Γουακαμόλε

Γουακαμόλε Podcast

Η Αναστασία και η Δέσποινα είναι dip για dip και ηχογραφούν τις συζητήσεις τους. Πάρε nachos και μπες στην παρέα. Συνταγή δωρεάν.

  1. Jun 11

    Pride month, hate speech στα social και μπούτια έξω το καλοκαίρι!

    Σε αυτό το επεισόδιο, η Δέσποινα και η Αναστασία συζητούν για την εξεταστική και τις Πανελλήνιες, μιλώντας για το άγχος, την κούραση και τη σημασία του να θυμόμαστε ότι οι βαθμοί δεν καθορίζουν την αξία ενός ανθρώπου. Παράλληλα, ανοίγουν τη συζήτηση γύρω από το Gay Pride και τη σημασία της ορατότητας, της αποδοχής και του σεβασμού στη διαφορετικότητα. Αναφέρονται επίσης στο hate speech που εξακολουθεί να κυκλοφορεί στα social media, στα αμέτρητα σχόλια για την εξωτερική εμφάνιση και στην πίεση που δημιουργείται, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες. Κλείνουν το επεισόδιο αναρωτώμενες για το αν πρέπει τα αρνητικά σχόλια και οι αρνητικές ειδήσεις να αναπαράγονται τόσο πολύ και να τραβούν μονίμως την προσοχή μας από τα θετικά. Ένα επεισόδιο για την αποδοχή και τη σημασία του να δείχνουμε περισσότερη κατανόηση τόσο στον εαυτό μας όσο και στους άλλους. Πάρε τον καφέ σου και μπες στην παρέα.

    57 min
  2. May 7

    Γεράσαμε, νοσταλγήσαμε και “Ας φιλοσοφήσουμε”!

    Η Δέσποινα και η Αναστασία στο σημερινό επεισόδιο πιάνουν κουβέντα για όλα εκείνα τα μικρά πράγματα που σε κάνουν να νιώθεις λίγο μεγαλύτερος απ’ όσο είσαι, όπως το να χαίρεσαι με ένα καινούριο σφουγγαράκι κουζίνας ή το να θες απλά να γυρίσεις νωρίς σπίτι. Έπειτα, κάνουν μια μικρή βουτιά στη νοσταλγία και συζητούν για όλα όσα ίσως ήταν καλύτερα παλιά: τα παιδικά στην τηλεόραση, τα περιοδικά, τα DVD club, τα παλιά κινητά και τα social media πριν γίνουν τόσο… social media. Τέλος, στην αγαπημένη πλέον θεματική «Ας Φιλοσοφήσουμε», αναρωτιούνται πώς θα συστηνόμασταν πραγματικά σε κάποιον, αν αφαιρούσαμε όλα τα επιφανειακά χαρακτηριστικά μας: επάγγελμα, καταγωγή, χώρα, φύλο, θρησκεία, χόμπι και κοινωνικές ταμπέλες. Τι μένει τελικά από εμάς όταν δεν μπορούμε να κρυφτούμε πίσω από αυτά; Πάρτε καφεδάκι, βολευτείτε και ελάτε στην παρέα.

    52 min

About

Η Αναστασία και η Δέσποινα είναι dip για dip και ηχογραφούν τις συζητήσεις τους. Πάρε nachos και μπες στην παρέα. Συνταγή δωρεάν.