הלפיד

kehilat sport

הפודקאסט של אתר "קהילת ספורט". מה שמעניין בספורט האולימפי הישראלי, לאורך כל המחזור האולימפי, בדרך לאולימפיאדת לוס אנג'לס!

  1. פרק 15: חודש מאי המשוגע בשיט!

    1d ago

    פרק 15: חודש מאי המשוגע בשיט!

    חודש מאי הנוכחי הוא אחד מהעמוסים מהעמוסים שעברו עלינו מזה זמן רב, עם עשרות אירועי ספורט אולימפי ברחבי העולם. אחד מהענפים שהחזיק בתרומה המרכזית לכך הוא ענף השייט, שעבר החודש לא אחת, לא שתיים- אלא ארבע תחרויות מטרה: אליפות אירופה בגלישת רוחאליפות אירופה בדגמי הלייזראליפות העולם בקייט פוילאליפות העולם בסירות 49erיחד עם המנהל המקצועי של האיגוד, אלי צוקרמן, נצלול לעומק בסיכום החודש המטורף שהיה לנו: נדבר על נבחרת הנשים האדירה בגלישת רוח, ועל נבחרת הגברים שחוזרת לקדמת הבמה ומראה התפתחות מרשימה, על תפקודו של המאמן החדש בנבחרת הגברים, סתיו ביימל, שנראה מבטיח מאוד. בדגמים האחרים- נדבר על התובנות שהגיעו בעקבות תחרויות המטרה, על הקושי שקיים בפספוס תחרויות המטרה באופן מלא או חלקי, ועל המטרות להמשך. נדבר על תהליך החזרה של הספורטאים הפצועים, שרון קנטור בגלישת הרוח ומאור עבו ב-49er, על דור העתיד האדיר שמחכה לנו בחלק מהדגמים ועל תהליך ההבשלה שעוד מצפה. ועוד!!!

    55 min
  2. פרק 8: טריאתלון!

    11/28/2025

    פרק 8: טריאתלון!

    בפרק השמיני של פודקאסט "הלפיד", בחרנו להתמקד בענף שהוא אולי הפתעת השנה בספורט האולימפי הישראלי- ענף הטריאתלון, ורגע לפני אליפות ישראל שתתקיים באילת. כדי להביא לכם את הנושאים הכי מעניינים והשיח הכי מקצועי, הזמנו את המנהל המקצועי והמאמן הלאומי של איגוד הטריאתלון, ליאור כהן, לפרק שחייבים לשמוע! נתחיל, כמו בכל פרק, בהצגת הענף וההיסטוריה הישראלית בו. נתמקד בפרק בכל הטריאתלטים והטריאתלטיות הבולטים של ישראל כיום- ובראשם שחר שגיב ואביב לוי, שפרצו כל אחד ואחת תקרות זכוכית השנה. אצל אביב- על החשיבות של הישגיה אצל בנות נבחרת הטריאתלון, ואצל שחר- החוויה מפריז 2024, העונה האדירה שעבר מאז, המנהיגות שלו בנבחרת והדרייב לסייקל האולימפי הקרוב. נתמקד גם בשמות כדוגמת איתמר אשד, איתמר לבנון, שחר עגור ואלמוג אלעזרי. נדבר על שילוב המרחקים השונים בתוכנית השנתית- המרחק האולימפי, ספרינט והמרחקים הארוכים יותר, וכן ניתן דגש לתחרויות האינדור בעולם ובישראל. נשמע מליאור על התפתחות הדור הצעיר בענף, על התחנות בדרך להשתתפות קבועה בסבבי העילית, ועל החשיבות של שימור ספורטאי עבר במערכת. נדבר גם על התפתחות הענף ברמה החובבנית, ובבניית בסיס הטריאתלטים והטריאתלטיות הבאים של ישראל. ונסיים בשאלה הכי מעניינת- למה אפשר לצפות באולימפיאדת לוס אנג'לס? וכמו תמיד, נקנח בפינות שלנו, "השבוע שהיה" ו-"סיפור אולימפי"!

    1h 19m

About

הפודקאסט של אתר "קהילת ספורט". מה שמעניין בספורט האולימפי הישראלי, לאורך כל המחזור האולימפי, בדרך לאולימפיאדת לוס אנג'לס!

You Might Also Like