6 episodes

I Inferno podcast möter Ullakarin Nyberg, psykiater och suicidforskare, en gäst som berättar sin historia. Tillsammans försöker de förstå vad som hände och hur vägen ur mörkret såg ut.

INFERNO podcast Beppo

  • Health & Fitness

I Inferno podcast möter Ullakarin Nyberg, psykiater och suicidforskare, en gäst som berättar sin historia. Tillsammans försöker de förstå vad som hände och hur vägen ur mörkret såg ut.

  #6 - Magnus Skogsberg Tear

  #6 - Magnus Skogsberg Tear

  ”Vem hade jag varit om pappa inte tagit sitt liv?” Den frågan ställer sig regissören, skådespelaren och mångsysslaren Magnus Skogsberg Tear, han som alltid drivits av lust och längtan efter förändring. ”Att inte ha lust, att ge upp, är fult och fel för mig. Jag vet ju att det är livsfarligt. Då kan man försvinna för alltid.” Det var först när Magnus började sjunga för tio år sedan som han upplevde den totala friheten och kravlösheten. Nu övar han sig på att inte känna lust och inte alltid ställa upp för andra – utan rädsla för att något ska ta slut. Magnus och Ullakarins samtal kretsar kring hur en förälders självmord kan påverka ett barn och om hur viktigt det är att acceptera alla delar av sig själv, inte bara dem man tycker om.

  • 47 min
  #5 - Karl Modig

  #5 - Karl Modig

  ”När jag var 13-14 år upplevde jag under en period så stor stress att jag spydde och fick gå hos psykolog. Än idag har jag svårt att behålla maten när jag är stressad.” Karl Modig, född 1994, är den yngsta medlemmen i Sveriges Författarförbund och skriver om bland annat killars vänskap, ätstörningar, självmord och superkrafter. Karl och Ullakarin reder ut frågor som: Hur kan man hjälpa en person som mår dåligt? Vad kan man säga? Behöver man ta på sig hela ansvaret för personens liv? Vad är egentligen meningen med livet?

  • 46 min
  #4 - Alfred Skogberg

  #4 - Alfred Skogberg

  ”Jag ramlade bara ihop i en hög på golvet och skrek – i två timmar. Min barndomsvän Jonas hade tagit sitt liv och det gjorde så jävla ont. Sen har jag försökt förstå hur samhället kunde misslyckas med att ingripa trots alla varningstecken.” Alfred Skogberg är journalist, författare och en av grundarna till Suicide Zero. Han och Ullakarin samtalar om hur det är att ägna sitt yrkesliv åt att förhindra självmord, vad som motiverar dem och vad man som medmänniska kan göra för någon som mår dåligt.

  • 54 min
  #3 - Christian Dahlström

  #3 - Christian Dahlström

  ”Hjärtklappning, svettningar och yrsel – jag trodde det var influensa. Panikångest fanns inte i min världsbild. Strax därpå kom depressionen. Jag hamnade i en svart tunnel. Så småningom fick jag hjälp och tack vare terapi och mediciner har jag lärt mig att hantera problemen.” Christian Dahlström är författare och frilansskribent och brinner för att öka kunskapen om psykisk ohälsa. Bland annat genom Sinnessjukt, en podcast med över 100 000 lyssnare.

  • 42 min
  #2 - Niklas Ekdal

  #2 - Niklas Ekdal

  Det börjad med en hjärnskakning på en fotbollsmatch. Sen kom sömnlösheten, ljudkänsligheten, ljuskänsligheten och hopplösheten. Övertygad om att det aldrig skulle bli bra igen beslutade sig Niklas för att dö...
  I andra avsnittet av Inferno möter Ullakarin Niklas Ekdal, journalist och författare till boken "Hur jag dog - och fick klart för mig hur allt hänger ihop."

  • 1 hr 10 min
  #1 - Charlie Eriksson

  #1 - Charlie Eriksson

  På ytan var allt så bra. Kompisar, bra betyg, rivieran väntade – livet var ”stek". Men inuti växte ett mörker som var omöjligt att fly ifrån. I första avsnittet av Inferno möter Ullakarin Charlie Eriksson, föreläsare, författare och social entreprenör. Han startade informationsprojektet Aldrig ensam för att bidra till en mer öppen dialog kring psykisk ohälsa och sudda ut fördomarna.

  • 50 min

Top Podcasts In Health & Fitness

Listeners Also Subscribed To

More by Beppo