der ikke råber eller taler grimt til andre på nettet. Et ugentligt program om hvad der rører sig lige nu på de sociale medier; influencers, youtubedrama, shitstorms, memes, troldehære og alt det andet. I ALL CAPS tager Anton Gade-Nielsen internetkulturen og -humoren alvorligt når han sammen med gæster og lyttere undersøger, hvor tendenser og trends opstår og hvordan vi navigerer i dem.

ALL CAPS bliver produceret til LOUD af ENIGMA – museum for post, tele & kommunikation.

  Teaser: Velkommen til TEKNOSFÆREN

  Teaser: Velkommen til TEKNOSFÆREN

  ALL CAPS er i sommerhus og kan ikke tage telefonen lige nu.

  Men hvis du savner noget, der lugter lidt af ALL CAPS og som også handler om hvordan mennesket og teknologien lever sammen i medgang og modgang, så smut forbi ENIGMAs nye podcastserie TEKNOSFÆREN.

  https://podcasts.apple.com/dk/podcast/teknosf%C3%A6ren/id1575530262

  Teknosfæren er alt det, som mennesket har skabt på jorden. Hver en genstand, fænomen og teknologi, vi har opfundet, tilføjer til bunken af ting i teknosfæren.

  Men selvom vi har skabt teknosfæren, kan det føles som om, vi mister kontrollen med den. For vores verden er fyldt med elektronik, mekanik og maskiner. Nogle gange er de irriterende og påtrængende, andre gang usynlige og næsten magiske; nogle gange begrænser de os, andre gange frisætter de os.

  I TEKNOSFÆREN kommer forholdet mellem mennesker og opfindelser på prøve, når sæsonens vært undersøger, hvordan teknologi påvirker netop deres hjørne af verden.

  Gennem fem samtaler udforsker værten om teknologien er en allieret eller en modstander til den kamp, værten udkæmper i hverdagen. Om teknologien kan hjælpe os med at forbedre miljøet, vores sundhed og meget andet. Eller om teknosfæren helt har taget magten fra os.
  Over fem sæsoner kommer nye hjørner af teknosfæren under lup, når værterne undersøger der, hvor menneskelivet interagerer med teknologien. Hver sæson har en ny vært.

  I første sæson undersøger Gittemarie Johansen, som på Youtube og Instagram går under navnet Gittemary, hvordan teknosfæren påvirker alt det udenom tingene, miljøet og klimaet.

  • 1 min
  Racisme efter EM-finale // Trump sagsøger techgiganter // Tag ansvar for onlinedebatten selv!

  Racisme efter EM-finale // Trump sagsøger techgiganter // Tag ansvar for onlinedebatten selv!

  I dag har jeg besøg af Nadia Nikolajeva - og vi tager temperaturen på tonen - og den er hot - ligesom udendørs.

  Først skal vi tale om racisme. Og fodbold. Men mest om racismen.
  Under fodboldfesten har vi jo både talt om homofobi, retten til et lgbtq+ flag på stadion og her til sidst om racisme - for efter englænderne tabte finalen blev de mørke spillere på holdet bombarderet med racistiske ytringer på sociale medier (og i virkeligheden) - fordi det var dem der brændte straffesparkene. Og jeg vil gerne prøve at undersøge, hvorfor man blander hudfarve, etnicitet og racisme ind i noget, der handler om at score mål.

  Jeg har inviteret Mica Oh til en snak om hvorfor vi ser racismens grimme fjæs under noget så folkeligt og fællesskabsdannende som en finale i fodbold. Mica er foredragsholder og underviser i anti-racisme og ved ikke specielt meget om fodbold - til gengæld ved hun alt hvad der er at vide om racisme og de strukturer der gør, at den er så svær at komme af med.

  Nadia Nikolajeva har været med til at udvikle 10 retningslinjer til personligt ansvar for tonen i debatten - altså hvordan du og jeg selv kan ændre adfærd og tage ansvar online. De er udgivet af DUF Dansk Ungdoms Fællesråd - og jeg har talt om dem før i ALL CAPS, hvor jeg havde Marek Azoulay og Lise Nygaard med. De havde begge testet retningslinjerne på virkelige kommentarspor på Facebook. I dag går vi lidt bagom og taler om tilblivelsen af retningslinjerne.

  Vi kigger også lidt på Donald Trump - som er garant for vilde påstande og skøre påfund. I denne uge har han både påstået at folk, der mødte op for at storme kongressen tilbage i januar var kærlige mennesker - og at der var kærlighed i luften. Og så har han også sagsøgt Google, Facebook og Twitter - samt deres CEOs. Han beskylder dem for at censurere ham og for at undertrykke konservative holdninger på deres platforme. Det taler jeg med Katrine Villareal Villumsen SoMe-analytiker fra kongressen.com om.

  Hvis du har noget, du gerne vil fortælle mig, så finde mig på Twitter eller Instagram, jeg hedder @antongaden


  LINKS:

  Mica Oh på Instagram: https://www.instagram.com/micaoh_dih/?hl=da

  Nadia Nikolajeva på Twitter: https://twitter.com/medielajeva

  Katrine Villareal på Twitter: https://twitter.com/KatrineVillar

  Mors afskedsbrev (podcast): https://www.dr.dk/radio/p1/mors-afskedsbrev

  Promising Youg Woman (trailer): https://www.youtube.com/watch?v=7i5kiFDunk8

  ALL CAPS om DUF’s 10 bud kan høres her: https://loud.land/episode/sexmagasinet-vol-1-kontroller-influenceres-liv-med-newnew-10-bud-til-god-tone-fra-duf/

  • 58 min
  Dansestrejke på TikTok // Britney vil være free // Norsk forbud mod photoshop

  Dansestrejke på TikTok // Britney vil være free // Norsk forbud mod photoshop

  I dagens program skal vi tale lidt om en ny norsk lov, der gør det til et krav for influencere at fortælle, når de har redigeret i deres billeder i sponsorerde opslag på sociale medier. Louise Kjølsen, psykolog, danser og radiovært - er gæst i dagens ALL CAPS.

  Derudover skal vi tale om #BlackTikTokStrike. Det er virkelig en spændende sag, synes jeg. Sorte dansere strejker på TikTok, fordi de igen og igen bliver overset og fordi hvide dansere løber med æren for danse, de ikke selv har udviklet. Nu siger de stop. Det betyder at der ikke er kommet en eneste fed dans til Megan Thee Stallions nye hit Thot Shit, som man ellers havde forudset.

  Jeg taler med Brice Johnson om strejken og det bagvedliggende problem i programmet. Han er professionel danser og skuespiller. Derudover er han amerikaner og har boet i Danmark i 6 år - men interviewet kommer til at foregå på engelsk. Og altså - han er en del bedre til det sprog end jeg, så jeg beklager på forhånd eventuelle sproglige og grammatiske fejl fra min side.

  Vi skal også lige give en opdatering på #FreeBritney - for nu er hovedpersonen selv kommet på banen. Britney Spears har udtalt sig om det formynderskab hun er underlagt og hvad hun egentlig synes om det. Spoiler alert - hun er IKKE vild med det. Freelance kulturjournalist og brevkasseredaktør på Politiken Felix Thorsen Katzenelzon er med og giver en opdatering på sagen. MEGET spændende også.

  Jeg håber, at I synes om programmet. Skriv til mig på Instagram eller Twitter, hvis du har noget, du gerne vil sige, jeg hedder @antongaden begge steder.

  LINKS:

  Brice' instagram-anbefalinger:

  @iamfeliciababy Felicia Baby
  @amy.saharr Amy Sarr
  @m_kaae Marie Kaae
  @titan_colosal_ra Colosal aka Bboy Rash
  @tenderbabygirl Ciara Rose Blankenship
  @sara_jordan78 Sara Jordan

  Brice Johnson selv på Instagram: https://www.instagram.com/professorlock/?hl=da

  This is pop (Netflix): https://www.netflix.com/title/81050786

  Louise Kjølsen: https://www.instagram.com/twerkqueenlouise/?hl=da

  Artikel om ny norsk lov: https://politiken.dk/kultur/art8276653/Nu-skal-norske-influencere-fort%C3%A6lle-det-hvis-de-retoucherer-deres-billeder-p%C3%A5-sociale-medier

  Optagelsen af Britney Spears udtalelse: https://youtu.be/vUnv1OYxukE

  NPR-artikel om #BlackTikTokStrike: https://www.npr.org/2021/07/01/1011899328/black-tiktok-creators-are-on-strike-to-protest-a-lack-of-credit-for-their-work

  VOX-artikel om #BlackTikTokStrike: https://www.vox.com/the-goods/2021/6/29/22554596/digital-blackface-megan-thee-stallion-song-tiktok-first-strike

  Video om #BlackTikTokStrike: https://www.youtube.com/watch?v=vUnv1OYxukE&t=219s

  Generationen (podcast, DR): https://www.dr.dk/radio/p3/generationen

  Rikke Hertz på Soundcloud: https://soundcloud.com/user-632413308

  • 1 hr
  CONTENT-special: Bo Burnhams Inside m. Torben Sangild og Mikkel Malmberg

  CONTENT-special: Bo Burnhams Inside m. Torben Sangild og Mikkel Malmberg

  I dag stiller vi spørgsmålet: ER Bo Burnham den ultimative content creator og er hans show INSIDE en perfekt skildring af hvordan vores liv (og mentale velvære) har ændret sig under corona-krisen, og hvordan vi alle er blevet mere afhængige af internettet?

  Jeg har besøg af Torben Sangild og Mikkel Malmberg.

  Torben Sangild er mediernes altmuligtmand. Journalist, forfatter, comedy-ekspert - vært på Comedy-kontoret på Radio4 og podcast-vært på “Et åbent sind” - blandt meget andet.

  Mikkel Malmberg er komiker, webudvikler og radiovært på P1s techprogram Kortsluttet. Et af landets mest nørdede programmer - virkelig godt!

  Dagens program handler altså om den amerikanske komiker Bo Burnham, der for nyligt har udgivet et show på Netflix, der hedder Inside. Se det lige! Det er halvanden time langt - og foregår i ét rum. I det rum synger Bo Burnham sine egne satiriske sange og laver nogle korte sketches om livet i isolation og på nettet. Han prøver at være sjov imens han sidder alene i et lille rum. Og det kan være svært. Og så prøver han at undgå at skyde sig selv i hovedet af kedsomhed, drepression og angst. Siger han… Hele showet er skrevet, instrueret, indspillet, optaget, klippet og producereet af Bo Burnham selv.

  Det her er ALL CAPS - et program, der handler om sociale medier og internettet - og Bo Burnham er jo et barn af internettet og sociale medier, men han har også beskæftiget sig meget med hvordan internettet påvirker os de seneste par år. Og specielt i det år, han har produceret INSIDE har sociale medier været et tilflugtssted for at være - netop social - pga Corona.

  LINKS:

  Bo Burnham: Inside https://www.netflix.com/search?q=bo%20burnham&jbv=81289483

  Bo Burnham: Make Happy https://www.netflix.com/search?q=bo%20burnham&jbv=80106124

  Bo Burnham: what. https://www.netflix.com/search?q=bo%20burnham&jbv=70295560

  Sangene fra INSIDE på Spotify: https://open.spotify.com/album/1e5OlE0EY5fucq6GIU1xi3?si=edldC1aWScKBPu1UxXr-Ag&dl_branch=1

  Bo Burnham på YouTube: https://www.youtube.com/channel/UC81hVmI5eEBIt3s3HQpJd_w

  Torben Sangild på Facebook: https://www.facebook.com/torben.sangild

  Comedy-Kontoret på Radio4: https://www.radio4.dk/program/comedy-kontoret/

  Et Åbent Sind: https://heartbeats.dk/series/et-aabent-sind/?fbclid=IwAR3JtLZC69ZgB-s8SQmcWUz8zbdez1NiSX37StvllRGDMI4NM6PYAYyESUc

  Mikkel Malmberg på Twitter: https://twitter.com/mikker
  Kortsluttet på P1: https://www.dr.dk/radio/p1/kortsluttet

  R8DIO, undskyld vi roder: https://podcasts.apple.com/dk/podcast/r8dio-undskyld-vi-roder/id1519404116

  Crypto-wallet Rainbow: https://rainbow.me/

  The Many Matts: https://themanymatts.lol/

  Sudhir Breaks the Internet: a...

  • 53 min
  Facebook vs. Danske Medier // Christian Eriksen vs. vaccine-spekulationer

  Facebook vs. Danske Medier // Christian Eriksen vs. vaccine-spekulationer

  ALL CAPS om Facebooks krig med de danske medier og om den falske historie om at det var en coronavirus’ skyld, at Christian Eriksen faldt om under Danmarks kamp mod Finland i lørdags.

  Jeg har besøg af Lars K. Jensen digital chef og rådgiver hos Willmore, hvor han hjælper medier og udgivere med brugerforståelse, digitale produkter og udvikling. OG ven af programmet.

  Du har sikkert lagt mærke til det, hvis du har scrollet ned igennem dit nyhedsfeed på Facebook den seneste uge, at der er færre billeder end der plejer. Det er nemlig fordi Facebook har fjernet alt andet end overskriften og et par sætninger fra links, der deles til artikler fra danske medier. Når altså privatpersoner deler artiklerne og ikke når selve medierne gør det.

  Det gør jo feedet en lille smule kedeligere. Og det gør også, at man måske overser nogle interessante historier delt af kloge mennesker med kloge betragtninger, som man følger.

  Hvorfor ser feedet sådan ud? Det er den konsekvens, Facebook har valgt at tage efter en ny dansk lov trådte i kraft i denne uge. Formålet er at give medierne større rettigheder over deres eget indhold.

  Vi prøver at finde ud af, hvordan vi er endt i den her lidt anspændte situation og i et lidt anstrengende forhold til Facebook. Vi ringer også til Nadia Nikolajeva - endnu en ven af programmet - og stifter af netværket Ansvar for Feedet. Derudover er hun digitalt rådgiver hos Navi Media. Hun skal fortælle lidt om

  Vi skal også lige kigge kort på den historie, der har fyldt meget på sociale medier siden i lørdags - Christian Eriksens kollaps 42 minutter inde i Danmarks kamp mod Finland i Parken. Der er jo flere, blandt andet Mai Manniche, der har været ude og stille spørgsmål ved om det kan have noget med coronavaccinen at gøre. Det har jeg talt med Andreas Søndergaard Petersen og Nathalie Damgaard Frisch fra faktatjekmediet TjekDet.dk om - de er flyttet ind her lige ved siden af os på ENIGMA - og de tjekker om ting passer på dagligt basis.

  Til sidst i programmet skal vi anbefale noget content,

  LINKS:

  Lars K Jensens artikel til Kforum: https://www.kommunikationsforum.dk/artikler/Den-nye-opdateret-ophavsretslov

  Facebook: Rettighedshaverne har magten over indholdet: https://www.altinget.dk/kultur/artikel/facebook-rettighedshaverne-har-magten-over-indholdet

  Danske Medier oprørt over Facebook-ændring: ”Det er bare forkert”: https://journalisten.dk/danske-medier-oproert-over-facebook-aendring-det-er-bare-forkert/

  “Medierne bruger Facebook forkert” af Lars K Jensen: https://journalisten.dk/medierne-bruger-facebook-forkert/


  Edward Snowdens Nyhedsbrev: https://edwardsnowden.substack.com/p/lifting-the-mask

  Land of the Giants (podcast):
  https://www.vox.com/land-of-the-giants-podcast

  TjekDet.dk’s artikel om Christian Eriksen: https://www.tjekdet.dk/faktatjek/saadan-blev-christian-eriksen-kollaps-til-vaccinebivirkning-paa-sociale-medier?SNSubscribed=true

  • 54 min
  Charlie Bit My Finger // Parodi på TikTok // Del nudes sikkert // Franske influencere forsøgt bestukket

  Charlie Bit My Finger // Parodi på TikTok // Del nudes sikkert // Franske influencere forsøgt bestukket

  Chano Jørgensen er dagens medvært. Vi taler om hans YouTube-serie Influenzer og hans parodier på danske TikTok’ere på TikTok.

  Vi skal tale kort om den ikoniske video Charlie Bit My Finger, som er blevet solgt som NFT til flere millioner kroner. Jeg har vist videoen til min chef, Martin Johansen, som ikke kendte den i forvejen og vi taler om hvorvidt den virkelig er 4,7 millioner værd.

  Vi skal et smut til frankrig, hvor flere influencere er blevet tilbudt penge for at tale dårligt om Pfizer-vaccinen for at svække Frankrigs immunforsvar. Det taler jeg med Jonas Blume Vollandt fra fakta-tjek medier TjekDet.dk om.

  Og så kommer jeg til sidst med en guide til, hvordan man mest sikkert deler nøgenbilleder med andre uden at ende med at få dem delt mod sin vilje på nettet. Det er en svær øvelse, men det bør kunne lade sig gøre. For der er ikke noget dårligt ved at sende nudes, når bare man selv og dem man sender dem til er med på legen og IKKE deler dem videre efterfølgende. Marie Enevoldsen fra Center For Digital Dannelse hjælper mig med nogle råd til sidst i programmet.

  Og så skal vi jo lige hilse på Daniel Jensen. Han er fotograf, filmfotograf og TikTokker. Chano har lavet nogle parodier på Daniels videoer på TikTok og vi prøver at finde ud af, hvorfor de er sjove og om Daniel synes det er sjovt.

  LINKS:

  Chano på Instagram: https://www.instagram.com/chanojorgensen/?hl=da
  Chano på TikTok: https://www.tiktok.com/@chanojorgensen?lang=en
  Chanos serie Influenzer: https://www.youtube.com/channel/UCMzTI1ktEEXjBNRvqS9XqCg

  Daniel Jensen på TikTok: https://www.tiktok.com/@danielsjensen?lang=en
  Daniel Jensen på Instagram: https://www.instagram.com/danielsjensen/?hl=da

  Casey Neistat: https://www.youtube.com/user/caseyneistat
  Ben Kielesinski: https://www.tiktok.com/@benkielesinski?

  Charlie Bit My Finger: https://www.youtube.com/watch?v=_OBlgSz8sSM
  Charlie Bit My Finger Remix: https://www.youtube.com/watch?v=Y13oB-IhE7I&t=2s

  Center for Digital Dannelses guide til nudes: https://digitaldannelse.org/vidensbase/sikker-sexting/

  Wireds artikel med guide til nudes: https://www.wired.com/story/safest-way-store-share-nudes-safe-sexts/?mbid=social_twitter&utm_social-type=owned&utm_medium=social&utm_brand=wired&utm_source=twitter

  TjekDet.dk’s artikel om de franske influencere: https://www.tjekdet.dk/indsigt/lyssky-bureau-tilboed-influencere-penge-tale-daarligt-om-pfizer-vaccine?SNSubscribed=true

  New York Times artikel om de franske influencere: a href="https://www.nytimes.com/2021/05/26/business/pfizer-vaccine-disinformation-influeners.html?action=click&module=In%20Other%20News&pgtype=Homepage"...

  • 58 min

Top Podcasts In Technology

Listeners Also Subscribed To