19 episodes

Podcasti Të flasim është rubrikë e përdyjavshme e Radios Evropa e Lirë.

Me mysafirët flasim për tema të ndryshme, që gjithmonë janë të rëndësishme edhe për të rinjtë.

Të flasim RFE/RL

  • Education
  • 5.0 • 1 Rating

Podcasti Të flasim është rubrikë e përdyjavshme e Radios Evropa e Lirë.

Me mysafirët flasim për tema të ndryshme, që gjithmonë janë të rëndësishme edhe për të rinjtë.

  Nga 25 dollarë në miliona: Si e realizoi Krenari ëndrrën amerikane? - qershor 18, 2023

  Nga 25 dollarë në miliona: Si e realizoi Krenari ëndrrën amerikane? - qershor 18, 2023

  I inspiruar nga një familjar, Krenar Roka ka dashur medoemos të përjetojë jetesën në Shtetet e Bashkuara. Por, kur ka shkuar, ai tregon sesi “realiteti i është përplasur fytyrës”. Fillimisht student, ai më vonë është bërë bashkëthemelues i një biznesi që po rritet gjithnjë e më shumë.

  • 20 min
  Pse t’i studioni shkencat matematiko-natyrore? - maj 28, 2023

  Pse t’i studioni shkencat matematiko-natyrore? - maj 28, 2023

  Vetëm 2.1 për qind e totalit të të gjithë studentëve të regjistruar në universitete publike dhe kolegje private të Kosovës, kanë studiuar për shkencat matematiko-natyrore, në vitin akademik 2021/2022. Pse ky trend, dhe sa kanë perspektivë në Kosovë studimet në këtë fushë? Bisedojmë me Avni Berishën, profesorin e kimisë në Universitetin e Prishtinës dhe Fjolla Azemin, e cila ka studiuar për matematikë financiare në po të njëjtin universitet.

  • 28 min
  Trauma: Nga shkaktarët e deri te shërimi - maj 14, 2023

  Trauma: Nga shkaktarët e deri te shërimi - maj 14, 2023

  Në këtë edicion të podkastit Të flasim, do të diskutojmë për traumën. Mund të mësoni për shkaktarët që çojnë deri te kjo gjendje, për simptomat, e deri te shërimi.

  • 21 min
  Pse kaq shumë lodhje kronike? - prill 30, 2023

  Pse kaq shumë lodhje kronike? - prill 30, 2023

  A po përballeni me lodhje emocionale? A po ju duket që keni zbrazëti brenda vetes? Ndoshta e keni humbur edhe kënaqësinë në aktivitetet që dikur i donit? Nëse po, ndoshta po përballeni me lodhje kronike. Psikologia Fiona Muhaxheri na tregon pse dikush përballet me këtë gjendje dhe si mund të menaxhohet.

  • 17 min
  "Mund t’i jap shumëçka Kosovës”: Benjamini, i riu që e synon revolucionin në marketingun digjital - prill 16, 2023

  "Mund t’i jap shumëçka Kosovës”: Benjamini, i riu që e synon revolucionin në marketingun digjital - prill 16, 2023

  I renditur në listën e revistës Forbes, 30 under 30, Benjamin Kolenoviq, beson se mund të bëjë revolucion në botën e marketingut digjital. Më 2020, ai e ka hapur kompaninë e tij Growzillas dhe deri më tani i ka mbi 150 klientë në Kosovë, Evropë dhe Shtetet e Bashkuara. Kolenoviq, i cili jeton në Prishtinë, beson se në Kosovë ka shumë pontecial për sukses, dhe se ka shumëçka për t’i dhënë vendit të tij.

  • 20 min
  Gjysma e botës në rrugë drejt mbipeshës: Si të parandalohet? - prill 02, 2023

  Gjysma e botës në rrugë drejt mbipeshës: Si të parandalohet? - prill 02, 2023

  Si të bëjmë zgjedhje të shëndetshme të të ushqyerit? Si t’i kontrollojmë nepset? A na lejohen ndonjëherë ushqimet me shumë vaj e sheqer? Këtyre dhe plot pyetjeve tjera rreth ushqimit u përgjigjet dietologia Vala Pupovci. Me të diskutojmë nëse ne jemi çfarë hamë dhe si lidhet ushqimi me gjendjen tonë emocionale e mendore.

  • 22 min

Customer Reviews

5.0 out of 5
1 Rating

1 Rating

Top Podcasts In Education

Mel Robbins
Dr. Jordan B. Peterson
Sony Music Entertainment / Jonathan Van Ness
The Atlantic
HuffPost
TED